"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Vlado Vucelic je i sad veci Srbin od Kadica, kao sto je uvijek bio, a nije jedini medju njima.
kad mi je drug rekao sa kim je u drustvu bio u nice vice na slavlje, plakao sam od smijeha. sa momcima koji ce nocas navijat za ukrajinu (tacnije protiv cg, kao i uvijek) , od kojih je jedan dosao iz bg samo da bi glasao - za dps naravno.
Može biti da se nisam dovoljno trudio oko stila posta...a Boga mi rijetko se i trudim da stilom impresioniravam po foruma....nego "što na um -to na drum".
Ali nije moj stil pisanja vama pričinio problem, nego spoznaja da ECG još uvjek vjeruje najveći procenat naroda. Pokušao sam da vam objasnim razloge za to, očito bezuspješno.
Izbori su završeni, ishodom kako sam i vjerovao da će se završiti. Djukanoviću su na pobjedi čestitali mnogi...pa će biti da on ima neke kvalitete KAD JEDINI U EVROPI DOBIJA IZBORE U JEKU KRIZE! Ipak je njegov minuli rad i njegova harizma dovoljna da mu nadpolovična većina gradjanja (pa i ja medju njima) povjerujemo.
Dobri rezultati opozicije i jedna osvojena lokalna uprava su jasan znak da DPS mora evoluirati, ako želi da i sledeće izbore dobije...pa možda će za par godina i doći vrijeme kada će se isprofilisati sigurna, kompetentna, evro-atlanski profilisana politička opcija, koja će i doći na vlast. Imajte strpljenja.
To bi bilo to!
Bone se odjavljuje po pitanju izbora!
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 16-10-12 at 15:35.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
E ako je evropske provinijencije kao Dinoša, daleko mu lijepa kuća. Dinoša je jedan retrog(r)adni radikal, a jedini razlog što mu niko nikad ništa nije progovorio jeste taj što je Albanac, pa bi odma zalelekao kako se ugrožavaju manjine. To je jedan albanski Dobrilo Dedeić, provinijencije mi Dobrilove. To što umije da priča ne čini ga evropejcem kad je ono što priča do zla boga zaostalo.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Da si i ti uludo bacio tolike pare ne bi priznao da je to bila budalastina već proglasio pobjeduNo dzaba ti pricas pobjednicima koji vazda pobijede bez obzira kako se zavrsi.
Kombinatorika DPS je bila jasna da time sto bivsi koalicijant Bosnjacka partija izadje sama moze biti samo eventualno vise mandat. Da su izasli zajedno, a da se Frontu pridruzio Kadić i oni kao rasuti glasovi mandati bi za vladajuću koaliciju izgledali 39+3 ili ovako. Kad bi se toj listi frontovaca dodao i SNP mandati bi bili
ecg+ bosnjaci (52.8%): 42
df+sns+sl.+snp (38.4%): 30
pcg (8.8%): 6
manjine: 3
i opet bi bilo da su svi pobijedili![]()
Ja se trudim tebi iskreno odgovoriti pa mozes i ti meni odgovoriti na ono pitanje iz mog prethodnog posta ?
1.Sto se tice toga da li mi je jasno da su "promjenu" u NK donijeli apstinenti, nije mi jasno, tj, nemam neke pouzdane informacije da bi procijenio tako nesto, ako ti imas slobodno iznesi meni bi bilo zanimljivo, jos ako bi tu analizu predstavio sa hladnijim stavom, tj. bez ubjedjivanja ljudi sta da rade sa svojim glasackim pravom sigurno bi bilo jos zanimljivije.
2. Treba reci da je i malo rano pricati o "promjeni" u NK s ozbirom da se opozicionari jos nisu dogovorili, a kolko sam ja letimicno obratio paznju tamo ce Pozitivna biti tas na vagi, pa iako svima djeluje vjerovatnija koalicija pozitivaca sa opozicijom nego sa DPSom, treba se sjetiti da su imali prilicno "jasan" stav na republickom nivou o saradnji sa bilo kojom stranom, a ja ne znam kako se to moze formirati "manjinska vlada" u opstini ????
3. Ovi navodnici koje stavljam kad pricam o "promjeni" su posledica cinjenice da sam zivio tamo u periodu kada je lokalnu vlast vrsila opozicija pa sam dosta dobro znao nacin na koji su to radili, i iako ne sporim da je vjerovatno najveca opstrukcija dolazila iz pravca republicke vlasti jako pouzdano znam da je njihov ucinak bio tanak i iz razloga koji se ticu kvaliteta njihovih kadrova. Koliko bi ti kadrovi bili bolji nekoliko godina kasnije ne umijem procjeniti, ali mogu nagadjati da kadrovi DF-a i SNP-a nisu previse mijenjani, a sta Pozitivna ima da ponudi i koliko bi uopste mogal da utice u slucaju da udje u tu pricu niko ne moze pouzdano reci pa ostaje da se vidi. Moc lokalne vlasti koju opstruira DPS sa drzavnog nivoa prosto nije dovoljno velika da uradi bilo sta krupnije u gradu poput Niksica iako bih volio da me demantuju.
ne bi se slozio sa konstatacijom da mu nadpolovicna vecina gradjana vjeruje. matematika je vrlo prosta - cca 514000 biraca, a DPS dobio cca 160000 glasova = ~31% - sto znaci da samo trecina birackog tijela vjeruje vladajucoj partiji.
da mi zelimo bilo kakve promjene, trebalo je samo tih 31% gradjana da izadje na izbore, a ostali da bojkotuju, pa bi se zapitali i milo, i EU, i zapadne sile, i amfilohije, i profesor baltazar i ko god treba. ovako je 160000 gradjana dalo glas ovim lopovima, 85000 je glas dalo ovim sto ne znaju sta ce sami sa sobom, 30000 pozitivnoj samo zato sto su novi, itd itd.
eto npr, vec skoro 15 godina je u herceg-novom na vlasti opozicija, na celu sa SNP-om i ja samo mogu da se zapitam sta smo mi bogu zgrijesili da nam oni budu na celu lokalne vlasti. grad ruiniran, od jednog od najljepsih gradova na jadranu je postao jedno ruglo i sjatiste pamidora turista, a gradonacelnik iz opanaka i poluzardjale skode do paul & shark kosulja, cipela, stanova, itd itd. vjerujte mi, ne bi ste vjerovali sta se radi po novskoj opstini i kako se poslovi sklapaju.
tako da, lijepo svi bojkot i onda se mozemo nadati novim ljudima, ovako je samo prelivanje iz supljeg u prazno.
<--- leuk
Ne znam je li ko kacio, ali procitah u DN jedan mali pasus dje Vaselj Sinistaj kaze da vjeruje u promjene u CG, da veruje u vladu narodnog jedinstva...
Sad mi za sto ne glasah Forcu. Mada jos imaju sanse za jos jedan mandat.
A fenomenalan je i tekst nekog momka iz bloka 5. Presmijao sam se.
Evo koliko je koja lista osvojila glasova za izbor poslanika
CRNA GORA:
- Evropska Crna Gora - 165.380
- Demokratski Front - 82.752
- Socijalistička Narodna Partija - 40.079
- Pozitivna Crna Gora - 29.885
- Bošnjačka Stranka - 15.124
- Forca - 5.244
- Albanska Koalicija - 3.845
- Hrvatska Građanska Inicijativa - 1.514
- Srpska Sloga - 5.275
- Srpski Nacionalni Savez - 3.085
- Demokratska Unija Albanaca - 2.852
- Zajedno - 1.384
- Albanska Omladina - 531
Evo i dopunjena lista pojedinačno
Podgorica:
- Evropska Crna Gora - 47.642
- Demokratski Front - 31.114
- Pozitivna Crna Gora - 11.643
- Socijalistička Narodna Partija - 8.027
- Bošnjačka Stranka - 1.500
Danilovgrad:
- Evropska Crna Gora - 4.762
- Demokratski Front - 2.509
- Socijalistička Narodna Partija - 1.083
- Pozitivna Crna Gora - 830
Herceg Novi:
- Evropska Crna Gora - 6.316
- Demokratski Front - 4.004
- Socijalistička Narodna Partija - 3.300
- Pozitivna Crna Gora - 1.000
Tivat:
- Evropska Crna Gora - 3.127
- Demokratski Front - 1.730
- Pozitivna Crna Gora - 713
- Hrvatska Građanska Inicijativa - 646
- Socijalistička Narodna Partija - 536
Bar:
- Evropska Crna Gora - 10.266
- Demokratski Front - 5.830
- Pozitivna Crna Gora - 2.731
- Socijalistička Narodna Partija - 1.163
- Bošnjačka Stranka - 942
Cetinje:
- Evropska Crna Gora - 5.173
- Pozitivna Crna Gora - 2.620
- Demokratski Front - 1.235
- Socijalistička Narodna Partija - 306
Berane:
- Evropska Crna Gora - 9.575
- Socijalistička Narodna Partija - 5.447
- Demokratski Front - 2.966
- Bošnjačka Stranka - 869
- Pozitivna Crna Gora - 831
Rožaje:
- Bošnjačka Stranka - 6.976
- Evropska Crna Gora - 5.965
- Pozitivna Crna Gora - 104
- Demokratski Front - 45
Plav:
- Evropska Crna Gora - 3.367
- Bošnjačka Stranka - 1.970
- Socijalistička Narodna Partija - 607
- Demokratski Front - 384
- Pozitivna Crna Gora - 77
Pljevlja:
- Evropska Crna Gora - 9.640
- Socijalistička Narodna Partija - 4.042
- Demokratski Front - 5.438
- Pozitivna Crna Gora - 880
Žabljak:
- Evropska Crna Gora - 1.257
- Socijalistička Narodna Partija - 494
- Demokratski Front - 474
- Pozitivna Crna Gora - 127
- Srpski Nacionalni Savez - 94
- Srpska Sloga - 66
Šavnik:
- Evropska Crna Gora - 795
- Socijalistička Narodna Partija - 380
- Demokratski Front - 274
- Pozitivna Crna Gora - 13
- Srpski Nacionalni Savez - 11
- Srpska Sloga - 11
Plužine:
- Socijalistička Narodna Partija - 974
- Evropska Crna Gora - 612
- Demokratski Front - 400
- Srpski Nacionalni Savez - 89
- Zajedno - 48
- Pozitivna Crna Gora - 34
- Srpska Sloga - 31
Mojkovac:
- Evropska Crna Gora - 2.691
- Socijalistička Narodna Partija - 1.231
- Demokratski Front - 1.208
Evo koliko je koja lista osvojila glasova za izbor poslanika
CRNA GORA:
- Evropska Crna Gora - 165.380
- Demokratski Front - 82.752
- Socijalistička Narodna Partija - 40.079
- Pozitivna Crna Gora - 29.885
- Bošnjačka Stranka - 15.124
- Forca - 5.244
- Albanska Koalicija - 3.845
- Hrvatska Građanska Inicijativa - 1.514
- Srpska Sloga - 5.275
- Srpski Nacionalni Savez - 3.085
- Demokratska Unija Albanaca - 2.852
- Zajedno - 1.384
- Albanska Omladina - 531
- nevažeći listići - 5.762
Evo i dopunjena lista pojedinačno
Podgorica:
- Evropska Crna Gora - 47.642
- Demokratski Front - 31.114
- Pozitivna Crna Gora - 11.643
- Socijalistička Narodna Partija - 8.027
- Bošnjačka Stranka - 1.500
Danilovgrad:
- Evropska Crna Gora - 4.762
- Demokratski Front - 2.509
- Socijalistička Narodna Partija - 1.083
- Pozitivna Crna Gora - 830
Herceg Novi:
- Evropska Crna Gora - 6.316
- Demokratski Front - 4.004
- Socijalistička Narodna Partija - 3.300
- Pozitivna Crna Gora - 1.000
Tivat:
- Evropska Crna Gora - 3.127
- Demokratski Front - 1.730
- Pozitivna Crna Gora - 713
- Hrvatska Građanska Inicijativa - 646
- Socijalistička Narodna Partija - 536
Bar:
- Evropska Crna Gora - 10.266
- Demokratski Front - 5.830
- Pozitivna Crna Gora - 2.731
- Socijalistička Narodna Partija - 1.163
- Bošnjačka Stranka - 942
Cetinje:
- Evropska Crna Gora - 5.173
- Pozitivna Crna Gora - 2.620
- Demokratski Front - 1.235
- Socijalistička Narodna Partija - 306
Berane:
- Evropska Crna Gora - 9.575
- Socijalistička Narodna Partija - 5.447
- Demokratski Front - 2.966
- Bošnjačka Stranka - 869
- Pozitivna Crna Gora - 831
Rožaje:
- Bošnjačka Stranka - 6.976
- Evropska Crna Gora - 5.965
- Pozitivna Crna Gora - 104
- Demokratski Front - 45
Plav:
- Evropska Crna Gora - 3.367
- Bošnjačka Stranka - 1.970
- Socijalistička Narodna Partija - 607
- Demokratski Front - 384
- Pozitivna Crna Gora - 77
Pljevlja:
- Evropska Crna Gora - 9.640
- Socijalistička Narodna Partija - 4.042
- Demokratski Front - 5.438
- Pozitivna Crna Gora - 880
Žabljak:
- Evropska Crna Gora - 1.257
- Socijalistička Narodna Partija - 494
- Demokratski Front - 474
- Pozitivna Crna Gora - 127
- Srpski Nacionalni Savez - 94
- Srpska Sloga - 66
Šavnik:
- Evropska Crna Gora - 795
- Socijalistička Narodna Partija - 380
- Demokratski Front - 274
- Pozitivna Crna Gora - 13
- Srpski Nacionalni Savez - 11
- Srpska Sloga - 11
Plužine:
- Socijalistička Narodna Partija - 974
- Evropska Crna Gora - 612
- Demokratski Front - 400
- Srpski Nacionalni Savez - 89
- Zajedno - 48
- Pozitivna Crna Gora - 34
- Srpska Sloga - 31
Mojkovac:
- Evropska Crna Gora - 2.691
- Socijalistička Narodna Partija - 1.231
- Demokratski Front - 1.208
Last edited by wulfy; 16-10-12 at 18:50.
moze ali ostali mogu formirati sve bez HGIa, Lekić treba da im to ponudi, tj. trebaju sve partije sem vladajuće i HGI da se sastanu i da se dogovore što i kako, ako budu tražili podršku manjinskoj trebalo bi im to dati pa neka oni taman i snose svu odgovornost za idućih godinu ili dvije, koja partija počne da zakera nebitno jel DF ili SNP ili ko bilo drugi znaćemo bar da nisu prava opozicija, takođe ako BS (od straha ili od para) ne prihvati da oni budu manjinska i da imaju premijera i sve ministre nego se opet uvale sa dpsom radi 2-3 ministarstva...
She is only here to annoy herself!
Stvarno ne znam da li ce on dobiti ili izgubiti, ali znam da ce on biti kandidat.
I don't get lucky. I make my own luck.
hahahahahaahahahaha![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
ne znam na kakve finansije misliš, jer dugoročno bi za sebe i svoje mogli obezbijediti mnogo više finansija nego što im dps hoće i može ponuditiako prihvate nekih par miliona "jednoročne pomoći" biće najveće budale na svijet ako su im već finansije prva stvar u životu..
She is only here to annoy herself!
Mislim na finansije, neke cak mozda i realizovane...
I cudna mi je ta prica od strane DPS-a kako racunaju koaliciju sa Bosnjackom, a dovoljno je samo jednog Albanca jos da uzmu, pa ako sama Bosnjacka oce da se pridoda, od viska glava ne boli... Medjutim oni spominju HGI i njih.
Eto jedna mogućnost BS imaju premijera i sve ministre.
Druga - neka svi kazu Pozitivnoj imate premijera i sve ministre
Treća - Sinistaj imate premijera i sve ministre
Cetvrta - SNPimate premijera i sve ministre
Peta - Frontovci imate premijera i sve ministre ... vi juris mi za vama....
Garant će neka upaliti a posto svi opozicija onda ce se lako dogovoriti
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks