Page 31 of 66 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast
Results 751 to 775 of 1647

Thread: Izbori 2012 - rezultat (stavovi, procjene i analize)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Što se tiče Nikšića, mene ne čudi zašto i kako ga je opozicija osvojila. Mene čudi kako ga je SDPS ikad osvojio.

Ima nešto interesantno,,, Cetinje i Nikšić su (ako se ne varam) dva najveća etnička crnogorska grada i upravo tu je SDPS (te patriote neopjevane) izazvao pravu pustoš s kojom se može porediti samo ona u gradovima pogođenim ratnim razaranjima ili prirodnim katastrofama.
    Stvarno nemam običaj da se rugam ničijem opredjeljenju, no nikšićane koji su glasali za SDPS volio bih da upoznam. Prosto, da vidim i upoznam ljude koji tako patološki mrze i preziru vlastiti grad da su i pored svega spremni glasati one koji su se nad Nikšićem iživljavali crnje nego svi okupatori u njegovoj istoriji.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    JC,

ljudi stalno govore o mogućnosti da Pozitivna počne da se približava DF-u. To je potpuno pogrešno posmatranje. Pozitivna stoji u mjestu i mrdati ne smije. Umjesto toga političkim pozicioniranjem svo vrijeme joj u susret ide DF. Ne znam da li me razumiješ što želim reći?
    Retorika DF-a se dramatično mijenja. Oni su čak u izjavama (nekom gotovo tugaljivom pomirljivošću) otišli u susret suverenistima više nego je to sam PzP (barem od 2008.) činio. Mandić i njegov ideolog Danilović kao da su rekli Lekiću i Medojeviću "slušajte, dajte prihvatite ovo za ravnopravnost Srba, trobojku i srpski jezik, a mi vam dajemo na tacni svu političku energiju i resurse NOVE i nećemo vam smetati da DF povedete u sam politički centar". Uostalom, moć da sve to obustave i dalje će biti u rukama Mandića i Danilovića.
    To je sve dio etape na istom putu koji su svojevremeno zamislili upravo Mandić i Danilović kad su uništili Srpsku Listu (2 mjeseca prije izbora 2009.!) i formirali NSD za koju niko nije dugo znao čemu ta naprasna transformacija treba da služi i šta je to novo što treba da donese. Tada su se Mandić i Danilović uplašili da to može biti preoštar zaokret i da im se može raspršiti dobar dio birača koji nemaju stomak za baš tolika ljuljanja, no sada je potpuno nova i više nego zrela situacija. Prva faza na putu profilisanja DF-a kao partije je završena.
    Naravno, već sam najavio da očekujem da će jedan broj partijskih funkcionera NOVE (tipa Stanića, Aleksića) izgubiti kondiciju i strpljenje i napuštiti ovaj novi projekat. No, i to ostaje da se vidi.
    Pažljivo uzdržavanje da se vidi i makar jedna srpska zastava na mitinzima DF-a jasan je znak da je tamo na relaciji rukovodstvo-birači posrijedi veliki nesporazum. Ipak, zasad je sve pod punom kontrolom.
    Fakti. No iz mog ugla izgledaju nešto drugačije.

*
    PCG, perfektno planiranje, isto takva kampanja, i strateški i taktički i operativno ( što znači i finansijski ), prosto savršeni u pokretu prema zahvatanju prosječnog neopredijeljenog apstinenta- nacionalnog Crnogorca, u manjem slučaju pripadnika manjina, nezadovoljnog sveukupnim stanjem. Jedina taktička greškica koju su, po meni, učinili, je način uvođenja zvučnih imena u strateški vrh- bilo je na bum, odjednom, dok vjerujem da bi jači efekat postigli da su pucali jednog po jednog kako se zahuktavala kampanja.
    Iz te perspektive vrhunske umješnosti, totalno je nelogično da sami sebe svjesno dovedu u takvo bestežinsko stanje ( koje si uobičajeno tačno snimio ), u kojem praktično bilo kakav pokret može da ih košta đaolski.
    Mene to navodi na zaključak da to stanje jeste planirano, ali ne na dugi rok. Odnosno, da se radi o ad- hoc akciji, planiranoj i koordiniranoj, koja je počivala na pretpostavci da će ovi izbori ipak promijeniti vlast. Jedino u tom slučaju vidim osnovano opravdanje za takvu akciju, jer su neopredijeljene mogli da savataju i sa manje rigidnim dokazivanjem svoje inovativnosti i različitosti.

*
    DF, praktično ista situacija, i opet istovrsna nelogičnost. Sve ekstra odrađeno, po skoro svim aspektima- od promjene tonaliteta do sveukupnog imidža, perfektan zahvat iz SNP-a i do sada tradicionalno rasutih nacionalnih glasova... I onda trt- sveukupno fingiranje pokreta prema centru, opet jasno radi zahvata novih glasova, ali dugoročno neodrživo- e im je osnovna većina birača mnogo desnije od toga, pogubiće ih ( kako si to opet uobičajeno tačno snimio ).
    I opet isti zaključak. Prevješto sve odrađeno da bi tako lako nagazili na minu- i oni su sad u problemu kuđ će. Odnosno, ista stvar, liči na ad- hoc pokret, koji je jedino opravdan u slučaju promjene vlasti upravo na ovim izborima. U suprotnom, na duži rok, i oni ostaju da se klate u rasklimatanoj stolici, koja jedva drži i jedno, a kamo li dva prkna.

Tako da, iz mog ugla, pomalo sve podsjeća na plan koji svoju kulminaciju čeka ovih dana.
    ( Opet lele majko, oće li mi pomoć ako sam priznam da mi je izmišljanje teorija zavjere zapravo Službena dužnost... )
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    5,747
    Thanked in
    2,843 Posts

Što se tiče Nikšića, mene ne čudi zašto i kako ga je opozicija osvojila. Mene čudi kako ga je SDPS ikad osvojio.

Ima nešto interesantno,,, Cetinje i Nikšić su (ako se ne varam) dva najveća etnička crnogorska grada i upravo tu je SDPS (te patriote neopjevane) izazvao pravu pustoš s kojom se može porediti samo ona u gradovima pogođenim ratnim razaranjima ili prirodnim katastrofama.
    Stvarno nemam običaj da se rugam ničijem opredjeljenju, no nikšićane koji su glasali za SDPS volio bih da upoznam. Prosto, da vidim i upoznam ljude koji tako patološki mrze i preziru vlastiti grad da su i pored svega spremni glasati one koji su se nad Nikšićem iživljavali crnje nego svi okupatori u njegovoj istoriji.
    Jako, jako saglasan.
    Mada, u ovom slučaju, i sa bolno drugačijim mišljenjem o uzroku- mislim da je tamo poplava došla zbog toga što je Mikun istanjio veze sa one dvije adrese, pa se njima nije šćelo. Odnosno, onaj nju dil što smo neđe pominjali, i što ćemo tek pominjat, prije nego prosta ljudska potreba za dostojanstvom i pravom na normalni život.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Eeee ako je vežeš sa ruskom onda tek neće niko smjet da ti priđe a ako dodaš na sve to i dvije tri kokarde i ne budeš se brijao pe šes dana i zovneš Peca da zapojete e tek će onda bježanija da nastane na sve strane...
    Jednom sam čak i mahao Irskom zastavom. Pa taj gnjev prolaznika. Jedan je baš prošao i promrmljao "fenian bastard". Eto i kažu - to samo kod nas ima !

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajmo sad svi po repku! :lolblue::lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
    Što im se sprdaš sad?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ove sandale mi krvave pa za to

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e da su samo sandale krvave...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post
    e da su samo sandale krvave...
    Jes, vidis kako su i sortseve digli do pod pazuh :glee:

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
    Ja mislim da je najteže Momu i Svetu kad vide ovu sliku
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    I pored opsteg napasa na SNP dobio je vise sam nego da je bio sa njima. Ne racunajući dobit koji ima sto je iz partije najureno ono zbog cega je SNP vjecita opizicija bila i zbog kojeg bi bila i sljedićih ihahhaa godina.
    Ma 100% si u pravu.
    Kako bih volio da Djukanović prelomi i da, po cijenu oštrog sukoba sa SDP, napravi koaliciju sa novim SNP...i to bi bila prava KRIZNA VLADA, u koju obavezno treba primit DUA (kao predstavnka dokazanih crnogorsko-albanskih patriota iz Malesije), a i zbog ljudskog i patriotskog stava Dinoše kad je ovoj zemlji bilo od odlučujuće važnosti za nezavisnost. BS svaako (ALI SAMO AKO NE BUDU UCJENJIVALI!!!!), a HGI se podrazumijeva.
    Nevažno je ( jer je to subjektivni osjećaj) što bi takva vlada bila djelimično ostvarenje moje doživotne želje i nostalgije, jer to je JUGOSLAVIJA U MALOM...(jesam, jugo-nostalgičar sam!)...

Uz to, TAKVA VLADA JE GARANCJA PRIJEMA U EU, jer je Pitanje medjunacionalne i medjukonfesionalne sloge je od odlučne važnosti za EU. U Francuskoj i Njemačkoj je danas vrlo velika mogućnost medjuvjerskih sukoba i jakih trvenja, pa je zato ta ideja multietičkog punog sklada, koju Djukanović i DPS kroz praksu širi od sukoba sa Miloševićem- temelj EU i US i noseća ideja evroatlanskih integracija.

G.Djukanoviću, nemojte dozvoliti da vas mogu sjutra ucjenjivati u "jedva-dovoljnoj koaliciji"! Ja znam da nikada niste ucjene dozvoljavali, ali bi kasnije cijena bila mnogo velika.

Doduše, isti efekat bi bio i ako bi PCG ušla u kolaliciju sa ECG, ali ako PCG neća sa Evropskom CG, ponudite koaliciju novom SNP, i biće faktički isti efekat: unutar-koaliciona kontrala i stabilna vlada. Takva koalicija bi bila i dokaz UNUTARKOALICIONE EVOLUCIJE DPS, koja je vrlo poželjna sa aspekta EU, a koja bi, uz to, bila najbolji mogući (praktični) dokaz da smo mi-tačno je- mala zemlja, ali da smo zemlja u kojoj se u punoj mjeri ostvaruju temeljne evropske vrijednosti. Mnogo je važno što je g. Milić nesumnjivo političar evropskog formata, koji je u par situacija u praksi dokazao da mu je stalo do CG ( o onim drugim pase-političarima iz SNP ne bih diskutovao, iz pristojnosti ...nisu oni loši ni nepošteni, nego prevazidjeni).Drugi pozitivan efekat je što bi takva proširena koalicija smanjila polje djelovanja vjernih partijskih aparatčika, kojima se fakat duguje za trud, ali koji su se malo smučili čak i meni, koji sam član DPS, a ne onima koji nisu....I DOBRO BI BILO DA "POČINU MALO"...ustvari, bolja je ocjena da bi bilo dobro da "zaslužni kadrovi" malo počinu PO SVAKU CIJENU...(evo Nikšić izgubiše, trutovi jedni zavaljeni).

Još jedan, mada manje važan razlog, je to subjektivni doživljaj moje ljutnje što je ta naša ECG previše jaka da bi je jedan Vasilj Siništaj onako ucjenjivao.

No, ja sam isuviše po strani da bih mogao davati 100% tačne procjene, jer se politikom ne bavim...smislićete vi nešto, ja sam ubijedjen, jer NIKO NE POZNAJE CRNOGORCE BOLJE OD VAS!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 16-10-12 at 01:02.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

a evo nam i premijerke buduće, i neće imti ovaj problem kad postane premijerka:mrgreen:

Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    To sto ste vi imali u Kolasin niko na svijet nije. Preśednik opstine prima u kafanu mada je i to bolje nego u Niksić dje preśednik stalno plan a prima valjda u opstinu
    Covjek te domacinski pozvao u kafanu, bio ljubazan i trazio samo da platis taksu za zastitu rijetke vrste lemura. Sto bi ti bio izuzetak? Ili ne volis zivotinje?

JC,

ljudi stalno govore o mogućnosti da Pozitivna počne da se približava DF-u. To je potpuno pogrešno posmatranje. Pozitivna stoji u mjestu i mrdati ne smije. Umjesto toga političkim pozicioniranjem svo vrijeme joj u susret ide DF. Ne znam da li me razumiješ što želim reći?
    Retorika DF-a se dramatično mijenja. Oni su čak u izjavama (nekom gotovo tugaljivom pomirljivošću) otišli u susret suverenistima više nego je to sam PzP (barem od 2008.) činio. Mandić i njegov ideolog Danilović kao da su rekli Lekiću i Medojeviću "slušajte, dajte prihvatite ovo za ravnopravnost Srba, trobojku i srpski jezik, a mi vam dajemo na tacni svu političku energiju i resurse NOVE i nećemo vam smetati da DF povedete u sam politički centar". Uostalom, moć da sve to obustave i dalje će biti u rukama Mandića i Danilovića.
    To je sve dio etape na istom putu koji su svojevremeno zamislili upravo Mandić i Danilović kad su uništili Srpsku Listu (2 mjeseca prije izbora 2009.!) i formirali NSD za koju niko nije dugo znao čemu ta naprasna transformacija treba da služi i šta je to novo što treba da donese. Tada su se Mandić i Danilović uplašili da to može biti preoštar zaokret i da im se može raspršiti dobar dio birača koji nemaju stomak za baš tolika ljuljanja, no sada je potpuno nova i više nego zrela situacija. Prva faza na putu profilisanja DF-a kao partije je završena.
    Naravno, već sam najavio da očekujem da će jedan broj partijskih funkcionera NOVE (tipa Stanića, Aleksića) izgubiti kondiciju i strpljenje i napuštiti ovaj novi projekat. No, i to ostaje da se vidi.
    Pažljivo uzdržavanje da se vidi i makar jedna srpska zastava na mitinzima DF-a jasan je znak da je tamo na relaciji rukovodstvo-birači posrijedi veliki nesporazum. Ipak, zasad je sve pod punom kontrolom.
    Razumijem, to si i ranije pominjao, ali moram priznati da ne vjerujem (iako ne iskljucujem u potpunosti) u ekstremne zaokrete na srpskoj desnici, vec mislim da se radi o cisto prakticnoj, uobicajenoj setnji od tacke A do tacke B, za potrebe izbornog marketinga, a sve u granicama opsega koji Nova moze pokriti. Cini mi se da su se opruzili koliko su mogli, ovo je maksimum preko kojeg svaki naredni korak dalje, ka necemu sto nazivamo gradjanska profilacija, znaci ozbiljnu provokaciju i testiranje strpljenja birackog tijela, a njihovom nije potrebno mnogo da bude doveden u stanje paranoje i nepovjerljivosti. Da bi DF presao u sledecu fazu, morao bi da odbaci mnogo nepotrebnog tereta - od sitnica, kao sto je mali taliban koji kadi na FF, do krupnijih stvari, npr. insistiranja na promjeni simbola. Medjutim, to je samo pocetak, tek onda bi se nasli na rizicnom raskrscu: na jednoj strani neminovna sumnja, nezadovoljstvo i pad povjerenja tradicionalnog birackog tijela, koje ce umjesto u uobicajena, poznata lica Aleksica ili Stanica, gledati u duboko zamisljenog Milana Popovica-(kvazi)Dukljanina; na drugoj etnicka distanca suverenista koja je suvise velika da bi im tek tako mogli zaboraviti proslost. Dovoljno je da suverenisti registruju promjene unutar NSD, to ce tradicionalistima biti jasan signal za uzbunu i mobilizaciju u neki drugi gravitacioni centar, kao u slucaju SNP na ovim izborima. A, onda, opet od pocetka - prelivanje glasova unutar jednog korpusa. U nedogled.

Kampanja DF mi je izgledala kao replika kampanje "Bolje Crne Gore": latinica, novi logo i umjerena retorika, uz "novo" lice koje joj je pozajmio profesor iz Rima. Nedje u pozadini, u Task Manageru, sakriven je ideoloski koncept koji koordinira svim procesima. Mozda mozemo ocekivati da ce odbornici Nove u lokalnim skupstinama konacno prestati da izlaze iz sale kad pocne intoniranje himne, ali to je to. Kad dodjemo do elementarnih stvari, recimo do situacije u kojoj ce jedna EU faza zavisiti od podizanja ruku, vraticemo se u realnost. A tamo Lutovac, u drustvu popova i rukovodecih ljudi Nove, dijeli crnogorskoj djeci bukvare, spasavajuci ih od aparthejda.

Mandic bi, ako ne sad, onda sigurno vremenom, mogao uvidjeti da je besmisleno da njegova stranka glumi slep sluzbu PZP-a, koji je pojavom Pozitivne postao suvisan, i to bi mogao biti prvi znacajniji zaokret u NSD.

_________
    Last edited by Jal Cargo; 16-10-12 at 00:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Izbori 2012 u Crnoj Gori - Izborna noć (Radio Televizija Crne Gore ,14 oktobar 2012)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Izbori 2012 - Dan poslije (Radio Televizija Crne Gore ,15 oktobar 2012)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    ideja multietičkog punog sklada, koju Djukanović i DPS kroz praksu širi od sukoba sa Miloševićem
    :shock:

Upravo suprotno. Strategija je: širenje multietničkog nesklada, isticanje razlika i stvaranje podjela na kojima se, najzad, toliko dugo i tako uspješno i vlada ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Gledam na RTCG sad neku završnu emisiju posle rezultata i stvarno ovaj momak Dritan harizmom potpuno pregazi voditelje nego sva je prilika da će pregazit i šefa partije kad za to dodje vrijeme ... obavezno to treba pogledati
    Je li Bog dao da se na crnogorskoj političkoj sceni pojavi novi Ferhat Dinoša-t.j. Albanac sa harizmom, evropske provinijencije.

Od Bona ima PUNO POŠTOVANJE.

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

E ovo je iskusna tehnika... Bilo kome, pa nikad se ne zna.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    :shock:

Upravo suprotno. Strategija je: širenje multietničkog nesklada, isticanje razlika i stvaranje podjela na kojima se, najzad, toliko dugo i tako uspješno i vlada ...
    Po meni, njemu sva Evropa priznaje da se čojski i sojsi postavio prema manjinama za vrijeme rata 1991-95 i 1999., time što je ljudski primio toliki broj izbjeglica, a da je uvijek imao dovoljno razumijevanja za sve koji priznaju i poštuju Crnu Goru kao svoju državu. Ko je lojalan državi nije imao problema. Ali Djukanovićeva politika prema ne-Crnogorcima ne odgovara samo Srbima kojima je mrzna Crna Gora...ZA NJIH JE DJUKANOVIĆ NOĆNA MORA, BIO I OSTAO! A tu bitku je vodio I VODI na dobar po Crnu Goru način!

Ali ti imaš pravo na svoje ocjene, naravno.

Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Iracionalnost crnogosrko-srbska,
    niko ne pita, ko te pita, ko te pita,
    za pare, znali ko od ovijeh kombinatorika sa slovima,
    da sabere dva i dva i mene neznavenom i slabo informisanom ovbjasini poslije 23 godine , demokrature od cega zive opstine,
    od Milove MILOSTI, ili imaju stvarne IZVORNE PRIHODE, kao ove Danske,
    koje imaju ovlascenje da na plate svojih zitelja, usvoje visinu poreza na BRUTO PLATU, u rasponu od 28-32 %, zavisno dali je opstina konzervativna, i smatra da su pare najsigurnije u dzep poreskih obaveznika, ili su socijalisti, koji su mLoGo, pametniji od zitelja da trose njihove pare.

Na sajtovima OPSTINA, sam nasa 34 paraFISKALNA NAMETA I KIJAMETA,
    na PRAVNA I FIZICKA LICA,
    sa kojima OPSTINE PUNE BUDZET,
    tu se crni djavo nebi snasa, a koji djavo snadje preduzetnike, to vidimo iz podataka MONSTATA, o 15000 firmi blokiranih a ne likvidiranih, radi NEPRIJATELJA,
    da imamo sto pokazat svijetu.

E sad cemu ovoliki uvod kao Viktora Iga, kad nas seta kroz kanalizaciju Pariza,
    jedan RACIONALNI DANAC,
    bi zamolio ove KOMBINATORE, da napisu brojke PRIHODA I RASHODA I HIPOTEKA I UMRTVLJENE IMOVINE koja skuplja paucinu, jer se glavari druze sa FLASOM I ZABALJAJU U KLADIONICU I KAFIC,
    oce li se ISTA PROMIJENIT AKO SE OPSTINE NE PRIDRZAVAJU ISTIH ZAKONA,
    pa da mozemo PLUZINE predlozit za NOBELOVU NAGRADU, zbog inovacije u stedjnji novca PORESKIH OBAVEZNIKA,
    i saostit kao u DANSKU, sampion RASIPNISTVA JE GUSINJE I PLAV,
    A NAJEKONOMICNIJI su u rukovstvu TIVTA,
    dok se to ne rascisti i ZAKONSKI ODREDE IZVORI PRIHODA I OBAVEZE OPSTINE I DRZAVE RAZGRANICE, onda nista od ove price, pa pet pozitivnih da vladaju u pet mandata,
    niko nam iz Jevrope nece otvorit vrata.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

prvo mjesto zauzeli prvi. na drugom mjestu i dalje tim za Srbiju. ostali ostalo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    E ovo je iskusna tehnika... Bilo kome, pa nikad se ne zna.

Hvala Lepo
    Ja znam da će vama biti teško da u to povjerujete (kao Beogradjanki, koja je u Srbiji konstantno izložena štetnoj radijaciji kolektivne mržnje prema Albancima)- ali ja iskreno volim Albance, a posebno naše Malisore....i mio mi je svaki njihov uspjeh, a Abazović im je na ponos.
    Ineče, bio bi vrlo srećan kad bi neko formirao društvo Crnogorsko-Albanskog prijateljstva, u kojem bi predjednik bio moj Milovan (koji kao Kuč ima tu ljubav i poštovanje prema Albancima u genima i vaspitanju), a da i ja budem u nekom kolektivnom organu tog društva, kako bi i ja dao svoj doprinos toj ideji.

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 16-10-12 at 01:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam ima li ikakvog smisla bilo sta pisati,ali ajde,nece mi biti prvi put da radim uzaludan posao.

Ja se duboko nadam,stvarno,da ovaj forum nije prava slika,kako ste se vi to vidim precizno podijelili,'suverenistickog bloka'. Primjecujem da su 90% vas koji pisete glasaci DPS-a,PCG-a ili apstinenti.Ne znam,mozda se u drugacijim krugovima ljudi krecem,mozda sam naivan,ali sam mislio da je referendum vec davno iza nas.Djavola jeste,citajuci vas,imam osjecaj da je juce bio.Interesuje me,da li vi ljudi imate kakvog drustva druge nacionalnosti,vjere,drugog 'bloka',nizeg ili viseg nivoa obrazovanja,ili uopste ljudi koji drugacije razmisljaju o ovim identiteskim temama o kojima ste zapjenili? Ne djeluje mi da je tako.Ili vas vecina ima tu nedje do 20 godina,ili vam je plafon srednja skola + neki privatni fakultet,ili ste bezobrazni i bolesno opijeni nekim idejama.

Odakle da krenem.Taman od Pozitivne.Po glasanju na temi,oni bi skoro sami vladu pravili.Licemjeri.Polovina,minimum je glasala DPS.A 11% imaju na anketi.Smijesno. Nego da se vratim na PCG. Ljudi su tek uvo pomolili na politicku scenu Crne Gore,a na nisanu ih drze kao prvi njihovi biraci.Svaki spreman da opali na jedan nagli pokret.Prijeti se sa dvije stvari.Prva je da cete se vratit DPS-u,ocigledno bolno raskinutoj ljubavi,a druga je da cete se opet povuc u apstinenciju.Analizira se svaka njihova recenica do detalja,brojite im dlake na glavi,trazi se najmanji,najminimalniji razlog da se posalju u tri lijepe ***** materine.Imam osjecaj da se pola foruma potajno nada da ce skoncati kao PZP.Istinski pripadnici 'suverenistickog bloka',nema sta.Djelujete mi kao dijete koje je izaslo na poljanu i izgubilo roditelje,pa se okrece okolo,ne bi li ih ugledalo i placno potrcalo u zagrljaj.Onaj sigurni,koji 23 godine grli,nebitno kakvim i koliko toplim rukama.Ali to je toplina sigurnog,toplina doma,makar bio i bez krova,hladan i mokar,nikakav. Ideal idealni da se odnekud spusti na zemlju i zaplovi u politicki zivot CG ne bi ovdje mogao opstati.Nasli bi mu mane,posrali bi se u njega, nema tog majcinog sina koji bi vase megalomanske zahtjeve zadovoljio.Da ste tako bili ostri prema DPS-u,pa mislim da bi oni avganistanci sa bombama na biciklima bili male mace za radikalizam koji bi vi ispoljili.Ovdje ce se pronaci ko treba.Ko ne treba,nece,jer shvata i kapira kakav put mora da se prodje da bi se u drzavi kakva je Crna Gora,u politickom sistemu kakav je crnogorski smijenila sa vlasti partija kakva je DPS.

Dalje.Puna vam usta demokratije.Kakve crne demokratije? Zasto lazete? Ne mogu da se sjetim svih imena kojima bi ovo uputio pa neka se opet sami pronalaze.Mi bi demokratiju ako pobijedi ovaj ili onaj.Ako ne,onda ne bi demokratiju nego da ipak ostane onaj.Konkretno? Niksic.Svi kao nesto palamude o smjeni vlasti,a kad se to desi na konkretnom primjeru,ispostavlja se da nismo bas mislili na smjenu vlasti.Nego smo se samo malo onako deklerativno drali,pravili buku i izigravali revolucionare i gradjanski svjesne pojedince.Cim se smjena vlasti primakne da joj se moze osjetiti miris (ili smrad,kako ocete),pocinje da vata strah,opet se bjezi onom sigurnom.Da li vi uospte zelite DPS dolje? Ne bih rekao.Druge su zelje tu u pitanju.

Onda,ova frapantna prica o dva naroda.Kakva crna dva naroda? Sto je s glavom? Ja sam mislio da na to padaju samo oni nedje vec pomenuti sa dva zuba iz kojekakve vukojebine (bez namjere ikoga da uvrijedim) ali izgleda nije bas tako.Ili internet stize svudje,ne znam.10 godina politickih bljuvotina i gluposti je bilo dovoljno da vas ubijedi u takvu pricu? Tuga. Ko vama formira misljenje? Milo i Pedja onomad? Samo po ovome se vidi koliko smo prokleto zaostali za normalnim svijetom.Koliko je nase razmisljanje primitivno,kad mi u 2012.godini formiramo neke ideologije na tezi da su Crnogorci i Srbi u Crnoj Gori dva razlicita naroda.Jeste li vi mrdnuli ikad idje van ovih 13 000 kilometara kvadratnih? Jeste li se kad sreli,pricali,razmijenili ikakvo misljenje ili iskustvo sa nekim Njemcem,Italijanom,Filipincem,bilo kim,ikad? Isto ovo vazi i za Muslimane i Bosnjake.Ne da su isti medjusobno,nego sa i sa ovima prvim i drugima isti,da istiji ne mogu bit.Kud ce nam veci dokaz od zajednicke gluposti,kojom se jos dicimo evo sad vec decenijama.Tuzno je sta DPS,a i mi sami sto ga drzasmo i slusasmo sve ove godine napravismo od Crne Gore. Ocekivao sam da ce ove podjele vremenom da blijede,da ce se narod koliko toliko unormalit,da ce poceti da radi na sebi,svaki pojedinac,ali izgleda da je rana toliko duboka,da nece zarasti jos dugo vremena.U istim kucama se radjaju dva naroda,pa postoji li veci dokaz sta sve moze monstruozna manipulacija da napravi...tesko.

Iduca stvar.Srbi u Crnoj Gori.Veli jedan,treba odstranit taj tumor.Drugi kaze,manjina.Trecem se opet stomak prevrce od simbola tih Srba po Crnoj Gori. E moji ljudi,kako ste vi duboko zaglavili.Zalosno je sto to ne vidite.Ajde snimite nekad svoje rijeci,ili procitajte sta pisete.Razmislite malo dublje o tome,probajte da postavite sebi neko pitanje vezano za to.O kakvoj se slobodnoj i gradjanskoj Crnoj Gori prica? O kakvoj demokratiji? Pa vasi stavovi su minimum fasisticki.Ne volim da lupam ovako teske kvalifikacije,ali neke stvari su jako ozbiljne.Odstranjivanje tumora? Na sta to vama lici? Ajde,iskreno,bez laznog prosipanja,ima li to veze sa zdravim razumom? Manjina? U kojoj drzavi? Ko je vecina? Pricamo li i dalje o gradjanskoj drzavi,o gradjanskim partijama koje svi kao simpatisu,iako se vecina kad ostane sama sa sobom itekako lozi na ultra ove,ili ultra one? Prevrce li se kome ovdje stomak kad vidi albansku zastavu u CG? Ocemo li i taj tumor da odstranimo? Da ostane samo zdravo tkivo,jer majku mu, strah i trepet su svi koji nisu kao ja.Vi se ljudi bojite razlicitosti.Prava ona zivotinjska,primitivna osobina,da je teritorija ugrozena,da je licna bezbjednost dovedena u pitanje,jer je tu pored nesto sto nije kao ja.Cak je mozda isto kao ja,ali drugacije misli.Treba ga satrijet? Da,da,to je ta vasa demokratija i moderna Crna Gora.

Ona poznata 'dje celjad nisu bijesna ni kuca nije tijesna' odje taman moze da legne.Samo sto su nasa celjad bijesna.Sa svih strana.Pa nam je i za nas ovoliko malo koliko nas ima kuca tijesna.Dovoljan je jedan vodja,na bilo koju stranu,da baci kosku pa da krene guranje i oslobadjanje teritorije.Sad sam se obratio direktno vama,koji se eto nazivate 'suverenisticki blok',jer ovih drugih vidim i nema,a mogao bih nesto slicno srocit i za njih.U pamet se ljudi dozovite,nemojte tu jadnu djecu uciti da mrze i da sa polaskom u skolu biraju 'suverenisticki' ili 'unionisticki' blok,nije covjecanstvo na te grane spalo,koliko je samo ljudska civilizacija posebna bas zbog toga sto nove generacije uce od starih i bivaju bolje,pametnije,sposobnije...koliko je zivot lijep i uzbudljiv! Nemojte,ako su bar nas mrznjom zatrovali i skratili nam vidike,dajte ovim narednim da oci budu otvorene,da koriste svoju glavu,pa ako pogrijesi,bar nece kukati i oplakivati svoju sudbinu zbog tudjih gresaka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Biće teško u NK. PCG nema mnogo izbora. Ako se ne prihvati vlasti neće moći ništa učiniti i time nikome neće biti od pomoći, a ako se prihvati, pitanje je opet koliko će moći učiniti. Ući u koaliciju sa DPS znači izgubiti svaku autentičnost, jer je DPS previše jak da bi bilo kome dozvolio da u koaliciji igra značajnu ulogu. Uđe li PCG u koaliciju sa opozicijom imaće više mogućnosti da odlučuje, ali pitanje je koliko i o čemu. Čak i da dobiju manjinsku lokalnu vladu moraće se suočiti sa opstrukcijama DPS državne vlasti. Ispašće da ni u tom slučaju ne mogu mnogo da učine, a preuzimaju na sebe svu odgovornost. S druge strane, nerealno je da opozicija daje svu vlast jednoj stranci. Očigledno da bi neka vrsta ekspertske lokalne vlasti bila najbolje rješenje. Učiniti lokalnu vlast servisom građana u svakom pogledu bio bi najveći domet i pomogao bi učvršćivanju pozicija dosadašnjih opozicionih stranaka na tom području. Koliko su lokalni opozicioni lideri sposobni da nešto više učine u tom pogledu teško je reći. Ne bih rekao da za to postoji sposobnost, a ni volja. Obično većina želi da naplati svoj dolazak do kakve takve vlasti. ... Vrlo delikatna situacija, ali činjenica da je DPS izgubio apsolutnu većinu i pored svih poluga vlasti na svim nivoima govori da su stvari u državi i gradu mnogo lošije nego što izgledaju na prvi pogled. ...
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da ne bih pastovao samoga sebe , smatrajte da je sastavni dio mog gornjeg dugačkog posta i ovaj izvanredni članak, koji dodatno (a izvanredno) obrazlaže taj post:

http://www.portalanalitika.me/analiz...o-folderu.html

Ma kao da sam mu ja diktirao ...

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 16-10-12 at 01:41.

Page 31 of 66 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)