I ne znam cemu frka za prsluk, jer i do sada je bio dio obavezne opreme. Naravno u kabini. A i za naljepnicu, lako se skida vlaznom maramicom i to jednom godisnje mozete zalijepiti!
Juce od śevera do PG tacno 5 patrola (A/B klasa)... Uz opreznu voznju ni jedni me nisu zaustavili. Naravno blicanje je bilo na nivou![]()
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
prije nove godine par dana preticao sam na bijelu. Nije mi uzeo vozacku, vec napisao kaznu da ideem kod sudije. Koje su sanse da mi sudija uzme vozacku, i oce li ic po novom cjenovniku kazna ili po starom?
Kazna ti uvijek ide prema važećem zakonu u trenutku pravljenja prekršaja
da, nije policija problem, nego zakonodavac i cilj ovih mjera. sve se kod nas ovako radi, mazu nam oci da je zbog drugih/visih ciljeva a gle cuda, svi znamo stvarne razloge i nikako da im kazemo aaaajde ne seeerite... mi kao drustvo mislim, pojedincima svaka cast...
nego, ako ces da prodjes bez kazni, moras ispunit sledece, generalno svrstano u dvije grupe, prije i poslije ulaska u auto:
-registrovano auto sa pratecim papirima(saobracajna, polisa)
-vozacku dozvolu
-ciste tablice i sofersajbnu
-zimske gume zimi(sa 4mm dubinom sare, ljeti samo da imaju 4mm saru, mozete i na zimske vozit ako bas volite)
-prsluk u kabini
-oprema u gepek(sijalice, trokut, uze za vucu, lanci zimi)
-rezervni tocak, dizalica
-naljepnicu
-evropski izvjestaj o steti
ovo sve mozete srediti prakticno za jedan dan i mirni ste.
ostaje sledece, dok vozite pazite na:
-alkohol(do pola piva i to je to)
-pojas
-svijetla
-pjesacki
-dijete vozite vezano u sjediste(do 5g, poslije samo pojasom, a na prednje ne prije 11-12?)
-ne parkiraj na kolovoz, trotoar, zelene povrsine...
-prati i postuj znake(preticanje na punu, ogranicenje, stop...)
-ne razgovarajte mobilnim bez bluetooth-a
(-nema jos nista za pusenje u auto? u italiji mi rekose da je zabranjeno ako vozis dijete)
jel ima jos sto?
nije tesko, ajde da im ne dozvolimo da nas pljackaju, ovo su samo trzaji nesposobnjakovica koji ne znaju drugacije popunit budzet
Last edited by alien; 05-01-13 at 17:03. Reason: dodata stavka
slazem se alien...meni su ljetos pisali 2 kazne i zainatio sam se i sad sam 100% ispravan i sve imam od gore pomenutog a takodje drzim se pravila...nadam se da me vise nece hvatati jer bi radije bacio pare nego njima dao...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Dje se uzima ovaj prsluk, tj dje je najjeftinje?
Njak Njak Njak
Kazu da ima u Panonku...1e.
TAKUMI
Ima u Panonku, vidio ga. Kao sto rece Fabia, 1e.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
inace da vam samo prenesem da im je tender koji je bio ponisten je odobren, dakle efel i eurogum valjda ce dobaviti gume.
tako da ce ubrzo nasi mili i dragi cajmili da budu obuveni![]()
the World's leading dance event
Sensation
Da ponovim - dje su im one od prosle godine? Nista njih ne sprecava da ti napisu kaznu iako oni nemaju zimulje.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Zasto ne traze zimsku opremu onda? Vjerovatno ih nesto sprecava.
TAKUMI
Kazna za 0.3 promila alkohola od 70-200 eura. Daaajte ljudi neće se smjet ni čaša piva popit. Za lijek im trebale!
neka su za to i vise bi trebali...a onome ko pio pa pijan sjeo za volan za lijek trebale...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ne zajebavaj druže, velike su razlike pijanog i onoga koji je popio jedno pivo. Neka prekontrolišu svoje saobraćajne patrole koje nerijetko zasjednu u kafane pa tek onda krenu da rade. Sram ih bilo.
Alkohol utice na reflekse i koncentraciju, podrzavam svakako.
Ne djeluju promili isto na svakog
Njak Njak Njak
u nikšiću nema trotoara u nekim od centralnih gradskih ulica a uvode ovakve zakone. o semaforima da ne pričamo i o ostalim vidovima horizontalne i vertikalne signalizacije. mene prije neki dan zaustavlja policija prije željezare preticao sam neki kamion što je išao 30 kmh i pritom nijesam prekoračio dozvoljenu brzinu a rabota maše onom lizalicom da stanem i veli pretico si na punu. ja ti druže ne vidim ođe ni punu ni praznu, rekoh mu ja. to se podrazumijeva, veli on. šta se podrazumijeva, đe to piše da se podrazumijeva. a linije niđe, nikakve. i tako u prepirku s njim, nekako se izvukoh, ali sa ovim novim zakonom mrka kapa, biće ko lutrija oće li te neđe sačekat ili neće. inače nemam ništa protiv reda u saobraćaju, prvi sam za to ali zakon je jedno a sprovođenje od strane naših stručnjaka deseto. no neka ih kad im se može, svak misli neće njega kaznit. a ovaj zakon što je donijet može se slobodno nazvat pljačka i teror. kad nema ko da se buni neka udare još žešće
kad ti se to desi samo po svome, kad si u pravu ne popustaj, no slikaj pa s tim kod sudije. ako i ona pocne vrdat uzmi advokata jer ce ga oni morat platit. cujes podrazumijeva se linija koje nema. svasta.
Uh sto se mene tice jedino ce od ovog novog zakona biti malo vise cimanja i zvanja mojih veza![]()
---Chelsea Fc---
50 eur mjesecnoAli za alkohol ne zavrsavam
![]()
---Chelsea Fc---
Neka nas je*u kad smo telad.
![]()
Last edited by El_NiNhO; 05-01-13 at 18:51.
Slazem se.
Kad vidim kazne i koliko policije ima, najradije bih prodao auto.... trebas 50km/h da vozis dje god da mrdnes da bi bio miran, znaci dje god da krenes u cg treba ti min 2 sata
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks