O benzinu i o autima..
Pozitivna Crna Gora - Darko Pajović
Hrvatska građanska inicijativa - Ljerka Dragičević
Koalicija Zajedno - Miloje Šestović
Koalicija Evropska Crna Gora - Milo Đukanović
Socijalistička narodna partija – Srđan Milić
Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić
Demokratski front - Miodrag Lekić
Bošnjačka stranka - Rafet Husović
Grupa građana „Albanska omladinska alijansa“
Srpska sloga - Jovan Markuš
Koalicija Force i Građanske inicijative - Vaselj Siništaj
Politički savez Demokratske partije, Albanske alternative i Demokratskog saveza - Fatmir Đeka
Koalicija DUA i Partije demokratskog prosperiteta - Mehmet Zenka
Još vagam
Ne izlazim na izbore / neću glasati
Siguran sam da ima i takvih ljudi, koji bi bili spremni da se zrtvuju u toj borbi protiv korumpiranih smradova. Medjutim kad pogledaju u nazad zadnjih 20 godina vide da ima 40 "nerasvijetljenih ubistava", od mafijasa do visokih drzavnih funkcionera. Kad razmisle dodju do zakljucka da ce i njihova smrt biti samo jos jedan zataskani slucaj. Evo poslednji slucaj koliko se sjecam su cetvorica pogranicnih policajaca koji su pokusali da ukazu na nepravilnosti u radu i sta se desilo? Svi su napustili drzavu jer im niko ne garantuje bezbjednost. I o cemu dalje da pricamo?
O benzinu i o autima..
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Pravi se da ne znas nista o tome ili ces morat kod rodbine u Luxemburg.
Spada li ovo ođe?
http://www.vijesti.me/vijesti/cijena...o-clanak-95079
"Iz Ministarstva su kazali da su cijene benzina pale jer je prethodni obračunski period obilježio relativno stabilan valutni odnos eura i dolara, kao i stabilne vrijednosti dizel goriva na Platt’s kotacijama."
hoće li mi koji ekonomista objasnit kako cijene padaju ako je sve STABILNO?!
She is only here to annoy herself!
evo mogu ja. Na isti nacin kao sto 1 meleon postaje 11. Obrtanjem i okretanjem - Eppur si muove - kako vole Galileja
Naravno da ce se naci neko objasnjenje tipa "stabilnost = rast povjerenja = povoljnost = nevidljiva ruka" i to je to![]()
Nesam ekonomista, ali kad bih ja htio da zgrćem pare bez prećeranog rizika, uradio bih sljedeće: kad mi je situacija malo nestabilna i nisam siguran oće li bit redovnog snabdijevanja gorivom (nebitno da li je u pitanju odnos između valuta, situacija na Bliskom istoku, smanjenje proizvodnje nafte ili bilo šta drugo), onda fino dignem cijene na nerealan nivo, čisto da mi se ne desi da, iz bilo kog razloga, cijena na svjetskom tržištu skoči, a ja moram 15 dana da prodajem gorivo po nižoj cijeni od one koju mogu da postignem. Daleko bilo da mi marža bude samo desetak posto. Kad nema opasnosti od povećanja cijena goriva u tih petnaestak dana (sve je stabilno), ajde de, malo ću spuštit cijene jer mi se teško može desit da izgubim profit samo zato što su mi cijene bile na realnom nivou, a na svjetskom tržištu one skoče.
U suštini, to je vraćanje na staro stanje, ali ne baš potpuno. Uvijek je to novo stanje na višem nivou od nekog starog stanja koje bi realno moglo da se postigne.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A sta mislis da naftasi rade drugacijeKad poraste cijena na berzi śutri dan poslupi, a kad padne cijena na berzi onda kazu "jes pala ali to su jos one stare zalihe kad nafta bila u krv skupa."
Ja sveukupno za tržište i pričam. Pa kad se tome doda i ugradnja, nije ista cijena. A kod nas je konkretno tako bilo kad su se mijenjale cijene cigara naniže prije neku godinu, a trafike prodavale po istim cijenama sa izgovorom o zalihama.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
To ne moze da se radi u zemlji gdje vlada odredjuje cijene nafte.
Pazi sta bi se desilo,
ECO bi ispraznio rezervoare relativno brzo, i poceo da prodaje skuplje gorivo, dok bi LUKOIL npr imao jos pola rezervoara starog goriva po jeftinoj cijeni, i onda bi bilo da je u tom periodu LUKOIL najjeftinija pumpa... bile bi razlicite cijene na pumpama
...i onda dodjemo do toga da je drzava ta koja je odredila da ne moze biti taj sistem koji ti Hari Krisna rece.
U zemljama gdje vlada ne odredjuje cijene goriva, upravo je taj ispravni sistem, tako da, hvala vladi Crne Gore !
Njak Njak Njak
Svi za Mila da glasate jer mi znamo zasto!
Jesam li vam nedostajao? Kako ne..irate:
Elem, izbori su blizu.
Pozitivna uspijeva da kida glasove ECG i to po vešćem tempu nego što su se nadali u DPS. Toga su doduše i bili svjesni u DPS pa su pustili Bošnjačku i Hrvatsku srani da izađu same, jer zbog manjinskog zakona sigurno osvajaju mandate. S jedne strane dobro bi bilo da DPS izgubi, a s druge strne je pitanje, šta ako pobijede? Kako misle da isprte do proljeća.
Veliki poljubac za Demagigora Lukšića i današnju izjavu "Oni koji se protive našime kreditnim zaduživanjima se zalažu za manje plate". Kakvo perfidno zamajavanje budžetskih korisnika?! Mislim, šta vi radite kad ostajete bez para? Zaduižite se i nastavljate sa istim načinom trošenja ili nešto mijenjate? Logično je da smanjite troškove, investirate i slično. Jok Igor, on se zadužuje, jer zna da ih on neće vraćati.
AVANTI MOJTENEGRO
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Nemam tih iluzija, cak me ne bi iznenadilo da nova vlast ne bude previse bolja od prethodne. Vazna je cinjenica promjene vlasti, jednom kad ljudi shvate da je to moguce, proces mijenjanja lose vlasti za nesto bolju mozemo ponavljati dok ne dobijemo zeljeni rezultat.
Mislim da pripisujes tim ljudima vlastitu racionalnost. Kad pricam sa njima svako priznaje da nesto nije u redu i da partiji trebaju reforme. Ali 99% vremena i energije se trosi na nadgornjavanje, otimanje oko tendera, poslova, poslica, bespovratnih kredita, sefove paznje, ljubavnica i slicnih stvari od javnog interesa..
* Ta grana na koju shjede ti je često korišten izraz, koji jako zvuči a ne znači ništa, odnosno, upitno korisno a svakako prećerano uprošćavanje ipak malo složenijih stvari. Za ovaj trenutak je sasvim realno ( a da ne pominjemo pragmatično ), da i te kako ponajveći dio DPS-a reinstalaciju zaribalog sistema vidi kao napredak partije, a ne ukidanje aparata za disanje. Prvo, zato što je jasno ko dan da to mora da se radi e ne može drugačije, usled mnogo faktora, i drugo, što nije DPS jedno živo biće sa jednom dušom, no ih tamo ipak ima raznih. Ili stvarno logiciraš da 40% građana Crne Gore živi i oće da živi od lupežanja, svi ko jedan?
s obzirom da je luksic izjavio da su oni jedina ozbiljna politicka partija u CG i da oni daju obecanja i program koji mogu da ispune, postavicu 3 pitanja u jednom. autoput, zaobilaznica oko HN-a, most na verige - dje su??? ova prva stavka je novija, ali ove druge dvije se vrte vec 20 godina.
<--- leuk
I on će da ti odgovori sa RECESIJA
Mi smo u stvari 10 god. planirali da izgradimo to što smo obećavali i taman da počnemo kad nastupi RECESIJA.
Vidite kako smo sačuvali CG od recesije, njeni građani ne žive gore nego što su živjeli prije nje.
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Danas dobio ponudu od 70e da prodam licnu,sto mislite vi o tome?
Takodje jel' ovo laz sto kazem...Izvedite me na pravi put..![]()
Ako nisi - mijenjaj nick![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
zar ne bjese 100?![]()
She is only here to annoy herself!
Prodaju se i za 50e.![]()
I don't get lucky. I make my own luck.
To ne postoji daj dokaze![]()
Ja moju cijenim 1000, a ne ne, nece mi tamo neka aktivistkinja DPS-a trljat medjunozje s mojom licnom, zamisljajuci da ja to uzvio radim, nisam ja jeftin, no ima da plati![]()
![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
To mi je na facebook stiglo,tako da detalje ne'odajem,ne bi bilo lijepo.
A toga nema kod nas.sve posteno.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks