Page 56 of 66 FirstFirst ... 646525354555657585960 ... LastLast
Results 1,376 to 1,400 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by NekoIzMase View Post
    Gledam sad na tv jucerasnju konfernciju DF,hahahaha sta je ono :topsy_turvy: Lekic prekida onog smrdljivog gada Danilovica,da on odgovori umjesto njega na pitanje novinara rtcg,uzas sta rade.A najjaci su kad se svi postroje,prekrste ruke i smjeskaju se kao da su izmislili toplu vodu :smug:
    Sve sama olos na jednom mjestu,zacetnici velikosrpskog projekta koji bi da malo vladaju!Ali gospodoooo,NECE DA MOZE (sto kaze Sojic),nedorasli ste!Dje je Mandic sad,kako ga je Lekic smirio e se nije moglo od njega zivjeti,i njegovog cetnikovanja po Crnoj Gori,uh!
    Ide se na nove izbore u NK,to je definitivno (uh,samo da nadjem DF-ovce da im krv pijem zbog njihovog "slavlja",slavili poraz :fox.DF=Dakle Fukare!!!
    Mandić, Danilović i kompanija su "sitne ribe", potpuno nebitni, a začetnici velikosrpskog projekta u CG su odustali od njega ka su viđeli da od toga nema ljeba, i evo ih vladaju li, vladaju, i još će vladat. I nizašta ih ne krivim, imaju podršku u narodu, i nek vladaju, nek šklapaju, nek izigravaju Srbe, nek izigravaju Crnogorce, nek izigravaju komunjare. Niko im ne brani, čak šta više, imaju i punu podršku naroda.
    Last edited by chucknorris; 28-10-12 at 12:13.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gledam sad na tv jucerasnju konfernciju DF,hahahaha sta je ono :topsy_turvy: Lekic prekida onog smrdljivog gada Danilovica,da on odgovori umjesto njega na pitanje novinara rtcg,uzas sta rade.A najjaci su kad se svi postroje,prekrste ruke i smjeskaju se kao da su izmislili toplu vodu :smug:
    Sve sama olos na jednom mjestu,zacetnici velikosrpskog projekta koji bi da malo vladaju!Ali gospodoooo,NECE DA MOZE (sto kaze Sojic),nedorasli ste!Dje je Mandic sad,kako ga je Lekic smirio e se nije moglo od njega zivjeti,i njegovog cetnikovanja po Crnoj Gori,uh!
    Ide se na nove izbore u NK,to je definitivno (uh,samo da nadjem DF-ovce da im krv pijem zbog njihovog "slavlja",slavili poraz :fox.DF=Dakle Fukare!!!

Nemoj da ih vrijedjaš..nije to OK!
    Niti je opcija koju smo mi glasali toliko bezgrešna, da bi tu opoziciju bilo teško razumjet, jer je vladajuća koalicija baš mnogo griješila u Nikšiću!.
    Zatim, NEMAJU SVI SVE INFORMACIJE, PA NE MOGU NI DA DONESU PRAVU ODLUKU ( i zato je dragocjeno da pogledaju intervju sa prepametnim, preiskusnim i vanredno dobro informisanim Borom Krivokapićem, da im pojasni kako se stvarao DF, ko ga je stvarao i ko ga stvarno finansira).
    I UPRKOS TOME- NE ZASLUŽUJU NEUKI ČLANOVI I SIMPATIZERI DA IH VRIJEDJAMO! Tim prije što ne mora (niti može) istina doprijeti baš do svakoga, jer da može-elita ne bi ni postojala. A neznanje ipak oslobadja od krivice u ogomnoj mjeri (ne i sasvim...jer su mogli povjerovati informisanijima!)
    Primi ovo kao dobronamjeran savjet....
    Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 28-10-12 at 12:41.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Zatim, NEMAJU SVI SVE INFORMACIJE, PA NE MOGU NI DA DONESU PRAVU ODLUKU ( i zato je dragocjeno da pogledaju intervju sa prepametnim, preiskusnim i vanredno dobro informisanim Borom Krivokapićem, da im pojasni kako se stvarao DF, ko ga je stvarao i ko ga stvarno finansira).

Pozdrav,
    To i ja kazem. Dakle sukob predstoji. VIdecemo ko ce na kraju voditi drzavotvornu politiku. Iskreno, oci povadili.
    Code:
    СТВАР НИЈЕ КЛАСНА ВЕЋ ХОЛОГРАФСКА!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma sta da ih ne vrijedjam!?Ma pljunucu ih na ulicu kad ih vidim!Sve zivo su zavadili da su mi toliko gadni,i oni mi pricaju o nekom jedinstvu,pi!Izgubili su opet na izbore po ko zna koji put i sad se podrugljivo smjeskaju kao da su ne znam sta uradili.Pita li se iko ko finansira ove Dakle Fukare,da nije zapad slucajno?Naravno da NE,nego Srbija "njihova" majka.Ali dzaba im sve,upamtice 21.maj 2006. godine i umrijece sa tom cinjenicom da smo nezavisni.Vidjecemo odgovor na platformu Pozitivne,pa ce se znati ko je luk jeo a ko mirisao. :welcoming:
    A to sto kazes "NEMAJU SVI SVE INFORMACIJE, PA NE MOGU NI DA DONESU PRAVU ODLUKU" nije istina,jer svi koji su za DF prije izbora su se dicili kako ce da sruse vlast,nijesu nimalo naivni da tako pricaju a imaju sve informacije iz prve ruke od Lekica,Danilovica,Vucinica,Meda i ostalih bastadura koji agituju po svim cumezima gradskim i prigradskim.Gadni su toliko da ti ne mogu opisat rijecima sta bih sve rekao za njih!
    I opet,da apsolviramo temu...dzaba sve,i poslije svega gledace sve iz opozicionih redova,da da tamo gdje si sjedjeli svih ovih godina...
    Pozdrav
    Montenegro!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma sta da ih ne vrijedjam!?Ma pljunucu ih na ulicu kad ih vidim!Sve zivo su zavadili da su mi toliko gadni,i oni mi pricaju o nekom jedinstvu,pi!Izgubili su opet na izbore po ko zna koji put i sad se podrugljivo smjeskaju kao da su ne znam sta uradili.Pita li se iko ko finansira ove Dakle Fukare,da nije zapad slucajno?Naravno da NE,nego Srbija "njihova" majka.Ali dzaba im sve,upamtice 21.maj 2006. godine i umrijece sa tom cinjenicom da smo nezavisni.Vidjecemo odgovor na platformu Pozitivne,pa ce se znati ko je luk jeo a ko mirisao. :welcoming:
    A to sto kazes "NEMAJU SVI SVE INFORMACIJE, PA NE MOGU NI DA DONESU PRAVU ODLUKU" nije istina,jer svi koji su za DF prije izbora su se dicili kako ce da sruse vlast,nijesu nimalo naivni da tako pricaju a imaju sve informacije iz prve ruke od Lekica,Danilovica,Vucinica,Meda i ostalih bastadura koji agituju po svim cumezima gradskim i prigradskim.Gadni su toliko da ti ne mogu opisat rijecima sta bih sve rekao za njih!
    I opet,da apsolviramo temu...dzaba sve,i poslije svega gledace sve iz opozicionih redova,da da tamo gdje si sjedjeli svih ovih godina...
    Pozdrav
    Neka coce, ne zesti se. Budi siguran da ih ne finansira Srbija jer su im sve relacije koje su uspostavili sa kadrovima vlade propali sa odlaskom Tadica. Toma ne daje centa vise ni za jedan projekat u CG, a ministarstvo za veru i dijasporu jos nije raspisalo novi konkurs. Tu ce ispostave Rajana Mandolinija i Guba nenajedenog Danilovica(kao onaj raspali portal) ove godine dobiti 1 DINAR, tako im se zarekao Ivica Dacic moj sunarodnik i komsija iz Zitoradju. Aca Vucic sprema istragu o zloupotrebama polozaja u Narodnoj Biblioteci Srbije, a jedna od posebnih stavki bice poklon Drustvu prijatelja Matice Srpske iz Podgorice-poklonjeno je kompletno izdanje Sluzbenog glasnika u vrednosti od 20 000 evra koje mozete naci na policama Gradske Knjizare u Podgorici.Namece se zakljucak da je neko taj `poklon` utopio u pola cene... Zatim, postavice se pitanje ko je dodelio tom drustvu prostorije AMSSrbija u Podgorici, od cije rente bi AMSSrbije moglo da ubere milion evra. Kako se trosila donacija minsitarstva kulture u vrednosti od 350 000 evra i ciji je to ` tudj poslovni prostor` Drustvance prijatelja renoviralo sa 50 000 evra. Sve to fino pise u njihovom godisnjem izvestaju poslovanja. Oni su se samo malo preveslali misleci da niko ne cita te podatke i da ih niko ne proverava.
    Sto se tice lopingerskog trija iz DFa, Mandolini, Gubo i Bupka Radunovic, valja napomenuti da su isti uspeli da uniste svaki posao kojim su se privatno bavili. Radunovic je prodao Office centar Lakovicu koji ovih dana na Koniku otvara market. Ni Rajanu ne ide nista bolje, nije promenio onaj sivi golf evo tri godine. Gubo je dao na dobos vikedicu na Zabljaku da bi pokrio svoje troskove bonvivana wannabe. I takvim ljudima naravno da odgovara Babo i njegov, za sad, duboki dzep. Bice oni za pare veci crnogorci od Miska Perovica Baba, ako se placa kesom dodajte jos i gay aktivisti pride.
    Code:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Pozdrav
    Ma jasno, niko ne smije da nam dira nase dike. Stvarno, sram ih bilo. I da Bog da dps vladao jos 10000 godina. Nek je vjecna Crna Gora!
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

E moj Profesore na sto si spa`,da se dojucerasnje vojne kamiondzije sprdaju s`tobom.

Prije par noci,kum mi ceka poslovnog partnera iza svoje zgrade,u kojoj je restoran Kuzina.
    Izlazi dobri Andro Mandic,i cavrlja sa nekim telefonom...poslije nekog vremena kaze:
    "Ne brini ti za to,jutros me zva Misko Kesedzija..."
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

У просторијама Матице српске - Друштва чланова у Црној Гори и новоотворене Књижаре Матице српске у Подгорици, Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски и Митрополит Црногорско-приморски г. др Амфилохије, са свештенством, обавиће чин освећења. Свети чин ће се одржати у понедјељак, 29. октобра, са почетком у 18 часова.
    Након овог догађаја услиједиће скромна хришћанска свечаност.
    Sveze objavljeno na raspalom portalu koji je zakucio jednu prostoriju u slopu knjizare Drustva prijatelja.
    Skronma hriscanska svecanost u aranzmanu Draga Perovica:
    http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/540618_331260846953639_1977145163_n.jpg

IJu, vidju mene!
    http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...28891543_n.jpg
    Steta skinuli su onu gde se prenaduveni Slaven Radunovic cereka na tribini `Tarkovski juce, danas, sutra`.
    Pardon, eve ga:
    http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...07652423_n.jpg
    Ko je ovaj mali levo? A, to je onaj kriptokomunista koji prizeljkuje reformu ko onu `48me. Ko ne kapira o recu je rec nek gugla pojam `Nacionalizacija`. Kakva demokratski kapacitet, jado moj!
    Ovde je kljuc. Raturiti ove profitere koji i dalje bulazne o jednom nedjeljivom pravoslavnom narodu i resiti pitanje jednom za vazda. Svakom svoje, nema podela postoje samo linije razlikovanja.
    Babo Perovic je znao gde da ulaze.
    Pisao sam Dritanu juce, sad kad prelistah ove fotke zao mi je. Napred PCG, karajte ove profitere. Oci povadili!
    Last edited by nevski; 28-10-12 at 17:45.
    Code:

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by nevski View Post
    I ja sa uzivanjem posmatram kako klucaju mladi mozgici oko fiktivnih mimoilazenja u opoziciji ciju jednodusnost je kreirao ideolog i finansijer Babo Perovic. I ne volim da koristim jake reci da bih pokazao ekipi kako je ovaj forum visoko kotiran i mojoj projekciji stvarnosti.
    Ne prodajem ovde nikakvu pricu, niti pecam, govorim istinu. Ako su ovo shvatili bosnjaci i albanci, nacice se i medju crnogorcima neko dovoljno pametan da shvati da vama vise trebaju tih 200 000 polutana nacionalno dvojedusnih nego nama. Tipujem na El rea i Skinheda iz Bara. Ako nisi do sad shvatio, ovo radim radi zbog istih tih dvojedusnih polutana, jer zaista ne bih zeleo da ih gledam kako prolivaju krv za prvu ili drugu familiju. Zar nije za sve bolje da se ta tranzicija, to zaokruzivanje crnogorskog nacionalnog bica izvede do kraja bez prolivene krvi? Dakle imate jednostavan recept- prihvatite mit o Kosovu, mit o svetom Savi, Crnoj Gori Petrovica pre Zeka i Nikole, i kuvajte zabu na tihoj vatri(na toj recepturi je opstao i Nikola Stanin ciji rekord u bivanju gospodarom jos niko ne obori).Posle je jednostavno izvrsiti reviziju i od mekih crnogoraca napraviti dukljane. Prihvatite Rista koji je danas vise vas nego nas i zavrsili ste posao. Gresis ako mislis da sam od onih koji bi Crnu Goru da vrate samoj sebi, kako oni to vole da kazu. Takvih apostolskih ambicija nemam, niti me interesuju.
    Da me ne razumiješ pogrešno, sa onim da isključuju jedno drugo nisam mislio, niti bi mi palo na manitu pamet, da ne treba da budeš ođe, no da samo jedno od to dvoje može bit tačno, oboje nikako.
    Pozdrav od polovine krvi iz pustorečkog kraja, no crnogorskog porijekla. Naravno, uz onu: Da znaeš, mori mome, koliki e žal...
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

“Mislim da bi građani Nikšića bili izuzetno nezadovoljni, posebno oni koji su glasali za Pozitivnu Crnu Goru, kada bi se išlo u ponovljene izbore".
    briznim tone rece Danilović

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    “Mislim da bi građani Nikšića bili izuzetno nezadovoljni, posebno oni koji su glasali za Pozitivnu Crnu Goru, kada bi se išlo u ponovljene izbore".
    briznim tone rece Danilović
    Da budem iskren - i ja sam tog uvjerenja.
    No, sama Pozitivna nema razloga za brigu, jer ono što eventualno izgube, nadoknadiće iz ogromnom bazena suverenističkih glasova.
    Ipak, imam neki čaroban osjećaj da će Pozitivna da odstupi i da od ponavljanja izbora nema ništa. Sve što se sada traži jeste častan izlaz i za Pozitivnu i za Ravnogorski front, obzirom da je ova neočekivana epizoda bila ipak štetna za samu opozicionu saradnju, a posebno štetna za DF.
    Mislim da je DF započeo svoj put spoznaje da varati više nikog ne mogu i da javnost od njih očekuje da se od nekih prevaziđenih tema i ideja ograde i ta pitanja konačno predaju prošlosti.

Ne desi li se to (što ipak očekujem), onda sam Front zaista nema budućnost i vrlo vjerovatno će u nekoj ne tako dalekoj budućnosti završiti svoju misiju. Ideologija četništva prosto nije kompatibilna sa savremenim crnogorskim društvom i kompromisi s idejama i rješenjima koja proizilaze iz nje, jednostavno nijesu mogući.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene ce nedje srce da okine od ovoga DF-a (naravno od smijeha) ... Jedno 100 novinskih clanaka! Trazimo da nam ppojasne... jos jedan sastanak da nam pojasne POJASNE POJASNEEE POJASSSNEEE POOOOOJASNNEEEEE alo rodjaceee jednostavno je PRIZNAJ DRZAVU AKO OCES U VLAST

Promasen zivotni put danilovica
    Last edited by Crka; 29-10-12 at 13:09.
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    D
    Ipak, imam neki čaroban osjećaj da će Pozitivna da odstupi i da od ponavljanja izbora nema ništa.
    Ako to urade moj glas više nemaju, jes da je jedan ali je vrijedan.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,007
    Thanked in
    4,017 Posts

Stvarno nezgodna pitanja frontovcima postavljaju. Ja bih im postavio samo jedno: Da li ćete se ikad odredit po pitanju simbola, Kosova, državnosti i tako dalje. Ne moraju da kažu konkretno šta misle, nego samo da li će ikad reći konkretno šta misle. Mislim na jedinstven odgovor, ne Peđa mlati jedno, Mandić drugo, a Lekiću nije toliko jednostavno da odgovori.
    Last edited by NHM; 29-10-12 at 14:05.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ako pogaze PRINCIPE na samom STARTU,
    ja cu izkopat sanitarni KORIDOR od POZITIVNE, ako uzmu ljesnik iz ruke POZICIJI ILI OPOZICIJI.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Ako to urade moj glas više nemaju, jes da je jedan ali je vrijedan.
    + 1 .....
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Ova Pozitivna je očigledno najveći igrač na političkoj sceni ... debitant a već u pregovorima sa svima oko svačega ali pod uslovom da se njivi principi ne dovode u fazu kompromisa nego da se nadje komrpromis oko tudjih principa ... nema što bez da konstatujemo kako bi vlast PCG-BS štiteći svoje intrese možda bila najbolja vlast
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

To nijesu njihovi principi... To su principi o kojima se ne bi trebalo ni postavljati pitanje, koji su logični svim normalnim ljudima... Ako neko treba samo i da razmišlja oće li ih prihvatiti ili ne,t rebalo bi ga odmah diskvalifikovati za bilo kakvu dalju saradnju...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Treba pustit POZICIJU I OPOZICIJU,
    da nastave da TRESU PRAZNU SLAMU,
    oko himne, zastave, jezika, Kosova,
    i UPIRAT PRST U NJIH, da vidi narod kako ih BRUKAJU PREDSTAVNICI, IGRE BE GRANICA,
    ako se neko uozbilji i predlozi, da se izvrsi REVIZIJA POSLOVANJA OPSTINSKIH INSTITUCIJA,
    i vide REZULTATI MINULOG RADA, i pozovu ODGOVORNI DA ODGOVARAJU,
    i pratit TRAGOVE NOVCA, i obznanit narodu, ko ih je BEZTRAGA I PODIC KRIVICNU PRIJAVU,
    treba za to podic RUKU,
    pa sa bilo koje strane PRIJEDLOG STIGA, od toga se ne treba GADIT, nego radit od SLUCAJA DO SLUCAJA, a ne CESKAT JAJA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I recimo sada DF i SNP odluče da podrže manjinsku Pozitivnu gradsku vlast u Nikšiću, a ne prihvate zahtjeve koje im postavljaju. Hoće li Pozitivna prihvatiti da bude podržana od velikosrpskih, promiloševićevskih, antimanjinskih, protivnika dpscrnogorskih državnih simbola, protivnika priznavanja Kosova i sličnih elemenata kojih ima u opoziciji? Ili će reći ne možemo da prihvatimo podršku od onih koji ne prihvataju naše zahtjeve?! Nije li moralno problematično da prihvatiš vršenje vlasti a da podršku dobiješ od nekoga ko ne prihvata tvoje principe? Kako bi takva vlast funkcionisala u praksi kada na svim nižim nivoima, gdje se odluke vlasti trebaju implementirati ne sjede predstavnici gradske vlade već različitih drugih opcija? Vrlo teško da takva vlast može da postigne bilo šta. ... Jedini način da opozicija u NK, a onda i u CG napravi nešto jeste da nađu minimum principa oko kojih se slažu, a ne da jedni druge uslovljavaju. ...
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,007
    Thanked in
    4,017 Posts

Pa i mogli bi da prihvate podršku. Onda bi oni odlučivali o svemu, uključujući i situacije eventualnog poslovanaja sa Kosovarima ili ugošćavanja Kosovske delegacije.

Ako je dogovor takav da im se ne plekaju u posao, onda dobro. A ako df oće nečim da uslovljava podršku, onda zdravo đaci.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nihile... DF nije zaslužio vlast pa da ih niko ne uslovljava. i treba ih usloviti jer je do pojave Pozitivne sve ostalo isto. ili istinski ja kao građanin treba da se samoubijem u glavu i zaboravim do poslije izbora da među prvih deset perjanica DF jesu Peđa Bulat, Emilo efen Labud, Žižić, Mandić, Medojević i drugi... i oni snose odgovornost za ovakve stanje. njihova pogrešna i opet pogrešna politika. do pojave Pozitivne nijesu znali što je granica. nego što nego usloviti takvu skupinu? to je jedini pravilan potez ali se bojim da će Pozitivna pasti na ispitu. ako DF ne odbije prijatno bi me iznenadili i to pozitivno... jer niko im ne traži da se ne bore za svoje programe. od njih se traži da postanu Evropljani. inače prihvatiti podršku jedne stranke nije isto što i biti u koaliciji sa njom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Postavljanje uslova za saradnju nije osnova za saradnju. Saradnja se pravi na onome što je zajedničko a ne na onome što nije. Jedino što je zajedničko svakoj opoziciji, pa bi trebalo i ovoj, jeste smjena postojeće vlasti. Jasno je da ni DF ni SNP ne mogu prihvatiti uslove koje Pozitivna postavlja, jer bi time odbacili dio svog biračkog tijela, sa kojim se generalno ne moraju u potpunosti slagati, ali kojega ne žele izgubiti. Pitanje je da li Pozitivna može da prihvati podršku od strane onih koji ne prihvataju njene zahtjeve? To što će imati vlast pro forme neće im ništa pomoći, dapače. Imaće opstrukciju i od dosadašnje vlasti i od ostatka opozicije koji će im dati formalnu podršku. Šta u tim uslovima mogu da urade? Ništa. Jedino da naprave neki dil, vi nama stvarnu podršku u Nikšiću, a mi vama podršku za zajedničkog predsjedničkog kandidata koji će kao nestranačka ličnost prihvatiti zahtjeve Pozitivne. Ili neki dil oko PG u slučaju većine na strani opozicije pa novi republički izbori zbog toga... To djeluje kao moguć scenario, ali pitanje koliko trenutno izvodljiv ...
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Ja vi velim da je pozitivna jasno rekla to jeste njihov lider da oni neće odstupati od svojih principa ni po koju cijenu i na bilo kom nivou,nemoj da tražim taj dio na predizborni video pa sami da čujete. Prema tome svaka dalja priča u vezi sa istim je besmislena jer jedino što može biti jeste to da pozitivna slaže i tako na sljedećim izborima prođu kao peco i kompanija..

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Zašto treba smjeniti DPS? Da bi drugi zauzeli kormilo mašući drugim zastavama, a u suštini bilo bi isto. Ne, zato ne treba smjniti DPS. DPS treba smjeniti da bi se promjenilo nešto ovdje (a ne samo dekor) i u tome je sva poenta. S' tim u vezi pitam šta je sporno u deset principa? Da ponovim deset principa u originalu (jer vidim da ih mnogi tumače drugačije nego što zaista piše)

1. Depolitizacija i departizacija svih organa lokalne uprave.
    2. Uspostavljanje nezavisnih i profesionalnih organa lokalne uprave, kao neophodnog uslova u procesu daljeg utvrđivanja, izgradnje i unaprijeđenja demokratije.
    3. Uvođenje principa odgovornosti u svim organima na lokalnom nivou.
    4. Eliminisanje svih vidova korupcije i organizovanog kriminala u organima lokalne uprave i javnim preduzećima. Sprovođenje nezavisne revizije dosadašnjeg poslovanja tih organa i povećanje transparentnosti upravljanja javnim finansijama.
    5. Isključivanje revanšizma u organima lokalne uprave, u odnosu na svoje političke konkurente, i izgradnja sistema koji je otvoren za sve one koji mogu da doprinesu razvoju grada bez obzira na partijsku pripadnost ili političku profilaciju. Poštovanje, zaštita i afirmisanje građanskog koncepta djelovanja u organima lokalne uprave, bez diskriminacije na osnovu nacionalne, etničke, vjerske ili druge pripadnosti.
    6. Poštovanje nezavisnosti i suverenosti Crne Gore, kao i rezultata referenduma o nezavisnosti kao jasnog i nedvosmislenog opredjeljenja građana Crne Gore.
    7. Isticanje i poštovanje državnih simbola kako je predviđeno Ustavom, a utvrđeno Zakonom o državnim simbolima (zastava, grb, himna). Ovo ne isključuje vaša programska opredjeljenja o simbolima, ali skladno legalističkoj pretpostavci zahtjeva poštovanje postojećih simbola u punoj mjeri.
    8. Omogućavanje konstruktivnog dijaloga sa građanima o nastavku evroatlantskih integracija Crne Gore.
    9. Kada je od značaja za razvoj Opštine Nikšić, saradnja sa zvaničnim vlastima Kosova, odnosno njihovim lokalnim upravama. Distanciranje od javno iskazanog stava o organizovanju referenduma o preispitivanju odluke države Crne Gore o priznanju Kosova.
    10. Jasan otklon od političke prošlosti i politike Slobodana Miloševića. Osuda svih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, sa posebnom osudom genocida u Srebrenici (odluka Međunarodnog suda pravde od 26.2.2007.), i puno poštovanje odluka Haškog tribunala.

Koga interesuje evo ga i čitav tekst http://www.pozitivnacrnagora.me/2012...im-principima/ .
    Ja zaista ne znam kakva dodatna objašnjenja treba u vezi ovoga, mislim da je sve jasno.

Page 56 of 66 FirstFirst ... 646525354555657585960 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)