Page 356 of 666 FirstFirst ... 256306346352353354355356357358359360366406456 ... LastLast
Results 8,876 to 8,900 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Kakva se odigrala transformacija sa jednim malim slobodarskim narodom, koji za sobom ima Kruse, Fundinu, Dugu, Vucji do, Bardanjol, Tatrabos, Grahovac . . . te danas zeli biti sluga profasistickog pakta u sopstvenoj drzavi ?
    Odje nam se lizisahanstvo i strah prodaju kao vrlina i sansa da udjemo u nato . . .
    Onaj nato koji se bori za ljudska prava, koji je dobro znao i ciji komandanti su imali dnevne izvjestaje da se na kosovu hvataju zivi ljudi koji se odvode na sjever Albanije da bi im se vadili organi, vi koji promovisete nato uvijek imajte na umu da je taj vas nato zastitio pravo trgovaca i kasapina, dakle zvijersko pravo.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by West View Post
    Znachi da rocksolid, jer Dubai godinama nema vishe od 10%-15% prihoda od nafte. Vec drugih stvari.
    Moja neka teorija zavjere je da zapad praveći grad u pustinju želi da ima prijateljske odnose sa njima a sve zbog nafte pa neka pišu na wikipediju kako žive od turizma i ne znam čega već moje mišljenje je da bez nafte taj dio svijeta nema neku perspektivu
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Moja neka teorija zavjere je da zapad praveći grad u pustinju želi da ima prijateljske odnose sa njima a sve zbog nafte pa neka pišu na wikipediju kako žive od turizma i ne znam čega već moje mišljenje je da bez nafte taj dio svijeta nema neku perspektivu
    Arapi su zhiveli stotinama godina i bez nafte i to prosperitetnije nego evropa. Reci to je glupost. Samo trebaju svoju ekonomiju da preorjetishu na neshto drugo kao shto je npr Dubai uradio.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Arapi su zhiveli stotinama godina i bez nafte i to prosperitetnije nego evropa. Reci to je glupost. Samo trebaju svoju ekonomiju da preorjetishu na neshto drugo kao shto je npr Dubai uradio.
    E ako oni mogu bez nafte živjet bolje od ovoga sad onda zamisli kako mi možemo živjet bolje bez ove vlasti
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,593
    Thanked in
    3,303 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Sve u svemu nudi nam se jedan korektran život prve generacije useljenika u US ili EU, sa svim problemima i prednostima, a meni je to fer i dovoljno!
    Sto mislis pod ovim?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Čovjek koji je došao iz Srbije da živi u CG a toliko je isprepadan sa Srbijom da bi išao u pakt sa djavolom samo da njima ne padne šaka ??? Teško je tako nešto definisat jer koliko znamo svaka ptica svoje jatu leti mada očigledno postoje neke sorte poput kukavica koje nisu baš takve ali dobro !!! Koliko ljudi toliko ćudi davno su rekli !!! Ja lično nisam ni za ni protiv tog saveza niti me zanima ali reći da nasilničko ponašanje nema alternativu je prosto netačno !!! Malo pojašnjenje u vezi toga da veličina ili brojnost neke države ( ili organizacije država ) automatski znači tlačenje manjih prosto nije istina jer je evidentno da na svijetu postoji najmnogoljudniji narod koji nikog ne napada i ne pravi političke strategije kako bi uplašio komšije od svoje brojnosti a to su Kinezi !!! Pogledajte vi samo koliko tih ljudi ima po svijetu pa nidje nije zabilježen slučaj da neku zemlju napadaju zbog resursa ili pokušavaju da preko političkih partija zaštite svoje državljane u drugim zemljava kao što npr SAD donosi zakone da se njihovim vojnicima ne smije sudit nidje drugo do u USA !!! E sad se postavlja pitanje kakvu sudbinu mi možemo doživjet od tih i takvih komšija ako udjemo u taj savez lično mislim itekako goru nego što je ona trenutno iz prostog razloga što postoje primjeri država koji su kratkoročnu korist vrlo brzo zaminijeli munjevitim propadanjem što je i kod nas slučaj u poslednjih 3-4 god. ako vjerujemo zvaničnicima ove države !!! To što Milovan živi u Dansku naravno da ima veze sa njegovim životom ali lično mislim da nema nikakve veze sa tim što je Danska u NATO nego što je narod takav kakav jeste a ako se sjetimo njegove priče o Danska&NATO savezu koliko me pamćenje služi spominjao se neki Carlsberg i kako vojnici piju to pivo a to njima donosi prihod !!! Ne kažem da priča nije površna ali lično mislim da je NATO kao organizacija održiv taman ka Dubai bez nafte ali vrijeme će pokazat najbalje ka čemu idemo i kakav nas svijet čeka za 3-4 god. ... ne dalje od toga

Kako godj da bude EU-US-drugima će bit gore!

Kao i često u životu, trenutni mogući odabiri su izmedju dva manja zla, a ne dva dobra....

A postoji plan da se smanji svjetska populacija, ali i plan o kolonizciji Sibira...pa koji pobijedi.

Dakela budućnost neće bit lijepa, ali svi pametni ljudi su prinudjeni da planiraju na 20-30 godina MAKSIMUM, a tu je evro-atlanski savez u prednosti. Stari vladari planete sigurno neće dozvolit da Kina vlada, već će je prije potrovat!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam crko od smijeha kad sam u novine vidio one u DPS shto pozhurishe u nikshic da razdijele stanove prije nego shto nova vlast dodje(jer bi ih inache oni drugi izdijelili)
    kakvi ste auh

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

http://www.portalanalitika.me/politi...rnogorski.html

Medojević je dodao damjesto gradonačelnika i predsjednika Skupštine pripadaju Frontu. Takav jedogovor postignut prije izbora kada se formirala lista.

Dogovor s kim??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Dogovor sa ljudima sa spiska. Svaka funkcija i fotelja je draga. Kako nemaju MAirlines i Plantazhe red je da se okuse na platama i tenderima u gradovima i foteljama koje dobiju.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Dogovor sa ljudima sa spiska. Svaka funkcija i fotelja je draga. Kako nemaju MAirlines i Plantazhe red je da se okuse na platama i tenderima u gradovima i foteljama koje dobiju.
    Sa kojeg spiska?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Dokazi iz Mađarske o korupciji u privatizaciji Telekoma neupotrebljivi?

http://www.portalanalitika.me/ekonom...trebljivi.html

Razmislljam nesto, ono sto je zaista tragicno je sto bi svako na ovom forumu, od najtvrdjeg DPSovca do najradikalnijeg opozicionara (ma kakvom forumu, u drzavi) bio potpuno sokiran da je nase tuzilastvo naslo ista "upotrebljivo" medju tim dokazima. I sama pomisao da bi oni mogli ozbiljno da rade svoj posao nam je nevjerovatna.

Thanks Thanks Given 
    4,447
    Thanks Thanks Received 
    8,593
    Thanked in
    3,303 Posts

A dje da gone prvog brata i sestru, jesi lud?!?! Pa on ih je zaposlio sve tu, nece valjda ruku koja ih hrani za ugrizu?

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Dokazi iz Mađarske o korupciji u privatizaciji Telekoma neupotrebljivi?

http://www.portalanalitika.me/ekonom...trebljivi.html

Razmislljam nesto, ono sto je zaista tragicno je sto bi svako na ovom forumu, od najtvrdjeg DPSovca do najradikalnijeg opozicionara (ma kakvom forumu, u drzavi) bio potpuno sokiran da je nase tuzilastvo naslo ista "upotrebljivo" medju tim dokazima. I sama pomisao da bi oni mogli ozbiljno da rade svoj posao nam je nevjerovatna.
    Nazalost,kud ces vece istine o smijuriji povodom tih dokaza od skupstinskog anketnog odbora.
    Diletantska druzina,koja sebi dozvoli da se buve tipa obradovica i perovica kurce i saslusavaju njih...tragicno.
    Last edited by Sidewinder; 19-11-12 at 13:10.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lukšiću nagrada za ekonomski razvoj Crne Gore i regiona

Predsjedniku Vlade Igoru Lukšiću je uručena danas godišnja nagrada Bečkog ekonomskog foruma za doprinos ekonomskom razvoju Crne Gore i regiona jugo-istočne Evrope.

Lukšić bio i učesnik na 9. Bečkom ekonomskom forumu koji se ove godine održao pod nazivom „Kuda ide Evropa? Regionalna saradnja za Evropske integracije“.

Lukšić je, zajedno sa austrijskim klancelarom Vernerom Fajmanom, bio jedan od ključnih govornika na panelu pod nazivom „Razmjena ideja iz perspektive zemalja jugoistočne Evrope“. "Forum je bio prilika za kratak susret premijera Lukšića i kancelara Fajnmana", kažu Vladi.

Navode da je učešće Crne Gore na 9. Bečkom ekonomskom forumu bila prilika za dalje promovisanje investicionih potencijala u našoj zemlji te prilika za afirmaciju politike dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje.

"Pored toga, Forum će dati dodatni impuls za realizaciju projekata u interesu daljeg prosperiteta cijelog regiona", saopšteno je iz Vlade.

Bečki ekonomski forum (BEF) osnovan je u aprilu 2004. godine po ideji dr Elene Kirčeve, tadašnje ambasadorke Republike Bugarske u Beču. Osnovna misija Foruma je promovisanje međunarodnog dijaloga u cilju snaženja međusobnog razumijevanja, posebno na visokim društvenim i ekonomskim nivoima.

Predsjednik BEF-a je bivši vicekancelar Austrije i specijalni koordinator Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu Erhard Busek.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Kako naši čelnici dobiju koju prestižnu međunarodnu nagradu tako je nama sve gore!
    Je li to uzročno-posledična veza ili čudan sticaj okolnosti?

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Analitičari: Užasne brojke iz Crne Gore

19 novembar 2012 Izmijenjeno 20:01 CETNajveći dio od milijardu i 700 miliona eura Crna Gora duguje stranim bankama i međunarodnim institucijama.

Javni dug u Crnoj Gori je prešao polovinu bruto društvenog proizvoda (BDP) i nastavlja rasti.
    Kao mjeru zaštite, crnogorska Vlada planira strožiju poresku disciplinu i set mjera, za koje analitičari kažu da mogu imati dobre, ali i loše posljedice po ekonomiju države.
    Crnogorski javni dug od 2008. godine gotovo se udvostručio - iznosi 51 posto BDP-a države.
    Iako i dalje ispod evropskog prosjeka, toliki dug, smatraju ekonomisti, zabrinjava, izvještava reporterka Al Jazeere Milica Marinović iz Podgorice.

"Čini mi se da smo se mi do sada zaduživali da bismo servisirali obaveze koje dolaze da bismo nekako tu likvidnost stranog duga servisirali. Ono što me brine je 2015. i 2016. godina - tad je naplata emisija euroobveznica koje smo imali", smatra Saša Popović, ekonomista.
    Najveći dio od milijardu i 700 miliona eura Crna Gora duguje stranim bankama i međunarodnim institucijama, dok tek četvrtina otpada na domaće dugove.
    Deficit 100 miliona eura
    Zemlja se suočava i s budžetskim deficitom od oko 100 miliona eura te lošim platnim bilansom.
    Jože Mencinger sa Pravnog fakulteta u Ljubljani smatra: "Imate stvarno užasne brojke - 35 BDP-a pokrivate stranim investicijama, a to znači prodajom imovine."
    U nacrtu zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti Vlada planira ograničiti deficit budžeta na jedan posto, državne garancije na 10 posto, a javni dug na 60 posto BDP-a.
    Plan je da se smanji pritisak na javni dug i poveća ekonomski rast.
    Milorad Katnić, ministar finansija Crne Gore, objašnjava: "Ova država treba da obezbijedi rast od pet posto kako bi se brže rješavali ovi problem, a to je jedino moguće kroz teške i bolne strukturne reforme, kroz unapređenje strukturnog ambijenta i kroz stabilizaciju javnih finansija i sistema, banaka, koji će u narednom period biti kreditor, a ne pozajmljivač od strane privrede i građana."
    To što će država provesti strožiju poresku disciplinu u borbi s javnim dugom ekonomisti vide kao dobru, ali potencijalno i lošu mjeru.
    Pitanje javnog duga
    Razlog je utjecaj poreza na džep građana i privrede.
    "Ukoliko ograničite javni dug i ne bude dovoljno za servisiranje budžetskog deficita, plašim se da će opet biti nameta na građane, kojima će se servisirati dio duga za servisiranje obaveza", kaže Popović.
    Za one koji će na kraju odlučivati o budžetu rješenje pitanja javnog duga krajnje je neizvjesno.
    Aleksandar Damjanović, poslanik u Skupštini Crne Gore, kaže: "Prva stvar je sposobnost države da vraća dug i kamate, druga trend rasta duga. Ako smo u oktobru prošle godine imali 44, a danas 51, to je sedam poena za samo godinu. Treća stvar, najvažnija je potreba za daljim zaduživanjem."
    Na pitanje da li poreska disciplina znači i povećanje poreza, posebno onog na dodanu vrijednost (PDV), u Vladi ne daju direktan odgovor, ali objašnjavaju da iako to znači povećanje prihoda, isto tako treba sagledati i utjecaj takve mjere na poreske obveznike, privredu i građane.
    Izvor: Al Jazeera
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Zanimljiv tekst . . . samo da milo i ranko odbrane drzavu, onda ce se obracunati sa ekonomijom. Bitno je da su opet skrpili vecinu . . .

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Sanader ide u zatvor na deset godina: "S obzirom na količinu otuđenog novca, malo je i dobio!"
    Kad ce u CG?
    PS Hajde, braco Hrvati, dajte nam vas Sud na privremeno koriscenje u Rusiju!
    Last edited by A+A; 20-11-12 at 10:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Sanader ide u zatvor na deset godina: "S obzirom na količinu otuđenog novca, malo je i dobio!"
    Kad ce u CG?
    PS Hajde, braco Hrvati, dajte nam vas Sud na privremeno koriscenje u Rusiju!
    Premalo je dobio koliko nas je u crno zavio.

P.S. Da ne bi EU ne bi ni Sanader bio pred sudom

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    a to je stvarno zalosno u vezi svih ovih juznoslovenskih naroda, sto bez tudje cizme nista ljudski ne mozemo uradit. Ni pocet
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Premalo je dobio koliko nas je u crno zavio.

a bio si protiv si kad ste ulazili u EU
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    a to je stvarno zalosno u vezi svih ovih juznoslovenskih naroda, sto bez tudje cizme nista ljudski ne mozemo uradit. Ni pocet
    Žalosno ali istinito, ali bolje i ovako nego nikako. To je u biti jedna od pozitivnijih strana te EU no mogli smo i sami.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    a bio si protiv si kad ste ulazili u EU
    Upravo odgovorio iznad. I danas sam protiv EU. Mogli smo mi to i bez njih

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pa ako ste mogli zasto napisa "P.S. Da ne bi EU ne bi ni Sanader bio pred sudom"
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Analitičari: Užasne brojke iz Crne Gore

19 novembar 2012 Izmijenjeno 20:01 CETNajveći dio od milijardu i 700 miliona eura Crna Gora duguje stranim bankama i međunarodnim institucijama.

Javni dug u Crnoj Gori je prešao polovinu bruto društvenog proizvoda (BDP) i nastavlja rasti.
    Kao mjeru zaštite, crnogorska Vlada planira strožiju poresku disciplinu i set mjera, za koje analitičari kažu da mogu imati dobre, ali i loše posljedice po ekonomiju države.
    Crnogorski javni dug od 2008. godine gotovo se udvostručio - iznosi 51 posto BDP-a države.
    Iako i dalje ispod evropskog prosjeka, toliki dug, smatraju ekonomisti, zabrinjava, izvještava reporterka Al Jazeere Milica Marinović iz Podgorice.

"Čini mi se da smo se mi do sada zaduživali da bismo servisirali obaveze koje dolaze da bismo nekako tu likvidnost stranog duga servisirali. Ono što me brine je 2015. i 2016. godina - tad je naplata emisija euroobveznica koje smo imali", smatra Saša Popović, ekonomista.
    Najveći dio od milijardu i 700 miliona eura Crna Gora duguje stranim bankama i međunarodnim institucijama, dok tek četvrtina otpada na domaće dugove.
    Deficit 100 miliona eura
    Zemlja se suočava i s budžetskim deficitom od oko 100 miliona eura te lošim platnim bilansom.
    Jože Mencinger sa Pravnog fakulteta u Ljubljani smatra: "Imate stvarno užasne brojke - 35 BDP-a pokrivate stranim investicijama, a to znači prodajom imovine."
    U nacrtu zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti Vlada planira ograničiti deficit budžeta na jedan posto, državne garancije na 10 posto, a javni dug na 60 posto BDP-a.
    Plan je da se smanji pritisak na javni dug i poveća ekonomski rast.
    Milorad Katnić, ministar finansija Crne Gore, objašnjava: "Ova država treba da obezbijedi rast od pet posto kako bi se brže rješavali ovi problem, a to je jedino moguće kroz teške i bolne strukturne reforme, kroz unapređenje strukturnog ambijenta i kroz stabilizaciju javnih finansija i sistema, banaka, koji će u narednom period biti kreditor, a ne pozajmljivač od strane privrede i građana."
    To što će država provesti strožiju poresku disciplinu u borbi s javnim dugom ekonomisti vide kao dobru, ali potencijalno i lošu mjeru.
    Pitanje javnog duga
    Razlog je utjecaj poreza na džep građana i privrede.
    "Ukoliko ograničite javni dug i ne bude dovoljno za servisiranje budžetskog deficita, plašim se da će opet biti nameta na građane, kojima će se servisirati dio duga za servisiranje obaveza", kaže Popović.
    Za one koji će na kraju odlučivati o budžetu rješenje pitanja javnog duga krajnje je neizvjesno.
    Aleksandar Damjanović, poslanik u Skupštini Crne Gore, kaže: "Prva stvar je sposobnost države da vraća dug i kamate, druga trend rasta duga. Ako smo u oktobru prošle godine imali 44, a danas 51, to je sedam poena za samo godinu. Treća stvar, najvažnija je potreba za daljim zaduživanjem."
    Na pitanje da li poreska disciplina znači i povećanje poreza, posebno onog na dodanu vrijednost (PDV), u Vladi ne daju direktan odgovor, ali objašnjavaju da iako to znači povećanje prihoda, isto tako treba sagledati i utjecaj takve mjere na poreske obveznike, privredu i građane.
    Izvor: Al Jazeera
    Kako će dat direktan odgovor kad su privrednici ili njihovi poslušnici ili strane gazde koje im zavrću uši svaki čas ... u takvoj situaciji udar na gradjane izgleda najmanje bolan jer su gradjani ionako tu da ih jašu Milo,Ranko,Igor i kompanija ... zbog toga su i došli na svijet čim im je onaj gore dao takvu sudbinu da žive medju ovakvim stručnjacima
    deuscroix

Page 356 of 666 FirstFirst ... 256306346352353354355356357358359360366406456 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)