A zašto jedino kod nas šleperi mogu u bilo koji dio dana i noći da voze, nerijetko i u kolonama što je zabranjeno? Ja sam dugo godina poslom išao skoro svaki dan po skoro svim gradovima CG. Nijednom ali bukvalno nijednom, nijedan saobraćajac nije isključio iz saobraćaja kolonu šlepera iako su isti napravili kilometarske kolone a ne možeš ih preteć bez muke na našim krivudavim putevima. Naši saobraćajci ne misle o bezbjednosti na putu, oni misle samo na kazne koje pišu. I jedno znam, na mnogim dionicama su namjerno izmijenili(smanjili) ograničenje brzine samo zbog kazni i ničeg drugog.
Imamo li mi neki NVO osim MANSa koji bi se bavio putevima i bezbjednoscu na drumovima. Ja se nesto mislim da nisu bas jasne stvari po zakonu ko kako smije da obiljezava puteve, krsti ih znakovima, postavlja lezece policajce, odrzava sam put ili pojas oko puta, i tako dalje. Tu ima praznina i nadleznosti bog te pita koliko. Pa da ih malo pricepimo ko stavlja kakve znakove po kojim standardima itd... ? Naravno, ne gajim iluziju da ce se nesto tako desit odma sjutra. Kad nas vec kaznjavaju ajmo i njih da dovedemo u red.
Pored izjave i kuknjave za prslucima (ko god je isao van granica u CG zadnjih 5 god ni pisnut nije smio bez tog prsluka u kolima) mene fascinira da niko ne pominje da sad bilo koje uniformisano lice moze na bilo koji nacin da zaustavi vozilo u saobracaju. Alo ?
Clan 164 :
" Znaci se daju rukama, odnosno polozajem tijela ovlascenog policijskog sluzbenika, uredajima
za davanje svjetlosnih i zvucnih znakova, tablicom iii zastavicom za regulisanje saobracaja, a naredbe
usmeno. "
Polozaj tijela ovlascenog policijskog sluzbenika ? Ono, izvinite ali kako cemo dokazati da ste vi koji ste me zaustavili ovlasceni policijski sluzbenik ?
Mjenjaju uniforme, nacine zaustavljanja, automobile, pa majka mu stara ko ce vas vise znat da niste kaki kidnaperi ?
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Moze li neko da mi napise ako zna da ne tragam sad po postovima kolko je kazna za lance,pancir i nekakav papir iz osiguravajuce kuce? sinoc sam bio u badnjake i zaustavise me pri povratku i kaze ovaj kao oprosticemo ti nije lijepo na ovaj dan da ti pisem kazne a ti se raspitaj kolka bi ti bila... O.o
40e je minimalna kazna i nju će uvijek platiti svako ukoliko se pokaje i prizna prekršaj i primi nalog za plaćanje kazne
Ako nece da prizna ili misli da nije kriv onda ide trazi prijavu za sud i tamo ti sudija vaga, dje moze da te kazni opet minimalnu kaznu + sudske troskove (60e) ili pak maksimalnu + sudski troškovi ( 120e) a vjerovatno ce odrapiit svakoga po rebara sa ovom drugom.
Imam pitanje:
Ako sam napravio s*anje prije 2 mjeseca, i još mi nije došao poziv za sud. Kad dođe, hoće li me suditi po starom zakonu, ili će da me karaju po novom?
po starom zakonu koji je vazio u vrijeme kad se desilo sran*nje.
Moj kolega iz bivše firme je u onoj futroli(koricama) đe se drže vozačke i saobraćajne držao sliku Vojislava Šešelja pa kad ga zaustavi saobraćajna i traži mu isprave, on fino da, oni otvore i prvo što vide sliku Vojislava Šešelja. Osim što se 99% policajaca sito ismijalo čak i cetinjske patrole, većina ga je puštala zbog sprdnje. Nema druge bez da odštampam i ja jednu dako mi progledaju kroz prste ponekadDD
Daj vecu, dajj vecccuuu...
P.S. http://www.vijesti.me/vijesti/zakon-...-clanak-107900
Snimi Citraca Saksofona sa starim tablicama koji je prosao pored drota:
![]()
TAKUMI
Nisam vidjeo da je ovako malena. Cek sec.
Jel bolje?
Pazite vrijeme.![]()
Originally Posted by Nk-001
Evo ih sinoć kako su zapeli čekalicu, prije 12, na sred pješačkog:
Izvinjavam se zbog katastrofalnog kvaliteta, ipak je po mraku snimano i zumirano telefonom...
kako su azurni ovi policajci.a tek pismeni.......:hopelessness:
Hhahahahahahahah
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
I da se razumijemo, nije ono moja kazna, jer meni ne mogu preko 0 nikad izmjeriti![]()
Originally Posted by Nk-001
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks