View Poll Results: Na parlamentarnim izborima ću glasati za:

Voters
258. You may not vote on this poll
  • Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović

92 35.66%
  • Hrvatska građanska inicijativa - Ljerka Dragičević

2 0.78%
  • Koalicija Zajedno - Miloje Šestović

2 0.78%
  • Koalicija Evropska Crna Gora - Milo Đukanović

31 12.02%
  • Socijalistička narodna partija – Srđan Milić

6 2.33%
  • Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić

1 0.39%
  • Demokratski front - Miodrag Lekić

44 17.05%
  • Bošnjačka stranka - Rafet Husović

7 2.71%
  • Grupa građana „Albanska omladinska alijansa“

0 0%
  • Srpska sloga - Jovan Markuš

3 1.16%
  • Koalicija Force i Građanske inicijative - Vaselj Siništaj

0 0%
  • Politički savez Demokratske partije, Albanske alternative i Demokratskog saveza - Fatmir Đeka

0 0%
  • Koalicija DUA i Partije demokratskog prosperiteta - Mehmet Zenka

1 0.39%
  • Još vagam

19 7.36%
  • Ne izlazim na izbore / neću glasati

50 19.38%
Page 48 of 64 FirstFirst ... 3844454647484950515258 ... LastLast
Results 1,176 to 1,200 of 1579

Thread: Parlamentarni izbori 2012

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

http://www.cdm.me/politika/izbori-20...moze-ponistiti
    Izgleda da Srpska sloga (ili lista ne znam je li to isto) ipak ulazi u parlament
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    9,660
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Kakvo zakopavanje u samo par dana...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Izgleda da Srpska sloga (ili lista ne znam je li to isto) ipak ulazi u parlament
    To bi bilo super po opoziciju generalno ukoliko bi se zaista desilo. Jer u suprotnom taj procenat njihov bi se raskubao po ostalim partijama, na koji naveci dio onda ima pravo DPS. Takav je grdni zakon valjda
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Prije bih rekao da je to super za SDPS.
    Par jeftinih poslanika nikad nije na odmet
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Kakav poklon za SNP. Ne sumnjam da će ga iskoristiti.
    http://www.vijesti.me/izbori-2012/sn...u-clanak-95432
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Ovo obecanje 40000 radnih mjesta mi lici na onaj Velasevicev projekat na fejsbuk proteste taman je ovakve nekakve stvari obecavao

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Izdvojio bih kretensko pitanje(ne Sukovica kao kretena, ne on to nije, dobar je to vojnik dps-a), valjda upuceno nekim Crnogorcima koji se razmisljaju da li da glasaju Front. Pita on Lekica o spomeniku Pavlu Djurisicu, kao valjda aktuelnom i gorucem pitanju. Pa ne znam da li se neko od nas Srba sjeca toga, a ne ovaj Lekic.
    EL Re, Racak je bio inicijalna prevara zapada da se pocne bombardovanje. Mup Srbije je, znajuci sta se moze ocekivati, zvao strane posmatrace da nadgledaju akcijju. Naravno, sve je to iskorisceno protiv Srba da se osude za zlocin. Interesantno, Racak je bio povod za bombardovanje, kasnije bio tacka optuznice, kad odjednom Racak vise nije predmet optuznice, skinutai tacka, a posle je uvrsten i kao pokazna vjezba za uspjesno izvedene akcije za nelke zapadne armije.
    Ne znam sta ce da bude u nedelju, samo znam da covjek, ako ima i zeru pristojnosti, jednostavno nece glasati dps. Kakva bEda.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

neeeeeeeeee! bez ako neces da ti udba dolazi na vrata. Mi smo svi prosli kroz to

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hahahaha! A dok se on dovuce do mene, ja mogu 3x poc do Cetinja i vrnut se za BG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    To bi bilo super po opoziciju generalno ukoliko bi se zaista desilo. Jer u suprotnom taj procenat njihov bi se raskubao po ostalim partijama, na koji naveci dio onda ima pravo DPS. Takav je grdni zakon valjda
    Otkud ti ta ideja i da li je to nedavno modifikovana formula izbora poslanika?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,673
    Thanked in
    3,837 Posts

Toliko kvaliteta na obje strane, prosto se međusobno potiru. Nije ni čudo što je stranka "neglasača" na drugom mjestu na ovom forumu. Ne zna se za koga prije da se čovjek odluči.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    To je i dalje tako, po Dontovoj formuli najveci broj glasova (kako ih nazivaju rasuti glasovi) idu prvo najjačoj partiji pa onda ostalim
    Што на вјеру праву не похули,Што се не хће у ланце везати,То се збјежа у ове планине

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    pa sta mislis da se desava sa glasovima partija koje ne prodju cenzus?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Bookmakers View Post
    To je i dalje tako, po Dontovoj formuli najveci broj glasova (kako ih nazivaju rasuti glasovi) idu prvo najjačoj partiji pa onda ostalim
    Poslije svakih izbora se objasnjava ta formula i dzaba a evo link pa sa sve detaljnim objasnjenjima i primjerima sa prethodnih izbora ....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    pa sta mislis da se desava sa glasovima partija koje ne prodju cenzus?
    dzaba krecili
    Primjena d’Ontovog sistema nalaže da se najprije izračuna biračka masa svake izborne liste ili prevedeno na naski broj glasova koji je svaka lista osvojila u izbornoj jedinici. Potom se biračka masa svake liste dijeli brojevima 1, 2, 3,...N (N je broj poslaničkih mjesta do zadnjeg poslanika izuzimujaci valjda one predvidjene za manjine). Biračke mase za svaku od lista se potom rangiraju s obzirom na njihovu veličinu, i to od najveće do najmanje. Najmanja od njih je zajednički djelitelj. Zajednički djelitelj je kriterijum raspodjele mandata između kandidatskih lista. Svakoj listi pripada onoliko mandata koliko je puta zajednički djelitelj sadržan u njenoj biračkoj masi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Milo se jos od referenduma nije nalazio u neprijatnijoj situaciji. Nije to, medjutim, nista sto njega mnogo pogadja, samo sto, je li, mora da preturi to preko ledja i da malo izlaze narod ovih 15 dana i sve ce se opet vratiti u normalu.

Pada povjerenje u ECG i to je svakom zivom jasno, ali to je nesluceno jaka masinerija koja ce i ovog puta pobijediti. A zasto?
    Jer kad sada u nedelju pobijede oni su mirni narednih iha-ha godina.

Zato Milo obecava 40 000 novih radnih mjesta i ostale nebuloze, isto kao sto je par godina ranije obecavao prosjecnu platu 550 eura, zato plete njegovim prepoznatljivim underfucking stilom po ovim karikaturama od oponenata. Provjereno, to kod naroda prolazi. Kod koga ne prodje, proci ce donacije, usluge i zaposljavanja.

Ne znam na cemu ljudi zasnivaju optimizam da ce u nikad tuznijoj, "smejem se a place mi se" kampanji u kojoj se ne zna ko je od koga gori, vladajuca koalicija koja se u takvom okruzenju odlicno snalazi vec 20 i kusur godina, ostvariti osjetno slabiji rezultat, da ne pominjem rijec "izgubiti".

Koliko god opsta situacija bila losa, toliko i vise su opozicioni prvaci nesposobni da to iskoriste.

Dok god za protivnike ima ove koje ima trenutno, ja se za Mila ne bojim. To je ona prica od unazad nekoliko godina, da ne vidimo jednostavno alternativu postojecoj vlasti.

Srdjan Milic je bezopasan politicar. Ovo su bili izbori koje je trebalo da iskoristi da se ustolici kao neprikosnoveno najjaci oponent vlasti a on se opet povukao u misju rupu. Klasicni blefer.
    Srpski front se i dalje blamira u ko zna kojem pokusaju da ujedinjeni dodju do vlasti. Pokusavaju da prevare glasace precutkivanjem srpskih parametara istovremeno prezentujuci ovu maskotu od Lekica kao balansera izmedju nespojivih krajnosti. Vjecito me kopkalo zasto bas on? Nije im prvi put da koketiraju sa njim a ovog puta su ga stvarno doveli. Zasto on kad je ovako tragicno nemocan. Taj covjek u poslednjih 15 dana nije iskazao 3 normalne i kvalitetne recenice. Zamornija i manje atraktivna kopija Sveta Marovica.
    E tek od malo modernije kopije D. Hajdukovica nema vajde. I one nabedjene plavuse koja cio zivot masta da se bavi politikom pa ne moze da skrije silno uzbudjenje sto joj se zelja ostvarila. Ako su B Micev(uz duzno postovanje), i gdin Dritan, snage koje treba da povedu politicki preokret molim Vas da neko upali svijetlo i iskljuci Benija Hila.

Nema straha za Mila. Milo Milo Milo.

Inace, moram vam reci da mi je strasno simpaticna Srpska sloga. Svakim danom su mi sve drazi i da imam dva glasa, drugi bi sigurno bio njihov. Dolje R. Kadic.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Niko nije nagrdio sam sebe kao SNP,
    nude barjak da barjace,
    nude himnu da se stoji mirno,
    nude jezik , da lizu sanove,
    i dupe,
    iskacu im VAMPIRI iz rupe,
    ko ne voli,
    ispruze mu srednji prst,
    i daju mu, nogu u dupe.

Dobar dio njiOvih glasaca je jednom nogom u grob, mnogi ce prije osvanut u PO-BIJEDI, nego izac da daju GLAS, sa takvom opozicijom, samo do VRATA PAKLA,
    ne vidim od CRNIH DJAVOLA SPAS,
    a vicu kao mi sa Laza kad zovemo u Stravce, da im javimo da je umro Veljisa SUJOV.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by augustin View Post
    Nadam se da mi ne osporavas pravo da izrazim svoje vidjenje samo zato sto ne zivim u Crnoj Gori.
    naravno da ne osporavam, i ja cu izrazavati svoje vidjenje i kada vise ne budem zivio ovdje problem je u tome sto si barem rijecima(a nebitno zasto) podrzao tu istu vladajucu koaliciju koja je nanijela stetu i tebi i drzavi... a sto su neke stvari koje ja ne mogu da pojmim, izvini ali mi nikako ne ide

P.S. ako ti nije bilo jasno iz ovoga sto sam prethodno napisao i posta B+G koji sam citirao, zasto mi je milo/predrago () sto objektivni pokazatelji govore da ce vladajuca koalicija pobijediti na izborima, da razjasnim: izvjesno je da ce se, nezavisno od nijansi rezultata izbora, u iducem 4-godisnjem periodu SDPS po prvi put naci izmedju cekica i nakovnja, i volim da ih vidim u toj poziciji.
    nije mi jasno, jer ako nisu znali da upravljaju Crnom Gorom onda kada je to bilo lakse ne vidim zbog cega se nadas da ce znati onda kada bude bilo dosta teze?! imas li neki argument cime bi to potkrijepio? Ja nemam licno nista od toga sto ce se oni iduce 4 god. pokazati u jos gorem svjetlu nego do sada i sto ce biti ocrnjeni vjerovatno i sa nekih adresa od kojih do sad nisu... tj. sto hocu reci da nasladjivanje njihovoj muci ne bi Crnoj Gori bas nista donijelo. Nisam osvetoljubiv i za neke od njih koji su koliko-toliko valjano obavljao svoj posao bih nasao mjesta i u novom sistemu, mozda je to i greska.

Sto se tice drugog dijela tvog posta (ovog dje ides na loptu, a ne na igraca, sto Milovan ima obicaj da kaze) - konkretna rjesenja koja rezultiraju direktnom koristi za obicne ljude se mogu prezentovati i bez poluga vlasti, i upravo to su teme koje u nekim drugim politickim sistemima zauzimaju centralno mjesto u predizbornim kampanjama.
    phah, konkretna rjesenja se mogu prezentovati i na ovom forumu, ali bez poluga se nijedno ne moze realizovati...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ja ne znam treba li vece potvrde da oni rade za vlast(OK za mandica se to zna od poodavno)... jer ne mogu da vjerujem da su toliki debili da ne znaju da svaka ovakva izjava povecava broj glasaca dpsa
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Svim narodima -nacijama zelim isto sto zelim mojim potomcima tako MI BOG POMOGAO, Srbima, Hrvatima, Albancima ,Bosnjacima, Romima, Jevrejima i LGBT populaciji, a sto zelim IDEOLOGIJAMA , Cetnickim, Ustaskim, Fasistickim, Komunistickim, Nacistickim i vjerskim TALIBANIMA PRAVOSLAVNIM I ISLAMSKIM I ZILOTIMA, to mi ni KRVNIKU BOG NE UDIJELIO.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ono sto je meni najzanimljivije u ovoj kampanji i sto se prvi put ispostavlja, bas onako jasno, je da su ciljna grupa DPS-a zaista polupismeni, prostiji, imovinski simomasniji glasaci, ruralno stanovnistvo sklonije manipulisanju, svi ostali manje vise imaju normalniju pricu, njihova je zaista za najprostiji svijet u ovoj zemlji.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Glasaci DPS-a manje/vise:
    -radnici drzavnih firmi koji su iz opravdanih/neopravdanih razloga preplaseni za svoj radni status posle izbora
    -bogati gradjani, sto legalno sto nelegalno, poslodavci koji 1e poreza jos ne dadose u kasu CG, imucniji gradjani
    -seljaci koji zive od krave/koze, koji su culi reklamu "iz godine u godinu sve bolje zivimo, Plav, Pluzine, Mojkova...." i koji su od komunizma navikli da ih samo jedna vlast goni i njima je to ok, jer ne vide probleme, zive kao prije kao posle
    -prestraseni, siromasni i vecinom ne previse obrazovani narod, koji sto zbog straha, zbog neinteligencije za boljim izborom, ili zarad sitnih interesa glasaju dps
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Glasaci DPS-a manje/vise:
    -radnici drzavnih firmi koji su iz opravdanih/neopravdanih razloga preplaseni za svoj radni status posle izbora
    -bogati gradjani, sto legalno sto nelegalno, poslodavci koji 1e poreza jos ne dadose u kasu CG, imucniji gradjani
    -seljaci koji zive od krave/koze, koji su culi reklamu "iz godine u godinu sve bolje zivimo, Plav, Pluzine, Mojkova...." i koji su od komunizma navikli da ih samo jedna vlast goni i njima je to ok, jer ne vide probleme, zive kao prije kao posle
    -prestraseni, siromasni i vecinom ne previse obrazovani narod, koji sto zbog straha, zbog neinteligencije za boljim izborom, ili zarad sitnih interesa glasaju dps
    Sve isto se moze reci ali za ukupnu ponudu svih stranaka u CG i SVE glasace..Nivo, karakteri, mentalitet.. "Korisnici".. Sve isti za licnu korist. Ne vidim razliku.
    Cim neko glasa za ovu "ponudu" budalastina na CG sceni, taj ima DEBEO licni interes i mogucnost za prosperitet najuzeg kruga oko sebe. A to sto ga fol briga za opsti interes i one druge, e to matku o repitj. Folirancija placenika i duznika partija i njihovih pojedinaca.
    Providno do plasticne anatomije.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-10-12 at 18:19.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,673
    Thanked in
    3,837 Posts

Najgore od svega što čovjek godinama postaje sve svjesniji kakvi likovi vode državu. Mislim, po rezultatima se i dosad znalo koliko su sposobni, ali kad se visoko kotiraju ljudi koje lično znate po petnaestak godina i više, smuči mi se na život. Ne zato što im ja nešto zavidim pa bih volio da sam na njihovom mjestu, nego jednostavno ljude poznajem dobro i znam koliki su njihovi dometi. A ima ih i u vlasti i u opoziciji. Mlađi čovjek uvijek može da bude u zabludi da tamo neki stariji funkcioneri nešto znaju pa su zbog toga došli do pozicije. Ovako, pratim napredovanje od dana kad su dijelili letke na ulici pa sve do članova glavnih odbora, portparola, članova raznoraznih odbora i tako dalje.
    Last edited by NHM; 11-10-12 at 18:47.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Page 48 of 64 FirstFirst ... 3844454647484950515258 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)