Prvo da pozdravim sve sa foruma, a onda da cestitam nasim vaterpolistima na odlicno odigranoj utakmici i pobjedi ,i da zamolim ako neko moze da postavi snimak utakimce(unaprijed hvala:biggrin
![]()
Odlicna utakmica, Leka maestralan! Svidjela mi se igra Sekulica, dobro se kretao s igracem vise, razvlacio njihovu zonu, davao golove! Volio bi da postane standardan, jer ako nam ista fali to je ljevak.
Hrvatska vs Crna Gora (Vaterpolo Svjetska liga 2012 ,31 oktobar 2012 ...HRT2)
Samo da mu neko kaze da, kad imamo igraca vise, kad sa loptom ostane na krilu...da ne spusta loptu na vodu i onda sutira, jer to nikad, ali nikad ne daje...dakle culjanje i sut ili vracanje lopte na vanjskog.
Ovo je redovno radio dok je u Jadran igrao.
Vidjelo se koliko je onaj njegov gol u 1/4 izbacio hrvatsku odbranu...poslije toga nam nijesu ostavljali otvorenu desnu stranu, sto su redovno radili u nekoliko zadnjih medjusobnih utakmica.
Montenegrino, hvala!
P r i m o r a c
Lako je biti general poslije bitke...evo se i Scepo plasio debakla http://www.vijesti.me/sport/scepanov...m-clanak-98540
P r i m o r a c
Na koji je minut gol Draskovica, da se moze premotati i pogledati na telefon?![]()
Originally Posted by Nk-001
igor milanovic novi selektor srbije ?
http://www.b92.net/sport/vaterpolo/v...&nav_id=656379
ako on bude to ce biti vise nego dobro,ali da ipak sacekamo![]()
svaka čast momcima ali ko što kaže perović polako bez euforije
heisenberg says relax
čestitke na pobjedi, nisam mogo gledat, ali vidim da tu ima snimka pa idem pomalo bacit oko da vidim kako se to iznenađenje dogodilo. očekivao sam da će naši loše ući u utakmicu (zato sam i napisao prije utakmice da neće bit debakl crne gore), ali sam mislio da ćemo svejedno mi dobiti 2-3 razlike. kad ono totalni debakl naših u sred zagreba.
vaterpolski portal - www.dance.hr
Kakav gol Draskovica, ja sam se ukljucio na 3-5, a ovo je taman peti gol pa tek sad vidim. Ladno je coek nabachi sebi, izgubi ovoga totalno![]()
Svi rezultati prvog kola: http://www.waterpolodevelopmentworld.com/?p=95262
evo pogledah snimak sad na miru, i uz svo duzno postovanje, sudjenje je bilo kriminalno u prvih dvije ipo cetvrtine, tj dok hrvatska nije okrenula rezultat. onda je bilo ujednaceno. sto se tice peteraca, tu nemam rijeci, svaki je bio na mjestu, ali neka iskljucenja nasih igraca su stvarno bila smijesna. ono iskljucivanje draska brguljana s pravom zamjene je za anale - momak nije udario igraca, nije prigovorio i dobio s pravom zamjene. ja sam bez teksa ostao.
gol draskovica je stvarno fenomenalan, rijetko se vidjaju takve individualne akcije. ali po meni je napravio faul nakon onog prebacaj jer se lijevom rukom oslanjao na sukna, i cudi mi da to sudije nisu svirale jer su bile bas lake na pistaljci. ali opet to ne umanjuje ljepotu i atraktivnost onog gola. sukno se pogubio kao da je s marsa pao.
a sto se ivovica tice, osim onog 1 iskljucenja na pocetku, i pauze kod izvodjenja peteraca, igrao je cijelu utakmicu bez zamjene. za svaki respekt pa cak i da se igra protiv kine, a ne protiv hrvatske.
mislim da je hrvate malo ponijela i atmosfera i da su nas malo potcijenili.
a ovaj mico dusnovic koliko moze da s*re to je pakao. cus pali smo fizicki u trecoj cetvrtini...momci su plivali kao da su prosli pripreme od par mjeseci, a ne 2 treninga.
<--- leuk
Vaterpolo čarolija Drašković Dragana (MNE) - (vaterpolo svjetska liga CRO vs MNE ..31 okt. 2012)
Naravno da ga je Draskovic drzao pod vodom, ali kako da sviraju kontrafaul kad odbrambeni igrac ne zna ni dje je, ni dje je lopta!??
Odavno ne vidjeh ovako nesto.
A cini mi se da je ovo treci put da Sukno dobija sraubu na 2m od Draskovica.
Jednom je to bilo u Ko (Primorac-Jug, ne mogu se sjetit' utakmice i godine), drugi put u Du (kad je bil 9:9, utakmica EL 2009/10) i treci put sada.
P r i m o r a c
Najbolje da je ovo svirano kao kontrafaulKakva magija...
pogledo sam i ja snimku jučer. što reći za mića nego da je redikul koji ne zna ništa o vaterpolu. a kako je samo sigurno najavio pobjedu hrvatske, pa i tijekom prve dvije četvrtine o tome pričao kao o nečemu 100 % sigurnom, a na kraju se veselio što je pavić obranio zadnjeg igrača više pa nije bilo +4 za crnu goru.
da ne govorimo o konstantnim glupostima kad viče da treba nekoga pokrit na 7 metara jer uopće ne shvaća koncept zonske obrane i vaterpola. a onda ako bi pala lopta na 2 metra i bilo isključenje, ili ako bi to bilo 2 ili 3 treće isključenje nekog igrača onda isto prigovara kako smo to dopustili, kreten. a još nema nimalo spoznaje o tome da ne zna pa često ide dijelit neke lekcije kako bi nešto trebalo i što je sudac pogriješio???
naši su izgledli smiješno, osim tih golova sa 2 metra, posebno bi istaknuo ona dva gola draškovića i petrovića sa 2. stative kada su na stativi mogli zacimat 2-3 puta prije šuta. a i pavić je popio neke golove, posebice onaj od sekulića iz mrtvog kuta.
vaterpolski portal - www.dance.hr
Vidim da su i Grci promijenili trenera i nekoliko igraca. Ako je suditi po utakmici sa Turskom, nema vise brace Afrudakis, Ntoskasa... Ali 5-6 poznatih i dobrih igraca je i dalje tu. Za nas uvijek opasni, pogotovo kad smo u ovom sastavu.
Sad se vec stvar promijenila, ambicije su sada drugacije...ali se utakmica sa Grckom mora dobit' ako zelimo na zavrsni turnir.
I ne samo to, pojedinima (Sekulic, Cuckovic, Da. Brguljan) je potrebno sto vise utakmica u reprezentaciji, da steknu odredjenu rutinu. I da im Capro nadje pravu funkciju u timu, u cemu je majstor.
(npr. Andjelo Setka je u Kotor dosao kao totalni anonimus, evo ga sada u reprezentaciji Hrvatske sa potpuno istim zadacima koje je imao u Primorcu)
Sjutra u 18h je tekma, ima prenos.
Ne znam da li su igracki fond ili samo taktika opredijelili Capra za ovu igru u Zagrebu, ali to moze biti putokaz za naredne medjusobne meceve. Iako se slazem sa Tuc(a)kom da su igrali sa 50% snage...no, igraci se jako dobro poznaju, ali vidjelo se u pojedinim momentima da su hrvatski igraci skroz zbunjeni. U napadu im za manje od 2 minuta 2x damo gol sa igracem vise na isti nacin, ulazak na 2m bilo kojeg igraca koji je fizicki jaci od protivnika... Sto se odbrane tice - kad je Dobud u vodi zona MORA da se igra, a ne presing, zbog cega smo (izmedju ostalog) glatko izgubili i u Ajndhovenu i u Londonu. Ali, dodao bih, Sandru Suknu se sa igracem manje ne smije dozvolit' da sutira. U tome je najbolji na svijet', ne grijesi!
Last edited by cattaro; 02-11-12 at 14:24.
P r i m o r a c
nasi sasvim zasluzeno pobjedili. losa igra u drugoj polovini prve, i prvoj polovini cetvrte cetvrtine nam je zadala problema, ali opet ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobjedu.
na kraju, gol ivovica kad je unio golmana u gol, i darka brguljana su mi uljepsali dan. svaka cas malom markovicu na onoj asistenciji, i popovicu na onako smirenoj realizaciji igraca vise - kao da je 100 god igrao prije toga.
grci su imali mnogo vise puta igraca vise, ali su nam to sudije kompenzovala njihovim kontrafaulovima.
<--- leuk
Jos jedna pobjeda! Bravo momci! Sa.mo ovako da nastave, ovaj Sekulic mi se bas svidja.
Onaj go Darka pri kraju je bio odlican.
Crna Gora vs Grčka (vaterpoolo svjetska liga ...3 novembar 2012...RTCG)
Teska utakmica.
Istakao bih Klikovca, kao igraca zbog koga smo danas mogli da izgubimo. Ne znam otkud mu toliko samopouzdanje (zbog gola u Zg ili izato sto nismo imali nijednog drugog centra u timu), ali 3 promasena suta sa 2m, 3-4 izgubjene lopte, bezbroj neiskoristenih napada jer on nije mogao zauzeti poziciju...jednostavno, zbog njega (u bazenu je proveo vise od 3/4 utakmice!) nismo mogli da igramo kao u Zg. Ako se sjecate, on se tamo sklanjao (pogotovo kad ga je cuvao Buslje) na krilo i omogucavao Draskovicu, Petrovicu u Cuckovicu da urade ono sto on ne moze. Veceras je sprecavao druge igrace da stanu na 2m, zbog cega je odnos u iskljucenjima bio takav kakav jeste (realan). 1-5 na kraju 1/4 ili 2-6 pocetkom druge... Grci (kao Grci) su standardno bili pregrubi, te je i odnos kontrafaulova bio realan.
I opet smo pokusali sa presingom, a valjda je jasno da mi to mozemo da igramo samo kada je Leka na beku.
Leka opet maestralan, pogotovo na beka zadnja 2-3 minuta, kada je sa rukama u vazduhu cuvao njihovog centra...mostrum.
Sekulic je limitiran igrac, to se i nocas vidjelo, e sad, je li bolje da imamo jednog ljevaka nego da ga nemamo - jeste, ali...morace malo mozgic brze da mu radi kad igra u reprezentaciji. Kad namjerava da sutne to znaju svi na bazenu, kasni sa predajom lopte, u odbrani je rupa...
Moraju dosta da rade. A i bice ovo sa Vukcevicem i Radovicem mnogo drugacije.
Na bazenu bas lijepa atmosfera, izuzev kiksa sa nasom himnom na pocetku.
P r i m o r a c
Cija je to himna uopste bila...tih 5-6 sekundi sto se culo?
Cini mi se da je opet grcka himna krenula... Zasluzeno negodovanje sa tribina.
P r i m o r a c
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks