View Poll Results: Na parlamentarnim izborima ću glasati za:

Voters
258. You may not vote on this poll
  • Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović

92 35.66%
  • Hrvatska građanska inicijativa - Ljerka Dragičević

2 0.78%
  • Koalicija Zajedno - Miloje Šestović

2 0.78%
  • Koalicija Evropska Crna Gora - Milo Đukanović

31 12.02%
  • Socijalistička narodna partija – Srđan Milić

6 2.33%
  • Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić

1 0.39%
  • Demokratski front - Miodrag Lekić

44 17.05%
  • Bošnjačka stranka - Rafet Husović

7 2.71%
  • Grupa građana „Albanska omladinska alijansa“

0 0%
  • Srpska sloga - Jovan Markuš

3 1.16%
  • Koalicija Force i Građanske inicijative - Vaselj Siništaj

0 0%
  • Politički savez Demokratske partije, Albanske alternative i Demokratskog saveza - Fatmir Đeka

0 0%
  • Koalicija DUA i Partije demokratskog prosperiteta - Mehmet Zenka

1 0.39%
  • Još vagam

19 7.36%
  • Ne izlazim na izbore / neću glasati

50 19.38%
Page 49 of 64 FirstFirst ... 3945464748495051525359 ... LastLast
Results 1,201 to 1,225 of 1579

Thread: Parlamentarni izbori 2012

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Sve isto se moze reci ali za ukupnu ponudu svih stranaka u CG i SVE glasace..Nivo, karakteri, mentalitet.. "Korisnici".. Sve isti za licnu korist. Ne vidim razliku.
    Cim neko glasa za ovu "ponudu" budalastina na CG sceni, taj ima DEBEO licni interes i mogucnost za prosperitet najuzeg kruga oko sebe. A to sto ga fol briga za opsti interes i one druge, e to matku o repitj.:wink: Folirancija placenika i duznika partija i njihovih pojedinaca.:wink:
    Providno do plasticne anatomije.

Hvala Lepo

Ja nemam nikakav interes, niti sam politicki angazovan, niti i jedna partija zna za mene... i glasam
    Takvih nas ima dosta, jednostavno ne gubimo nadu kao neki i prepustamo se drugima i pravimo robove od sebe

Kakvo je to glupo razmisljanje, valjda ima ljudi koji bi htjela da na vlast dodje neko od koga ce svakom biti bolje, neka bude bolje i njegovim najbolizima, ali i da narod osjeti boljitak.

Vidim ti apstiniras, sto se mene tice, ti nemas pravo ni da se zalis. Ti si DPS-ova nada, drugi prodaju licne za 100e, ti to radis dzabe.

Sta ti Majo trazis na politickoj sceni da bi se digla iz fotelje i rekla ja cu da ga glasam?
    Da tebi ponudi nesto?
    Da ti daju dobro placen posao ili sta?
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Najgore od svega što čovjek godinama postaje sve svjesniji kakvi likovi vode državu. Mislim, po rezultatima se i dosad znalo koliko su sposobni, ali kad se visoko kotiraju ljudi koje lično znate po petnaestak godina i više, smuči mi se na život. Ne zato što im ja nešto zavidim pa bih volio da sam na njihovom mjestu, nego jednostavno ljude poznajem dobro i znam koliki su njihovi dometi. A ima ih i u vlasti i u opoziciji. Mlađi čovjek uvijek može da se bude u zabludi ta tamo neki stariji funkcioneri nešto znaju pa su zbog toga došli do pozicije. Ovako, pratim napredovanje od dana kad su dijelili letake na ulici pa sve do članova glavnih odbora, portparola, članova raznoraznih odbora i tako dalje.
    Pa da..i koji bi da vode drzavu. I to sve na kolektivni budzet i licnu neodgovornost.
    A sto je najsmjesnije, to isto bi radili i svi koji u ovoj ponudi vide svoju mogucnost.
    Zovu mi neke osobe u familiji da ispitaju teren. Glavno pitanje poznanika i prijatelja za koga ce se glasati. Moji to slatko odsjeku sa - jok, nema nista da valja.
    Znaci, kao sto rece prethodni sagovornik, zna se za koga je ovakva ponuda, i na kakve osobe se cilja. Masa je u masi chudo.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Ja nemam nikakav interes, niti sam politicki angazovan, niti i jedna partija zna za mene... i glasam
    Takvih nas ima dosta, jednostavno ne gubimo nadu kao neki i prepustamo se drugima i pravimo robove od sebe

Kakvo je to glupo razmisljanje, valjda ima ljudi koji bi htjela da na vlast dodje neko od koga ce svakom biti bolje, neka bude bolje i njegovim najbolizima, ali i da narod osjeti boljitak.

Vidim ti apstiniras, sto se mene tice, ti nemas pravo ni da se zalis. Ti si DPS-ova nada, drugi prodaju licne za 100e, ti to radis dzabe.

Sta ti Majo trazis na politickoj sceni da bi se digla iz fotelje i rekla ja cu da ga glasam?
    Da tebi ponudi nesto?
    Da ti daju dobro placen posao ili sta?
    Za razliku od Vas, ja gledam interes Drzave i kvalitet pojedinaca koji cine Partiju.. Od Drzave CG nisam imala nikad koristi sem troska, a ni moji ukupno. Identicno i oni samo daju Drzavi. Tako da iz te Vase korisnicko-interesne perspektive ne mozete ni da shvatite o cemu pisem. Sarade, demode ofucane boje, salovi, odelca.. To moze kao "novost" da prodje samo u CG.
    To Vase foliranje da glasate za nista, tj. ovako bijednu i ponizavajuci ponudu (vazi post opisno g. Gorostasa ali za UKUPNU glasacku jadnu i mlitavu masu).. to meni govori da je to vas maksimum. Sto se moze vidjeti, vi se zalite, a svakom normalnom i obrazovanom covjeku bi bilo ponizenje da ovakvu ponudu prihvati i glasa bilo koga od interesdzija ovih i onih boja.. A-A.. To kod mene ne prolazi, a kod koga prolazi, taj je pokazao koliko vrijedi njegov kriterijum, pa bio ovaj, onaj, deseti.. Tja.
    Prevazidjeno, ofucano, bez ideje, bez konkretnosti, a kvalitet - e to je za deseterac.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Glasaci DPS-a manje/vise:
    -radnici drzavnih firmi koji su iz opravdanih/neopravdanih razloga preplaseni za svoj radni status posle izbora
    -bogati gradjani, sto legalno sto nelegalno, poslodavci koji 1e poreza jos ne dadose u kasu CG, imucniji gradjani
    -seljaci koji zive od krave/koze, koji su culi reklamu "iz godine u godinu sve bolje zivimo, Plav, Pluzine, Mojkova...." i koji su od komunizma navikli da ih samo jedna vlast goni i njima je to ok, jer ne vide probleme, zive kao prije kao posle
    -prestraseni, siromasni i vecinom ne previse obrazovani narod, koji sto zbog straha, zbog neinteligencije za boljim izborom, ili zarad sitnih interesa glasaju dps
    Znaci onda, da su Pluzine, dje oni nikad ne pobijede, oaza bogatih, izuzetno inteligentnih gradjana koji kravu/kozu vidjeli samo na filmu ili u univerziteskom udzbeniku. Svjeze doseljeno stanovnistvo koji nikad nije imalo dodira sa komunizmom i posto nemaju nikakvog doddira sa drzavnim firmama nemaju ni straha ni abera od aktuelne vlasti.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ako pobijedi DPS-SDP molim ih da skinu Lukšića sa mjesta premijera!
    Nervira me čovjek užasno jer je demagog neviđeni a ono sve kao da neće. ********
    E da, otkad on dođe cijela Evropa se potopi.

Još nisam odlučio šta ću, vagam između DPS-SDP i PCG.
    Last edited by Hari Krisna; 11-10-12 at 19:11.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sto je demagog neka djao nosi, ali to je najveća stetocina koji nidje nista dobro nije uradio.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kad sam ja rekla slicno kad je doticni bio u najavi, i da bi to bila najveca greska tadasnjeg Premijera i njegove Partije jer je decko dobar samo za svodjenje racuna (ni za 3. sekretara dalje od racunovodstva mi ne bi prosao).. Svi su ga branili i rekli mi da je on provjereni prestolonaslednik. Kad su ga izgurali na poziciju, i kad je sam sebi momentalno udvostrucio platu u odnosu na prethodnika iako bez iskustva i na "probu" od godinu ipo itd.. Tad su mi rekli ovdje da je to nista, da ga "pustim" 100 dana i slicne "khm" ( i gospodin Milovan sa ostalima).. Kao nijesu mogli procijeniti.. E vala je bilo teshko procijeniti u tri lepe..
    Nesto mi djeluje da mnogima identicno kao fol treba po 100 dana nakon izbora da vide i procijene sposobnost onih koje dovedu do vlasti, plata, beneficija, skupstinskih penzija, stanova, i to sve ko da nece preko naseg zajednicki punjenog budzeta .. itd.... Da im oni kao glasaci daju svoje licno, e bi "musmulu" dali ikome ista, ali galantno na nas racun.. E to odma.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-10-12 at 19:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

100 dana u Crnoj Gori je predvidjeno da se cojek snacini. Ako za toliko ne sredi za sebe stan, limuzinu, solidnu akontaciju... onda ne valja i treba ga odma smijeniti. Na kraju Crnogorci a ne Kinezi kazu "ko nije za sebe nije ni za druge". Tih sto dana perfektno je odradio a sve ostalo ne valja "čarape pepela".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidim ti apstiniras, sto se mene tice, ti nemas pravo ni da se zalis.
    Cujem ovu recenicu cesto zadnjih dana, i ne da mi nije jasna, nego je pocela pomalo i da smara. Znaci mi koji rezonujemo da je besmisleno glasati na izborima gdje biras izmedju nekoliko jednako losih izbora (zasto mislimo da su jednako lose opcije necu objasnjavati o tome se evo prica zadnjih 50 stranica) nemamo pravo da se zalimo, a vi koji izlazite na izbore (cime dajete legitimitet istim ) i svjesno ucestvujete u predstavi koju smo po stoput gledali u CG (za koju svi ucesnici kazu da je namjestena utakmica), vi koji svojim glasom omogucavate da SDPS pustosi ovu zemlju a da njiihova takozvana opozicija zivi lagodno od poslanickih i ostalih drzavnih privilegija imate pravo da se zalite ?

Meni je to cudna logika, ali evo predloga bar za vas koji glasate , kad u ponedjeljak budemo jos jednom "iznenadjeni" sto se nista nije promjenilo i ovaj put, vase zalbe uputite onima kojima ste dali glas, pa bio to Milo, Momo, Darko ili Caki. Mala smo zemlja, znamo dje zive, dje su im kancelarije, koji su im omiljeni kafici, podjite lijepo pa im u lice recite zasto ste ih glasali i sa njima rjesavajte svoje probleme, ili ako nemate volje i m""a da se time bavite zadrzite to u sebi a forume, medije i okruzenje postedite svojih frustracija cisto radi ekoloskih razloga

(ko ne zna engleski pa mu nije jasno sta cika Carlin prica u ovom video snimku, srecna mu nova "Evropska Crna Gora").
    ..........
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    https://www.youtube.com/watch?v=tVuSKk_fs1o

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    100 dana u Crnoj Gori je predvidjeno da se cojek snacini. Ako za toliko ne sredi za sebe stan, limuzinu, solidnu akontaciju... onda ne valja i treba ga odma smijeniti. Na kraju Crnogorci a ne Kinezi kazu "ko nije za sebe nije ni za druge". Tih sto dana perfektno je odradio a sve ostalo ne valja "čarape pepela".
    Crnogorci kažu? Nisu jedini. Talmudska izreka kaže: Ako nisam za sebe, za koga sam onda?

Naši izvlakači iz konteksta bi se pozvali na ovu rečenicu. Ipak, cijela izreka ima još dvije rečenice:

Ako sam samo za sebe, šta sam ja?
    Ako ne sada, kada?

Nažalost, sada ne, možda na sljedećim izborima.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo za one koji nisu kraj malih ekrana, uzivo prenosim intervju Komnenica i Lekica .

Komnenic: Gospodine Lekicu sta mislite o XYC ?
    Lekic : Pa znate kako , mmm, hmhm, XYC je jedna vrlo kompleksna i ozbiljna tema , mmm, hmmh, khm mm, i bojim se da bi nam oduzela previse vremena .

Komnenic: Gospodine Lekicu, sta mislite o ABC i kako bi uticalo na DFG ?
    Lekic: mmm, hmm, mmm, pa ,, znate kako, ABC je jedna vrlo ozbiljna i kompleksna tema i bojim se da sada gubimo nit i odlazimo u predugu digresiju./

Komnenic: Sta mislite o tome da li bi to sto je vas predstavnik @@@ radio i picao ### lose za vasu kampanju ?
    Lekic: Pa znate kako, hmm, mm, pa ne zaboravimo da je i onaj ))) isto pricao ### i to jos gore , pa ipak mislim da hm,.... sad kad bi se , hmm, aa,, mhmm , upustili u tu temu da bi izgubili
    Komnenic (podpitanje) : ali zar vam se ne cini neozibljnim da
    Lekic : Ne ne , dozvolite da zavrsim ,hmmh , mmm , ipak nije isto kad onaj ((( koji je na odgovornoj funkciji nije jednako odgovaran kao @@@.
    ..........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da ga je pitao "koliko je sati bilo bi " pa na sat se moze posmatrati sa vise aspekata a u sustini sat datira jos od Kulina Bana a kad već pomenuh njega on je vazda bio za prave frontove.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajmo svi da se izglasa ta Pozitivna pa da pocinemo..
    Nemamo lobi al' imamo damu ! Eviva !

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by The.Sloth View Post
    Evo za one koji nisu kraj malih ekrana, uzivo prenosim intervju Komnenica i Lekica .

Komnenic: Gospodine Lekicu sta mislite o XYC ?
    Lekic : Pa znate kako , mmm, hmhm, XYC je jedna vrlo kompleksna i ozbiljna tema , mmm, hmmh, khm mm, i bojim se da bi nam oduzela previse vremena .

Komnenic: Gospodine Lekicu, sta mislite o ABC i kako bi uticalo na DFG ?
    Lekic: mmm, hmm, mmm, pa ,, znate kako, ABC je jedna vrlo ozbiljna i kompleksna tema i bojim se da sada gubimo nit i odlazimo u predugu digresiju./

Komnenic: Sta mislite o tome da li bi to sto je vas predstavnik @@@ radio i picao ### lose za vasu kampanju ?
    Lekic: Pa znate kako, hmm, mm, pa ne zaboravimo da je i onaj ))) isto pricao ### i to jos gore , pa ipak mislim da hm,.... sad kad bi se , hmm, aa,, mhmm , upustili u tu temu da bi izgubili
    Komnenic (podpitanje) : ali zar vam se ne cini neozibljnim da
    Lekic : Ne ne , dozvolite da zavrsim ,hmmh , mmm , ipak nije isto kad onaj ((( koji je na odgovornoj funkciji nije jednako odgovaran kao @@@.

Aooo, bas sad odslusah. Jako lose.
    Unervozio se, kao da nikad nije bio resetan sa nezgodnim pitanjima ranije.
    Krivokapic, Vujanovic i Djukan mnoooooogo bolje klize kroz materiju ''pricati, izbjeci odgovor, ubijediti, preokrenuti, ispasti u pravu''
    Pokusava da izbjegne odgovor kao malo dijete kad napravi stetu.
    Nije on za ovaj posao.
    Sukovic ga je stedio itekako u odnosu na Komnenica.
    Last edited by Kliker17; 11-10-12 at 21:36.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izgubice vala i dps jednom izbore samo je pitanje kad, a mislim da ce ovih izbora popusisti minus za razliku na predhodne

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Šta je sa Lekićem ovo, on se realno "raspada" - kako se kaže u narodu. Tačno se vidi da izbjegava odgovore, toliko o tome koliko bi se on tu šta pitao. Ne smije javno da se izjašnjava. Vidi se da zna šta je ispravno ali jbg ipak zbog neke gospode koje su na višem stepenu od njega ne smije da se tačno i precizno izjasni. Ne znam stvarno, sve u krug i taman ovako kako napisa @The.Sloth. Nema tu sreće.

Zašto je ovo ovako kod nas? Uvijek ovo čudo, moramo da biramo između dva zla i onda da biramo ono manje.
    Treba ovu PCG probat pa šta nam "Sila" da. Abazović mi kod njih izgleda ozbiljno tako da očekujem ozbiljnost kod njih a ne neko udruživanje sa "Srbima" kako kažu DPS-SDP.
    Last edited by mneonly; 11-10-12 at 21:47.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Aooo, bas sad odslusah. Jako lose.
    Unervozio se, kao da nikad nije bio resetan sa nezgodnim pitanjima ranije.
    Krivokapic, Vujanovic i Djukan mnoooooogo bolje klize kroz materiju ''pricati, izbjeci odgovor, ubijediti, preokrenuti, ispasti u pravu''
    Pokusava da izbjegne odgovor kao malo dijete kad napravi stetu.
    Nije on za ovaj posao.
    Sukovic ga je stedio itekako u odnosu na Komnenica.
    Nije da detaljno pratim kampanju, ali njega sam bas nekako mimoilazio ovih mjeseci (nenamjerno) i tek sam veceras poslusao 30ak minuta njegove price. Da budem iskren iako sam imao namjeru da pazljivo poslusam sta govori nije mi polazilo za rukom jer covjek nista konkretno nije ni pricao pa mi je paznja letjela na govor tijela, mimiku i stil izrazavanja.
    Cinjenica je da se on po mnogo cemu razlikuje od ove "politicke elite" na koju smo navikli, ali to nije dovoljno samo po sebi da doprinese bilo kakvom novom kvalitetu na politickoj sceni. Necu licitirati jeli naivan ili bezobrazan (jer to su jedine dvije kategorije ljudi koji su aktivni u cg visokoj politici) , ali jasno je da je miljama daleko od "lidera" koji bi uspio da predvodi onaj cudni karavan koji se krije iza njega.
    Dakle jos jednom u CG, "na istoku nista novo"
    ..........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Šta je sa Lekićem ovo, on se realno "raspada" - kako se kaže u narodu. Tačno se vidi da izbjegava odgovore, toliko o tome koliko bi se on tu šta pitao. Ne smije javno da se izjašnjava. Vidi se da zna šta je ispravno ali jbg ipak zbog neke gospode koje su na višem stepenu od njega ne smije da se tačno i precizno izjasni. Ne znam stvarno, sve u krug i taman ovako kako napisa @The.Sloth. Nema tu sreće.

Zašto je ovo ovako kod nas? Uvijek ovo čudo, moramo da biramo između dva zla i onda da biramo ono manje.
    Treba ovu PCG probat pa šta nam "Sila" da. Abazović mi kod njih izgleda ozbiljno tako da očekujem ozbiljnost kod njih a ne neko udruživanje sa "Srbima" kako kažu DPS-SDP.
    Lekić je smokvin list vesele druzine i samo ... nesto pokriva. Nema trika kad se pogleda sa strane, a da se ne vidi da je ponedje teska golotinja

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

''Podršku DPS-u na završnoj konvenciji pružili su i rukometašica Bojana Popović i košarkaš Sead Šehović.''

Imamo i mi nase Djokovice svaka cast za ovo nema sto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Frontasi su Srbi u oblandi, a pozitivni su buduci medojevic.
    Last edited by Arion; 11-10-12 at 22:16.
    Nada poda me separar da amor de deux

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    ''Podršku DPS-u na završnoj konvenciji pružili su i rukometašica Bojana Popović i košarkaš Sead Šehović.''

Imamo i mi nase Djokovice svaka cast za ovo nema sto.
    Nije to nista , i Cak Noris je za DPS , odavno...

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Nisam bas pratio temu,ne razumijem se mnogo u politiku ali ovako

Znamo da ce DPS uzeti preko 40%,to su procjene nekih anketa (koje su na svim izborima do sada skoro tacno pogadjale,najvisa omaska koju su napravili je u 3,4% koliko sam citao)

DF ce uzeti preko 20%

SNP mislim preko 15%

Pozitivna preko 10%

E sada poslije izbora udruzuju se DF i SNP (to su i najavili) onda ja vidim veliki pritisak na Pozitivnu od strane DPS-a i sa druge strane SNP-a i DF-a,onda ce vjerovatno biti ucjena od strane Pozitivne da im DPS da to i to (da oni vode odredjeni dio u vlasti) ako ovi odbiju Pozitivna ulazi u koaliciju SNP-a i DF-a,znaci u svakom slucaju DPS gubi jer ako Pozitivna udje sa njima imace veci dio vlasti ako udje sa DF,SNP onda DPS pada.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by blokteatar View Post
    Nije to nista , i Cak Noris je za DPS , odavno...
    ziva istina i ja sam cuo

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by Arion View Post
    Frontasi su Srbi u oblandi, a pozitivni su buduci medojevic.
    A kako bi definisao onda DPS-ovce pošto su bili i četnici i liberali i veljecrnogorci i još malo pa marsovci ?

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

ne ne, eVroatlanđani pa tek onda marsovci
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Page 49 of 64 FirstFirst ... 3945464748495051525359 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)