Page 60 of 66 FirstFirst ... 1050565758596061626364 ... LastLast
Results 1,476 to 1,500 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Ja lično bih najviše volio da je krstaš državna zastava, vazda mi je najmilija bila i vazda će biti. I šta sad, jel "smije" neko da drukčije misli ili sam ja izdajnik Crne Gore zato što bih želio da krstaš bude državna zastava? Za početak bi mogli svi da kupujete DOMAĆE proizvode, to je jedan vid patriotizama, a ne pljuvanje jednih po drugima, to je idiotizam najobičniji.

Bar, to što kažeš za reprezentaciju, to se može reći za "manje" utakmice, kada dođe 4-5000 patriota i pravih ljubitelja fudbala, a na veće kad dođe uglavnom "fenseraj" koji je radi fore na utakmicu, nema to veze sa patriotizmom i emocijama.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Ja lično bih najviše volio da je krstaš državna zastava, vazda mi je najmilija bila i vazda će biti. I šta sad, jel "smije" neko da drukčije misli ili sam ja izdajnik Crne Gore zato što bih želio da krstaš bude državna zastava? Za početak bi mogli svi da kupujete DOMAĆE proizvode, to je jedan vid patriotizama, a ne pljuvanje jednih po drugima, to je idiotizam najobičniji.
    Потпуно си у праву у вези куповине домаћих производа, што је по мени један од најбољих примјера патриотизма на дјелу.
    Ниси издајник јер је Крсташ једно од најстаријих црногорских обиљежја.
    А и Крсташ је званична застава тј. званична застава Општине Цетиње.

Bar, to što kažeš za reprezentaciju, to se može reći za "manje" utakmice, kada dođe 4-5000 patriota i pravih ljubitelja fudbala, a na veće kad dođe uglavnom "fenseraj" koji je radi fore na utakmicu, nema to veze sa patriotizmom i emocijama.
    Ја тај фенсерај, иако не поричем да га нема (прије свега на фудбалским утакмицама) не осјећам.
    Оно што осјећам су позитивне реакције које људи у ЦГ имају на успјехе репрезентације ЦГ, а посебно ме радују оне од стране некадашњих униониста.
    А ти спортски успјеси су по мени и главни разлог све већег прихватања симбола код народа, поред времена као мајстроског решета, наравно.
    Last edited by BAR; 06-11-12 at 21:37.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jbg, ja sam probao sa vama da pricam normalno, uljudno, al ne ide...Kako god, svako od nas ima neko svoje misljenje. Bar misli da mi smeta drzava, Montenegrina boli briga za pola naroda drzave Crne Gore a Lepetanac se cudi odkud ja pomenuh Drljevica i drugu strofu, bice da sam ja to izmislio. Nebitno momci, svako radi, misli i prica ono sto smarta da je ispravno, moralno i ljudski, ostajte mi zdravo...

Thanks Thanks Given 
    2,548
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Ne znam Lepetanac da li te stvarno interesuje, ali evo stihova iz 1863. kada je pjesma prvi put izvedena.

''Oj, junaštva svijetla zoro oj!
    Majko naša Crna Goro!
    Na tvojim se vrletima, oj!
    Razbi sila dušmanina.

Jedina si za slobodu, oj!
    Ti ostala srpskom rodu.
    Dat' će Bog i sveta mati oj!
    Da se jednom sve povrati.''

Inače, Sekule Drljević je "preuredio" pjesmu koja je u narodu bila već bitno drugačija u odnosu na prvu verziju.
    Nepoznati autor je 2004 malo korigovao i Drljevića pa možemo reći da se radi o plagijatu, plagijata.
    ---
    Imao sam negdje sve te stihove, ali evo večeras nikako da ih nađem.

Thanks Thanks Given 
    9,777
    Thanks Thanks Received 
    6,101
    Thanked in
    2,323 Posts

Najbolje da priznamo da smo srpska Sparta i lagano nastavimo dalje...

Garantujem da 90% ljudi koji ne prihvataju himnu, do prije par godina nijesu ni čuli za Sekulu Drljevića, a čisto sumnjam da i sad znaju nešto više o njemu osim prese*avanja ČF...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    4,452
    Thanks Thanks Received 
    8,615
    Thanked in
    3,313 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Za početak bi mogli svi da kupujete DOMAĆE proizvode, to je jedan vid patriotizama
    Kupovanje ili nekupovanje domacih proizvoda bas nema veze s patriotizmom. Ja cu da kupim ono mlijeko sto je 60 centi, pa ne znam ko da ga je proizveo. Ako ovi nasi nesposobnjakovici oce da litar mlijeka prodaju za 80c i da ga ja kupujem to nece ici, ako neko drugi nudi za 50-60. Ovo samo navedoh primjer za mlijeko posto ima masu drugih proizvoda sa strane koji su jeftiniji od domacih. A i domace je ono kad Goranovic prepakuje meso iz brazila i ne znam ni ja okle i stavlja svoju etiketu i to je 'dobro iz crne gore'. Toliko o patriotizmu nasih kompanija, pa ako oces da te takvi strizu samo naprijed.

Patriotizam mi se ogadio u ovoj drzavi i 'patriote' posto se zloupotrebljava u politicke i u svakakve svrhe, i u ime 'patriotizma' se svasta radi. Tako da mi daleka kuca od patriota i svega sto ima veze s tim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Može imati. Nego da nije i ovo drugo mlijeko 80c, a neko ti uplaćuje razliku?
    ★

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Ne znam Lepetanac da li te stvarno interesuje, ali evo stihova iz 1863. kada je pjesma prvi put izvedena.

''Oj, junaštva svijetla zoro oj!
    Majko naša Crna Goro!
    Na tvojim se vrletima, oj!
    Razbi sila dušmanina.

Jedina si za slobodu, oj!
    Ti ostala srpskom rodu.
    Dat' će Bog i sveta mati oj!
    Da se jednom sve povrati.''

Inače, Sekule Drljević je "preuredio" pjesmu koja je u narodu bila već bitno drugačija u odnosu na prvu verziju.
    Nepoznati autor je 2004 malo korigovao i Drljevića pa možemo reći da se radi o plagijatu, plagijata.
    ---
    Imao sam negdje sve te stihove, ali evo večeras nikako da ih nađem.
    od svih verzija ove pjesme samo jedino ova samo zajednicki naslov. ni jednu rijec vise nema istu tako sem naslova i wiki dje znamo kako se i sto uredjuje.
    ako mi vec neko nesto objasnjava zamolio bi ga da ne bude to sa wiki stranice jer to vec postaje smjesno. mene stvarno zanima ali cinjenicno sa vise izvora ili strana a ne sa wiki stranice ili pisanju jednog "istoricara" posto sam nalazio par takvih istoricara koji pisu kako im odgovara. da ne ulazim ovdje malo dublje oko toga ali sam samo htio da kazem da neki pisu o Drljevicu i himni a pojma nemaju jeli on sto napisao ili ne i ko je on bio.
    iskreno ne znam ni ja ko je i sta on bio sem ovo sto sam procitao po netu sto opet ne mora da znaci da je relevantno. a koliko sam procitao on je bio od velikog srbina do sve ostalo. tako da vecina nas treba cutati i ili bar pitati nesto ako mu nije jasno.
    ako neko ima nesto protiv himne neka se raspita dobro sto je to nesto a me da prica na pamet jer mu je tako rekao Danilovic
    meni licno ne smeta sve da je on citavu pjesmu napisao jer ne vrijedja nikoga ni na vjerskoj , rodnoj ni nacionalnoj osnovi i sto je sada aktuelno a tada nije bilo ni po boji koze.
    to je himna dje je moze pjevati svaki gradjanin Crne Gore bio on crnogorac, srbin, musliman ili albanac.
    ne moze se desiti kao u komsiluku da je neke druge vjere gradjanin ne pjeva .
    iskreno ne bi mi smetala sa ovakvim tekstom pa da ju je Draza napisao ili neko slican.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2,548
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Tek nakon tvoje primjedbe vidjeh ovo na na wiki. Inače, preuzeo sam iz publikacije Jovan Markuša "Grbovi, zastave i himne u istoriji Crne Gore"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

..e ako je jole to napisao onda nema sto da se doda na to...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vječna naša - varijanta objavljena 1937. od strane Štedimlije a Danilović kaze da je napisao Sekula.

Sinovi smo tvog stijenja,
    Čuvari smo tvoje časti
    I seljačkog tvog poštenja.

Volimo vas, brda tvrda,
    I stravične vaše klance,
    Koji nikad ne poznaše
    Sramotnoga ropstva lance.

Lovćen nam je oltar sveti,
    Vazda smo mu vjerni bili,
    U njega smo vjerovali
    I njime se ponosili.

Odkada je Badnje Veče
    Našu vjeru očistilo,
    Među nama, seljacima
    Nevjernika nije bilo.

Dok seljačkoj našoj misli
    Naša sloga daje krila,
    Biće gorda, biće slavna
    Domovina naša mila.

Rijeka će naših vali
    Uskačući u dva mora,
    Okeanu glas nositi,
    Da je vječna Crna Gora!

Varijantu koju je objavio Sekula Drljević je sljedeća

Vječna naša Crna Goro,
    Tvoj Lovćen je car Jadrana
    Kâ seljaka tvojih djela,
    Kad su čija opjevana?

Volimo vas, brda tvrda,
    I stravične vaše klance,
    Koji nikad ne poznaše

Lovćen nam je oltar sveti,
    Vazda smo mu vjerni bili,
    U njega smo vjerovali
    I njime se ponosili.

Otkada je Badnje Veče
    Našu vjeru očistilo,
    Među nama, seljacima
    Nevjernikā nije bilo.

Dok lovćenskoj našoj misli
    Naša sloga daje krila,
    Bit će gorda, bit će slavna
    Domovina naša mila.

Slobode će čuvar biti
    Naša brda, naše gore,
    Dokle zemlju sunce grije
    I dokle se ljudi bore.

Rijeka će naših vala,
    Uskačući u dva mora,
    Oceanu glas nositi,
    Da je vječna Crna Gora.

Radi pośećanja
    Tekst himne [uredi]Oj svijetla majska zoro
    Majko naša Crna Goro
    Sinovi smo tvog stijenja
    I čuvari tvog poštenja

Volimo vas, brda tvrda,
    I stravične vaše klance
    Koji nikad ne poznaše

Dok lovćenskoj našoj misli
    Naša sloga daje krila,
    Biće gorda, biće slavna
    Domovina naša mila.

Rijeka će naših vala,
    Uskačući u dva mora,
    Glas nositi okeanu,
    Da je vječna Crna Gora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sad ce o Stedimliji da izmisljaju kolaborant, zlocinac, ******...
    Sin:

- "Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?"

Tata:

- "WTF? ROFL LMAO!"

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by city lights View Post
    sad ce o Stedimliji da izmisljaju kolaborant, zlocinac, ******...
    nema sta da izmisljaju bice kako danilovic kaze
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prihvatite Rista za patrijarha i Stradivari ce postati Crnogorac po skracenom postupku.
    Ps. Nas Srbe ne interesuju simboli Crne Gore, prihvaticemo svaku odluku koja je plod crnogorskog nacionalnog konsenzusa. Nas interesuje pravo na upotrebu nasih nacionalnih simbola, tj simbola nase maticne drzave Srbije, onako kako je to omoguceno drugim necrnogorskim nacionalnim zajednicama u crnogorskoj drzavi.
    Ps.Ps. Neustajanje poslanika Nove je klasicna demonstracija primitivizma i licemerja. Ne ustati za ono zasta se sustinski zalazete!? Sramota.
    Code:
    СТВАР НИЈЕ КЛАСНА ВЕЋ ХОЛОГРАФСКА!

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Lili Marlen je jedna od najljepših pjesam što sam slušao. Možda bi ovi iz DF-a na nju ustajali, da dogovaramo kakvi konsenzus...

Žile je lijepo objasnio istorijat himne, koga to zbilja interesuje. Pominje čak čoek i nekakva dokumenta iz arhiva.
    Ne-voljet, ne-ustajat, ne-slušat, ne-poštovat, radi dvije strofe čiji je autor ( trt, dokaži ) dokazani fašista ( trt, dokaži ), a živimo u zemlji koja stremi antifašizmu ( trt, Knežević, DF, dokazano totalno antifašistička grupica, prava nasljednica tradicije borbe protiv okupatora i njegovih slugu )...

Psihologija majka, batalite se ljudi. Ja odo zviždat Wie einst...
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    nema sta da izmisljaju bice kako danilovic kaze
    evo ovaj je davno iznio svoje misljenje:

(Milo Đukanović, 1991, u Andrijevici, obilježavanje Trinaestojulskog ustanka )

,,Što se tiče straha od Srbije, time pokušava politički manipulisati jedan broj ljudi, nasljednika ustašoidne politike Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlije, politike razbratništva sa srpskim narodom. U svojoj zaslijepljenosti mržnjom, oni izmišljaju etnogenetske teorije o tome da smo iz Male Azije, pričaju kako je naše pismo latinično, a vjera nam katolička. I to sve s namjerom da dokažu našu autohtonost i posebnost u odnosu na Srbe.”
    Last edited by funky^junkie; 08-11-12 at 00:10.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Ahahahaahhaha,ova bi dobra! ))
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

CDT: Koalicija ECG za medije dala 397 hiljada, DF 209 hiljada, Pozitivna 163 hiljade, SNP 34 hiljade eura
    08. novembar 2012.
    Share

Najviše novca za reklamu u toku predizborne kampanje na TV stanicama dala je Koalicija Evropska Crna Gora, 384.567 eura, dok je za štampane medije najviše novca izdvojio Demokratski front, 118.555 eura. Pozitivna Crna Gora je TV “Vijesti” i dnevnom listu “Vijesti” platila 90 hiljada eura. Besplatno reklamiranje političkih partija na Javnom servisu, shodno novom Zakonu, je “oštetio” državu 568 hiljada eura, procjenjuje Centar za demokratsku tranziciju.
    Ukupni troškovi oglašavanja političkih partija na TV stanicama iznosili su 1.220.617 eura, dok je u štampanim medijima iznosi 181.230 eura, tvrdi predsjednica CDT-a Milica Kovačević.
    Na komercijalne emitere –TV stanice je potrošeno 652.527 eura, od kojih je najviše realizovala Evropska Crna Gora: 384.567 eura, potom Pozitivna – 131.823 eura, a na trećem mjestu je Demokratski front sa 91.246 eura.
    CDT pocjenjuje da je Koalicija Evropska Crna Gora za TV stanice izdvojila 243.585 eura, od kojih za TV Prvu je pošlo 243.585 eura, tvrdi Kovačević.
    Pozitivna Crna Gora je opredijelila Vijestima - 70.401 eura, Pinku - 47.095, Monteni - 5.979, TV Atlas - 6.873 i IN-u 1.475 eura.
    Ostale partije su zajedno potrošile 44.890 eura, što čini 6.8 odsto od ukupnog ulaganja.
    Troškovi za štampane medije iznosi 181.230 eura, ali ovaj iznos, prema riječima Milice Kovačević, može biti i manji.
    - Napominjemo mogućnost da je ovaj iznos manji budući da štampani mediji odobravaju popust političkim partijama, naglasila je Kovačević.
    Demokratski front je najviše novca izdvojio za dnevni list “Dan” – 63.564 eura, dok je “Vijestima” uplaćeno – 54.991 eura.
    Pozitivna Crna Gora se reklamirala u dnevnim novinama “Dan” (7.205 eura), “Vijesti” (21.328 eura), “Dnevne novine” (3.315 eura).
    Koalicija Evropska Crna Gora se reklamirala jedino u dnevnom listu “Pobjeda”, za koji je izdvojila 12.646 eura.
    Monitoringom oglašavanja političkih partija u medijima, CDT je dobio informacije o njihovom predstavljanju na sedam crnogorskih televizija: Atlas, In, Vijesi, Prva, Montena I RTCG za period 01.09 -13.10.2012.godine. Za isti period je rađen monitoring za štampane medije: Dan, Dnevne novine, Pobjeda i Vijesti.
    Promotivnu kampanju na TV kanalima prvi je počeo Demokratski fornt 10.septembra, dok je nedjelju dana kasnije startovala Pozitivna Crna Gora.
    Koalicija Evropska Crna Gora je sa kampanjom startovala 20.septembra, ali “u znazno jačem intezitetu u odnosu na ostale partije”, pokazuje istraživanje CDT-a.
    Podaci za televiziju su prikupljeni uzimajući u obzir trajanje reklame, vrijeme metivoanja reklame, tip reklame I pozicija u reklamnom bloku. U štampanim medijima je analizirana veličina oglasnog prostora, pozicija oglaasnog prostora i kolorit.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Kupovanje ili nekupovanje domacih proizvoda bas nema veze s patriotizmom. Ja cu da kupim ono mlijeko sto je 60 centi, pa ne znam ko da ga je proizveo.
    Ako ovi nasi nesposobnjakovici oce da litar mlijeka prodaju za 80c i da ga ja kupujem to nece ici, ako neko drugi nudi za 50-60. Ovo samo navedoh primjer za mlijeko posto ima masu drugih proizvoda sa strane koji su jeftiniji od domacih. A i domace je ono kad Goranovic prepakuje meso iz brazila i ne znam ni ja okle i stavlja svoju etiketu i to je 'dobro iz crne gore'. Toliko o patriotizmu nasih kompanija, pa ako oces da te takvi strizu samo naprijed.

Patriotizam mi se ogadio u ovoj drzavi i 'patriote' posto se zloupotrebljava u politicke i u svakakve svrhe, i u ime 'patriotizma' se svasta radi. Tako da mi daleka kuca od patriota i svega sto ima veze s tim.
    Taj neko drugi proizvodi u većim količinama pa mu se stime više isplati da smanji cijene nego CG firmama + što ih jos smanje da bi se bolje prodavalo mlijeko. Npr. imleku su niže cijene u CG nego u Srbiji, iako je srpska firma. I za još masu proizvoda je slična situacija, ne za sve ali jeste za većinu.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

DF i Pozitivna postigli dogovor, vlast u Nikšiću činiće široka opoziciona koalicija
    08. novembar 2012.
    Share

Pozitivna Crna Gora i Demokratski front postigli su dogovor oko formiranja lokalne vlasti u Nikšiću. Vlast u toj opštini sačinjavaće široka opoziciona koalicija koju će činiti sve opozicione stranke učesnice pregovora, Pozitivna CG, Demokrtaski front i Socijalistička narodna partija.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

sad kad pocne pljuvanje po pozitivnoj kako se prodala..
    Mislim da je ovo jako dobra vijest i da su pozitivci odradili ogroman posao ustrojivsi srpske stranke na nacin na koji nije niko do sada. Da se zna red jednom i da se pocne sa resavanjem ozbiljnih, egzistencijalnih pitanja...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    DF i Pozitivna postigli dogovor, vlast u Nikšiću činiće široka opoziciona koalicija
    Koalicija? Biće interesantno pročitati tzv. zajedničku platformu. Ne vjerujem da su iz DF-a pristali na sve principe iz platfome i jasno se distancirali od određenih svojih principa, a dobro se svi sjećamo da su iz Pozitivne dali jasnu poruku da će izričito zahtijevati da se DF jasno distancira od tih principa, a da u suprotnom neće stupiti u koaliciju s njima.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    dobro se svi sjećamo da su iz Pozitivne dali jasnu poruku da će izričito zahtijevati da se DF jasno distancira od tih principa
    ajd me podsjeti malo, e se ne sjecam toga bas najbolje.. Koliko ja znam, nikakvo distanciranje se nije trazilo od DF, jos im je pozitivna u svojim principima ostavila prostora da nastave legitimnu borbu za svoja resenja u vezi identitetskih pitanja, ali da moraju postovati drzavu, njenu nezavisnost i simbole. Tako da ne znam sta ti podrazumijevas pod tim distanciranjem...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Koalicija? Biće interesantno pročitati tzv. zajedničku platformu. Ne vjerujem da su iz DF-a pristali na sve principe iz platfome i jasno se distancirali od određenih svojih principa, a dobro se svi sjećamo da su iz Pozitivne dali jasnu poruku da će izričito zahtijevati da se DF jasno distancira od tih principa, a da u suprotnom neće stupiti u koaliciju s njima.
    Ma Pozitivna im jos objasnjava sta su mislili a ovima sve pa nije jasno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    sad kad pocne pljuvanje po pozitivnoj kako se prodala...
    Nema što da pljuje niko po njima jer ako se nijesu držali onoga što su rekli sami su sebe ispljuvali da se neće oprati za dugo...

Page 60 of 66 FirstFirst ... 1050565758596061626364 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)