View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 20 of 199 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast
Results 476 to 500 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tako je prijatelju! No dok neki shvate...
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

No sto no u NATO!
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pismeno.

Click image for larger version. 

Name:	Capture.jpg 
Views:	132 
Size:	11.4 KB 
ID:	98810
    ...The grass was greener, the light was brighter, the taste was sweeter, the nights of wonder...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Ne.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

TALASI NATO PAKTA SE LOME NA NASE GRANICE, KOLEKTIVNA ZASTITA JE DOMINIRAJUCA U JEVROPU, A DOSTA SMO IZLETA PRAVILI NA ISTOK, SAD ODLUCNO IDEMO NA ZAPAD, U PRAVCU RIMA DOK NAS JOS IMA, ako se ne iztrazimo kao SARENI KONJI, jer smo u KREVETU SA BALJKANSKOM BRACOM UVIJEK DONJI.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

daaaaaaaaa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Sto nam nude INTELEKTUALCI iz CGe,
    duhovno bogastvo i povratak PRAVOSLAVNOJ VJERI I MAJKI RUSIJI,
    koja nas je ostavljala kao BRABONJAK NA CEDILO na milost i nemilost Turaka, Latina i Velikih sila.
    Prijete nam BJELOSVETSKIM ZAVJERAMA, talmOOdima, zlatnim teletom, PROROCIMA i unistenju Babilona i Jerusalima, jer se JEHOVA, na Srbe razljutio,
    i oteo im Kosovo ponovo,
    cesnejsi ISAKOVIC -NIKOLAJEVIC , ceka prijem kod Ruske carice PUTINICE,
    koji zove iz Moskve, da dodje OBAMA,
    blago nama sa VAMA INTELEKTUALCIMA,
    sto cu ja CRNI POLUPISMENI BRSKUCANIN i cemu da se nadam,
    kad nas AKADEMIK Dr-ov u Makedoniju proglasi za STALJINISTE, i DRZAVU ZA NEODRZIVU, dje cu ja sa PROROCIMA , nase gore listovi,
    sto vide UTVARE NA SVE STRANE SVIJETA, i da losem q.rcu kriva dlaka smeta.
    Zelena planeta je puna ko sipak pun koscica sa svim i svacim,
    a mi od Boga darovani najljepsim i najplodnijim parcetom zemljine kugle,
    ali OGRANICENI UMOM & RAZUMOM, puni strahova, nesigurni u sebe, trazimo PROROKE I SKUPLJAMO POROKE, punimo se MRZNJOM I PREDRASUDAMA, pred BOGOM bi stali sa mrznjom prema njegovom IZBRANOM NARODU,
    i cvrsto tvrdili, da smo mi VJERNICI, da nam je dusa puna ljubavi za sva ziva bica i nova otkrica, mozda VAM neko vjeruje u te TEORIJE ZAVJERE, i da ima BOGA koji dijeli PRAVDU, ali kasni 3500 godina i dozvoljava, da se u njegovo ime KRV PROLIJEVA POTOCIMA, od MOJSIJE PREKO KRALJA DAVIDA ; SINA HRISTA I RISTA&MILA, i da je NATO najvise ZLO, ja veceg ZEMALJSKOG ZLA NE POZNAJEM NA KUGLI ZEMALJSKOJ OD OVOG GORE UOKVIRENOG.

IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

NATO - zA I PROTIV
    Lipka: NATO nije bombardovao CG nego Miloševićevu politiku

On je studentima kazao da Crna Gora poziv za članstvo u NATO treba da očekuje na samitu 2014. godine

Dok su ambasador Slovačke u Crnoj Gori František Lipka i potpredsjednik Vlade Vujica Lazović afirmativno govorili o značaju ulaska Crne Gore u NATO, studenti koji su prisustvovali javnoj tribini o evroatlanskim integracijama na Ekonomskom fakultetu nijesu krili podozrenje prema ovom savezu.

Lipka je studentima kazao da Crna Gora poziv za članstvo u NATO treba da očekuje na samitu 2014. godine, a do tada sve kapacitete treba da usmjeri na povećanje podrške građana članstvu u Alijansi. On je objasnio i da Crna Gora treba da nastavi sa reformom vojske, ali i da poveća podršku građana članstvu u NATO koja mora biti barem 50 odsto.

Ambasador Slovenije Vladimir Gasparič rekao je da je Slovenija raspisala referendum jer su bili sigurni u veliku podršku građana.

“Podrška je bila 66 odsto. Na referendum se ide jer se pretpostavlja da će da uspije, jer ozbiljno je ako on padne. Na veliku podršku građana veoma je uticalo ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, koje se desilo dva mjeseca prije referenduma ali i podrška crkve koja je za to imala interese jer se nadala povraćaju imovine”, pojasnio je on.

Iznervirani Lipka

Među onima koji se protive ulasku Crne Gore u NATO bio je i student Pravnog fakulteta Pavle Božović koji je ošto polemisao sa prisutnim zvaničnicima: “Nama je NATO pakt svoje lekte poslao u vidu bombi, mi smo iz prve ruke informisani kako se širi demokratija i izgrađuje civilno društvo.”

Praćen aplauzom prisutnih Božović je kazao da nije bilo NATO bombardovanja 1999. u sali bi bilo i petoro djece iz Murina koja su poginula prilikom vojne intervencije.

Njegovo, ali i izlaganje ostalih protivnika ulaska Crne Gore u NATO vidno je iznerviralo ambasadora Lipku koji je u nekoliko navrata tokom tribine studentima ponavljao istu rečenicu: “Nisam došao da slušam vaše predavanje, postavite pitanje”

I dok su aktivisti NVO “Ne u rat, ne u NATO” studentima dijelili letke, student prava je Lipku pitao kako će doći kod roditelja poginule djece u Murinu, održati isto predavanje i reći da je NATO politički savez: “Kako ćete im objasniti da je onaj most od 17 metara bio strateški važan”, dok je se u publici čulo: “Ali da se ne pozovete na suludu politiku Slobodana Miloševića, gospodine Lipka”.

Navigacijska greška

Međutim, on je baš to i kazao: “NATO nije bombardovao Crnu Goru nego Miloševiću politiku. Da nije bilo te politike, ne bi bilo ni bombardovanja”. “A Murino je navigacijska greška”, kazao je Lipka što je izazvalo salve smijeha i zvižduke studenata.

Član Foruma Mir na Balkanu Duško Bulatović koji se predstavio kao britanski državljanin oštro je kritikovao evroatlanski savez i kazao da NATO ne poštuje nijedan zakon koji je donijet, a kamoli međunarodno pravo.“U NATO nema konsenzusa, o svemu odlučuje SAD i Velika Britanija, svi države su samo figure.”

Ambasador Slovačke u Crnoj Gori je na tribini poručio da iako su rane veoma svježe i teško ih je zaboraviti, ali da ipak moraju gledati u budućnost.

http://www.vijesti.me/vijesti/lipka-...-clanak-100158
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

..NATO za vazda nego što

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Svi ovi koji su protiv NATO-a, uglavnom su podrzavali Milosevicevu politiku i njegovih sledbenika.. Normalno da ce i dalje da otvoreno budu protiv NATO-a, jer im nisu dali da se sepure po ex YU. Ostalo ih ne zanima, a najmanje ih zanimaju zrtve te politike.. Cisto otvoreno licemjerje. Da je po njihovom zrtava bi bilo mnogo vise.
    Zato je jasno ko je za civilizaciju i zapaad a ko je za sprovodjenje velikosrpske politike uz nadu da ce se prodajom "koridora" /CG ka Jadranu dobiti podrsku od Rusa za svastocinjenje.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nato no što,ova bulumenta metuzalema pelcovana dekadentnom in4s ili kako već omladinom,neka smanje malo doživljaj ako već nijesu za demokratsko kulturan dijalog(apropo današnje tribine).
    Last edited by minjo; 12-11-12 at 15:39.
    Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

kako ste vi ograničeni ljudi

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Svi ovi koji su protiv NATO-a, uglavnom su podrzavali Milosevicevu politiku i njegovih sledbenika.. Normalno da ce i dalje da otvoreno budu protiv NATO-a, jer im nisu dali da se sepure po ex YU. Ostalo ih ne zanima, a najmanje ih zanimaju zrtve te politike.. Cisto otvoreno licemjerje. Da je po njihovom zrtava bi bilo mnogo vise.
    Zato je jasno ko je za civilizaciju i zapaad a ko je za sprovodjenje velikosrpske politike uz nadu da ce se prodajom "koridora" /CG ka Jadranu dobiti podrsku od Rusa za svastocinjenje.

Hvala Lepo
    Mataforički gledano to je kao da neki robijaš upane u banku i pod prijetnjom da će pobiti sve taoce traži da mu se da ono zbog čega je došao i ja tu ne vidim nikakvu civilizaciju iako realno gledano ni jedna zemlja koja je ušla u saradnju sa NATO savezom nije baš tako prošla mada niko ne kaže da neće jer što više vrijeme prolazi to su prohtjevi "ja tebi 1 € ti meni 2 €" sve češće na dnevnom redu skupštine UN ... ne znam zbilja koliko je pametno da se mi nešto kočoperimo po tom pitanju jer bi nas izbrisali sa lica zemlje po kratkom postupku ali isto ne vidim neku civilizaciju koju ćemo postić prihvatanjem svega i svačega a čak sam siguran da nikog nije ni briga šta mi mislimo o tome i koliki su naši kapaciteti
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Meni je zao sto su ljudi primorani da misle o necemu sto ne znaju..
    Clanice NATO-a su vrhunac uredjenosti drzava u svijetu/civilizacija ili?
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Clanice NATO-a su vrhunac uredjenosti drzava u svijetu/civilizacija ili?
    Austrija, Švedska, Irska, Švajcarska... Da li su i ove države "vrhunac uređenosti država u svijetu"?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa da znate bar nesto o Austriji i Svajcarskoj, ne bi Vam palo na pamet da kucnete njihove nazive na ovoj temi.. Ali, kao sto rekoh...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Pa da znate bar nesto o Austriji i Svajcarskoj, ne bi Vam palo na pamet da kucnete njihove nazive na ovoj temi.. Ali, kao sto rekoh...

Hvala Lepo
    Trebalo bi reći da i članstvo u NATO košta svaku članicu a kako ćemo mi to plaćat veliko je pitanje tj. vjerovatno će se napravit neki kompromis da šaljemo više vojnika a zbilja ne znam koja je razlika izmedju nas i Švajcarske & Austrije u vojnom smislu osim ukoliko neko ozbiljno ne misli da smo mi poćerali Turke sa ovih prostora ... mada ko zna
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne mogu zaboravit NATOvcima,
    sto sprijecise RATKA&RASA, da se pobiju braca nasa Muslimani,
    a Kosovo je posebna prica, zapalise juce ambasade i dzamije po Biogradu,
    i JopeT ce, predavat se nece, Djavo Crni po BaLJkanu sece.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Trebalo bi reći da i članstvo u NATO košta svaku članicu a kako ćemo mi to plaćat veliko je pitanje tj. vjerovatno će se napravit neki kompromis da šaljemo više vojnika a zbilja ne znam koja je razlika izmedju nas i Švajcarske & Austrije u vojnom smislu osim ukoliko neko ozbiljno ne misli da smo mi poćerali Turke sa ovih prostora ... mada ko zna
    Mislim da smo detaljno pisali o Austriji i Swiss na forumu i zaista bi bilo pretjerano obnavljati "gradivo" u tom smjeru.
    Vise kosta Drzava i zrtve naciju no ta cifra sa clanstvom u NATO i u drustvu najboljih. Kamo srece da je SFRJ usla u NATo a ne sto se igrala "nesvrtstanih" zbog prodaje oruzja i svega i svacega po bijelom i crnom svijetu. A pamti se i Milosevicev kadar u USA kad je ponudjena kampaanja za spas YU od 20-tak mil $(cc?!) kad je odgovorio "Pravda ce pobijediti" - necemo da placamo.. Pa sto ne objasne onima koji su pretrpjeli zrtve koliko su Milosevicu bili skupi?
    No.. Ko zna, zna.. Ko ne zna nek placa po euro za svasta, i parking prostor 7 sati duze na dan nego igdje u Evropi, a po cijenama skupljim nego u istoj.. Skupo ha - uporedivo strasno?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Hvala Lepo

Ja hoću da kažem da je besmisleno govoriti o tome da NATO utiče na uređenost država. Kao što može Crna Gora da se uporedi sa Njemačkom, Sjedinjenim Državama ili Norveškom isto tako Albanija može da se uporedi sa Finskom, Švajcarskom ili Švedskom.

I zašto Crna Gora ne bi bila vojno neutralna država kao što su Švajcarska i Austrija o kojima ja ne znam baš ništa? Dosta smo ratovali, red bi bio da jednom u svojoj istoriji povežemo 50 godina provedenih u miru. Ali neki bi opet u boj za narod "svoj".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ima li ko olovku da izracuna , koliko je CGu, kostala BRATSKA LJUBAV JUZNO SLOVENSKIH NARODA I NARODNOSTI,
    od Gazimestana do danasnjeg DANA,
    nama nece SVITAT, ako se NATO NECE PITAT,
    jer brade stalno rastu i u sumi i na hrastu.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Ima li ko olovku da izracuna , koliko je CGu, kostala BRATSKA LJUBAV JUZNO SLOVENSKIH NARODA I NARODNOSTI,
    od Gazimestana do danasnjeg DANA,
    nama nece SVITAT, ako se NATO NECE PITAT,
    jer brade stalno rastu i u sumi i na hrastu.
    Da.. I mislite da licemjere zanima ta cifra? Zanima njih nesto drugo, a to nije ni znanje, pa ni interes CG..
    Da pitate danasnje "obrazovane" ljude u CG o bilo cemu, za sud znaju, da procijene odma - ko u kockarnici, ali da ih pitate o pomoci USA Crnoj Gori, o istoriji bilo koje clanice NATO, o ekonomiji i promjenamaa koje su nailazile nakon claanstva, sta znaci sigurnost u ekonomiji i ulaganjima, sta bi dale mnoge drzave da mogu pric NATO pa im kisJelo grozdje.. I na kraju sto se i ko se spalljivao po istocnoj Evropi kad se nijesu pitali sa sobom.. Da je njima tad podjela bila - zapad, nego upadose u cizmu, od cehoslovacke, Madjarske itd..
    Ali, rekoh vec.. Milosevicevi naslednici zeljni krvi i osvete pokusavaju na svaki nacin da odbiju CG narod od NATO-a.
    No, prilika se uzima u hodu, a ko je nece, nek "cami cekajuci" sledecu..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Nejasna mi je dilema da li u NATO ili ne kad naši vojnici idu u mislje po bijelom svijetu kao vojnici tog istog pakta.Čitava se vlada i ministarstvo odbrane vlada kao da smo punopravni članovi.Zaposleni u ministarstvu odbrane i vojsci idu i pohađaju pragrame obuke,oprema se nabavlja u saradnji sa zvaničnicima pakta,u Podgorici sjede predstavnici pakta u svakoj drugoj kancelariji ministarstva odbrane i niko i ne priča da li treba nego kad budemo član.
    Svi mi to znamo i vidimo osim ko nije slijep i gluv.
    Što su naše obaveze i eventualna prava u tom savezu javnost u CG nema pojma-jedino znamo ono što trenirani instruktori NATO saveza Kentera i onaj Dedović pričaju o blaženom plodovima ovog NVO udruženja koje podstiče mir,ljubav i toleranciju.
    Dakle mi smo već u alijansi te bi jedino ispravno pitanje bilo DA LI JE DOBRO ŠTO SMO U NATO PAKTU !

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A kome ne bi bilo dobro? Zapadnim transparentnim investicijama koje nece doci bez sigurnosti koju daje NATO? Ili je lakse za hohstaplere kojima vise odgovara netransparentni kapital istoka i mafija juzne polulopte? Smeta turistima sa zapada?
    Kome to ne bi bilo dobro a da zna da mir i stabilnost drzave - nemaju cijenu?
    Ko se to brine oko placanja i karijere placene vojske? CG nema obaveznu vojsku i sta? Koga to branite od samog sebe - vojnike kojima je to poziv?
    Koja je to "cijena" koja sVrbi one koji bi trceci usli u NATO savez da im moze biti - ali ne moze.
    I?

Hvala Lepo

p.s. Sigurna sam da ce CG imati pOveliki broj zahtjeva za drzavljanstvo upravo od strane ljudi CG porijekla iz Srbije samo ulaskom u NATO i korakom ka EU, a da ne pricamo ukoliko Srbiji se opet uvedu vize.. No.. idemo dalje.
    Last edited by Maja; 12-11-12 at 20:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mozda Miskovic kupi PASOS,
    i prenese dio KAPITALA, za ne daj boze, da IVICA PROGOVORI ISTINU.
    IM - Old Bone

Page 20 of 199 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)