Pravi derbi u Kragujevcu. Srecom da nervoze nije bilo sem pri kraju trece i tokom cetvrte cetvrtine, inace bi se sudije pogubile.
Ogromna razlika u godinama (u pojedinim duelima i 13-14 godina) i to iskustvo su na kraju prevagnuli.
Meni je zao zbog Magazina, ali citav crnogorski vaterpolo je danas u k. te je sve sto se radi osudjeno na propast.
Zao mi je sto nismo iskoristili onaj bum od 2008. do 2010.
Zato i mislim da bi Srbi mogli iskoristit' momenat, sa posebnim akcentom na njihovu ligu.
Probao sam (pa znam sto pricam), treba raditi ili na maximalnom (profesionalnom, odgovornom...) nivou ili ne raditi nista.
P r i m o r a c
Pravi derbi u Kragujevcu. Srecom da nervoze nije bilo sem pri kraju trece i tokom cetvrte cetvrtine, inace bi se sudije pogubile.
Ogromna razlika u godinama (u pojedinim duelima i 13-14 godina) i to iskustvo su na kraju prevagnuli.
P r i m o r a c
mornar ispao od jadrana u hr kupu. mislio sam da će ove godine biti bolji nego lani, bez obzira na veliki hendikep, odlazak bijača. ali mlađi igrači nisu napredovali očito niti malo. nisu ni blizu lanjskih prezentacija, a većina ekipa je osjetno lošija nego lani. očekujem da će ih primorac najmanje 2 četvrtine mučiti i držai u egalu. to je minimum, a ne bi me začudilo ni da do kraja ostanu u egal utakmici ili čak uzmu i bod.
je li se radović oporavio, hoće li igrat u sloveniji u subotu?
kakva je situaciju budvi, je li igraju svi, tičić i crpepulja, uz draškovića i vukčevića?
vaterpolski portal - www.dance.hr
Nije pretenciozno ako kazem da ce Primorac u Kotor muciti svakog sem Juga i Primorja. Malo nepredvidjeno, ali je tako. Doduse, ne znam koliko je kapiten Gopcevic kaznjen...
Mornar je, naravno, puno iskusniji i favorit je.
Budvanima se ne zna, mislim da Ticic igra kad mu se igra (npr. prije i poslije utakmice sa Primorcem je bio povrijedjen, a tu sa Primorcem je u bazenu proveo preko 3/4 utakmice), Crepulja ima svoj poznati problem sa nedisciplinom (bez obzira na povredu, koju je valjda sanirao). Ostala dvojica igraju.
Mislim da Radovi nece igrat', tj. period predvidjen za rehabilitaciju jos nije prosao.
P r i m o r a c
slazem se. mada i sudije su u zadnjoj cetvrtini malo navlacile za kragujevac. na kraju je odnos iskljucenja bio 13-6 u korist radnickog. po meni je partizan mnogo bolje, organizovanije igrao, dok je radnicki na kraju prelomio utakmicu na individualni kvalitet pojedinaca.
sto se tice prenosa, neko treba ljudima objasniti da se kazneni udarac vise ne izvodi sa 4m vec 5, posto je na tv ekranima cijelo vrijeme pisalo udarac sa 4m.
<--- leuk
@Fidimose,
Jeste, na kraju je bilo nesto vise iskljucenja, ali je realno Radnicki bio bolji, snazniji i ne moze se reci da ta iskljcenja nijesu postojala, pogotovo zato sto je kod svakog (ako se ne varam) lopta padala na 2m, dakle nije bilo bez lopte...
@dida,
Radovic ima povredu ramena.
P r i m o r a c
naravno da je radnicki bio jaci, sto je i normalno, jer ima 3 puta bolje i iskusnije igrace, ali su nekako previse srljali, dok je partizan igrao strpljivo i cekao pravu sansu za gol. dovoljno je reci da je mandic dao 3 gola, a fiipovic 1 (i to iz peterca), uz sut 1/7.
cinjenica da je zlokovic 8 puta bolji centar od filipovica, ali je bilo barem 2-3 iskljucenja koja nisu svirana u korist partizana. po meni je previse razlika od preko 50% u iskljucenjima.
<--- leuk
Razlika je dvostruka, jer ne samo da je Zlokovic dominantan u odnosu na bekove Partizana (iako je Vujas stavio Cuckovica za 1. beka, ne bi li ga umorio sto prije, plivanjem najvise...), vec su i bekovi Radnickog (Buric, Udovicic) dominantni u odnosu na centre Partizana. I upravo ovo drugo je razlog zasto je Partizan imao tako malo situacija sa igracem vise.
Mandic je odigrao strasnu utakmicu. Velika minutaza i lijepi golovi. On vec djeluje kao da ima 3-4 godine vise...prostor za napredak koji ima taj decko je nevjerovatan. Ljevak, konstitucija, sut, plivanje...
P r i m o r a c
Debakl Primorca protiv Mornara - 5:15.
Ovako uzasnu igru nisam poodavno gledao.
Nisu igrali Gopcevic (kaznjen 3 utakmice!) i Popovic.
P r i m o r a c
Budva dobila u Zagrebu , ali me iznenadio Jadran koji je dopustio kiks protiv ekipe kao sto je Triglav ..Jeste da im je Radovic 50% ekipe , ali ovakve stvari ne bi trebale da se desavaju ..
E sad da li je problem u treneru , igracima ili sta vec to je pitanje za nekog drugog![]()
Pod toliko losim utiskom sam sinoc bio da sam tek sad vidjeo ostale rezultate...
Mislio sam da crnogorski prvak nikad nece izgubit' od slovenackog, ali mozda i to govori u kakvom je stanju nas vaterpolo danas. I opet se desilo da mi je iskreno zao sto je Jadran izgubio.
Budva me nije iznenadila. Taj tim kad je kompletan je sigurno najozbiljniji kandidat za trece mjesto u ovoj ligi. Ne znam dje im je onaj centar Ljubanovic, sigurno bi valjao vise od Ivancevica na 2m.
Ali ono sto je Primorac sinoc pokazao, greske koje ni ''Nade'' ne prave... Bruka!
I ne ide mi u glavu da je nas kapiten dobio 3 utakmice kazne (po njegovim rijecima on nije zadao taj udarac sakom preko vode, ali nazalost to ne mozemo provjerit'), pogotovo obzirom na kazne koje su dijeljene u proslosti.
I sinoc smo u Kotor mogli vidjet da hrvatski igraci mogu da psuju u bazenu, da hrvatski trener moze da prigovara tokom cijele utakmice, da sudije (iz Hrvatske) cakulaju sa hrvatskim trenerom kao da su na Bacvice ili na Stradun...malo iritantno kad ste domacin!
Bez obzira na Igrač više: Primorac 7 (4), Mornar 12 (8 ) sudjenje je bilo O.K.
P r i m o r a c
Perovic objavio spisak
Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Ranko Perović, saopštio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeće obaveze u Kvalifikacionim mečevima za Svjetsku ligu. Selektor Perovic je proslijedio pozive sljdećim igračima.
1.ŠĆEPANOVIĆ MILOŠ
2.LAZOVIĆ DEJAN
3.KRALJ ALEKSANDRO
4.PASKOVIĆ VJEKOSLAV
5.BRGULJAN DARKO
6.DRAŠKOVIĆ DRAGAN
7.IVOVIĆ ALEKSANDAR
8.PETROVIĆ ANTONIO
9.ČUČKOVIĆ UROŠ
10.BRGULJAN DRAŠKO
11.SEKULIĆ LUKA
12.RADOVIĆ ALEKSANDAR
13.VUKČEVIĆ NIKOLA
14.KLIKOVAC FILIP
15.MARKOVIĆ NIKOLA
16.VICO NEMANJA
17.POPOVIĆ MILJAN
18.LATINOVIĆ RADOVAN
Okupljanje reprezentativaca je u Kotoru 29.10.2012. Susret sa selekcijom Hrvatske je 31.10. sa početkom u 16 i 45. . Za Zagreb se putuje 30.10.2012. polazak je planiran iz Kotora u 7:00.
Nakon Zagreba ponovno okupljanje je 01.11.2012.(Budva u 18:00) ikada slijede kratke pripreme za duel sa selekcijom Grčke u Budvi 03.11. sa početkom u 18 sati.
http://www.wpolomne.org/
P r i m o r a c
Udovicic podneo ostavku na mjesto selektora Srbije.
Fire in the hole!
Kulminacija svega sto se desavalo zadnjih dana... Pocerali ga igraci, mada mislim da je on i ocekivao (vjerovatno je nesto na OI puklo medju njima) da ce se ovo desiti, cim je preuzeo Radnicki.
Nisam siguran da im je ovo dobro...tip nije uzeo OI, ali je imao dobre rezutate od 2006-e.
P r i m o r a c
Desilo im se isto sto i nama prije 2-3 godine. Jaka liga, jaki klubovi i odma se stvara tenzija koja se prenosi na reprezentaciju jer vecina igraca igra u domacim klubovima. Mozda i bolje sto je odma podnio ostavku, da se ne muce kao mi...
Pa, to jeste slicnost. Samo protiv ex CG selektora nijedan igrac tada nije zucnuo, a ni ex selektor nije (u to vrijeme) bio trener nekog domaceg kluba.
A dugo si na forumu, sjetices se da smo godinama upozoravali (dok je ex selektor trenirao Jadran i odvlacio igrace iz Kotora u Novi).
Ne iskljucujem da klubaski interesi jesu uticali, ali igraci ovo nijesu smjeli dozvolit'. Mada, mislim da ih je neko zajebao, jer oni da su pismo htjeli pustit' u javnost to bi i uradili, a ne da to neko drugi uradi... Taj sto je ovo sve zamutio sa zeljom da otjera Udovicica - posao je perfektno uradio.
Smetao je Udovicic i ranije, rezultati su ti koji su ga (sa pravom!) drzali na mjesto selektora. Bez obzira na projektovan cilj u Londonu (zlatna medalja), samo bi neko neposten bronzanu medalju u onakvoj konkurenciji mogao smatrat neuspjehom.
I jos nesto: draze mi je da su igraci jedinstveni, kao sto su bili kod nas (pa i kad je trebalo ostavit lude Kotorane na trg da se mrznu cekajuci njih koji ne zele doci), nego da se dijele, kao sto su se srpski igraci podijelili (u tom pismu).
P r i m o r a c
Navodno Udovicic, Filipovic, Mandic i Saponjic nisu potpisali to pismo. Udovicic i Filipovic sa trenerom Udovicicem saradjuju u Radnickom, a ostala dvojica su kao najmladji bili nebitni u toj prici. A naravno da su bitni, jer je njihov odlazak na Igre problematican.
Mislim da sadrzaj pisma niko nije objavio, iako su (opet navodno) mediji imali uvid u njega.
Sve do momenta kad je Sostar napustio Strucni savjet VSS-a vjerovao sam da ce se i ovo zataskat.
Ovako je i njegov i Perisicev odlazak iz tog (tek formiranog!) organa VSS-a znak da ni u Savezu nije sve u redu.
Ne zaboravite da su upravo njih dvojica srpski predstavnici u LEN-i.
Sostar je na celu Partizana, klupu (za sad, kao V.D. ali sam siguran da ce to biti ozvaniceno ubrzo) preuzima Dejan Savic (trener Zvezde), cime se mnoge stvari mijenjaju...
Ja se Savica iz sredine 90-tih (kada je usao u 1. tim Partizana) sjecam kao okorelog Grobara, siguran sam da je on jedan od mnogih koji nisu u dobrim odnosima sa svojim bivsim klubom. A politicka situacija u Srbiji je takva da su svi danasnji Zvezdini ljudi podobni za funkcije... Koliko je to dobro za srpski vaterpolo pokazace vrijeme.
P r i m o r a c
evo i spiska igraca za utakmicu sa hrvatskom - imamo dosta povrijedjenih igraca u timu koji nece putovati u zagreb.
http://www.vijesti.me/sport/ivovic-n...u-clanak-98229
<--- leuk
Iskreno, strah me od rezultatskog debakla u Hrvatskoj.
Medjutim, ovo sto imamo - nase je, nemamo se cega stidjet'...
U subotu je sa Grcima u Bd. Bilo bi lijepo da bazen bude pun, iako sumnjam da ce tako bit', znate nas mentalitet.
P r i m o r a c
mislim da nema šanse da se dogodi vaš debakl. prvo ni naši neće jurit, jer nije takav naboj u ovakvim utakmicama, drugo nije vaša ekipa toliko loša sa ivovićem, brguljanom, paskovićem, petrovićem, šćepanovićem, draškovićem, čučkovićem..., a i burić i bošković dosta znače ovoj ekipi, a i umjesto veteranskog dvojca hinić i barač nemamo adekvatne zamjene. mislim nisu ni oni bili na vrhunskom niovu zadnje 2-3 godine, ali njihove zamjene nikad niti neće biti na tom nivou. bar ove koje su sada pozvane.
vaterpolski portal - www.dance.hr
mene nije toliko strah nekog debakla, jer kao sto i ti kazes, ovo sto imamo nase je i sasvim pristojna ekipa - jedino me strah da na 2m necemo moci puno da uradimo, ali se nadam da ce vanjska linija biti raspolozena i da ce darko pokazati da mu je mjesto u reprezentaciji.
a termin utakmice je ispod svakog komentara. kakvo god da je takmicenje, duel ove 2 ekipe je uvijek atrakcija i 16:45h je stvarno retardirano vrijeme.
Last edited by Fidimose; 30-10-12 at 14:31.
<--- leuk
A imao je 2 šanse, Peking i London - dovoljno da se skloni i pusti nekog drugog da pokuša ( npr. Milanovića )
Takođe je imao običaj da ucjenjuje igrače, ne igraš u Partizanu ne igraš u reprezentaciji. Ne zaboravi koliko godina je bio trener Partizana, a koliko i Partizana i reprezentacije istovremeno. Znao je da izostavi sa spiska G. Pijetlovića i Avramovića nakon njihovog prelaska u Zvezdu, iako su do tada redovno bili među 13. Ipak, to nije ništa naspram odluke da u London putuje Šaponjić pored zdravog i živog Ćuka. Ako je tačna priča oko Mandića, ne samo da je ucjenjivao igrače nego je dozvolio da i njega ucjenjuju.
Meni je drago što je Mandić bio među 13 u Londonu, već sam pisao o tome. Ali čim ga je '' ucjenjivao '' ( London ili CG ) znači da ga Udovičić nije imao u planu za London, što je po meni opet greška. I na kraju ono najbitnije, ako je 8-9 igrača protiv tebe znači da si mutan. Sad će grobari opet da pljuju po Saviću, Jeleniću i Zvezdi, već čitam neke komentare, ali svih 8-9 igrača su bivši ili sadašnji igrači Partizana.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks