Захваљујем.
Захваљујем.
Nema na cemu. A kad provjeris sigurno koliko je, javi, da znam u koliko eura sam promasio![]()
misljenja su otprilike podjeljena, dakle:
Termostat. Kad je ispravan i sve ostalo ispravno, da li radna temperatura (temperature vode u sistemu) treba da pada prilikom voznje na otvorenom gdje je hladnije a vozi se na vr' gasa? ili treba i tad da drzi radnu?? Ja mislim da kad postigne radnu, treba da je drzi dok god auto radi, dok neki misle da treba da pada tempratura, jer je hladno, a motor nije opterecen i vozi se na nekih 1.800rpm..
Zavisi koje je auto. Meni na primjer, ibiza 1.9D, temperatura pada kad se vozi kao sto kazes, cak i kad nije mnogo hladno. A na A4 1.6b, zakuca se na 90 stepeni nebitno da li je zima/ljeto, pun gas ili na vrh gasa, uzbrdo/nizbrdo. A oba auta su ispravna.
kad je termostat ispravan onda treba da malo eventualno mrdne...na ibici ti nije dobar termostat
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
I meni na polo 1.9 SDI kad se vozim na otvoreno temperatura pada.. Npr. vozim ga kroz grad i dodjem do 90 stepeni temperature kad izadjem na otvoreno i šinem ga u petu brzinu na 80kmh temperatura pane i ispod 60. To sam baš primijetio, inace ovo se ljeti ne desava sto je i logično![]()
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
ni tebi ne valja termostat![]()
zato sto termostat kada postigne temperaturu otvara da voda kruzi i kroz hladnjak a kada padne temperatura (ne previse od radne) on zatvara i iz sistema iskljucuje hladnjak,a kada nema hladnjaka u vodenom hladjenju onda nema ni kuda da se rashladjuje voda i nema kuda da pada teperatura...
to je logično vidis...
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
da...vama je termostat poluotvoren ili skroz otvoren zaglavio...zavisi...
termostat vam je 99%, to vam je 10e ako je bez kucista.
Kad ga zamijenite, ima da se ugrijete u auto![]()
Njak Njak Njak
meni je 50e termostatzavisi od auta...
meni 65 pa se ne hvalim :P
Njak Njak Njak
Meni pada temperatura kad sam na nizbrdici i ne dajem gas i dok je bilo vruce i sad zimi. Znaci neispravan termostat?
Neispravan... motor mora da drzi radnu temperaturu +- 5 stepen ofrlje
Njak Njak Njak
meni pada na otvoreno, doduse ne ispod 70 stepeni, ali grijanje je vazda vrelo u autu
20e, no ga je kutara zamjenit na moje auto..
A to sto se jebe motor to nije kutara.
P.S. bas je kutara u pm...
TAKUMI
kad odem da obrnem krug od niksickih semafore, do mareze i nazad za pg.. e od nk semafora do mareze pane bogami.. doduse nikad ispod 60-70, ali pane..
Nista je to, tu se drzi kol'ko tol'ko gas, padat ce ti to mnogo vise ako budes isao put mora npr, i tad ce ti grijanje znacajno oslabiti, a cim upalis grijanje u kabinu, automatski jos vise hladis motor... mijenjaj to
Taman usput zamijeni antifriz ako vec nisi...
Njak Njak Njak
Onda ga sacuvaj kad ga budes ispustao pa vrati kad zamijenis...
Njak Njak Njak
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks