Page 8 of 29 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast
Results 176 to 200 of 706

Thread: Paraliza u snu : Djavo na ledjima

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by _HokutoNoKen_ View Post
    To je to. Po toj prici, milostivi ste vi, koji nas nevjernike pokusavate spasti od Boga. Ta vasa slika o Bogu je gora no o Djavolu.
    To nisu nase rijeci, jer da jesu nista bi bile. Te su rijeci nevjernicima upucene u svim knjigama koje ljudi drze svetim.

A zasto vi je to Bog pripremio? Vi znate odgovor bolje no IKO.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by the_lady_marianna View Post
    Tema je otišla do đavola ...

A bila je i osuđena na to, počev od naslova...

Ne želim nikog da branim nit' osuđujem ali greška je bila ta što su neistomišljenici počeli da pišu ovdje jer tema u startu (kažem od naslova) ne sadrži nikakvu nedoumicu... Gotovo je, to je đavo i tačka. A je li?

Dogma je sada što nama običnim smrtnicima kojima ne sjedi na leđima neće da dođe kad ga pozovemo? Ne bih da mu se mješam u posao, ali ipak mislim da ga ne radi kako treba... Totalno me razočarao... Možda se on ipak više boji mene no ja njega? Je li to moguće?
    neznam marijana, tvoj doprinos je bio mrshav ovoj temi da bi imala osnove da dajesh zakljucke...

Napad na mene ima za cilj da skrene ovu temu na licni nivo jer argumenata se za nista drugo nema.

Svjedoci su tu i na youtube, tekstovi su izlozeni misljenja ucenjaka takodje... jes i neki luminati su zalutali istina da skrenu temu... a sto cemo... Na okup su sejtani vidish li(znam da ne vidish, shalim se)? U Gitu se ne spominje to bez veze... a ja je postujem iako nisam Hindu....

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

I nemojte molim vas da nas optuzujete za ono sto pishe u ove svete knjige te vam se prijeti Vatrom Nesnosnom ako umrete kao nevjernici!

To su proroci pisali i ja sa ostatkom vjernika drzim da je to od Boga, a vi sa Bogom rascistite sto imate. Jer nit znam sto je razlog te vi je milost uskratio nit znam sto vas je vatri pripremio. Jer bi morali zaista da imate ruzna djela za tako nesto.

A jel ruzno negirati onoga ko te je stvorio?

Zamisli ti da mi moj neki kompjuterski program te pishem pocne da me vrijedja i negira, ma ko Bug bi ga odma definisa i istrijebio.
    Last edited by Ego_and_his_own; 26-12-12 at 01:02.

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Oces mi samo objasniti kako je Bog stvorio covjeka? O kojoj verziji nastanaka covjeka pricas?

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    neznam marijana, tvoj doprinos je bio mrshav ovoj temi da bi imala osnove da dajesh zakljucke...

Svjedoci su tu i na youtube, tekstovi su izlozeni misljenja ucenjaka takodje... jes i neki luminati su zalutali istina da skrenu temu... a sto cemo... Na okup su sejtani vidish li(znam da ne vidish, shalim se)? U Gitu se ne spominje to bez veze... a ja je postujem iako nisam Hindu....
    Da li ti imaš pravo da govoriš ko ima osnova, a ko ne? Nije li to malo diktatorski? Od koga si to pokupio? Ja mislim da svi imamo pravo na svoje zaključke, ako ih imamo... pa piskarali ovdje ili samo čitali.

Što se tiče svjedoka pa znaš kako ja vjerujem samo svojim očima, tuđe oči me ne zanimaju... Moje oči vide da on na poziv ne dolazi pa ti i klipovi kako goj oj .
    Last edited by the_lady_marianna; 26-12-12 at 01:13.
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja nisam spominja pravo vec osnovu marijana.

Ovo su tvoje rijeci:

Quote Originally Posted by the_lady_marianna View Post
    Nije mi se dešavala paraliza u snu... Al' bih voljela, čisto da vidim kako je to, čitala sam o tome.

Naravno nikakvi đavoli nisu u pitanju... lol

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Hahahaha, otvorim podforum poslije nedjelju dana i vidim da se veliki šaman vratio u stilu.

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Ja nisam spominja pravo vec osnovu marijana.
    A ja sam napisala
    Da li ti imaš pravo da govoriš ko ima osnova, a ko ne?
    I naravno i stojim pri tom postu jer znam da đavola nema...tako da ja imam osnova...
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Teska mi je ova rasprava.
    Probudio se u istom polozaju u kojem sa zaspao, u istoj prostoriji. Znao sam da je neko u kuhinji. Pokusao sam da se pomjerim, ali nijesam mogao. Taj neko ne odjednom dotrcao do mene, i ja sam u tom trenutku zazmurio da ne bih vidio lik koji je poceo da mi se dere u lice. Nijesam neki vjernik, ali prva stvar koje sam se $etio bio je Bog...
    Otvorio sam oci..opet sam se probudio u istoj prostoji i u istom polozaju, ali nijesam bio paralizovan. Nijesam smio da prosetam kroz kucu, koliko sam bio istraumiran. Mislio sam da nervno popustam...

O$ecao sam necije prisustvo, zvao sam Boga, bio sam paralizovan...Sve kao sto je rekao gospodin Ego.
    Znam da ne bih volio da se ponovi, jsasvim je nebitno je li u pitanju paralelni svijet ili ems u glavi.
    Kad dozivis tako jak izlet u drugu dimenziju, sigurno ces prije povjerovat u natprirodne pojave nego u nauku.

Imam jos neka licna iskustva, koja su me uvjerila da neke stvari nijesu slucajne...Telepatija i tako to...

Ja volim da kazem da su nauka i religija dvije paralelne prave, koje se u beskonacnosti sijeku.
    Nauka uvijek ima prostora za napredak i uvijek ce imati. Nikad nece postojati zid u koji ce udariti.
    Sve moze, samo mi to jos uvijek ne umijemo da izvedemo.

Ako neki od vas vjeruju da je mozak kompjuter, onda pocnite da vjerujete da ima i bluetooth.

...a da vam ne pricam kako se razumijem u fudbal.
    Last edited by Sandor Kolar; 26-12-12 at 02:35.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Đavola ima.
    I naš narod ima pričica o tome.
    Evo jedna prepričana..
    Otprilike, dakle...

Išao ti mladić kroz nekakvu zemlju (državu) i naiđe na kuću.. Kako je bio sav umoran i nikakav jer dugo ni na šta ne nailazaše pa ni na priliku za odmor, a i zagubio se svakako bio, pokuca nesmotreno. Vrata mu otvori ljepota đevojka, ma je sva bila ko ugarak crna. Zatraži joj vode, ona mu dade i da jede. Oni ti u priču i tako je upita što je tako crna? - Imam neke đavole te me svake noći pohode i čitavu kuću ispremještaju i prave larmu i galamu do ranog jutra... I ja je svaki dan spremam, i još im spremam i hranu i sve i tako svaki dan... I tako mi je bačeno prokletstvo na mene te sam i crna. No ti pođi, e će oni brzo doma. - Svako se prokletstvo, djevojko, može i skinut. - Može. - E ti si meni pomogla kad mi je trebalo, sad ti meni reci kako ja tebi da pomognem. - Bogomi, ne treba... - E bogomi, oćeš.

Tamo vamo, i ona mu kaže šta bi mu valjalo činjet. Te on kako mu rekla.

Trebao je četiri noći izdržat da prespava u kući i da ne pisne ni riječ ni po koju cijenu.

Prve noći se ništa ne ču do kasno.. Dođoše đavoli, i nanjušiše mu prisustvo. Stade cika, stade vriska. Grizli ga, čupali ga do ujutru.. A on glasa ne pusti. Oni odoše (po danu ih nije bivalo u kući), a on vas u rane. Djevojka dođi, operi mu rane, nahrani ga, napoj i zahvali mu se. On primijeti da su joj noge pobijeljele. Sledeće noći sve isto, samo još gore. Ujutru, djevojka do ruku bijela. Treće noći sve isto, samo još gore. Ujutru, djevojci i ruke bijele. Četvrte noći, kad je već bio na izmaku snaga, još gore. Ujutru, on ni živ ni mrtav. Djevojka ga opet nahrani, napoji, zahvali mu se što ne pisnu ni riječi i opravi svojim putem. Ona svojim. Prokletstvo skinuto. I on pronašao svoj put. I đavoli se nikad više ne pojaviše od stida.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pogled na vijeru kao na zaraznu patologiju nije nov i postoje mnoge knjige i eseji napisani na tu temu.

Svi najveći mislioci sadašnjice smatraju religiju patologijom jer posjeduje sve indikacije da je tako. Recima sam Artur Clarke je napisao i upotrebio riječ patologija u svojoj knjizi Odiseja 3001. U to vrijeme i ja sam smatrao takvo mišljenje ekstremnim i nisam to očekivao od jednog takvog mislioca koji je poslovično bio tolerantan i sam borac za pravdu toleranciju i jednakost.

Međutim ta Odiseja je bila prelomni događaj u mom pogledu prema religiji jer me je natijerala da počnem dublje zalaziti u problematiku o kojoj je pisao i koren takvog mišljenja što me je na kraju dovelo do spoznaje da je ne samo bio u pravu već je bio čak bih rekao poslovično tolerantan kao i uvijek.

Međutim stvari se mijenjaju u svijetu i sekularizam sve više uzima maha. Francuzi već smatraju da religija izaziva patološko ponašanje i spremaju se dijelovati u tom smjeru

http://www.worldmag.com/2012/12/fran...ious_pathology

Počele su i izlaziti mnoge nove knjige iz psihologije koje tretiraju religiju kao patologiju

http://www.amazon.com/Religion-Studi.../dp/076614691X

http://www.jstor.org/discover/10.230...21101516520211

http://www.pep-web.org/document.php?id=IRP.018.0265A

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...573.x/abstract

Ono što je očito je da se religija prenosi u ranoj dobi, obično sa roditelja na dijete i da je to moment kada osoba postaje zaražena parentalnim oblikom ovog poremećaja. Na žalost jednom kada dođe do ugrađivanja ovog infektivnog memea u ljudsku psihu skoro ga se nemoguće otarasiti i djelovanje istog postaje dijelom normalnog ljudskog ophođenja prema svijetu.

Negativnost religije se ogleda na sveukupnom stanju ljudskog društva.

U prošlosti to nije bilo moguće jer zbog raširenosti ove patologije bilo je nemoguće procijeniti koliki je uticaj iste zbog dejstva kojeg ovaj poremećaj ima na sve aktivnosti u ljudskom društvu. Mediji, državni aparat, ekonomija svaki aspekt ljudskog društva je podređen nekom obliku ovog opasnog memea.

Tek danas postankom globalne komunikacijske mreže koja se ne može u potpunosti kontrolisati patološki uticaj religije postaje bolno očit.

Kako je kontrola informacije na internetu skoro nemoguća misija, većina događaja u svijetu, knjiga i razmišljanja postaje dostupno svima koji su zainteresovani pa se danas može imati neki uvid u rasprostranjenost i deterentni uticaj religije u svijetu.

Tak da je danas po prvi put moguće sagledati ovaj meme u potpunosti i shvatiti taj cjelokupni loš uticaj na ljudsko društvo.

Kako su dobre strane ovog uticaja jako lokalizovane i odnose se samo na pripadnike istog seta memea dok destruktivni uticaj je očit prema drugim setovima u odnosu na prvi, postaje jasno zašto je ova patologija bila toliko dugo skrivena od pogleda običnih ljudi.

Pripadnici istog memea u grupi pomažu jedan drugom ali se isto tako i informativno (sami sebe) ograđuju od ostalih grupa tako da je tok informacija skoro zaustavljen i grupa živi emotivno i imformacijski odvojena od ostatka svijeta. Ovo važi i za male kultne grupe (sekte) kao i za masivne religijske pokrete kao što su recimo Katolička ili Pravoslavna crkva.

Dostupnost informacijama čini da se taj religijski monolit biva nagrizen u temelju (jer temelj tog monolita su upravo mladi ljudi koje tek treba indoktrinirati, a internet je upravo oruđe mladih, a znatiželja je odlika mladig umova).
    Zato je danas religijski fundamentalizam (koji obuhvata ne samo promoviranje fanatičnog ponašanja več i aktivnu supresiju, često nasilnu, ideja i progon svake aktivnosti koje čak i nisu povezane sa religijom), u porastu jer je to posljednji vid (i najekstremniji oblik) samodobrane ovog memea kako slobodna informacija pomalo nagriza njegov temelj.

Na postavljanje pitanja je uvijek gledano podzrivom unutar kulta i slobodna misao je bila ugušivana u startu prije nego li je bivala raširena na širu publiku. To je bilo relativno lako prije ere interneta i mobilnih uređaja (mobilni uređaji, ne misli se samo na mobilne telefone nego na sve mobilne uređaje od kompijutera pa do brzog transporta i ogromnih memorija koje sadrže gomile podataka dostupnih svakome ko je zainteresiran).

Od naučnika pa do slobodnoumnih filozofa, svi su bili proganjani i ušutkivani kroz eone što danas nije moguće.

Naravno Religija uzvraća udarac kroz isti medijum međutim evolucija je nemilosrdan proces i entitet koji nije prilagođen novim uslovima osuđen je na propast. Religija nije naviknuta na ovakavu brzu i efikasnu razmijenu jer počiva na skrovitosti, misterijama i tajnovitosti pa nema moć da se odupre sveukupnoj informativnoj poplavi koja dolazi sa interneta. Samim tim osuđena je na propast i fundamentalizam postaje jedino viabilno oružje što će ultimativno dovesti do sloma religije kao sveobuhvatnog patološkog memea.

Ukoliko ne dođe do kakve veće katastrofe koja bi prekinula globalnu i nekontrolisanu razmijenu inforacija meme religije će ili nestati kao nepoželjan ili mutirati u nešto puno blaže.

Postoje indikacije da tvrdokorne religije (teističke prirode) upravo doživljavaju unutarnju krizu dok deističke religije (kao mutirani oblik i prilagođen informativnom dobu) doživljavaju procvat.

Deizam je takođe patološki meme, međutim bezopasni vid i sam po sebi sa možda dobrim uticajem na sveukupno društvo.

Danas se nalazimo u dobu koje će neka buduća ljudska bića proučavati kao vrijeme kada se odlučivalo o sudbini religije. Međutim u tom budućem vremenu će se negativno govoriti o religiji i svi će se slagati u tome kao što se danas slažemo o negativnosti robovlasništva.

U slučaju da religija preživi u svom originalnom obliku, opet je neće biti, jer budućnosti neće biti. Religija je u svojoj srži i poslanju recept za samouništenje.

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    14 Posts

Meni se desilo, čovjek nezgodno legne i tako pritisne arteriju u vratu koja vodi krv do mozga i smanji dotok kiseonika i tako dolazi do ovakve situacije kad se ne može pomjeriti ili progovoriti.
    Last edited by Lion; 26-12-12 at 12:18.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Meni samo nije jasno kako ovoga Vanju"theMan"-a nije sramota.... a i neka ostane da mi nije jasno.
    Mnogo toga tebi nije jasno pa te zabolje. Zasto bih ja bio izuzetak?

Vanja"TheMan".... patoloski lazov, sa kojim sam poceo pricu prije ko zna koliko godina kad je ustvrdio da "zna da Boga nema" i do dan danas uskrati to svoje "znanje". Rijec po rijec, slovo po slovo, me je uvjerio koliko nekome takve stvari mogu biti bezvrijedne.
    Rekao sam da znam da je religija ljudska tvorevina i da ne postoji racionalan razlog da covjek vjeruje u boga.

A Istina je da se vama nevjernicima prijeti ne od Ega, Mabusa i ostalih (sto bi bila zaista slaba prijetnja), no od Boga i to vi je vrlo detaljno obecan BBQ.
    Jos uvijek me iznenadjuje mentalitet ljudi koji zaista vjeruju u ovakve gluposti.

A nama je naredjeno da vas opomenemo,a vi ste njih odavde sve iscerali, a mene i njih ste blatili i vrijedjali a ja sam vi preko mnogo cega prelazio a oni nisu no su vi, sa pravom na odbranu, uzvratili.
    Velike su muke tvoje. Ni Isus nije morao da prolazi kroz takvu patnju.

A ti nisi covjek uopste i nikakvu osobinu ljudsku nemash bez mozda fizicki oblik za obmanu onih koji neznaju ko si.
    Ispadoh patoloski lazov po tebi, a ovom recenicom si potvrdio sve sto sam rekao. To je ta tolerancija po kojoj su vjernici prepoznatljivi. Pogotovo oni poput tebe koji misle da su na pravom putu, puni vrlina i potpuno bezgresni. Svi smo mi u zabludi. Ali nije bitno. Jer ti si izabran da nas izbavis iz te zablude...

Sta kazes?
    Ja sam njega odavno stavio na ignore, no ga citiraste.
    A, da. Toliko o tvojim dobrim namjerama. Sta bi Isus uradio?

Niko ovdje ne negira postojanje paralize u snu, za slucaj da jos nisi to shvatio. Nijednom nismo rekli da ne postoji. Samo pokusavamo da ti objasnimo da nema potrebe da prirodne fenomene objasnjavas religijom i svetim spisima u 21om vijeku! Covjek moze namjerno da izazove paralizu u snu. Vjerujes li i da su virusi demoni?

Quote Originally Posted by gaul View Post
    A kakav si ti?

Imaš li dio etike onoga koga osuđuješ, vaspitanja, morala, obrazovanja?
    Pa eto, ja ne mislim da bilo ko zasluzuje da pati vjecno zbog svog pogleda na svijet. Ali siugrno si u pravu. Ja sam jedno djubre neopjevano, cim polazim od ideje da je moral subjektivan.

Kakav je svaki tvoj drugi post?
    Neozbiljan?

Kakav bi svijet bio kad bi se prepustio takvim kao što si ti?
    Mogu samo da obecam da nikog ne bih kamenovao zbog toga sto se ne slaze sa mnom.

Mnogo puta si dobijao teme na kojima si kao deklarisani pametnjaković ostao nijem, ako ne brojiš leteće PP ko je ko na forumu i ko je koju knjigu kupio.
    Deklarisani pametnjakovic? Interesantno.
    Ako ne postujem u nekoj temi, to je vjerovatno zato sto me tema ne interesuje ili zato sto mi dosadi da ponavljam istu stvar nekome ko ocigledno nema volju da shvati. Jer mislim da svi na ovom forumu posjeduju kapacitet da shvate, cak i Ego, iako znam iz frustracije da kazem suprotno.
    Last edited by VanjaTheMan; 26-12-12 at 10:38.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo ja cu vam ispricati sra se meni desilo davno dok sam bio bas mlad,toliko mlad da sam koristio razne droge,alkohol..tablete..itd. Jednoga divnoga zimskog dana,podjoh sa drugom na nekakvu zabavu..sta je vec bila..nebitno,prije toga sam popio 10 parkopana,kada smo sjeli narucili smo litar rakije kruske i litar bijeloga vina jer nista drugo nije bilo da se pije pa cak ni vode,tako smo mi pili krusku i zaljevali vinom...:beer:

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
    Nije život jedna žena,život je nijedna žena

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oko 1 ujutro dodjoh kuci...Nije mi bilo lijeno pa smotah jedan u rizlu 120 s,bila mi je omiljena...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Legao sam u krevet,a u to vrijeme nije bilo kablovske...itd.samo neki spotovi muzicki...upalih da gledam a smanjih da se ne cuje,jer sam istovremeno pustio muziku na liniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Utonuh u san...ali me ubrzo iz njega nesto podize...u sjedeci polozaj..ruke ispred mene pesnice jedna na drugoj kao da sam napravio kos da mi neko probacuje loptu kroz njih....i velikom brzinom me ponese preko terase napolje....takav sam osjecaj imao...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Skontam,mozak mi radi...da je nesto u meni...pokusam da se otmem a ono jos jace stegne...kontam ovo nije sala,aj da se onda prepustim ili opustim da vidim sta ce biti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Usne zalijepljene,nikoga ne mogu da zovnem upomoooocccc...nista...odjednom kad sam pokusao da se opustim nekakvi trnci prodjose i izadjose iz mene...tu noc nikada necu zaboraviti,i bez obzira sto sam bio razvaljen od svega...i dalje mislim da je nekakav djavo htio da me ponese... uvijek kad se sjetim toga..pomislim kako bi bilo da me vas tom brzinom koju sam osjetio ponio u zvjezdano nebo...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

I da zaključimo:
    Pa se vi pržite na BBQ.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    1,882
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Lekcija iz Zozonove priče:
    Nemojte se drogirat. Bilo psihoaktivnim supstancama, bilo religijom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oni koji nisu to dozivjeli-objasnjavaju onima koji su dozivjeli-WTF???

Ego (a i ostalima valja da procitaju),mislim da sam ti vec jednom kacio,ali evo opet:
    (Kur'an-Sura El-Bekare)

6. Onima koji nece da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni nece vjerovati.
    7. Allah je zapecatio srca njihova i uši njihove, a pred ocima njihovim je koprena; njih ceka patnja golema.
    8. Ima ljudi koji govore: "Vjerujemo u Allaha i u onaj svijet!"- a oni nisu vjernici.*
    9. Oni nastoje prevariti Allaha i one koji vjeruju, a oni i ne znajuci, samo sebe varaju.
    10. Njihova srca su bolesna, a Allah njihovu bolest još povecava; njih ceka bolna patnja zato što lažu.
    11. Kada im se kaže: "Ne remetite red na Zemlji!" - odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!"
    12. Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju.
    13. Kad im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!" - oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?" - A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju.
    14. Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" - a cim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama, mi se samo rugamo."
    15. Allah njih izvrgava poruzi i podržava ih da u svome nevjerstvu lutaju.

Ta paraliza se naravno nikad nece desiti ateisti na nacin na koji se desava vjerniku,jer Sejtan ne zeli da rizikuje da izgubi "nevjernika" kog je jedva ubijedio da ne postoji ni on,ni Bog,itd,itd.

Edit:
    Sasvim slucajno primijetih da se ova Sura uci upravo ljudima oboljelim od Dzinskih napada (ili kako ih neko zove:Epilepsije,paralize u snu,paranoje itd,itd.)
    Last edited by M.S.; 26-12-12 at 12:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Paraliza sna ke potpuno prirodna pojava. javlja se kod ulaženja u tijlo poslije sna, kad još nijesmo priključeni na tijelo potpuno nego smo djelimično u astralnom a djelimično u fizičkom svijetu. Oba svijeta postoje jedan u drugom (kao i još njih 10-ak) ali se ne mogu miješati. E sad ako se u tom nepoptpunom priključenju probudi svijsest tad doživljavamio te doživljaje svjesno. Svijest se može probuditi iz više razloga ili zbog intervencije vanzemaljasa ili stvorenja iz četvrtog deznzioteta (astralni svijet) ili znog nekih fizioloških teškoća u tijelu. Pojava je potpuno bezopasna ali su došivljaji izuzetno burni. U tim kratkim trenutcima su još uvijek aktivna čula astralnog tijela pa sje i svijet oko nas dramatično različit. Vidljivi spektar nije ograničen na vidljivu svjetlost već se proširuje na cijeli elektromagnetni spektar pa je i nebo noću bijelo i vidi se kroz zidove, čuju se zvuci koje nikad nijesmo ćuli, imamo osjećaje koje nikad nijesmo doživjeli u tijelu, njušimo čudne mirise i tome slično. Sve tio nestaje kad se konektujemo na tijelo. Tačno je da u tim trenutcima mnogi ljudi osjećaju prisustvo druggih entiteta bilo da se radi o vanzemaljcima ili bićima iz astralnog svijeta.To je znog toga što samo u tom stanju nemamo zaštitu. Dok smo u svjetlosti (gdje idemo svako vače da podnesemo izvještaj o proteklom danu i dobijemo zadatke za sljedeći) ili svjetovima sanjača (gdje planove iz svijetla preko doživljaja u snovima pretvaramo i razumljive automatske akcije na prestojeće događaje) nalazimo se u zaštićenim mjestima gdje nema nikog od stranih stvorenja. dok smo u tijeklu takođe sno zaštićeni pravilima nemiješanja u druge svjetove, a jedini trenutci kad smo nezaštićeni su trenutci izlaska i povratka u tijelo. Zgodno bi bilo smiriti se i početi straživati taj svijet koji zaista postoji i ima presudan uticaj na fizički svijet.

Sa svim tim Bog nema nikave veze, a još manje religija. to je potpuno prirodna pojava koju mnogi istraživači astrala namjernio izazivaju kako bi imali slobodan prolaz u astral. Naročito je pogrešno koristiti hemijske supstance koje izazivaju taj efekat. te supstance se zakaće za konekciju i nasilno izbacaju astralno tijelo iz fizičkog, što je vrlo opasno za nespremnu osobu a naročito je opasno što su konektori zaprljani pa se poslije duže upotrebe toliko iskvare da više ne djeluju i tad je već napravljena nepopravljiva šteta. To neizostavno dovodi do neizvođenja posla zbog kojeg smo inkarnirani i neminovno do potrebe odživljavanja dodatnih života uz već i onako veliku gomili života, a to opet može predstavljati problem kod prelaska u sljedeći svijet, pa ispane da se mora čekati sljedeći talas kroz 30.000 godina. E toliku zafrkanciju nikom nebih poželio.
    Last edited by FORMICA; 26-12-12 at 12:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Interesantno jeste zašto ateisti zovu Boga u pomoć kada im se ovako nešto desi
    Što naprosto ne izvade laserski pištolj i dezintegrišu fantaziju koja im se pojavi u snu. Valjda je u snovima sve moguće, bar za one racionaliste koji sve znaju, ili san nije dokazan pa on i ne postoji.

Ovoliko njekanje ima smisla, jer u tim momentima , doduše kratkotrajnim ali ne i neznačajnim, susreću se sa iracionalnim, što itekako izaziva panični strah. Racionalista će relativizovati instikte i osjećaje koje nesvjesno šalje, ali ga ne i eliminisati. Tako da demanti nesvjesnog su uvijek prisutni i sva ova žestoka pobuda psihe koja se može sresti na ovakvim temama su prosto realizacija,učinak kompleksa, konflikt.

Ukratko prava mala misterija ovolike zastupljenosti ateista na temama koje racionalno ne mogu objasniti, niti dokazati, zašto se ovoliko troše na nečem što smatraju da ne psotoji, što ih faktički ne interesuje.
    Naravno kao i svaki kompleks, i vaš poriv je numinozan, plodonosan za društvo, jer vi 'znate' i 'iskusili' ste da je teizam loš i štetan. Stvar je LIČNA. Hm...e o tome bi se moglo pričati. Doduše samo primitivac će smatrati da ono što je subjektivno važno jeste i objektivno bitno.
    Kao i dijete, koje svoje noćne strahove pobjeđuje tako što prebaci prekrivač preko glave, ono što ne vidim to i ne postoji i najvažnije ne može me povrijediti, recept koji zadovoljava primitivnu psihu koja nije spremna da se suoči sa svime time. Ona po prirodi svoje strahove,arhetipske slike projektuje na okolinu gdje ih pokušava relativizovati.

Mislite da omalovažavanje nekoga ko iznosi svoje iskustvo sa nesvjesnim zaista i potvrđuje vaš racionalizam i vaše strahove i komplekse relativizuje?
    Možda...svakako odgađe do neke ure.

Opet se vraćamo na poziv ka većem entitetu za pomoć. Zašto u tim momentima zovete Boga da vam pomogne? Kad vam je suštinski jasno da je to samo neka tekućina koja vam je poremetila rad savršenstva, samo malo sačekajte i sve će biti sjajno.

Još mi je jako interesantno, vaše horsko klicanje, jedna neartikulisana graja kad vam Ego spomene BBQ
    Čega se toliko plašite? Nije valjda da se gnušate jednog prikaza, fantazije, da to toliko smatrate primitivnim izražajem da naprosto vaša racionalna svijest se zamrači i onda grajete. Graja je afektirano stannje, a ono nastupa kada svjesno ne može sve da iznese i osmisli pa se na takav način relativizuje nejasno, nešto se i pokušava osvjestiti. Ono ništa nije bez nekog razloga. Strah? Od čega, vi znate da nema ništa mimo onog što vidite i čujete.

@Funestis
    Recima sam Artur Clarke je napisao i upotrebio riječ patologija u svojoj knjizi Odiseja 3001.
    Da jeste. Nije tajna da religiozne institucije često koriste i izazivaju psihičke zaraze i infekcije zarad ostavrivanje svojih političkih ciljeva. Ne samo oni, već svaka institucija.
    Samo se čudim kako ti je teizam kod Klarka izmakao, toliko je očigledan
    Last edited by gaul; 26-12-12 at 13:07.

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by FORMICA View Post

Sa svim tim Bog nema nikave veze, a još manje religija. to je potpuno prirodna pojava koju mnogi istraživači astrala namjernio izazivaju kako bi imali slobodan prolaz u astral.
    Hoćeš li mi objasniti zašto namjerno izazivaju i kako onda imaju slobodan prolaz? Zar nije lakše da se ne straviš tada?
    Last edited by the_lady_marianna; 26-12-12 at 13:30.
    Okreni na igru!

Page 8 of 29 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)