Meni je juce stigao paket iz USA![]()
Evo mojih iskustava:
Za poslednje tri godine naručivanja preko USPS, Royal Mail, Deutsche Post i La poste: 100 od 100 učinak. Ni jedan paket (mali i srednji) nije bio oštećen ili izgubljen. Nekad iz Amerike putuju tri mjeseca nekad deset dana. Uobičajeno je oko tri nedelje. Iz Evrope oko deset radnih dana.
Naša pošta je ranije naplaćivala 5e preuzimanje paketa, a sada 1e. Skoro uvijek se mora poći u glavnu poštu na željezničkoj da bi se preuzeo paket.
Carina je otvarala 90% mojih paketa. Porez i carinu naplaćaju na zbirnu vrijednost robe i poštarine ako je veća od 150e. Ako je 149e obično neće taxirati. Za svu robu koja im nije baš jasna naplatiće paušalni porez od 5% + 17%PDV na tu sumu.
Loša iskustva:
Naravno, sa UPS-om i DHL-om.
Jednom prilikom sam od Amazona dobio paket koji je bio dio garancije i kao takav ne podleže taxiranju (vrijednost bila oko 100$). Na žalost, poslali su paket preko UPS-a i izvijesni Vaso Nikočević (jedan od menadžera) me je zvao i tražio da naplati 37,44e za špediterske usluge i manipulativne troškove. Tog put sam bio u situaciji da sam morao da platim globu, ali preporučujem svima da u ovakvom slučaju ignorišete Vasa i ostale kurire i sami pođete do aerodroma i preuzmete robu. Ako imate volje, uvijek pošaljite žalbu na uslugu glavnoj kompaniji.
Znam i za situaciju kad je DHL tražio 30e za “preuzimanje“ jednog DVD-a u koverti.
Na žalost, ova situacija se neće promijeniti. Kurirske službe imaju izgovor da oni tako postupaju zbog zakona, a da je pošta favorizovana kao državna služba. Tako je isto i u Srbiji, a koliko ja znam, i u Kanadi.
Kao svaku globu, naplatiće je onima koji nemaju izbora ili ne mogu da se brane.
Ostalo:
Za naručivanje iz Amerike koristim i usluge Shipito.com. Oni prosleđuju vašu poštu iz Amerike ovamo. Imaju odlične tarife kod USPS-a i AirMail-a i vrlo su brzi.
Jedna od opcija za PayPal i eBay je Entropay koji funkcioniše dobro, ali 5% provizije nije zanemarljivo.
Povodom USPS-a i Turske,
Kompanija je u rasulu već nekoliko godina i traži sve moguće načine da smanji troškove. Lani su osjetno povećali sve cijene. Ironično je što je veoma veliki dio njihovog profita upravo međunarodna dostava. Mislim da se mora prihvatiti rok isporuke od mjesec dana kao norma.
Ojha.
Last edited by Ibrichevina Sky is Blue; 19-12-12 at 10:34.
I ja cekam neki paket iz USA od 6.12 Postarinu sam platila 43$ i odavno samo stoji da je poslato iz NY...poslato je sa USPS...koliko najvise treba da paket stigne i desava li se da nekad ne dodje?Hvala
cekas ga od 6.12.? pa polako, tesko da ce stic vec sad, pogotovo sto ce sad praznici svuda, i posiljke uvijek kasne u periodu oko nove godine.. cak tamo do sredine februara stalno kansjenja zbog raznoraznih praznika.. Stici ce ne brini
Ja cekam preko Shipito.com i njihovog Airmaila paket od 5.11, al sam ga vec prezalio i otvorio claim, srecom je osiguran bio...No bi ja radje paket da stigne no da mi vrate pare![]()
Poslat je 26og novembra.. oko 3 nedelje![]()
Eo kao da su me culi, stigo jutros paket![]()
Pa tim Airmailom vazda treba mjesec i vise. Ja sam USPS-om slao. Do sad mi je bez greske stiglo 62 paketa,i ovaj ce, samo me nervira ovo kasnjenje. Danas je tacno mjesec dana od kad je poslat. Nerviram se jer je tablet u njemuNe mogu vise da se coravim uz kompjuter uvece
![]()
Meni stigle prve porudzbine sa Aliexpressa i to za samo dvije nedjelje! Prezadovoljna!![]()
A lighthouse keeper in the desert sun.
Kako ide porucivanje preko Shipito.com ? Moze li se nesto sa amazona narucit pa da oni proslijede ?
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
Poz svima, koja banka ima 'najbolje' uslove, htio sam izvaditi karticu/e za trgovanje preko net-a, da je sto manje mjesecno odrzavanje ako je ikako moguce? Poz![]()
Predlazem da se otvori novi forum koji ce da se bavi internet trgovinom, posto se od izvjesnog "Drug_Tita" na forumu "internet" ne moze otvoriti ni jedan novi topic vezan za ovu problematiku, vec je sve nagurano u jednom topicu koja se bavi stotinama pitanja i dje se vise niko ne moze snaci.
***eXtreme Styling***
Sva pitanja za internet trgovinu se postavljaju na topicu - Informacije o internet trgovini - https://forum.cdm.me/showthread.php?...ernet-kupovini
Postavis pitanje i neko ce ti odgovoriti. Nema potrebe za svako pitanje vezano za internet trgovinu da se otvara topic.
\\OFL•GIC
I kako to funkcionise mozes da mi objasnis u kratko ? Koliko se placa isporuka i kako ja narucim sa ebay-a stavim njihovu adresu ili kako ?
" Nepismen ali pun para . Jesam li ovo dobro napisao ? "
ima na Facebook grupa EBAY monenegro ja naruciva poaketic neki dodatak za ipad stiglo posle 15-20 dana lagano bez ikakvih cimanja..
sto posto provjereno
Stigao danas paket poslat 6.12 iz NY...donio postar kuci,platila postarinu njemu na ruke 6,20e i presrecna sam))))
Lijepo li je vidjet da su svi srećni i zadovoljni benefitima internet trgovine i pored svih prepreka koje imamo kao zemlja trećeg svijeta...
Što se tiče shipito-a, prilično je jednostavna procedura, dobiješ virtuelnu adresu u Americi koju staviš na eBay pa prilikom checkouta, i kada ti na nju stigne pošiljka, ona se ponovo prepakuje i šalje za CG izabranom metodom, kako tebi odgovara... Njehova usluga ti je fiksno 8.5$ po pošiljci + standardna poštarina...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ja sam naručio preko www.forwardit.us vezove i sve je stiglo ok juče. Cijena usluge je 10 usd. Probaću i ovaj shipito uskoro.
γνῶθι σαὐτόν
Je li neko narucivao alkoholna pića? Ima li nekih dodatnih taksi ako stizu na obicnu postu?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks