A što čini one hit wonder...
mojsije ako ces po beranski onda kazes omiljenu im uzrecicu na sve, "ada ene znaaas, neeema"
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
A što čini one hit wonder...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Gazimo:
Poslušajte audio snimak: "A od žestokih, pooo Džek, Džek Denijels" :hororr:Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, potrošnja alkohola u Crnoj Gori je između 12 i 13 litara čistog alkohola po glavi stanovnika godišnje, za sve osobe starije od 15 godine. To Crnu Goru svrstava na sam vrh neslavne liste u Evropi, čiji stanovnici prema statistici krovne zdravstvene institucije u svijetu, inače piju više alkohola od stanovnika drugih kontinenata.
http://www.slobodnaevropa.org/conten.../24777399.html
In vino veritas
http://www.vijesti.me/vijesti/opstina-berane-duguje-milione-ali-ima-sluzbene-automobile-clanak-101387`
Ispada da je predsjednik opstine Berane svaki dan sa svojim audijem prelazio cc164 km (ujedno i vikendima da je radio)... Greote, gdje li zivi taj covjek i koliko sati je tek bio na svom radnom mEstu.. Ene..PREKO 30.000 EURA NA LUKSUZ
Opština Berane duguje milione, ali ima za službene automobile
Iz opozije je nedavno poručeno da je opština “zadužena do devetog koljena“
Hvala Lepo
Vuko Golubovic je majstor svog zanata. Zaposlio je uzu i siru rodbinu u opstinu i svi se baskare, misle da je to njihovo vlasnistvo. Nedje drugo bi Vuko i zatvor bio, a familija bi mu bila na selo i muzla krave, a mozda ni to, s obzirom kakav im je set vjestina i znanja.
Pa ako su to cinjenice, a niko iz Partije ne reaguje, a kamoli iz drzave, onda...
Bas mi zapalo za oko ovoliko kilometraze, a njegovo auto sa kilometrazom i to za radnika u jednom gradicu koji se moze setnjom prelaziti za nekoliko desetina minuta.. pa preko 300 000 km. Sto bi za radne dane ispadalo da je vozio s kraja na kraj CG svaki dan s tim sto je onda sumnjivo koliko je taj gospodin provodio uopste vremena na radnom mjestu koje placaju gradjani CG.
Citam i cudim se tolikoj osionosti da josh te podatke ne krije. Izgleda da takvima ne mogu nista ni oni u partijskoj hijerarhiji a kamoli neke radne inspekcije itd.. Tek potroseno gorivo na 300 000 km samo za jedan automobil, a tek sva ostala navedena.To placaju gradjani CG?
hahaaaaaaaa
No, ok.. bar da se vidi to sto se ne krije i da se covjek nasmije.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 21-11-12 at 19:39.
Umalo sudar aviona iznad tivatskog aerodromaIznad tivatskog aerodroma prošlog petka u poslednji čas je izbegnuta nesreća kada je umalo došlo do sudara letelice crnogorske avio-kompanije "Montenegroerlajnza" i malog privatnog aviona.
The more things change, the more they stay the same.
Kako funkcioniše Opština BeraneZbog građana Berana i Crne Gore važno je da se objasni i zbog čega stalno pominjemo familiju gospodina Golubovića, i zašto stalno i u svim tekstovima u medijima imamo polemike sa ljudima koji su direktno povezani sa problemom smetlišta u Vasovim vodama, a pripadnici su, na ovaj ili onaj način, familije Golubović. Shema odgovornih pozicija u Opštini Berane ovako izgleda:
Vuka Golubović
Predsjednik Opštine
Vinka Babić – Glavni administrator Opštine Berane
(snaha Predsjednika opštine, supruga Veska Babića – i prije radila u opštini ali unaprijeđena na ovu poziciju po izboru Vuke Golubovića)
Milan Golubović – Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Berana
(rođeni brat Predsjednika opštine, došao na funkciju nakon izbora Vuke Golubovića)
Vesko Babić – Šef mehanizacije u Komunalnom preduzeću
(brat od tetke/ujaka Predsjednika opštine, suprug glavnog administratora, došao na funkciju nakon izbora Vuke Golubovića)
Milijana Vučeljić – Direktorica Komunalnog preduzeća
(Supruga Predsjednika opštine, došla na funkciju nakon izbora Vuke Golubovića)
Vesna Novović – Direktor Centra za kulturu
(sestra od tetke Predsjednika Opštine, radila i prije u Centru za kulturu, ali na poziciju Direktorice došla po izboru Vuke Golubovića)
Dragana Delević – Sekretar za finansije, razvoj i saobraćaj u Opštini Berane(kuma Predsjednika Opštine i Direktorice komunalnog, na funkciju došla nakon odrađenog pripravničkog staža i po izboru Vuke Golubovića)
Milka Golubović – radnik Centra za kulturu
(snaha Predsjednika Opštine, supruga sina Vuke Golubovića, došla u centar nakon izbora Vuke Golubovića, sa završenom srednjom školom i nakon stečenog iskustva u trafici)
Gorica Golubović -Vodoprivredni inspektor Opštine Berane
(snaha Predsjednika opštine, supruga njegovog rođenog brata Ljubiše Golubovića, na funkciju došla nakon izbora Vuke Golubovića)
Aleksandar Golubović – VD Sekretara sekretarijata za poljoprivredu u Opštini Berane
(rođak Predsjednika Opštine, na ovu poziciju došao nakon izbora Vuke Golubovića)
Koliko je ovakvo rukovođenje jednom opštinom u skladu sa zakonom pokazuju ova dva člana Zakona o konfliktu interesa:
Član 3: Javni funkcioner je dužan da poslove obavlja nepristrasno, u skladu sa Ustavom, zakonom i drugim propisima, vodeći računa o etici profesije i dužnosti koju obavlja.
Javnom funkcioneru zabranjeno je da privatni interes stavlja ispred javnog interesa, na način koji utiče ili može uticati na objektivno obavljanjejavne funkcije.
Član 5: Javnom funkcioneru zabranjeno je da:
1) prima poklon veće vrijednosti, korist ili uslugu, osim u slučajevima predviđenim ovim zakonom;
2) privileguje građane po osnovu političke ili druge pripadnosti, porijekla, ličnih, porodičnih ili rodbinskih veza;
3) zloupotrebljava informacije do kojih je došao u obavljanju javne funkcije;
4) utiče na postupak javnih nabavki.
I ova šema rođačkih veza je predata MANS-u, a MANS je slučaj proslijedio državnom tužiocu na jesen 2010. godine. Još uvjek nemamo povratnu informaciju od državnog tužioca o ovom slučaju, ali se danas privode mještani Beransela na informativne razgovore, iako ni jednog trenutka nisu prekršili zakon, već pokušavaju da spriječe gruba kršenja zakona koja se svakodnevno dešavaju u Beranama.
http://www.pcnen.com/portal/2011/01/...a-i-crne-gore/
nevjerovatnoI niko nista?
O cemu mi ovdje uopste pisemo i o kome? O politici u CG? O buducnosti CG? O legalitetu? O drzavi kao civilizovanoj zemlji gdje uredjenje civilizovanosti ne postoji.
O kulturi, o socialnim problemima, o "spasavanju" CG, o ekonomiji, o NATO i EU?
Briga njih i za zakone i za ljudske kodekse, ma..![]()
Ma ovo je samo za sprdnju, za kockarske prognoze ko ce koga i kome nogu postaviti u politici i ko ce se koliko prodati za ovakve beneficije tipa Berane & ostale prezaduzene CG opstine.![]()
Bitno da je Noe izabrao koje ce porodice u CG da prezive. Od Mugosa u PG, do eto Golubovica i ostalih po tim palankama u CG.
Barke sa odabranima su spremne, posle njih potop.
Nisu krivi ti alapljivci i kako god nazvali tu "rabotu", krivi su oni iznad njih koji nepotizam i khm podrzavaju. Ali kako ni te ostale nije briga, nema sto ni da pricamo. Sistem je takav, norme su postavljene takve, narod podrzava taj rad, i moze im biti.![]()
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 21-11-12 at 21:36.
Da, u pravu si...I TAKO TREBA!
Prvo da mi pravilno riješimo strateška pitanja, gdje greška vodi pravo u ambis, kakva je greška opredjeljenje protiv EU ili NATO, pa tek onda možemo da debatujemo o "lakim" temama. NATO na kratke staze a EU na srednje je uslov bez kojeg nema budućnosti...i mi taj uslov moramo ispuniti, ako hoćemo pristup fondovima, ili ako hoćemo dalje strane investicije (investiraće se samo u zemlju koja je na duge ture bezbjedna, a to može bit SAMO ONA KOJA JE POD NATO KIŠOBRANOM!) i ruske investicije su bile faktički državne, jer Deripaska i slični generali KGB su u MNE investirali po direktnom naredjenju Putina i šestog direktorata KGB (ili kojeg već ne).
Ako je to tako -a jeste!-onda kroz taj kriterijum treba vrednovat i nečije stavove, za početak. Tolerisati različitosti, ali ne i ovu...ovo je pitanje svih pitanja za ovu generaciju! Ako udjemo u NATO -(bez obzira ne sve "dubiozne" poteze te asocijacije...jer je to igra bez velike milosti)-to buduće članstvo je za MNE garancija opstanka u ovim granicama i u ovom ustavnom obliku.
Bar ja to tako gledam...što je moje pravo, kao "MNEaš"-a ( kako me nazva jedan lik sa portala).
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 22-11-12 at 16:13.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
http://www.vijesti.me/vijesti/ostaje...-clanak-101598
eto im ga bosnjacima, pa neka sviraju sad koliko hoce![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Progledace im kroz prste sad kad dobiju nekoliko fotelja. Nije to nista![]()
U CG ima robe na koju Grinpis upozorava, Inspekcija kaže da je sve u redu
http://www.vijesti.me/vijesti/u-cg-i...-clanak-101646
Smatram te dovoljno pametnim, da mislim da je ovo greska, i da ovo ne bi trebalo pominjat, posto svima su puna usta fondova punih para koji cekaju Crnu Gporu, a niko ne pita ko te fondove puni. Tako da nije to tako ruzicasto, daleko je od ruzicastog, posebno sa nasim administrativnim kapacitetima, koji nis u stanju da napisu projekte za 30 miliona eura, koliko su teski IPA fondovi za Crnu Goru. Mozes mislit kako cemo se zbunit kad dobijemo pristup strukturnim fondovima, ima da nam usta budu puna price o milijardama.
A onda opet treba punit te IPA fondoveA samo za Tursku, IPA je teska milijardu i 200 miliona
Odakle?
![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Ma to je smijurija. Sto bi neko svoje znanje i tesko i skupo steceno iskustvo dao na raspolaganju sa idejama i radom drzavi cg za te" novce i ovce" - sto kaze marketing agencija ovdje u zg, a takve osobe su toliko pametne da znaju koliko je drzavna administracija pokupila moralno novca nizasta. Bez znanja i iskustva stekli kapital na drxavnom budzetu u svakom smislu. Sumnjam da je iko budala da ulazi u tako nesto za lepe okice politicara i Radi njihovog opstanka u drzavnom budzetu.Hvala Lepo
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ono što je izvjesno je da će od 2013 počet velika "čistka" u crnogorskoj administraciji, trijaža partnera države, oduzimanje koncesija, uvidjenje poreza na zakupljnu a neiskorišćenu imovnu itd.
Mnogi koji misle da će se nastavit stara Djukanovićava "bolećivost" prema njegovim "kreten-prijateljima" iz mladosti, kao i prema malim (ali ogromno bezobraznim) partijskim šrafčićima mnogo će se iznenadit sa budućim dogadjajima. Ti više neće moći više da sisaju ovu zemlju na osnovu njegove sentimentalnosti. Gledano šire, poštovanje rodbine, kumova i prijatelja je u principu kvalitet, ali DO GRANICE, koja je u konkretnom slučaju predjena, pa je već prešla u karakternu manu...jer oni su ZLO!.....sa kojim će on pokušat da se izbori!
Od mene ima najbolje želje u toj borbi..jer to očekujem evo 5 godina...toliko je prošlo od mojih pisanih tragova o toj želji, kad sam pisao da mora da osudi desetoricu, da bi opravdao očekivanja EU i USA. Evo ih je štitio "mimo svijet", ali mislim da više neće.
Naravno, biće onih koji će bit kontra-Djukanoviću do pravljanja sama sebe smiješnim (zbog gubitka svake objektivnosti), ali većina realnih poznavaoca politike i tehnologije vlasti složiće se da je DJukanović jedinstven primjer da se toliko beskompromisno bori za one koje voli (bilo zbog čega), što uopšte nije karakteristika političara, koji veoma lako "otpisuju" one koji im nisu trenutno potrebni.
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 24-11-12 at 12:46.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Ne shtiti njih Djukanovic jer je "boleciv" i jer su mu kumovi i prijatelji pa ih voli, nego zato shto ne mozhe bez njih.
Deserve's got nothing to do with it.
Evo ćemo vidjet hoće li moć u 2013.!
Pozdrav,
PS
Ne radi se o bolećivosti, već o poštovanju SVOG IZBORA. Kad sam jednom sa nekim popio piće-teško se odlučujem da ne prihvatim njegov poziv da sjednem za sto u kafani sa tim likom, iako bi nekada trebao baš to da uradim. Govorim o sebi, zato što i ja imam taj kvalite ili manu.
Last edited by Old Bone; 24-11-12 at 14:04.
"MEKA VLAST"
Kapičić zaplakao: Moraju se čuvati granice Crne Gore
"Ne treba sila, ali treba zakon. A zakon je jedna oštra stvar", poručio je Kapičić
Uvecaj!Kapičić (Foto: Zdravko Bajzek)
Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore čeka svijetla budućnost i nastavak putem koji su “osvijetlile trinaestojulske vatre”, poručio je predsjednik Andrija Nikolić na petom Kongresu, kojem su pristutvovale brojne zvanice iz političkog života.
“Znamen naše boračke i antifašističke organizacije je onaj barjak časti i slobode na kojem je dvoglavi orao izbušen mecima i onaj crveni sa srpom i čekićem u rukama boraca crnogorskih proleterskih brigada i ovaj današnji sa dvoglavim orlom”, istakao je Nikolić.
TV Vijesti, Marko Mišić
Penzionisani general i nekadašnji šef UDBE Jovo Kapičić je zapalio atmosferu nakon što je kritikovao vlast zato što je "meka", navodeći kao primjer izgradnju crkve na Rumiji koja je napravljena da "zavadi Albance i Crnogorce".
"Ne treba sila, ali treba zakon. A zakon je jedna oštra stvar", poručio je Kapičić.
"Ne moraju svi da budu Crnogorci", ali da se moraju čuvati granice Crne Gore "jer su krvlju...", nije uspio da završi rečenicu Kapičić jer su mu na oči navrle suze, a glas zadrhtao.
Uvecaj!
Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da emotivno doživljava skup: “Sreća Crne Gore je da na antifašizmu gradi budućnost, jer je to i suština građanske države”.
Kongresu je prisustvovao i predsjednik države Filip Vujanović, koji je podsjetio na najveće bitke protiv fašizma i naglasio da je 13. jul najveći praznik zbog poruke fašizmu da je “samo pitanje kada će biti poražen”.
“Trinaestojulska bitka geografski se nije odigrala na istoj teritoriji, ali je po značenju i slobodarstvu predstavljala cijelu Crnu Goru'', rekao je Vujanović.
Skupu su prisustvovali predstavnici delegacija iz Srbije, Hrvatske i Ukrajine kao i predstavnici izviđačkih odreda.
Na kongresu je usvojena Rezolucija o daljem razvoju organizacije, predstavljena je i nova himna koju si izveli članovi hora KUD-a ''Stanko Dragojević'', a stihove partizanskih pjesama govorili su glumci Kristina Stevović i Mišo Obradović.
Navrle mu suze na oči kad se sjetio vremena kad je on sprovodio silu, nešto manje zakon.
Koliko je suza zbog njega poteklo. Pi.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks