Originally Posted by
avitanretla
Jel se salis covjece? Prosle izbore su bili redovi ispred banaka (cini mi se hipotekarne,mozda lazem.) par dana prije izbora. To je javna tajna ljudi,dje zivite vi?
Ja sam vam naveo takodje 100% istinitu pricu da se u Vodovod dolazilo kod direktora i zapisivao maticni broj,biracko mjesto dje glasas i naravno,koga ces da glasas!
Takodje znam i 2 primjera,jedan je novi od prije 3 dana,dje djevojka koja ima prosjek preko 9,trazila je posao, inace sa sjevera je,dosla na razgovor u jednoj drzavnoj firmi,zadovoljni i pitaju je pitanje kako su rekli `mozda malo skakljivo,ali,da li imate clansku kartu dps-a?` zacudjeno cura odgovara da nema (iako glasa dps(!)) i rekli su da im je zao ali da joj fali taj DOKUMENT i da dodje sjutra sa njim. Djevojka ode,izvadi,vrati se...
Drugi je star godinu ipo, Ministarstvo Odbrane. Identicna prica.
Samo ljudi koje ne zanima politika u zivotu i koji se druze sa ljudima istih NEinteresovanja,mogu SRECOM da zive bez tih slucajeva oko sebe.
ja opet rekoh u mom drustvu koje je zaista saroliko, ima svih nacionalnosti od onih sto glasaju dps, hgi sns snp itd.
ja sam cuo 100% istinitu pricu da su vidjeli cudoviste iz loh nesa isto tako . jedno je cuti a drugo kada ti neko iz drustva to dozivi.
ja koliko sam ukapirao, dosta se ljudi uclanilo u dps u nadi da ce tako dobiti prije posao, mada opet znam primjere iz mog drustva dje su neki bili i preaktivni u dps ili sdp pa se jos ne zaposlise nidje a dobro su ih zaduzili.
definitivno ima zaposljavanja po partijskoj osnovi da se ne lazemo, ali to nije u toj mjeri u kojoj se prica. ajde mi iskreno poznajes li nekoliko ljudi koji nisu clanovi dps i sdp a da rade u drzavnm firmama i ako znas kako li ih trpe tamo?
ja poznajem i to ne malo. a i mislis da sjutra opozicija koja dodje na vlast nece zaposljavati svoj kadar??
da uzmem primjer, sto mislis sto bi bilo vise fer da se zaposlis ti koji podrzavas opciju koja je dosla na vlast i ti si sve ucinio da oni budu tu ili da zaposle mene koji sam bio protiv njih i borio se da ne dodju tamo dje su??
ko bi trebao da im aprednost u zaposljavanju a skola nam isto za to mjesto?
i za kraj , ovaj sistem treba mjenjati ali dok je vlast ovakva kakva jeste i pravi podjele, a pozicija jos tragicnija sa tedencijom jos vecih podjela mi jadni misevi mali zivjecemo kao do sada. nego jedino sto me tjesi to je da smo navikli da nemamo pa ti ne pada tesko.
jedino sto se nadam da su ovi izbori pocetak kraja i ne nadam se necem senzacionalnom na njima da ce se desiti ali se nadam da ce se bar nesto malo desit da mogu misliti da za koju godinu bude bolje sa nekim novim ljudima na celo drzave , sa nekim novim ljudima na vlascu. neka ovi izbori budu prvi korak ka tome, da ne bude vise pitanja oko zastave, himne i jezika nego onog sto mi puni frizider i placa racune za struju koji su kao i ova vlast. trosim malo , oni dodaju malo vise ako ne platim kidaju a nemam koga pitati sta placam i zasto im aneka stavka od 20 eura koju ne razumijem. da dodje opozicija ova prosrp racun bi bio isti samo bi bio druge boje, crveno plavo BELI
Last edited by lepetanac; 28-09-12 at 01:34.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Bookmarks