Page 59 of 66 FirstFirst ... 949555657585960616263 ... LastLast
Results 1,451 to 1,475 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Nije mi malo trebalo jer nijesam njihov simpatizer kao ni ovih drugih već samo pričam o činjenicama...glavna priča im je bila prije izbora ta o njihovim principima koje su više puta pomenuli kao nezaobilazni dio pregovora sa njima,sada ti principi postaše detalji i nemoj da spominješ sad tv i novine jer sam čuo to od njihovog predstavnika. Pa sve nas interesuje da li su ili nijesu napravili sporazum i ko je što tu ponudio ili odbio.Očigledno je da pozitivna nije ostala odana svojim principima jer da je drukčije onda ne bi ni zavlačili sa odgovorom.
    Njima su "detalji" himna,zastava,jezik,itd...a prije izbora su im bili kako ono rekoše "za njih gotova stvar i da oko toga neće da pregovaraju"...
    ..a makse isti su ka i medo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Za pocetak, sami njihovi razgovori sa opozicijom su se tretirali kao "prekrsen princip", jer se navodno ocekivalo da ce posle izbora oni glavu u pijesak i da se iskljuce do sledecih izbora. Pfff..
    Rekli su ovako...nećemo ulaziti u koaliciju sa vladajućom strukturom kao ni sa strankama koje negiraju himnu,zastavu,jezik i prave probleme u vezi sa tim jer mi sve to poštujemo,jer mi smo crnogorska stranka,niko neće trgovati sa našim principima,ko bude htio sa nama moraće da prihvati naše principe ili ništa od saradnje...

..i što sad bi?...prave se avetni...to su detalji..njima je država detalj...bravo im ga se...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sjutra sporazum o formiranju parlamentarne većine
    05. novembar 2012.
    Share

Koalicija Evropska Crna Gora i predstavnici manjinskih partija potpisaće sjutra sporazum o formiranju parlamentarne većine, potvrđeno je Portalu Analika od više izvora iz manjinskih strankama i vladajuće kolaicije. Sporazum će prema saznanjima Portal Analitika biti potpisan u 11 h u zgradi stare Vlade prije konstitutivne sjednice parlamenta.
    Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju, kako je nazvan dokument o saradnji, bi trebalo da potpišu u ime koalaicije za Evropsku Crnu Goru predsjednik DPS-a Milo Đukanović i u ime manjinskih stranaka predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.
    Sporazum prema saznanjima Portala Analitika ne sadrži konkretnu raspodjelu mjesta u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti već isključivo političke principe koji su usaglašeni na relaciji Evropska Crna Gora - manjinske stranke.
    Predsjedništvo DPS-a je ranije prihvatilo platformu manjinskih stranaka za dogovor o formiranju parlamentarne većine.
    Prema nezvaničnim najavama Bošnjacima trebalo da pripadne mjesto potpredsjednika Skupštine kao i jedan resor u Vladi, dok bi Forci trebalo da pripadne funkcija ministra za manjinska i ljudska prava.
    Evropska Crna Gora u novom sazivu imaće 39 poslanika, BS tri, a HGI i Forca po jednog predstavnika.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Očigledno je da pozitivna nije ostala odana svojim principima
    ajd da ovaj tvoj odgovor sacuvam, pa da se nedje kasnije ponovo cujemo...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

ovo jos nisam cuo, sada himna smeta sto se kćeri ne pominju nego samo sinovi.
    sinovi smo tvog stijenja

​ ovi iz fronta su sve samo normalni nisu
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

..eo čuh i ja..dobro donekle mogu razumjeti ali onda neka se u himnu stave i ostali da se ne bi osjećali kao manje vrijedni mislim na gej populaciju i na ove dvopolce ili svi ili niko,eto toliko...da se dodaju i zetovi,ujaci,tetke,strine i babe po svim linijama...
    Last edited by Montenegrino-CT; 06-11-12 at 12:29.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

ovo samo kod nas može, da se BAGRA sprda sa himnom, a puni džepove od poslaničkih plata i dnevnica, nacionalnih penzija, i sve to uz imunitet..

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

СНП коначно преломио.
    Главнина, кичма, ДФ-а наставља по старом, али овај пут су у дебелој мањини.
    Само 11 посланика od 81 не слуша химну.Велики искорак и јасна порука, ко је реформисана опозиција а ко је шарена лажа са све двозаставним голубом.
    Last edited by BAR; 06-11-12 at 12:52.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    ..eo čuh i ja..dobro donekle mogu razumjeti ali onda neka se u himnu stave i ostali da se ne bi osjećali kao manje vrijedni mislim na gej populaciju i na ove dvopolce ili svi ili niko,eto toliko...da se dodaju i zetovi,ujaci,tetke,strine i babe po svim linijama...
    kada ubače sve od unučadi do djedova i baba pa komsije i komšinice onda ce da se ustane Mandic i kaze a dje su nam popovi. kako da pjevam himnu kada popova nema, a iz pozadine ce se cuti Danilovic : ja za pjevat nemam volju dok ne cujem klas ljevoru. sprdaju se sa drzavavom ocigledno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A naročito je upečatljiv nick Pljevljak, koji "nikada neće sa Sekulićevim sljedbenicima" da sluša himnu...vjerovatno sa sljedbenicima ministra turizma VAŽNO JE DA JE ON NIKAD! A što ne zna ni protiv koga je, ni zašto-dobro je to!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    A naročito je upečatljiv nick Pljevljak, koji "nikada neće sa Sekulićevim sljedbenicima" da sluša himnu...vjerovatno sa sljedbenicima ministra turizma VAŽNO JE DA JE ON NIKAD! A što ne zna ni protiv koga je, ni zašto-dobro je to!

Pozdrav,
    njima se reklo da to tako treba i sada se moraju drzati toga, u nedostatku argumenata tadasnja opozicija je morala da bar na neki nacin ospori nezavisnost pa je udarila po drzavnim simbolima. pa sada sve ida hoce ne mogu to ispraviti, ili mozda mogu na nacn kako je SNP krenuo ajmo prvo da ustanemo pa za par godina cemo pjevusiti a poslije toga i pjevati.
    najgore kada politiku umjesaju u nesto u cem ne bi trebali a narod polu pismen ili nepismen vjeruje sve sto se kaze .

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post

Pozdrav,
    Meni lično ova priča oko himne nije prijatna i ni na kraj pameti mi nije bilo da će se o ovome raspravljat posle 6 god. nezavisnosti ali se mora prihvatit realnost da oni koji pune budzet imaju problem sa himnom ... zbog čega i kako je to moguće treba pitat vlast a ne tražit "vještice" po CG ... ne vjerujem da je inat nego mi više liči na neku krupnu stvar koju mi običnini smrtnici nikad nećemo saznat
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Lekić je kazao je da se u DF-u zalažu za princip podjele vlasti, te da bi bilo dobro u sistemu podjele vlasti skupština zauzme jaku i automnomnu poziciju, i da iznad svega ostvari svoju kontrolnu funkciju.

Ma kud će skromnije od toga jos samo fali da PCG ima funkciju da aplaudira

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    iali se mora prihvatit realnost da oni koji pune budzet imaju problem sa himnom ...
    Да би народ прихватио симболе, тј. оних 22% (по посљедњем истраживању) који не прихватају симболе, довољно је само да их прихвате њихови политички лидери.Наравно међу тих 22% ће за дуго остати неких 5-6% који се никад неће промијенити, али њих треба игнорисати.

Мислиш ли да ми који чинимо 70% становништва и који поштујемо ове симболе и који навијамо за ову Државу треба да се одрекнемо себе и онога што јесмо, да би омогућили неком функционеру Нове и ДФ-а да сачува оно мало образа!?

zbog čega i kako je to moguće treba pitat vlast a ne tražit "vještice" po CG ... ne vjerujem da je inat nego mi više liči na neku krupnu stvar koju mi običnini smrtnici nikad nećemo saznat
    Инат и ДПС-ово калкулисање, ништа више.
    Last edited by BAR; 06-11-12 at 17:56.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Да би народ прихватио симболе, тј. оних 22% (по посљедњем истраживању) који не прихватају симболе, довољно је само да их прихвате њихови политички лидери.Наравно међу тих 22% ће за дуго остати неких 5-6% који се никад неће промијенити, али њих треба игнорисати.

Мислиш ли да ми који чинимо 70% становништва и који поштујемо ове симболе и који навијамо за ову Државу треба да се одрекнемо себе и онога што јесмо, да би омогућили неком функционеру Нове и ДФ-а да сачува оно мало образа!?

Инат и ДПС-ово калкулисање, ништа више.
    Pa evo je predsjednik CG pokrenuo ovu priču oko himne tako da ne možeš reć da 70% CG podržava simbole države ili ovi što su glasali DPS nisu glasali za Vujanovića a to je već glupa priča priznaćeš
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Pa evo je predsjednik CG pokrenuo ovu priču oko himne tako da ne možeš reć da 70% CG podržava simbole države ili ovi što su glasali DPS nisu glasali za Vujanovića a to je već glupa priča priznaćeš

Посљедње истраживање показало је да 70% људи подржава и прихвата симболе.Неких 22% је против, остало су људи који немају став.Давно је завршено са оном 55%-45% референдумском подјелом.

Став Вујановића није његов лични већ се ради о обичној манипулацији и калкулацији ДПС-а тј. покушај да се освоје бивши и разочарани гласачи унионистичких странака.
    Last edited by BAR; 06-11-12 at 18:49.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Vujanovic i nema stav , on za nista u zivotu nema stav to je kesa obicna

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    ovo jos nisam cuo, sada himna smeta sto se kćeri ne pominju nego samo sinovi.
    sinovi smo tvog stijenja

​ ovi iz fronta su sve samo normalni nisu
    Krivokapic je odlicno odogovrio na to....
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Vujanovic i nema stav , on za nista u zivotu nema stav to je kesa obicna
    mokra jelenska krpa...
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Meni lično ova priča oko himne nije prijatna i ni na kraj pameti mi nije bilo da će se o ovome raspravljat posle 6 god. nezavisnosti ali se mora prihvatit realnost da oni koji pune budzet imaju problem sa himnom ... zbog čega i kako je to moguće treba pitat vlast a ne tražit "vještice" po CG ... ne vjerujem da je inat nego mi više liči na neku krupnu stvar koju mi običnini smrtnici nikad nećemo saznat
    Ni meni nije prijatna, i ne volim je.

Nije da ne volim CG, i da ne bih zivot dao za nju, ali sad da treba da potpisem da sam Mongol, i da ustajem na mongolsku himnu (imaju li je oni? ), ako bi to znacilo boljitak mog zivota, rado bih pristao da budem novi Dzingis kan
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo istrazivanje Bar ti ne daje nazalost realnu sliku stanja. Ko god se krece malo vise u drustvu, to zna. Ja simbole postujem, veoma, ali nemam emocija prema himni nazalost, prvenstveno zbog te spoznaje da je drugi dio pisao Drljevic, a to se ne moze nametnuti. Vjeruj mi da je i dalje 55,5-45,5 samo sto ce sad vise ljudi ustati na himnu, postovati zastavu, al zato sto mora i iz kurtoazije, al problem nastaje kad govorimo o emocijama koje ti simboli treba da izazovu kod svakog stanovnika Crne Gore. Zar je toliki problem da se makne ta druga strofa?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Jeste problem je i to veliki,zeisto je nećete ni kratiti ni mijenjati. Misliš da je nama stalo za vaše emocije u ovom slučaju? da vam te dvije strofe ne psuju nekoga? Da li vrijeđaju bilo koga po bilo kojoj osnovi?
    Meni više smeta što ultimatume postavljaju ovi što se pozivaju na neke druge koji su taj isti barjak palili,pljuvali a da himnu i ne pominjemo i druga nedjela. Sad ja treba da razmišljam o njihovim emocijama to jeste emocijama njihovih nasljednika,e iskreno baš me briga za njih.

Thanks Thanks Given 
    1,041
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by batigol View Post
    Ovo istrazivanje Bar ti ne daje nazalost realnu sliku stanja. Ko god se krece malo vise u drustvu, to zna. Ja simbole postujem, veoma, ali nemam emocija prema himni nazalost, prvenstveno zbog te spoznaje da je drugi dio pisao Drljevic, a to se ne moze nametnuti. Vjeruj mi da je i dalje 55,5-45,5 samo sto ce sad vise ljudi ustati na himnu, postovati zastavu, al zato sto mora i iz kurtoazije, al problem nastaje kad govorimo o emocijama koje ti simboli treba da izazovu kod svakog stanovnika Crne Gore. Zar je toliki problem da se makne ta druga strofa?
    Види процес је почео, он се неће одмах привести крају али иде у добром смјеру.И све је више оних који поштују симболе и Државу а све је мање оних који су против симбола тј. Државе.Унионистички блок је жестоко ослабио.
    Дођи једном на утакмицу репрезентације па ћеш да видиш што су емоције!

Питање је дал је Секула Дрљевић написао или записао ту строфу.Иначе ја лично немам никакве симпатије према тој персони која је кад је највише требало рушила темеље Црне Горе као ортодоксни бјелаш.Али чак и да је Дрљевић аутор треба знати да величину дјела не карактерише морална величина аутора.
    Не смета теби Химна, смета ти Држава!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by batigol View Post
    ajdo posto si upucen da je zadnje dvije strofe napisao Drljevic hoces li mi pojasniti sa je tacno on napisao. konkretno jeli napisao obje strofe on ili je izmjenio neki njen dio ili mozda sao dodao neku tacku ili zarez.
    posto ova pjesma je postojala i prije nego je on rodjen pa me zanima konkretno sta je on to uradio pa vi 45,5 posto ne volite tu himnu. ja evo iskren da budem ne znam taj podatak da je on ista napisao ili dodao ili oduzeo.
    a necu ulaziti u to jel on bio fasista, ****** ili ****** i jeli osudjeni ratni zlocinac ili nije i ko ga je proglasio takvim. koliko kapiram njega su proglasili ratnim zlocincem isti ti koji su i Drazu proglasili ratnim zlocincem a tih 45,5 posto to ne priznaje

Page 59 of 66 FirstFirst ... 949555657585960616263 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)