Najveci je problem zvuk, 99% je da će da prdi auto, tako da bi najbolje bilo neki mali lonac da stavi umjesto njega, a mislim da bi to trebalo i dzabe da rade ovi iz auspuh servisa, ti njima kat - oni tebi umjesto njega neki lonac, mada ne znam vazi li to kod ovih nasihA inače njegovim micanjem ne moze nista da se sjebe, lambda posle kat-a (ako je ima) sluzi samo da vidi njegovu efikasnost tj. radi li, nikakve veze nema sa radom motora i sto li vec
ima vanish pre wash sapun da namazete kat i vozite ocisti se odma
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ima O2 emulator za to(4-5 dolara), a neki ECU su tako podeseni da malo pojacaju smjesu ako osjete da kat. nije u redu pa se poveca potrosnja al to je rijetko
She is only here to annoy herself!
02 emulatori, deterzendtom se peru katovi, i sto sve ne, i posle sto crkavaju auta............
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
i seafoam u motor![]()
Oće 100%, detaljno sam čitao o tome, i baš nikakve veze nema lambda posle kat-a sa bilo kojim parametrima motora tj. regulisanjem smješe, služi samo za jednu stvar, i to je da provjeri ispravnost kat-a, ništa više
mislim da je ovo http://www.autoshop101.com/forms/h37.pdf
p.s. citaj drugi pasus http://shop.zzperformance.com/store/...-Emulator.aspx
Vidi dolje.
Samo ti citaj, i dalje.
Imao sam isti problem na Lexus neki, imao je grdilo milja i katovi su bili zacepljeni. Auto do 2000-2500 je radio OK, preko 2500-3000 je ugasio cilindre, 2 ili 3.
Zasto? Zato sto kat nije bio protocan. Stvorio se pritisak izmedju izduvnih ventila i kat-a. Svaki put sam morao da parkiram auto, da ugasim motor i da ga upalim. I tako se resetovalo.
Sto sam onda radio? Stavio sam Magnaflow, nije gasio cilindre ali onda je upalio check engine, greska je bila da katovi ne ciste dovoljno, tj. efficiency below normal.
E sad, pitanje za tebe: koji moze da javi elektronici motora da kat ne radi kako treba osim post kat lambde?
Dalje, post cat lambde su tu da kontrolisu rad kat-a, i da prave problem ako auto zagadjuje previse. Ovo je must have u USA npr, Japan...
TAKUMI
Reci mi jednu stvar koju sam ja pogresno rekao? Naravno da samo post cat lambda moze da javi da katalizator ne radi kako treba, dje sam ja napisao drugacije? Ja sam napisao da je toj lambdi to jedini posao i funkcija, da uporedi vrijednosti pre-cat lambde sa ovima na post-cat, i ako su iste da javi da je katalizator crkao, ali je to jedina funkcija, ne utice na rad motora, smjesu i sto li vec drugo
Kako moze bilo koji senzor da kontrolise rad katalizatora?Ne budi smijesan
I jedini problem koji moze post-cat lambda da pravi, je da ti upali check engine lampicu, koja iritira, nista vise
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 07-11-12 at 16:11.
fabia
ja sam makao sve katalizatore...auto radi isto kao prije (tj bolje :P)
Imam pre-cat i post-cat lambde.
Svako malo mi se upali check-engine od ovih post-cat lambdi koje sluze samo za EMISIJU gasova, tj kao sto oliver napisa, da uporedi post i precat vrijednosti.
NISTA DRUGO.
Ako hoces mozes da doneses svu dijagnostiku koju imas, provozas auto i uvjeris se samA ovo check-engine bih mogao sam da ugasim...nego bas nesto nemam zivaca za to.
Originally Posted by my name is ...
O2 SPACER i pojava greske bi trebala da bude otklonjena
https://www.google.com/search?q=o2+s...MoTPsgaZwoHQCw
Na ebay ih ima masu
Njak Njak Njak
Ima covjek u dahnu koji drzi fordove djelove i otkupljuje novija vozila i radi mehaniku extra i ima orginal dijagnostiku i sve sto se tice elektronike i elektrike 067301336 evo vam broj
da li stvarno mislis da ne znam za ovo ?Imao sam ga na a4 kad sam makao katalizator i to bas ovaj na slici broj 6
Na S4 ne pomaze. Mora da se sotfverski ukloni greska. "Procitaš" ECU sa jednim softverom...otvoriš mapu u drugom programu, izmijeniš neke vrijednost i opet učitaš mapu.
Nemam živaca za to trenutno..
Ludilo bas!
Ispod.
A zasto bi upalila check engine? Zato sto joj se cefne, ili zato sto pre cat lambda javlja da se emituje toliko i toliko grama CO2, ti plinovi idu kroz kat i stizu do post cat lambde. Ona javlja ECUu koliko grama je proslo kroz kat, ECU pravi razliku i ako je razlika prevelika (svaki auto ima to odredjeno) upali check engine sa greskom da je rad kata below threshold.
Dalje, da te pitam, zbog cega ECU nekim motorima gasi cilindre?
TAKUMI
Ko ce da mi objasni kako ide ovo sa Stage 1, Stage 2 i STage 3 kitovima? Sta koji ukljucuje i sta se dobija sa svakim stepenom?
Balsa, pucaj :lolblue:
TAKUMI
pretpostavljam da se sprda al dobro, nije mi muka pisat, mozda nekog i zanima
konkretno za 2.7biturbo motor
stage 1 chip tj remap 310 ks
stage 2 chip + catback izduv 315tak
stage 2+ chip, catback, micanje katalizatora 330tak
stage 3 vece turbine, dizne, usis, interkuleri itd od 500 pa do 800 konja..
Znam sta je, nisam samo znao sta se dobija sa kojim stage-om. Hvalaa
067-123456
sve zavisi od auta i od tjunera, recimo kod mene je obicni kompresor stage 1, kompresor + interkuler stage 2, drugi klipovi itd. itd. + veci kompresor i veci interkuler stage 3 itd.
ali recimo Dinan ima Stage 1 i Stage 2 obicni tjuning bez nadpunjenja dok je kompresor tek na Stage 3...
Hvala :*
Pogledajte ovoga brata haha
Zna li ko sto rade ovo na Milenijum?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks