Da, zabranili su Mass Dumper sredinom sezone i onda je NAJVECI dokazao da je GAZDA!
Ma jok, pojma nemamo, ja prvi, duduk.
To je rekao isti dan kad je izjavio da je imao kratak razgovor sa Bogom.
TAKUMI
Sto je zabranjeno ove godine RBR-u? Ko je dokazao da je ista ilegalno na njega?
TAKUMI
Senna
Championships 3 (1988, 1990, 1991)
Wins 41
Pole positions 65
TAJO
Championships 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
Wins 91
Pole positions 68
I objasni mi sad kako mozes da poredis ovo strucnjace? Senna je bio ekspert za kvale, ovako je bio sasvim prosjek vozac. Dje god pogledas, KAISER ga sije za duplo ili troduplo.
A Senna ima toliko navijaca iz prostog razloga. Formula 1 je tada bila u ekspanziji, pocelo se da se ulaze u marketing. Do tada je to takmicenje pratio mali broj ljudi. U Sennino vrijeme F1 dolazi taman i na nasim prostorima, i naravno, 90% ljudi se tada zalijepi za vozaca koji je tada trenutno na vrhu, i to tako ostane.
Da ih pitas bilo sto konkretnije, nece znat. Senna je tada bio prvi, i to je kraj price za njih.
Zato i niste za raspravu, ni ti, ni Kimi ni slicni. Jednostavno ne poznajete taj sport dovoljno. Ne svodi se na gledanje trke i dvije nedelje.
I stvarno onda ne znam kako nazvat onda onu titulu 2003 sa bolidom koji se prosipao po stazi. Sadasnji Alonsov Ferrari je bio svemirki brod za onaj sto je vozio TATA.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
RB je prosao sve testove, sve sto su bacili na njih su prosli. Meni se svakako ne svidja to prednje krilo ali ne mijesajmo pojmove. Reno je imao ilegalni dio koji je zabranjen. RBu tako nesto nikad nije nadjeno.
Zahvaljujuci tom ilegalnom dijelu su imali prednost i osvojili titule.
Da im je zabranjen par trka prije NAJVECI bi lagano dosao do titule na kraju.
Rupe u pravilima uvijek postoje, ako si majstor koristis ih. DDRS najsvjeziji primjer.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Pa nisu gledali okle... Tata im je vjerovatno rekao da je bio neki Senna i to je to.
A to sto je poginuo, nazalost, daje jos veci utisak, jer onda mogu da se vade na to " a da je vozio uzeo bi jos 10 titula ".
Yes how not.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Svi bolidi su ove godine nelegalni!
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Zamisli koliki je bio mamlaz da je posao i plakao direktoru trke da premjeste startnu poziciju jer mu nije bilo OK da starta sa prljave strane. I naravno da su ga odjebali, pa je onda sjutradan napravio najvecu glupost.
Jesu li ga ubili? Jesu. Zbog cega? Zbog toga sto je bio mrzan.
TAKUMI
bronu je bolid te godine složila ekipa super agurija, a koliki je mastor dokazao je ove 3 sezone u mečki.. i dokazao je da i baton može biti šampion ako ima najbolji bolid..
a za RBR - zna FIA sve ali znaju i berni i ditrih i interesi..
"Red Bull under investigation by the FIA for illegal engine mapping - aka off throttle blowing of the diffuser. A tough one for stewards"
"accusation is throttles are more open than should be for given torque, so more air blowing thru exhausts, so more downforce"
"FIA knew about RBR maps before Germany. It's not the first warning"
zašto su promijenili mape poslije ovoga ako je bilo sve ok?
O cemu ti pricas? Kakav hrabar manevar?
Pretekao ga zato sto je imao 1,5 sec brzi bolid. Pogledaj samo kojom brzino se odmice od NJEGA.
Dokazano je da su imali ilegalan bolid, morali su izbacit mass dumper.
Kakav je Renol bio od USA 2006-e do kraja? Znas li koliko bodova je tada zaostajao NAJVECI? 25 ili 29, nisam siguran, da bi pred kraj bili EVEN!
TAKUMI
Pricas gluposti. Te godine Super Aguri nije imao nikakve veze sa tim bolidom. Taj bolid je slozila Honda, a on je tada tamo radio kao tehnicki direktor, ne kao team principal. U Benzu je team principal, tehnicki direktori su ovi sto su izbaceni iz drugih timova.
I to je velika razlika. On je znao da je napravio dobar bolid, zato je nastavio sa njim.
A svi znamo koliki je on mozak bio u Ferrariju, kad je bio tehnicki direktor, u vrijeme kada je Domenicalli nosio vodu radnicima a Stellu su koristili kao cetku za WC solju.
Jesu li prekrsili pravila sa mapama? Jesu li u Renolu imali potpuno iste mape?
Zasto niko da napise dvije tri o fleksi podu na Ferkana?
Last edited by Fabia_Elegance!; 27-11-12 at 14:47.
TAKUMI
svaki put prijavim post kad su uvrede u pitanju prema bilo kome, ali administracija ne kažnjava u mjeri koja je potrebna..
i ko si ti da ti neko nešto dokazuje?
što si to umislio?
Ma znao sam da si prijavio post...kazes nekome "Pricas gluposti" a on prijavljuje post.
I mean, how many more do you want?
Daj, vratimo se on topic...
Gdje smo stali...kod Super Agurija a?![]()
![]()
![]()
TAKUMI
i sad se pocela prica koja ide unazad 20godina...gdje je proslo vozaca i vozaca, i prije svega se toliko promjena desilo... da je malo bezveze porediti neke stvari...
ali odje je rpbolem sto se suprostavljaju misljenja ljudi koji ili mrze sumahera i obozavaju nekog drugog vozaca, ili mrze alonsa i sve ostale, a obozavaju sumahera... malo ko ovdje prica sa postovanjem prema bilo kom vozacu iz f1... ja znam da nije svejedno kad navijas za nekoga i onda ti dodje neko i porazi tvoga miljenika... nekad je to bio alonso, sad vetel...ali moraju se postovati svaciji razultati...
moje misljenje je da je Sumi najbolji vozac u f1 od kad je ja pratim... mozda je bilo boljih, brzih, ali iza njega stoje rezultati... sad su dosli neki novi klinci, a sumi nije robot da bi sa 40godina u prkno mogao da parira njima... pa covjek je mogao da bute otac vetelu lagano... i sto sad treba ocekivati da ce sumaher sa 43 godine da vozi isto kao neki momcic sa 25npr... ja mislim da je to nerealno ocekivati... godine su cudo..eto vam fudbaleri... dzabe vam da ste svi kao mesi, ali godine zaustavit ne mozete...
a odje je najvise polemika izazvala prica koja je sumahera dizala u nebesa tokom ovog drugog mini dijela karijere...nego nesto drugo, ali stvari su takve kakve jesu... porazio ga je mladji Niko i to je to... al dal to zanci da je rozberg bolji vozac??? pa sigurno ne znaci....rozberg da vozi jos 200g ne vjerujem da bi napravio sve sto je sumaher napravio...
a evo jedno poredjenje....kad luis odustane jer mu otkaze bolid, on onda nema pojma, los je vozac, previse forsira...i sl... vidjite kako baton vozi i nema problema... ista stvar se desavala sumaheru..samo sto sad sumaher nije kriv nego suplji tim...koji mu je dao pokvareni bolid da vozi... al ta prica dovodi samo do jos vise sukoba ovdje...jer malo ko objektivno prica...
isto tako evo 3 godine alonso dera masu...unistava ga...ponizava...i onda masa godisnje bude bolji mozda u 2-3 trke...ako i toliko... i onda je masa cudo...ovaj nema pojma i sl... budite malo objektivini...shvatite da je alonso ove godine npravio cudo... da je Ferrari bio ukupno mozda treci najbrzi bolid...ali na pojedinacnim vikendima to tesko da je bio... zasto? jer su RB i MC uglavnom uvijek bili brzi..i onda bi se uvijek uvalio neki Wiliams, ili Sauber, ili Mercedes...pa i force india... ne rijetko su i u Q2 zavrsavali kvalifikacije... ali ih je vadila dobra forma tokom trka... i pouzdanost... i na kraju je izgubljena titula ne njihovoim greskama, nego gluposcu drugih vozaca...
alonso je slican sumaheru...imas ljude koji ga vole i koji ga ne vole...nema izmedju... tako je bilo i sa sumaherom... al zato ne treba pljuvati samo po covjeku za koga su svi rekli da ja najvise pokazao ove godine, i da je najvise zasluzio titulu...
ja se samo nadam da ce se ferrari trgnuti... srediti tu aerodinamiku vise... jer ocigledno je da samotorima nemaju problema...pouzdan je i brz....ali forma u kvalifiakcijama se mora popraviti...tek tada ce ferrari moci da kroji sezonu po svome...
i prije svega, postujte ostale clanove ovjde...ja pratim formulu od 95-96..ne pamtim kad sam trku propustio... ako se i desilo da sam sprijecen da je gledam, onda je bila snimljena i gledana bez znanja rezultata...kao da je uzivo... al ja npr nemam fotografsko pamcneje...ne pamtim previse podataka...ovaj je obisao tada toga i toga u tu i tu krivinu... ne pamtim jel ferrari imao gume takve i takve do 5te trke a onda druge...jel imao takvo i takvo krilo do polovine sezone 2003, a onda su ubacili drugo...al to ne znaci da ja ili neko drugi zna manje o formuli...sve dok se ne pocnemo postovat odje, i cinjenicama pokusavat osporit necije tvrdnje a da taj drugi ne uzvraca uvredama isl...sve do tada odje nece biti kvalitetne rasprave ...ajte zdravo sad....
Massu dere Ferrari, ne muBUDALA. Unistavaju ga ovi u Ferrari, uz to ide i ponizavanje. Daj obojici identicne bolide pa da vidis.
Cime je izgubljena titula? Greskom drugih vozaca?
i Vettel i ovaj tvoj novi pulen imaju isti broj DNF-a, znaci even.
Sto se tice GAZDE vs. Britni, pola trka GAZDA nije zavrsio zbog problema sa bolidom. Zamisli, POLA TRKA!
TAKUMI
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Bookmarks