Boullier o razlozima Kimijevog uspjeha

Vodeći ljudi Lotusove momčadi smatraju da je prava atmosfera u momčad ključ uspješnog povratka Kimija Raikkonena.
Nakon velike pobjede u Abu Dhabiju, popularni Iceman glavna je tema svih svjetskih medija. Bivši svjetski prvak iskoristio je šansu i uvjerljivom vožnjom osvojio prvu pobjedu nakon 2009., a javnosti su još zanimljiviji već legendarni komentari nakon utrke i poruke koje je za vrijeme nastupa slao svom trkaćem inženjeru.
Komentirajući uspjeh svog vozača, šef Lotus F1 tima Eric Boullier rekao je da je dobra atmosfera u momčadi glavni ključ Raikkonenova uspješnog povratka u Formulu 1.
Na pitanje novinara je li odnos momčadi prema Raikkonenu utjecao na njegove nastupe, Boullier je odgovorio:
“To morate pitati njega, no vjerujem da je tako. Na tome smo inzistirali od početka. Kada sam prvi put upoznao Kimija proveli smo dva sata razgovarajući u uredu. Bilo je očito da nije presretan jer on uživa jedino u utrkama i pobjedama.”
“Mislim da je vrlo važno što smo mu osigurali dosta slobodan raspored.”
Šef Lotusove F1 momčadi očekuje još bolje rezultate u budućnosti.
“Mislim da smo sada svi puno iskusniji. Možemo reći da smo ove godine imali dva nova vozača. Da bi izgradili pobjedničku momčad potrebno je usuglasiti jako puno različitih parametara. Vrijeme i iskustvo su samo neki od tih parametara, a ove godine smo se naučili nositi s usponima i padovima.”
Bookmarks