Page 32 of 66 FirstFirst ... 2228293031323334353642 ... LastLast
Results 776 to 800 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    a da je uvijek imao dovoljno razumijevanja za sve koji priznaju i poštuju Crnu Goru kao svoju državu. Ko je lojalan državi nije imao problema. Ali Djukanovićeva politika prema ne-Crnogorcima ne odgovara samo Srbima kojima je mrzna Crna Gora...ZA NJIH JE DJUKANOVIĆ NOĆNA MORA, BIO I OSTAO!
    Kakvog je razumijevanja imao za one koji priznaju i poštuju Crnu Goru kao svoju državu - najbolje zna Slavko Perović.

"Ko je lojalan državi nije imao problem" - kakva užasna rečenica. Što znači: biti lojalan državi? Glasati na referendumu za samostalnost? Isticati crnogorski barjak na svadbama? Mahati zastavom na sportskim takmičenjima?

Ja sam, u tom pogledu, lojalan državi - a opet mi se stomak prevrće od takve konstrukcije, kao da odzvanja iz UDBINE kuhinje. "lojalan državi" ... podsjeća na ono vrijeme kada su oni "nelojalni" otkucavani od strane "lojalnih" i slati na Goli Otok ...

Osim toga, s' obzirom da živim u Herceg Novom pa znam i ponekog Srbina: vjeruj mi da njima Crna Gora nije mrzna, niti im je Đukanović noćna mora zbog svoje pro-crnogorske orjentacije! Đukanović je jednako noćna mora i pro-Srbima i pro-Crnogorcima i pro-Albancima i pro-Bošnjacima i pro-Hrvatima zbog svoje pro-mafijaške orjentacije, a ne pro-Crnogorstva! Dovoljno se popet na Španjolu i obrnuti oko sebe; viđeti rezultate, prebrojati hotele, privatizovane i izgrađene komplekse ... A znamo mi što je dotični bio i ostao. Pamtimo mi dobro luku u Zelenici i jata glisera u službi "građenja dobrosusjedskih odnosa sa Italijom" i promovisanja naše obale ... Gledali smo mi svojim očima i šlepere i pretovare i taj ljudski šljam s' juga Italije koji je kroz naš grad posijao sve najgore (da ne nabrajam) ... Gledali smo i komšinice koje su preko noći postajale kurve, zavisnice od opijata, nestajale negdje "preko bare" ... Gledali smo svojim očima fizikalce koji su preko noći od nosača gajbi postali ugledni biznismeni; isti ti pro-Crnogorci potom otišli u Srbiju i tamo pokupovali desetine firmi i preko noći ih poslali u stečaj ... Isto kao i ovdje. Eksperti, ekonomisti, "ugledni" preduzetnici kojima se ukazala šansa i iskoristili su je, što se kaže: "bili u pravom trenutku na pravom mjestu", a ovamo "da se za zelen bor uhvate - i on bi se zelen osušio ..."

Par puta sam ga sreo kroz preduzeće ... Par sati prije njegovog dolaska u firmu bi došlo obezbjeđenje i prevrnulo sve ladice, ispipalo sve stolove od ispod, iznad, otvorili sve ormare i prelistali svaku kutiju ... da slučajno ne krijemo oružje i izvršimo atentat. Pokazivao sam čovjeku gdje je WC u hodniku - pratilo ga je 4-oro ljudi naoružanih do zuba (ispod kaputa virili škorpioni) ... A napolju 7-8 istih audija A8 i S8 u koloni, svi upaljeni, da u momentu mogu evakuisati gospodara - ako što, daleko bilo, krene po zlu ... Muka mi je od toga ...

Bill Gates se u ta doba, sa svojih 70 i kusur milijardi USD kretao gradom bez tjelohranitelja, išao ulicama Rima i jeo picu na trgu; a od ovih naših "poštenih preduzetnika" - koji god je namakao preko par stotina hiljada - ne smije kroz grad proći bez 6-oro "gorila" da ga ne ubiju.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Po meni, njemu sva Evropa priznaje da se čojski i sojsi postavio prema manjinama za vrijeme rata 1991-95 i 1999., time što je ljudski primio toliki broj izbjeglica, a da je uvijek imao dovoljno razumijevanja za sve koji priznaju i poštuju Crnu Goru kao svoju državu. Ko je lojalan državi nije imao problema. Ali Djukanovićeva politika prema ne-Crnogorcima ne odgovara samo Srbima kojima je mrzna Crna Gora...ZA NJIH JE DJUKANOVIĆ NOĆNA MORA, BIO I OSTAO! A tu bitku je vodio I VODI na dobar po Crnu Goru način!

Ali ti imaš pravo na svoje ocjene, naravno.

Pozdrav,
    Ova priča o ratu i primanju izbjeglica je taman ka ona prica o kisobranu kad onaj posudio kisobran kolegi a ovaj mu svaki dan to pominja i ovome dosadilo pa na najveci pljusak dosa kod njega kuci sa rijecima "Ja dodjoh da ti vratim onaj kisobran pa dako nekako prezivim " :-)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali, da ne dužim opet, nije kriv Đukanović. On je samo dovoljno inteligentan da okolnosti i mentalitet sunarodnika - pretvori u svoju korist.

A i mi, da nam je prosto, volimo i želimo lijepe stvari, da pratimo trendove; da živimo u full-u (što se ono kaže), glamur, džet-set (kao na Atlas TV), da sjedimo u najbolje separe-e dok slušamo Je*enu Karleušu na Top Hill ... Pa kad nas nije volja oznojiti guzice i zaraditi - težimo da na lakši način dođemo do cilja, privilegija, statusa. Da sijamo u društvu, preko noći da postanemo "neko i nešto", rukovodimo, menadžerišemo, bilo čim - makar i izmišljenim (što bi rekli Englezi: "bullshit" pozicijama) tipa: "menadžer izbornog pool-a".

Nikad u životu do prije par dana unazad nijesam vidio da jedan novopečeni aktivista DPS-a osniva svoju Facebook fan-stranicu, gdje kači slike dok se rukuje sa Đukanovićem - u nadi da će ga što veći broj sunarodnika "lajkovati" i mrzeti ga zbog blizine gospodaru, čeznuti da bude na njegovom mjestu ... Smisao života! :shock:

Naravno da je tako lakše! Naravno da razumijem one koji tome teže! Ali da li je to ispravno?

I onda vidiš klinca iz komšiluka koji svojoj majci govori da je luda jer radi čitavi mjesec za 200 eur, dok njemu ne pada na pamet da crnči za drugoga - jer on te i veće pare ubode na kladionici u istom vremenskom rasponu ... I što bi učio? Što bi se usavršavao?

Drug moj iz srednje škole - sada doktorant na studijama Ekonomije. Jedini od 3 ovlašćena revizora u Državi, sa sijasetom objavljenih naučnih radova u inostranstvu - ne može da nađe posao. Dođe u jednu firmu na intervju, dobije pitanje:

- "Jesi li član DPS-a?"
    - "Nijesam",
    - "Žao mi je. Moraš biti član."

Dođe u drugu firmu:

- "Jesi li član SNP-a?"
    - "Nijesam",
    - "Žao mi je."

Mogao bih pisati čitavu noć ... Kasno je, dosta za sad ... A i ovo ionako niko neće ni čitati. Svi se drže svojega, imaju svoje razloge, svoja gledišta, glasaju za svoje miljenike. I treba. Možda sam ja, i oni poput mene ludi ... Možda treba: "go with the flow" ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Kakvog je razumijevanja imao za one koji priznaju i poštuju Crnu Goru kao svoju državu - najbolje zna Slavko Perović.

"Ko je lojalan državi nije imao problem" - kakva užasna rečenica. Što znači: biti lojalan državi? Glasati na referendumu za samostalnost? Isticati crnogorski barjak na svadbama? Mahati zastavom na sportskim takmičenjima?

Ja sam, u tom pogledu, lojalan državi - a opet mi se stomak prevrće od takve konstrukcije, kao da odzvanja iz UDBINE kuhinje. "lojalan državi" ... podsjeća na ono vrijeme kada su oni "nelojalni" otkucavani od strane "lojalnih" i slati na Goli Otok ...

Osim toga, s' obzirom da živim u Herceg Novom pa znam i ponekog Srbina: vjeruj mi da njima Crna Gora nije mrzna, niti im je Đukanović noćna mora zbog svoje pro-crnogorske orjentacije! Đukanović je jednako noćna mora i pro-Srbima i pro-Crnogorcima i pro-Albancima i pro-Bošnjacima i pro-Hrvatima zbog svoje pro-mafijaške orjentacije, a ne pro-Crnogorstva! Dovoljno se popet na Španjolu i obrnuti oko sebe; viđeti rezultate, prebrojati hotele, privatizovane i izgrađene komplekse ... A znamo mi što je dotični bio i ostao. Pamtimo mi dobro luku u Zelenici i jata glisera u službi "građenja dobrosusjedskih odnosa sa Italijom" i promovisanja naše obale ... Gledali smo mi svojim očima i šlepere i pretovare i taj ljudski šljam s' juga Italije koji je kroz naš grad posijao sve najgore (da ne nabrajam) ... Gledali smo i komšinice koje su preko noći postajale kurve, zavisnice od opijata, nestajale negdje "preko bare" ... Gledali smo svojim očima fizikalce koji su preko noći od nosača gajbi postali ugledni biznismeni; isti ti pro-Crnogorci potom otišli u Srbiju i tamo pokupovali desetine firmi i preko noći ih poslali u stečaj ... Isto kao i ovdje. Eksperti, ekonomisti, "ugledni" preduzetnici kojima se ukazala šansa i iskoristili su je, što se kaže: "bili u pravom trenutku na pravom mjestu", a ovamo "da se za zelen bor uhvate - i on bi se zelen osušio ..."

Par puta sam ga sreo kroz preduzeće ... Par sati prije njegovog dolaska u firmu bi došlo obezbjeđenje i prevrnulo sve ladice, ispipalo sve stolove od ispod, iznad, otvorili sve ormare i prelistali svaku kutiju ... da slučajno ne krijemo oružje i izvršimo atentat. Pokazivao sam čovjeku gdje je WC u hodniku - pratilo ga je 4-oro ljudi naoružanih do zuba (ispod kaputa virili škorpioni) ... A napolju 7-8 istih audija A8 i S8 u koloni, svi upaljeni, da u momentu mogu evakuisati gospodara - ako što, daleko bilo, krene po zlu ... Muka mi je od toga ...

Bill Gates se u ta doba, sa svojih 70 i kusur milijardi USD kretao gradom bez tjelohranitelja, išao ulicama Rima i jeo picu na trgu; a od ovih naših "poštenih preduzetnika" - koji god je namakao preko par stotina hiljada - ne smije kroz grad proći bez 6-oro "gorila" da ga ne ubiju.

Sve što ste napisali ti i Night.., čak i da je sve tačno, ne mijenja suštinu-Djukanović je, sa svojom harizmom bio odlučujuća ličnost za ostvarenje crnogorske nezavisnosti....TAČKA!

I danas je, takodje, najsnažnija prepreka onima koji bi željeli da u ponovo aktuelizuju priču o crnogorskom državnom statusu i simbolima-a to dvoje je povezano!
    Takodje je čovjek sa najjačim ličnim vezama i političkim, poslovnim i ličnim prijateljstvima, koje je koristio i koristi i na korist MNE...te je sa njim najveća šansa za puni privredni oporavak MNE, čak i u uslovima opšte krize.

Djukanović forsira mlade ljude i njihovo stručno usavršavanje, što za posljedicu ima da DPS ima vrlo brojan i vrlo obrazovan mladi kadar, sasvim evropske proviniencije.

To su fakti, a to me više interesuje od devijacija i zloopotreba, čega zaista ima mnogo, i protiv čega se MORA BORITI!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 16-10-12 at 02:57.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Kakve sad to veze ima sa ovom pričom? Meni pinjata neće nikada biti ispred države...
    pa nece ni meni nikad, ali meni drzava nije samo himna i zastava vec i ono sto je u njenim granicama i sto se radi sa njenim resursima. i dok tebe ostave da se lomish izmedju pinjate i drzave (a nema razloga da nemas oboje! ) oni krkaju i kolju sve moguce resurse i dobra sto su ostala u CG, a debele zene im se voze neprofitabilnim linijama za Milano da bi kupovale bunde i torbe i borile .
    koncesije na sume daju svom bahatom drustvu i mi izvozimo debla na kosovo, DEBLA. pa sve se radi kao da smo najveci debili na svijet. ne moze se obezbijedit nekih povoljnih kredita za preduzetnike, pa da imamo neke fabrike namjestaja po sjeveru i da se neki gotovi proizvodi dobijaju u cg, nego sve radimo kao u nekoj prvobitnoj ljudskoj zajednici, kao primati.
    ovo se moze do beskraja pisat i nabrajat ali nemam namjeru, ja sam samo zbog drzave i njenog opstanka PROTIV ovih ljudi. sve ostalo mi je utopija i sarena laza kriminalaca koji sve pred sobom pustose i prisvajaju, ostavljajuci sad vec mozda i nerjesive probleme i dugove generacijama koje dolaze.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

čovjek sa najjačim ličnim vezama i političkim, poslovnim i ličnim prijateljstvima, koje je koristio i koristi i na korist MNE...te je sa njim najveća šansa za puni privredni oporavak MNE, čak i u uslovima opšte krize.

Djukanović forsira mlade ljude i njihovo stručno usavršavanje, što za posljedicu ima da DPS ima vrlo brojan i vrlo obrazovan mladi kadar, sasvim evropske proviniencije.
    Bone, živiš li ti u Crnoj Gori?

Ne bih rekao. Podsjećaš me na vjenčanog kuma koji se s tolikom žestinom borio protiv NATO-a za vrijeme bombardovanja, zalagao za samostalnost Crne Gore na referendumu - isticao kako je u redu i da se gine, ako treba - samo da se dobije država. A sve to iz Amerike, sa Američkim pasošem. Divno je i lako biti rodoljub gastarbajter!

Ali kad dođeš ovamo, da na sopstvenoj koži osjetiš cijenu struje uzrokovanu i opraštanjem duga KAP-u koji je u rukama jednog od tih divnih poslovnih partnera i prijatelja Đukanovića - shvatićeš da su tvoje riječi jednako divne, ali samo kao zamisao i želja, bez dodira sa realnošću.

Moglo bi se o tome mnogo pisati, ali kasno je sad za to.

Osvrnuo bih se samo na još jednu tezu: mladi kadar Evropske provincijencije. Divno zvuči!

U praksi: ogroman broj omladine bez perspektive u sopstvenoj zemlji (kao što sam već napisao).
    Tužno je da mladi i obrazovani kadar svoju poslovnu karijeru započinje radom u političkoj stranci! No to je jedna od izvjesnijih i logičnijih mogućnosti, pogotovo djevojkama, imajući u vidu da ovdje, u mom gradu, bez preporuke i debele veze: možete pronaći zaposlenje samo kao trgovac u butiku ili konobarica u kafiću!

Ako smatraš da je drugačije: evo ti odmah spisak od bar 10 imena ljudi sa visokom stručnom spremom, radnim iskustvom, poznavanjem rada na računaru, poznavanjem stranih jezika - koji će za 200 EUR raditi bilo kakav posao koji ne uključuje tacnu i ofingere kao osnovno sredstvo rada.

Ne tako davno: oglašavali su konkurs za prijem 2 službenika/prodavca za Telenor poslovnicu u Herceg Novom. Intervju je bio organizovan u Budvi i na njemu se pojavilo 180 kandidata koji su ispunjavali uslove prijema! Naravno, primljeni au unaprijed selektovani kandidati na debelu vezu.

Itd itd itd.

To nijesu devijacije - to je svakodnevnica. To je sadašnjost, a bojim se i bliža (ako ne i dalja) budućnost uz ove što ovako malu zemlju sa tek 600 hiljada stanovnika - uz ogroman potencijal i resurse, ne umiju valjano da vode, već su od gotovo polovine stvorili socijalne slučajeve, a ogroman novac drpnuli za sebe ... Njihova djeca se, ne boj se, ne bave politikom! Ne studiraju u CG i za nju ne vezuju svoju budućnost.

Ma ne mogu više da pišem, srce mi se slama! Zašto? Zato što ja ovu zemlju volim daleko više od njih koji su je pokrali i ojadili! Da su je iole voljeli - ne bi to ovako izgledalo. Zato što me srce boli kad dođem u prodavnicu za kasu i vidim što i koliko penzioneri kupuju, kako se kidaju za par EUR za osnovne namirnice. Nesretnici koji su život ostavili gradeći ovu zemlju, otkidajući od usta samodoprinosima, da bi došli ovi džemperaši, sve uništili i pokrali ...

Uzrujah se toliko da mi došlo da post nastavim kletvama, no bolje tu da stanem ... Ne zamjerite!

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Ko je lojalan državi nije imao problema.
    Bone, mozes li nam samo pomoci o kojoj drzavi govoris? istim rjecnikom je branio srbiju, kosovo i jugoslaviju kao sto sad brani CG, pa sam malo zbunjen na kakvu lojalnost mislis?

Ali Djukanovićeva politika prema ne-Crnogorcima ne odgovara samo Srbima kojima je mrzna Crna Gora...ZA NJIH JE DJUKANOVIĆ NOĆNA MORA, BIO I OSTAO! A tu bitku je vodio I VODI na dobar po Crnu Goru način!
    a od koje ono bjese godine on postao taj branilac i cuvar CG? zaboravih nesto jer se sjetih kako su mnoge crnogorce nazivali siptarima i ustasama u vrijeme referenduma 1993 pa se ne mogu sjetit da je nekoga zastitio , ali mogu da je to izgovarao i zagovarao.

znam ja dobro sto ti (ne)odgovoris na ova pitanja, al eto, neko ce mozda izguglat ili vec zna koliko istine ima u tvom postu.
    Last edited by funky^junkie; 16-10-12 at 04:16.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

To nijesu devijacije - to je svakodnevnica. To je sadašnjost, a bojim se i bliža (ako ne i dalja) budućnost uz ove što ovako malu zemlju sa tek 600 hiljada stanovnika - uz ogroman potencijal i resurse, ne umiju valjano da vode, već su od gotovo polovine stvorili socijalne slučajeve, a ogroman novac drpnuli za sebe ... Njihova djeca se, ne boj se, ne bave politikom! Ne studiraju u CG i za nju ne vezuju svoju budućnost.
    njihova se djeca bave krupnim biznisom, imaju svoje marine, gradjevinske firme, neki avione i tako to.

Ma ne mogu više da pišem, srce mi se slama! Zašto? Zato što ja ovu zemlju volim daleko više od njih koji su je pokrali i ojadili! Da su je iole voljeli - ne bi to ovako izgledalo. Zato što me srce boli kad dođem u prodavnicu za kasu i vidim što i koliko penzioneri kupuju, kako se kidaju za par EUR za osnovne namirnice. Nesretnici koji su život ostavili gradeći ovu zemlju, otkidajući od usta samodoprinosima, da bi došli ovi džemperaši, sve uništili i pokrali ...
    e brate, mene zbog ovoga boli jedan drugi organ ako su dali svoj zivot gradeci je , dadose 23 god mojeg (i evo jos 4 su mi sinoc odredili) podrzavajuci i legitimisuci sve sto se desava.
    jutros sam se smijao kad sam vidio zenu koja ulazi u prodavnicu, cestita s vrata radnicima pobjedu(!?) aj dobro razmisljam , i dolazi sa polupraznom korpom na kasu i kaze da ce da se zapise do sjutra, a ovi je odbijaju jer nemaju dozvolu za tako nesto.
    nemam vise problema sa gadljivoscu pa da ce gladni puzat ulicama, preskakacu ih kao prepone. hop hop.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funky^junkie View Post
    Bone, mozes li nam samo pomoci o kojoj drzavi govoris? istim rjecnikom je branio srbiju, kosovo i jugoslaviju kao sto sad brani CG, pa sam malo zbunjen na kakvu lojalnost mislis?

a od koje ono bjese godine on postao taj branilac i cuvar CG? zaboravih nesto jer se sjetih kako su mnoge crnogorce nazivali siptarima i ustasama u vrijeme referenduma 1993 pa se ne mogu sjetit da je nekoga zastitio , ali mogu da je to izgovarao i zagovarao.

znam ja dobro sto ti (ne)odgovoris na ova pitanja, al eto, neko ce mozda izguglat ili vec zna koliko istine ima u tvom postu.
    Ne odgovaram zato što u ta vremena nisam živeo ovdje.

Preselio sam se u CG prije 16 godina, ZATO ŠTO JE DJUKANOVIĆ BIO SVJETLO OTPORA MILOŠEVIĆEVOM REŽIMU (I MRZNOJ MIRI) i nikad do danas nije me razočarao u bitnim stvarima. Mi smo pred NATO, konačno i nepovratno, ako Bog da, a da to tako i ostane vrijedi se i boriti sa protivnicima NATO, pa i oprostiti neke stare zablude iskrenim borcima za NATO i evro-atlanske intergracije.
    Mi evoluitamo DOVOLJNO BRZO, ČAK PREBZO, jer je ovaj narod ipak prilično zaostao i još će trebati vremena, propagande, primjera, debata, filmova i drugih sredstava "otvaranja duhovnih očiju"- da naši ljudi prihvate različitost, da steknu toleranciju prema neistomišljenicima i drugačijima od njih...ali napreduje se ka Evropi ogromnim koracima, I TO SVI IZ TE EVROPE PRIZNAJU! Neću ni da razmišljam o referendumima o promjeni državnog statusa...niti o promjeni tog statusa zakonima....niti o promjeni zastave i grba...SHVATI ME DA NEMA TOGA TRIKA, NITI ARGUMENTA KOJI ME MOGU RAZUVJERITI DA NISAM U PRAVU.

Mladima nije lako-ALI KOME JE LAKO U OVA VREMENA? Po svijetu se kolju na desetak mjesta, cijela Evropa je u štrajkovima, a nezaposlenost je u EU taman kao kao nas.

Ne, ne prihvatam vaše kritike, i sve više sam siguran da će Djukanović izvući pouku iz gubitka Nikšića i da će forsirati unutarpartijsku evoluciju (konačno)...a siguran sam i da će prije on napraviti tih 40.000 radnih mjesta-a to je simbol potpunog privrednog oporavka MNE-nego bilo ko od opozicionar...jednostavno je najsposobniji političar na Balkanu. To vide i Srbijanci, poput prof. Janjića i drugih, KOJI NAM ZAVIDE NA NJEMU I NJEGOVOJ SPOSOBNOSTI...A POSEBNO ŠTO JE EKSPERT ZA NALAŽENJE RJEŠENJA U KRIZNIM VREMENIMA ( imao je priliku da ta znanja doktorira, zaista).

Dakle, DPSDP nas strateški gledano vodi u pravom pravcu,a LP će samo pomoći svojim kredibilitetom. BS će dodatno popraviti odnose sa izuzetno perspektivnom Turskom, a ostale manjine će nas dodatno vezivati sa komšijama. JA TO ZNAM, JA SAM U TO UBIJEDJEN! Još kad bi proširili koaliciju sa PCG, ili ako oni neće, sa SNP...da prekinemo svaku priču o većini i da pokažemo EU da imamo demokratski kapacitet da napravimo pravu koaliciju različitosti..po najboljoj evropskij tradicji.

Još nešto, mnogo važno: I SDP i DPS su članovi "Socijalističke interancionale", LP je članica "Liberalne internacionale"...a ko je od opozicije prihvaćen kao članica neke evropske političke asocijacije? Niko!
    Obrati pažnju: NI JEDNA OD OPOZIICONIH PARTIJE NIJE PRIMLJENA U NEKU EVROPSKU POLITIČKU ASOCIJACIJU!!! Nisu dovoljno dobri, za sada, da budu članice "Hrišćanskih demokrata", "Libertijanskih konzervativaca", "Evropskih konzervativaca", "Evropskih populista", "Evropski nacionalisti" sa Mari Lepen..ili bar "zeleni" ....ma nikome nisu dobri, jer još nisu dokazali da su evropski profilisani, niti da imaju partijsko ustrojtvo na evropskom nivou...NIJEDNA!

Jel ti misliš da je to svejedno? Ili da je nevažno? Nema ništa od ulaska u EU bez prethodnog članstva u NATO! To je jednostavno tako.....A JA HOĆU DA MI DJECA BUDU DRŽAVLJANI ČLANICE EU I DA SE ZANAVJEK RIJEŠI TA DILEMA DA LI PRIPADAMO RUSKO-AZIJSKOM BLOKU ILI EVROPI...I TO JE CILJ KOJEM JE VRIJEDAN SKORO SVAKE ŽRTVE! Ostvareno je 70% toga cilja, EU nas iskreno podržava da nastavimo dosadašnjim putem, hvale nas gdje stignu ( neki nam se čak i dive! )...NE ŽELIM DA SE KOCKAM SA BUDUĆNOŠČU, NITI IKADA DA SE OSJEĆAM DA MI JE ŽIVOT IZGUBIO SMISAO, kao što se osjeća 30% Srba, koji su pro-evropljani, kao što sam ja. Juče sam pričao sa starim drugom i dalekim rodjakom iz Beograda, koji je došao u CG poslom. Vrhunski je stručnjak i doktor nauka. Vidio je cio svijet. Otac mu je bio vrlo moćan čovjek i u sina je puno ulagao. U Beogradu mu je vrlo dobar standard ( stan od 100 mkv, dobra kola, redovan tenis, redovna letovanja u inosranstvu-dakle evropski standard 100%). E pa, on je tako duboko nesrećan sa situacijom u Srbiji i sa odnosom te zemlje prema evropskim integracijama, da je počeo da proklinje i Akademiju nauka, i SPC, i Tadićeve lopine, i Nikolićeve zadribande...i život mu je izgubio smisao!

NEĆU DA SE TAKO OSJEĆEM, NEĆU DA OD GOTOVOG PRAVIM VERESIJU!!
    !

Jesam li ti odgovorio dovoljno elokventno i jasno?

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 16-10-12 at 07:46.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dakle prebrzo evoluiramo kao narod,
    mafija ce sama unutar sebe napraviti revoluciju,
    LP ce da svemu tome da donese kredibilitet,
    jos ce staro krilo DPS-a od miloste zvano SNP posle mnogo godina lutanja da se ponovo vrati u maticno pleme i donese demokratski kapacitet,
    u medjuvremenu ce da nikne 40.000 radnih mjesta,
    a NATO vise nece bacati osiromaseni uranijum na nas vec zajedno sa nama na neku drugu zemlju.

E pa sve to me ni upola ne razocarava kao cinjenica da ljudi koji ovo pisu nisu ni drogirani ni naivni ni pali sa Marsa, vec do guse zaglibljeni u jedan bolesni sistem koji sve van sebe posmatra kao strano tkivo koji treba asimilirati ili unistiti.

Neko rece da je naravoucenije ovog skoka sa 37km (koji su mnogi ovdje propustili cekajuci prve rezultate HalidaBeslica na RTCG-u) : Penjes se sporo (2h) a padas brzo ( 20min).
    Optimisti ce mozda tumaciti da ce pad SDPS sistema biti brz i bezbolan u odnosu na 25 godina rasta, a mene strah da su ovih 25 godina bili jedan brzi pad Crne Gore nakon kojeg nas cega mnogo duzi uspon. Kad bi makar poceli lakse bi bilo.
    ..........
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    https://www.youtube.com/watch?v=tVuSKk_fs1o

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Ova Vlada ako napuni dvije godine,ja cu glavu samome sebi odrubit.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

je li ovo DPS izgubio i u Podgoricu?? ajde ako bog da

http://www.vijesti.me/izbori-2012/op...i-clanak-96169
    Sin:

- "Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?"

Tata:

- "WTF? ROFL LMAO!"

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Srce mi pati...zbog Mihajlovica,Vucelica a ponajvise zbog Acovog toaletnog sapuna protiv ojeda-Zeljka Vukovica.
    Last edited by Sidewinder; 16-10-12 at 09:57.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Takav epilog, koliko god da ga neki priželjkuju, izazvao bi politički vakum nesagledivih posljedica i generisao nestabilnost. Poput domina redom bi pucali svi „ventili“ koji drže sistem u balansu i to jedan za drugim. Čitava struktura bi se urušila, a Crna Gora našla u haosu etničko-vjerskih parcelizacija.
    A to znachi da na izborima treba glasati-koga? One koji garantuju da takvog epiloga nece biti? Hajde Re, zakljuci tako i da konacno svi pochinemo. Posle ziliona karaktera i kilometarskih postova konacno si doshao na ovo
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja znam da će vama biti teško da u to povjerujete (kao Beogradjanki, koja je u Srbiji konstantno izložena štetnoj radijaciji kolektivne mržnje prema Albancima)- ali ja iskreno volim Albance, a posebno naše Malisore....i mio mi je svaki njihov uspjeh, a Abazović im je na ponos.
    Ineče, bio bi vrlo srećan kad bi neko formirao društvo Crnogorsko-Albanskog prijateljstva, u kojem bi predjednik bio moj Milovan (koji kao Kuč ima tu ljubav i poštovanje prema Albancima u genima i vaspitanju), a da i ja budem u nekom kolektivnom organu tog društva, kako bi i ja dao svoj doprinos toj ideji.

Pozdrav,
    Ne znam otkud Vam ili zasto servirate ove gluposti (oprostite ali sa ovakvim tvrdnjama lupetanje Vam skodi).
    Prije bi mogli da napisete da sam zagrebcanka ili pristevka (ako se ove gluposti izvode po broju provedenih dana u regionu), ali ni to nema blage veze s vezom. Niti u BG ima mrznje prema Albancima u normalnim krugovima drustva, ni u krugovima obrazovanih ljudi iz Pristine prema Srbima, jer vecinu onog sto su Albanci uradili sa Kosovom, uradili bi i Srbi da bi dobili jurisdikciju na tom i bilo kojem drugom teritorijalnom prostoru. Price o mrznji prema bilo kome spada u redove neobrazovane i lako manipulativne malogradjanstine. Zato, ne generalizujte.
    Ja sam samo primijetila da ste Vi (po tekstovima koje pisete), jako iskusan kao udvorica i profiter vlasti, pa bila ta vlast od DPS/SDP, ili neka naredna. To doduse ne krijete, jer ste pisali da Vam je najbitnije da vasa porodica napreduje, i da podrzavate ovu vlast jer imate privilegije od iste - a to znaci privilegije od svih nas ostalih, iako mi nemamo ni jednu.
    Zato, postoji razlika u sustini Vaseg pisanja ovdje, identicno i nekih Vama slicnih - koristoljublje, pa bilo to za ove ili one (poziciju ili opoziciju) svejedno.. Dok mi koji samo zelimo dobro citavoj CG, jer ne spadamo u red korisnika Drzavnih resursa, vec sasvim suprotno, dajemo i Drzavi i budzetu, imamo sasvim drugaciji pogled na nasu voljenu Patriju. Ne iz licnog interesa, i nemamo takvu "kicmenu" potrebu da se podvlacimo bilo kome "za nedaj Boze".. Takvo "gmizanje" se prostire po CG naveliko, isto unistava sve stubove CG kao drzave, i protiv toga su bili i ovi izbori.
    Ko god da formira koaliciju, taj mora smanjiti broj kadrova koji su samo na osnovu te iskusne tehnike laskanja, podvlacenja, i uvlacenja svima i svakome obezbijedili sebi i svojima pozicije na racun budzeta Drzave.
    Upravo su i ovi izbori pokazali da to vise ne bi trebalo da prolazi i da odabir kadrova mora biti na zdravim profesionalnim i ljudskim osnovama..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 16-10-12 at 10:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Nezvanični rezultati ...dnevni list Pobjeda...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mladima nije lako-ALI KOME JE LAKO U OVA VREMENA?

a siguran sam i da će prije on napraviti tih 40.000 radnih mjesta-a to je simbol potpunog privrednog oporavka MNE-nego bilo ko od opozicionar...jednostavno je najsposobniji političar na Balkanu.

EU nas iskreno podržava da nastavimo dosadašnjim putem, hvale nas gdje stignu ( neki nam se čak i dive! )...NE ŽELIM DA SE KOCKAM SA BUDUĆNOŠČU, NITI IKADA DA SE OSJEĆAM DA MI JE ŽIVOT IZGUBIO SMISAO,
    Kome je lako u ova vremena? Njima, političarima. Onima što su "juče" iz školske klupe sjeli u poslaničke bez ijednog dana radnoga staža, što su preko noći postali eksperti za sve i svašta, što su danas ministri ekonomije, a sjutra ministri u oblasti zdravstva, što u špenzu idu s' takulinima napunjenim "sitninom" od "bijednih" 7 hiljada eur ... Onima što "krase" top liste najbogatijih političara u svijetu ... Onima što od skromne plate gradonačelnika tokom godina "uštede" za kupovinu desetina stanova širom CG ...

Njima, VJERUJ MI, nije teško! A i zašto bi? Nemaju nikakvu odgovornost! Što god da urade, kakav god uspjeh ili neuspjeh da ostvare, kako god da za*eru - znaju da će ostati tu gdje jesu! Čak štaviše - niko od njih i ne očekuje nikakvi pozitivni rezultat, naprotiv - očekuje se da zas*ru! I niko im to ne uzima za zlo! Zašto bi, pobogu? Pa sve je to ništa naspram zasluga za dobijanje države, borbom protiv Miloševića, ... - kupili su doživotne oproštajnice za sve što su u međuvremenu sje*ali i oni i njihovi prijatelji i rodbina i pokoljenja ...

Jer oni su bajni, lijepi, pametni, sposobni ... Oni su naše dike, naš ponos, naš brend!

I, ja kad vidim tvoje postove - shvatim koliko je, zapravo, lako održati se na vlasti u ovoj zemlji čitavo ovo vrijeme! Što god da se prospe po javnosti i obeća - vi prihvatate sa oduševljenjem bez ikakvog daljeg kritičkog razmišljanja ili vaganja. 40 hiljada radnih mjesta? Naravno! Ma ne 40 - već 4 miliona radnih mjesta! Vi bi i to povjerovali!

Da li se ti uopšte informišeš o tome u kojim npr. oblastima trenutno radi većina zaposlenih u Crnoj Gori? Iz kojih izvora se finansiraju? Znaš li koliko trenutno zaposlenih radi u KAP-u, jednom od najvećih poslodavaca u CG? Evo ja ću ti reći (a ako griješim ispravite me): 1300 ljudi. Dakle 40 hiljada novih radnih mjesta bi bilo kao otvaranje 30 novih KAP-ova, ili više od 60 novih Jadranskih brodogradilišta u Bijeloj ili 30-tak luka Bar ... Utopija!

Ko će nam otvoriti 40 hiljada radnih mjesta? DPS? Možda u njihovim kancelarijama širom Crne Gore? Možda u preduzećima širom CG koje su "uspješno" privatizovali? Evo nabrojaću samo neke od njih:

Vektra Jakić, Bjelasica Rada, Turjak, Vunko, Prva petoljetka, Mladost, Hotel Bjelasica, Vukman Kruščić, Radnik, Jekon, Imako, Građevinar, Šumarsko Pljevlja, Gornji Ibar, Šumarsko Rožaje, Beranka, Ciglana Rudeš, Rudnik Mrkog Uglja Berane,Termovent, Lenka, Jekon, Krisma Bijelo Polje, TUP Brskovo, Rudnik Brskovo, Ibarmond, Dekor, Optel, Monter, Ski centar Durmitor, Pilana Žabljak, Bojna njiva, Tara-Pljevlja, Fabrika elektroda Plužine, KAP, EPCG, Željezara, Rudnici boksita, Duvanski kombinat, Titex, Mljekara Podgorica, Elastik, Radoje Dakić, Marko Radović, Obod, Cetinjeturist, Tara, hotel As, Košuta, Izbor Bar, Primorka, Centro-Jadran, HTP Korali, HTP Ulcinjska rivijera, Solana “Bajo Sekulic”, Budvanska Rivijera, Prvoborac Herceg Novi, HTP Onogošt, Jugooceanija, HTP Fjord, Sveti Stefan, HTP Boka, Telekom, Prva banka, Avala, Fabrika radijatora, Lido, Otrant, Grand Cetinje, Livnica, Tehnostil, hotel Galeb, Radvent, Promont, Rivijera Kotor, Mermer Danilovgrad, Ada Bojana …

Kao što napisah: "da se za zelen bor uhvate, i on bi se zelen osušio" ... No, ovo je posebna tema, široka oblast - bolje u to područje i ne zalaziti.

~~~

Nažalost, Bone, mnogima u ovoj zemlji život automatski gubi smisao čim zađu u 65.-u godinu života (pogotovo ukoliko nemaju familiju da ih pomaže i izdržava), pa još ako su slabijeg zdravstvenog stanja ...

A što se hvaljenja tiče - ne znam gdje nas to hvale i poznaju, osim ukoliko nijesu direktno angažovani na našem slučaju; većina Evropljana nema pojma gdje se nalazi Crna Gora niti što je to uopšte, jedino se mi ođe zanosimo mišlju da nam se čitavi svijet zaboga divi ...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ima li kakvih novosti o manjinama? Kako se prodaju?
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Da mi je neko prije 10 godina rekao da ce partija Mila Djukanovica imati najvise glasova u Andrijevici a najmanje u Ulcinju, pomislio bih da je CG postala 28 izborna jedinica Srbije
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

I pored toga što je neposredno pred izbore otkrivena tajna da od autoputa nema ništa a novac od prodaje Telekoma je nestao u akciji "očopli jer nestade" ipak "promišljena" migracija Sjever-Podgorica je donijela SDPS najviše glasova ... neki bi socilozi,politikolozi,analitičari i analizičari rekli da je to nemoguće ali još jednom se potvrdilo da siti gladnom ne vjeruje i eto što se desilo ... NEVJEROVATNO ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Što god da se prospe po javnosti i obeća - vi prihvatate sa oduševljenjem bez ikakvog daljeg kritičkog razmišljanja ili vaganja. 40 hiljada radnih mjesta? Naravno! Ma ne 40 - već 4 miliona radnih mjesta! Vi bi i to povjerovali!

Da li se ti uopšte informišeš o tome u kojim npr. oblastima trenutno radi većina zaposlenih u Crnoj Gori? Iz kojih izvora se finansiraju? Znaš li koliko trenutno zaposlenih radi u KAP-u, jednom od najvećih poslodavaca u CG? Evo ja ću ti reći (a ako griješim ispravite me): 1300 ljudi. Dakle 40 hiljada novih radnih mjesta bi bilo kao otvaranje 30 novih KAP-ova, ili više od 60 novih Jadranskih brodogradilišta u Bijeloj ili 30-tak luka Bar ... Utopija! ...
    Tvoje misljenje je totalno nemoderno i nije u tonu nove ekonomije. Kakve fabrike i bakraci i ko je jos blesav da njih otvara jer u fabriku kad se udje mora se rmbačiti. Otvaraće se fina i laksa radna mjesta, a broj nije prenaduvan već realan i napravljen poslije ozbiljnog rada premijera i njegove sluzbe vjerovatno sa granicom ostupanja, ali samo navise.
    Crna Gora je u aprilu ove godine utvrdila kvotu od 25.000 radnih dozvola za strance. Inače je tada na evidenciji nezaposlenih bilo nesto više od 30.000 njenih građana. Prostim racunanjem tj. brojanjem utvrdjeno je da 5.000 radnika radi(lo) na izgradnji dionice autoceste Kakanj-Bilješevo, a mi imamo par već raspocetih dionica.
    Minamalno racunajući tri dionice autoputa, ne izdavanje dozvola strancima i eto ti odma 40.000 a sve ono po ministarstvima, ambasadama, lokalnim upravama, pa ona mjesta dje neko śetuje savjetnika, pa ona za strucnjake sto traze i nalaze kredite, pa analiticare uspjeha..... ma ima radnih mjesta iśaaaaaaaaa

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Očigledno pogrešno izračunat procenat DPS u Nk.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by [COLOR=#ff0000
    Ne znas me[/COLOR];2998665]Ne znam ima li ikakvog smisla bilo sta pisati,ali ajde,nece mi biti prvi put da radim uzaludan posao.

.
    Neka si im reka i pridrza zrcalo, ja sam se prepozna i vidio sva unakazena lica nasih proleterskih JEDINICA, i moje licno i polje picno, takvog Kvazi-mOOda nema pod kapom, ne pomaze mi utjeha, da su stali nagrdniji od mene, ovo ti nijesi pisa, nego Andjeli tvoje duse, samo si prstima kuca sto ti sapcu, njih vecinu Crni Djavoli savjetuju sa dna duse, kojima rogovi i ocnjaci rastu kad vide razlicitost, rasnu, klasnu , sexualnu i masnu.

E sad se drzi, kad pocne nas narod da ti jajca przi, i pravi kajganu, jer nijesi na njiOvu stranu, kad ti nadju dlaku u jajce i na jajce, pa angacuju 5000 pendreka, i stane dreka, tesko tebe sto te ceka, odje se ne zbori ISTINA, nego se LJELJEKA, iza svakog coska neprijatelj ceka, i ja sam jedan iz daljeka , oni su sve predvidjeli u svojim MUDRIM GLAVAMA i zacrtali od PRVE DO PETE OFANZIVE, najteze se PROBIT SA RANJENICIMA UMA&RAZUMA PREKO CAKORA, jer ZLOBO I MOMIR slazase za tunjel, i Cakor sa rupom bi se PREKRSTIO U CAKORICA, druze TITO&MILO svijetla lica, kad stisete iz UZICA ???

Srdacan pozdrav, rijedak post sa dna duse, a ne kako vitar puse.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Vidim da je shizofrenicima Besic opet nesto kriv.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Page 32 of 66 FirstFirst ... 2228293031323334353642 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)