Niche "Ecce homo"
Justej Gorder - Sofijin Svet
Knjiga o istoriji filozofije....
Nick potiche iz doba Counter-a,
Chisto da ne bi doshli do pogreshnog zakljuchka :P
Niche "Ecce homo"
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
s kojim se ja slazem, ako ti je sto bolje od togaOriginally Posted by chatnick
![]()
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
Originally Posted by GAGA
Da ti prijeporuchim i "Volja za moc" kao i "Sumrak Idola" kao i "Genealogiju morala" (ako uzmemo u obzir da si chitala Antihrista, Zaratustru i one s druge strane dobra i zla)
kao i josh par knjiga od unovercomeablea. :P
a trenutno chitam Aristotel - Nikomahove etike & Logika - Dr B. Sheshic simultano
![]()
Last edited by Random; 08-12-05 at 03:06.
If I had a world of mine, everything would be non-sense. Nothing would it be what it is, because everything would be what it isnt, and contrary-wise, what it is, it wouldn be, and what it wouldnt be, IT WOULD... - You see?
Alice In WonderLand.
volja za moc sam citala, kao i sumrak idola kao i zaratustru kao i neke tudje studije i tumachenja chika Nicheta, ali hvala na preporuci vjerovatno cu procitat u perspektivi i ove ostale koje si naveo.Originally Posted by Random
![]()
Kif kif [ili] sve iz pochetka
All I want is everything ...
Steven Levitt - Freakonomics
Preporucujem da je procitate - odlicna je.
"Nothing happens unless first a dream..." - Carl Sandburg
"DIANA - Story of the Princess", iz kolekcije The Royal Family...
Trenutno čitam, tačnije već sam stigla do kraja "Smrti na Nilu", te ostah zapanjena, u knjizi nemam odštampane zadnje strane (ili zadnju stranu). Edicija "Vijesti", divno odradjeno. Sada mogu samo da sanjam kraj ukoliko se ne nadje neko da mi pomogne. Upomoć.
Nova godina, nova citanja![]()
~ ~ ~ Agnosco veteris vestigia flammae.Ožiljkom jednim obogaćen. ~ ~ ~
Inspirativnog li naslova vazda
Ja pocinjem sa mailovima od prije 3 dana i dnevnim novinama![]()
moram da priznam da sam ovu godinu pocela sa carls bukovskim, sto cu kad obozavam njegove knjige. po drugi put citam -holivud-. ako je iko od vas gledao, davao se na tv in ali davno doduse film barska musica sa miki rurkom, e pa scenario za taj film je pisao niko drugi do bukovski, cak se na pocetku filma pisac pojavljuje kao jedan od trojice alkosa koji sjede u lokalnom baru. ko se potrudi vidje ce. knjiga holivud upravo opisuje pisanje scenarija za taj film (jedini scenario u njegovom zivotu), snimanje samog filma i sl. stvari. zanimljivo, duhovito a prije svega inteligentno napisano. prije ove citala sam podgoricke noci al sam komentar ostavila na tom topicu pa ne bih sad o tome. eto
Ja standardno. Lalic je dobar i u 2006. Iako se jos oporavljam od godisnjcie njegove smrti...
Vecina ljudi je zla
Gloria in Excelsis - Miljenko Jergović
A lighthouse keeper in the desert sun.
'Bjesnilo' - B. Pekic
Knjiga je bila inspiracija za neke popularne (americke) filmove
PSSSTT
Ja sam se dohvatila prebiranja po vec procitanoj poeziji i izvlacenju nekih detalja kao osnove za eseje ...
Виталий Безруков:
- ЕСЕНИН
История одного убийства-
(Виталиј Безруков:
- ЈЕСЕЊИН
Историја једног убиства -)
"Владај нашим грчем, крвава Русијо
царуј душом нашом, Велика Будућа"
Aaaaaaa, dovatio se novi Bechanovicev napor - "Zanr u savremenom filmu". Melem za moje oci... :-D
I am the one who locks.
Evo ja sam citao pod pritiskom hype-a narnijske hronike..
Koji zajeb. Djecija knjiga.
E,ovako...
Za raspust MORAM prochitati:
~"Don Kihot"-Servantes
~"Kanconijer"-Petrarka
~"Bozhanstvena komedija"-Dante
Josh nisam pochela sa chitanjem...![]()
Od smijeha pravim saksofon,
od sunca pravim put,
a ti si moj šofer.
Poceo sam da citam Gogolja-"Mrtve dushe"
Nabokov-`Lolita`-po ko zna koji put..
Istorija Afrike, Clio izdanje, vise autora...
predivno...
Vecina ljudi je zla
On topic.
Intelektualna istorija Evrope, opet Clio, Metju Peri.
Vecina ljudi je zla
Stvarno pravo - Zoran P. Rašović (e sunce li mu da mu sunce :mad: )
A lighthouse keeper in the desert sun.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks