Ako si radio verifikaciju kartice na PP ovo može biti znos koji ti je PP skinuo i nalazi se kod njiha na na tvom acc. Svaki odliv pa i taj mora biti prikazan na EP statement-u bilo u obliku nekog plaćanja ili naplaćene provizije. Skriven ne može biti. Na kraju imaš EP Helpdesk pa ih pitaj.
γνῶθι σαὐτόν
narucih nesto iz uk
veci paket
Koriste Parcelforce Worldwide za shipping.
ima li ko iskustva sa njima? pretpostavljam da nece naplatit 'usluge' kao DHl, fedex itd jer nemaju ni poslovnicu kod nas.
I sta da ocekujem od 'poreza' ako je vrijednost sa slanjem oko 800 eura ?
Do sad sam na svaki paket vrijednosti vece valjda od 150 eura placao uvijek 50 eura. Mogu li ocekivat isto ili ce me opalit sa 17% pdv?
Originally Posted by my name is ...
Kupljena stvar na eBay-u. Placeno odmah PayPal-om.
Item nije stigao ni posle 2 mjeseca, prodavac ne odgovara na poruke.
Zna li ko kako refundirat vratit pare?
Valjda na eBay-u ima fora da u roku 45 dana se otvori case, ali je tih 45 dana proslo...
Globetrotting
Pozdravi onda. Sledeći put ćeš pazit u dan. Na ebay je do 40 dana a ne 45.
Znam da imaju dhl i FedEx, loše si me shvatio) nego ovi nemaju valjda
desava li se kome da mu posiljka stoji na carinu danima?
meni jedan paket stoji od 29og, pa da vidim jesam li sam, ocu li dizat kakvu graju
![]()
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
29i je bila subota, nedeljom ne rade... desavalo mi se, cekaj jos koji dan
Njak Njak Njak
ne gledaj decembar no novembar![]()
Stoji meni i duze, vrijednost manja od 150 eura posiljka iz Njemacke koju prati kompletan dokument o vrijednosti ali su procijenili da je u pitanju "trgovacka roba" pa me pozvase sjutra na carinu o.O
Zna li ko da li carinik ima pravo da njuskajuci kroz paket "procijenjuje" za sta ce meni ta roba da sluzi pa da me ocarini iako je vrijednost manja od 150?
Koliko ja znam zanimanje carinika jeste njuskanje po tudjih stvariZa ovo drugo ti ne znam... Pa je li trgovacka roba? Ide li u dalju prodaju ?
Znam ja da je njihov posao da njuskaju, ali nisam znala da im je posao da odokativnom metodom nagadjaju za sta ce meni roba iako je vrijednost robe stvarna i izrazena na racunu manja od 15o eura i nije protiv bilo kog zakona. Ne mogu sad naci ni jedan zakon koje metode su im dozvoljene da procjenjuju za sta sam ja kao fizicko lice naumila da koristim robu, niti mi je jasno na osnovu cega su je uopste zadrzali. Da kazem da je sadrzaj paketa sarenolik. Ako neko zna koje su to moci carinika i njegove subjektivne procjene po zakonu neka pise. :hopelessness:
meni je paket vrijednosti 36 eura. jedna sijalica, jedan reflektor za pomenutu sijalicu i jedan termometar. vjerovatno je i ovo moje trgovacka roba![]()
bio sam juce. nema ga, zapeo na carinu sa gomilom ostalih posiljki. mora da su carinici zakucili kakvi grip...
Meni paket od 30 eura stoji na ruskoj granici od 10. novembra. zvao sam usps američki i oni su rekli da će da počnu da šalju zahtjev za provjeru paketa, ali me još niko ništa ne obavještava ... popizdih
Ako si preko ebay tj pp to završava, otvori case, pa da vidiš kako će sve da se ubrza![]()
aj drugo pitanje, dako neko odgovori
Stigla mi posiljka danas. Zovu iz poste. Ako sam podignem paket, s obzirom na vrijednost, placam pdv i zajebancije oko 150 eura... veli bolje da uzmem speditera.
Posto nikad nisam koristio usluge speditera - kako, dje, koliko, ispane li sto jeftinije itd ?
Kojom logikom su dosli da je bolje uzet speditera, kad ce ti on uzet oko 60e, a opet ces platit carinu i pdv(mozda se za carinu i izvuces, al pdv ces sigurno platit)
ne znam ni sam, ni meni nije zvucalo normalno s obzirom da bjezim od tih 'usluga' kad koristim DHL.
There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)
Bookmarks