Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović
Hrvatska građanska inicijativa - Ljerka Dragičević
Koalicija Zajedno - Miloje Šestović
Koalicija Evropska Crna Gora - Milo Đukanović
Socijalistička narodna partija – Srđan Milić
Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić
Demokratski front - Miodrag Lekić
Bošnjačka stranka - Rafet Husović
Grupa građana „Albanska omladinska alijansa“
Srpska sloga - Jovan Markuš
Koalicija Force i Građanske inicijative - Vaselj Siništaj
Politički savez Demokratske partije, Albanske alternative i Demokratskog saveza - Fatmir Đeka
Koalicija DUA i Partije demokratskog prosperiteta - Mehmet Zenka
Još vagam
Ne izlazim na izbore / neću glasati
Ti ipak ne razumijes kako se mandati broje i uzmi pa to procitaj nedje. U rasporedu mandata vazni su samo odnosi broja glasova partijama koje predju cenzus, a da li je izlaznost 100% ili 50% nema nikakve veze.
Shvati ako partija A osvoji 15000, B 10000, C 9000 D 5000 i samo one predju cenzus imaće isti broj poslanika pa da ie ispod cenzusa ostalo 150 partija i izlasnos bila 100%
To sto bi ti volio da samo izadju partiju A i B pa da oni koji glasali za C,D,E,F.....X glasaju onako kako bi ti htio to je po onoj "i tata bi sine".
Bili bi pobjednici jer bi bojkotom natjerali amatere i profitere da se sklone i da partije naprave bolju politicku ponudu u personalnom i planskom smislu. Ovo sto se nudi ni pas s maslom ne bi... ali CG glasac bi bilo sta, pa sta ih briga, i korito su im mogli ponuditi, isto bi prihvatili.. Sto kazu, da nosa nemaju, i travu bi pasli... pa...
Sto bi se iko trudio da ponudi bolje, iskusnije, strucnije, kvalitetnije? Prolazi sa sprdnjom i "znj kvalitet"...
Hvala Lepo
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
E sad si totalno fulio.. Ne trudi se da mi objasnjavas, kad nije o tome rijec. Kazem, po ovom sistemu su moguca dva slucaja ciji se rezultati medjusobno bitno razlikuju, a ne bi smjeli! A to je da je u oba izlaznost ISTA i partija je u oba slucaja osvojila ISTI broj glasova, ali u jednom slucaju ima apsolutnu vlast, a u drugom je nema! Jel tebi nije nista cudno tu??
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Kakva "moderna kampanja", kakvi bakrači...najmodernija je ona koja dobija izbore!
A PCG je ipak obznanila da će i front sa srpskim strankama, koje su dala tvrda obećanja ( SNP poslednji, ali najjasnije i najtvrdje da će organizovat 1)promjenu zastave. 2)Promjenu himne 3)Promjenu Ustava...na tom "fonu su" i iz DF i smiješno je pretpostavit da bi Vojvoda, Milić, Dedejić,Kadić ako udju pristali da ONI SLAŽU ČLANSTVO radi podržavanja programa mladoga Pajovića i Miceva...pa ljudi moji, ko to može očekivati od vrlo iskusnih i još više sujetnih crnogorskih opozocionih političara? Niko pametan!
SVE JE OVO KAKO SAM I MISLIO I POSLJEDICA TOGA ĆE BITI DA OZBILJNI LJUDI KONAČNO SHVATITI DA SU SAMO DOBRE PROMJENE POŽELJNE, A NE PROMJENE RADI PROMJENA!
Pozdrav,
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Gleda li ko ovo gostovanje Šukovića kod Đukanovića, osuši se Milu grlo od priče a Šuković samo što ne zaspe "rešetajući" ga pitanjima laganim glasom.
Zdravo bio,
- i nije mi jasno kako vam vise ne dosadi "fon su", a ubijedjen sam da ste obezbjedili predizborne "benefite", :loyal: ;
- sto se tice Pozitivnih stav o "DF, Vojvodi, Miliću, Dedejiću, Kadiću" je jasan" i nece se mjenjati, nego vi ste na neispunjena obecanja naviknuti (ako uopste i vjetujete u ono sto pisete i govorite);
Samo pozitivno
Mora da se vodi racuna o duhovnom miru Gospodara![]()
Fiat iustitia et pereat mundus
Daliborka "po folderu" Pejovic... Kako je Bojanic razvali u debati, presmijesnoCudi me da DPS nije poslao nekog iskusnijeg vojnika u vrlo gledanu emisiju tik pred predizbornu sutnju.
Last edited by Djed_Djuro; 12-10-12 at 21:15.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
mozda je mislila po defaultu ko ce ga znati, standardno se pravila pametna...
She is only here to annoy herself!
Mislila je po defaultu da kaze. Ja mislim da je to mislila.![]()
folder je mapa, cartella.. za razvrstavanje dokumentacije..
mada cesto cujem taj lapsus memoriae u CG upravo kako kaze g. NSX kad zele reci po defaultu..
Hvala Lepo
Mene zanima jel i kod nas cenzus 3%?
I ako neko moze da objasni kakvo je to novo racunanje mandata vezanih za manjinske partije?
hahaaaaaaa slusam g. Marovica sa neke tribine sa sjevera.. Ne znam ni koji je kanal.. hahaaaaaaaaa koji lik
Ovog covjeka kao govornika da ga nema tesko bi ga mogli izmisliti
Hvala Lepo
haha ljudi jel ovo moguce da odrasli muskarci skandiraju "Milo mi te volimo"?????????? hahahaaaaa joj........ ne mogu da vjerujem.
Prvi put sad gledam taj show program CG pol. partija po CG.. Cirkus..
Hvala Lepo
inače na jeziku vaših antičkih predaka iz prošloga vijeka, pardon senčurija, default se imentovalo standardno...
Maja ovi izbori pokažuju manjak svega a najviše ideja za budućnost Crne Gore. no na moju globalnu žalost to je i slučaj za predstojećim američkim izborima. zaspah od spina i tzv žurnalizma.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks