jesi trazio da ti zamijene onaj uložak?![]()
Zaustavise me prije Mareze, gdje je bio onaj udes.
Radar, dreger...sve.
Kaze ovdje smo svaku noc.
TAKUMI
jesi trazio da ti zamijene onaj uložak?![]()
Dao mi je novi.
Nikad nisam sreo kulturnijeg policajca, koji je spreman da prica, sve na VI, postuje te. Samo rijeci pohvale.
TAKUMI
Što mu ne uze broj?
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
I mene su tu sinoc zaustavili...I nisu tu svaku noc,do sad su bili samo petkom i subotom,tuda prolazim stalno..
Vezano za pojas,pri parkiranju i duzoj voznji u rikverc ili en daj boze da se okrenem iza odma me pojas sprecava,mada mi je stalno zakacen i samo ga prebacim cim vidim patrolu,2 sec mi treba za toa samo stavljam pojas van pg ako idem...
Sinoc kad sam se vracao iz Bijelog polja vidjeh tablu za slepere sa prikolicom a ispod te table pahulja,wtf?
Glupost je da se zalite na kazne za pojas, to je stvarno sitnica (da se stavi) a koja moze puno da znaci. Znaci ko vozi dizlo, da kontakt, stavi pojas 2sec i pali auto, ko vozi benzinjaru kresne ga, onda nek pusti radio da mu nadje neku stanicu i do tad stavi pojas :P.
Ja se nekako golo osjecam bez pojasa, nekako me prilijepi uz sic i puno ljepse se vozi, ovako se pogrbim sav![]()
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
ako ima strucnih ljudi volio bih da mi neko da odgovor.
Vjerovatno je neko od vas cuo za lancani udes koji se desio sinoc na raskrsnici Union bridga. Moj drug je na nesrecu ucestvovao u tom udesu i izgleda da ce ne svojom krivicom ispastati jer su mu u Mupu rekli da ne moze da trazi isplatu novca(osiguranja) jer ga krivac udesa nije udario. A ovako je bilo:
Krivac (taxita) je iz pravca Sportskog centra htio da ufati zeleno svijetlo na raskrsnici prema Staroj varosi, gdje dolazi do udara u auto koje je dolazilo iz suprotnog pravca i koje je islo prema sportskom centru, a moj drug se nalazio u autu koje je bilo iza ovog koji je udaren, i zbog naglog udara nije mogao nikako da izbjegne udes i dobio poprilicno ostecenje auta.
E sad volio bih neko da prokomentarise sta se moze uraditi, jer ovi iz mupa su mu savjetovali da odustane od tuzbe i plati kaznu 30e iako nije kriv?!?!?!
''gdje dolazi do udara u auto koje je dolazilo iz suprotnog pravca i koje je islo prema sportskom centru, a moj drug se nalazio u autu koje je bilo iza ovog koji je udaren, i zbog naglog udara nije mogao nikako da izbjegne udes i dobio poprilicno ostecenje auta.''
Hoces reci on je svojim autom udario ovog otpozadi? Mislim da ne moze dobiti odstetu jer nije drzao odstojanje, tj sam je kriv za stetu na svojem autu...
Po meni, uvijek ce se vrdati na neprilagodjavanje brzine i voznje u uslovima u datom momentu.
Ako tvoj prijatelj nije prekoracio dozvoljenu brzinu, i nije imao uslova da izbjegne udes (dakle, pitanja koja se moraju objektivno uzeti u obzir i razmatranje); on moze da bude kriv sto je naletio na vozilo stajalo nakon udara. U slucaju da se moze dokazati kretnja vozila nakon udara, tj. da nije mogao da procjeni putanju ucesnika u sudaru, onda je logicno da on nije izazvao udes i da je ostecena strana.
Za sta su mu rekli da mora da plati kaznu od 30 EUR ? Kakav je zapisnik ? Od zapisnika sve ide. Na zapisnik se moraju unijeti sve primjedbe u sto kracem roku, i to one koje se mogu potvrditi i dokazati; ja mislim 7 dana od dana prijema.
Neminovno je da slijedi dug proces; a to rekla kazala; nista bez papira. Kad se proces zavrsi, mozes podnijeti prituzbu na rad ovih sto su svasta izjavljivali i sto na kraju nije imalo znacaja za udes.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
a dje nece postavit koju patrolu kod kruznog toka -kod delte - jer tu sto gledam svaki dan to se ne moze nidje drugo vidjet. evo 5-ti put u zadnjih 2 nedjlje je neko obalio znak na kruzni - vidi se da se fino ispentra preko cijelog kruga. inace sam imao ludu srecu prije nekih 7-8 dana kad je pored mene proletio mercedes niksickih tablica koji je isao nekih 60-70 iz pravca atlas centra i nije se zaustavio - sva sreca pa sma ja ukocio a vec sam usao u kruzni.
haos kakvih kretena ima.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
moj tata je jaci od tvog
Pazite sta mene interesuje...
Uzeli su mi vozacku zbog preticanja na punoj.Ja sam poceo preticanje na isprekidanu,zavrsio na punu.Patrola bas u trenutku kad se zavrsavalo preticanje dolazila u susret,upalili rotaciono i okrenuli se za mnom.Nije nikakvo ubjedjivanje pomoglo,vozacka otisla.Sad mi istice 60 dana,nadam se da cu je odma uzet.
Kao prigovor je napisano to da je preticanje zapoceto na isprekidanoj,oni nisu imali nista protiv toga.Elem,na moj pokusaj izvlacenja 'kako ja da znam kad se zavrsava isprekidana,bla,bla' on kaze da treba da procijenim uslove puta,bla,bla,standardno.Ima li ovdje na sudu ikakvog lijeka? Nisu me jos pozvali,ali me interesuje,da li ima potrebe da se trudim oko toga jer kapiram da cu biti pozvan u sud u Bijelo Polje dje se to i desilo,pa da ne mlatim dzabe gore ako nema vajde...
A bogome, slaba vajda...
AFAIK, preticanje koje pocinje na isprekidanu a zavrsava na punu se ne kaznjava.
TAKUMI
reci ti da si poceo na isprekidanu isto tako i zavrsio i trazi suceljenje pa neka dokazu.
bez ako nisi tamo naveo da je bila puna.
the World's leading dance event
Sensation
kaznjivo oduzimanjem vozacke dozvole ... nazalost.
zamisli kretena kojeg hoces da preteknes do tada ide 40 kmh, i onda stisne gas... ili se nabije vozilu ispred sebe i ne da ti da se ubacis, ti preteknes i toga jer ces ovako izazvati nezgodu, i on bude treci u koloni i ode tebi vozacka, a ovaj sto je dao gas on je savjesni vozac koji zasluzuje da ima vozacku...
ironicno ali stvarnost![]()
the World's leading dance event
Sensation
Suceljavanje sa policajcem ne mozes da dobijes NIKAKO.Ovo mi je jedna gospodja sudija rekla.On dodje i potvrdi svoju pricu,sluzbeno je lice,njegova rijec se vrednuje vise od tvoje.Cak ni svjedoci ne pomazu.Tako da u sustini,zalba na bilo kakav zapisnik policajca je osudjena na propast.Ja sam tad isao na kartu da se oni dvojica nece pojavit na sud i bio sam u pravu,samo zbog toga je proslo,jer su ih 3 puta pozivali a oni nisu dolazili.
Stvarno mi se ne placa ni ova kazna,za prekrsaj koji sam slucajno napravio,tako da cu pokusat da iskoristim bilo kakvu rupicu u sistemu da se izvucem.
Ovo sto radi policija zadnjih godina je odlicno i itekako daje rezultate,vidim po sebi.Neka tako i nastave.Samo,mogli bi malo vise obratit paznju na one trkace i vozace koji su stvarno opasni,jer je ocigledno da im je primarni cilj NAPISAT KAZNU,a indirektni smanjit broj nezgoda.Govorim o tome sto svaku noc vise na bulevar na Zlaticu i cekaju da neko na onaj idealno ravan i prav asfalt sa 4 trake prekoraci 50km/h i spice mu kaznu,a van grada dje se najvise gine ili ih uopste nema ili ces do Herceg Novog sresti eventualno jednu patrolu u neki zbun.Trkaci se ne vataju sa patrolnim kolima,to je valjda i djetetu jasno.Prvo uvate krug i provjere ulicu,pa onda krecu u let od po 150 na sat.
Član 48
Vozač ne smije vozilom da otpočne preticanje ili obilaženje:
1)ako bi se za vrijeme preticanja vozilom kretao po neisprekidanoj uzdužnoj liniji koja razdvaja saobraćajne trake ili ako bi vozilom prešao preko te linije;
Član 47
Vozač kome je dat znak za preticanje sa njegove lijeve strane dužan je da pomjeri svoje vozilo ka desnoj ivici kolovoza.
Vozač ne smije da povećava brzinu kretanja svog vozila dok ga drugo vozilo pretiče.
Ako zbog nedovoljne širine kolovoza ili njegovog stanja nije moguće preticanje bez ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja, vozač vozila koje se kreće sporije nego vozila koja se kreću neposredno iza njega dužan je da pomjeri svoje vozilo što više udesno, a ako to nije dovoljno da, čim mu to bude moguće, zaustavi svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio vozila koja se kreću brže.
Njak Njak Njak
Samo ne znam ko je ikad kažnjen po članu 47?
Poslato sa pisaće mašine Galaxy Note
jeste, tvoj drug je najvise stete dobio i za to ce dobiti veliku odstetu.
Nije on naletio na vozilo koje je stajalo nakon udara jer je udar bio odmah nakon prvog sudara gdje nije bilo opcije da se to izbjegne. Svako normalan bi rekao da je i on ostecena strana, ali su mu ovi iz mupa rekli suprotno.
ih kako si ti siguran i jos tvrdis da je to ispravno, volio bih da te pitam nakon sto unistis auto tudjom greskom da li je to ispravno....
There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)
Bookmarks