Ima više od godinu i po kako neprestano koristim iPhone 4 - i moram priznati da telefon NIKAD nije zakočio, a svašta nešto sam natrpao u njega ... Sve, sve - ali slogan: "it just works" se pokazao potpuno istinitim u mom slučaju.
Za to vrijeme - kolega s' posla je evo 6-ti put resetovao Android telefon (HTC Wildfire) - jer strahovito uspori i baguje (a ne koristi ništa osim osnovnih funkcija telefona + email) ...
Ubaci MIUI na s3 i odani dušom Nooth1ng..
Tobke sat posla, a poslije toga nema restarta, kočenja, bagovanja, vađenja baterije..
Sent via pisaća mašina Galaxy Note
WTF!? :shock:
Možda može ubaciti kakav task u cron-u da automatski flešuje custom ROM na svakih po ure?
Ili naprosto resetuješ telefon na par sati da se riješiš muke. A možeš telefon držati i isključen pa ga uključivati samo po potrebi - onda nemaš problema sa flešovanjem custom rom-a! :joint:
Pa da, tako je isto i na iOS-u ... hmm ... ili ipak nije ... :?
boze kako se ovaj Djoks pravi pametan, boze kako se pravi pametan
njemu nije iphone zakocio cijenu godinu dana :shock:
boze kako se pravi pametan
drugu mu wildfire koci? boze i drug mu se pravi pametan
ajde svi da flesujemo telefone, AJDEEE
ajde da pokupujemo ferarije i a martine pa da ih povedemo kod sahovica da oni taj motor prerade i da oni to malo bolje odrade
jer te budale iz italije tj engleske pojma nemaju
(to vam je poredjenje drage kolege, kad kupite s3 morate da mu ubacite custom ROM, jer sa fabrickim bas zna da baguje, al eto ponovo se ja pravim pametan)
Last edited by Nooth1ng; 25-09-12 at 15:40.
Poznato je da Apple bira hardware i pravi software.
Samsung pravi i bira samo hardware. Software mu je "nametnut" i on pokušava da napravi najbolje za njegove telefone. Pošto se programi i aplikacije ne prave samo za Samsung već i za desetine druhih proizvođača logično da će neko nekad instalirati neku aplikaciju koja će mu krešovati telefon.
Tu je i prednost Androida. Možeš da odradiš underclock ili overclock, možeš da ga povežeš sa HDMi na televizor, možeš da ubaciš software koji je brži ili koji čuva više bateriju, imaš ih u više dijagnola, više konfiguracija, više opcija. To je ono što Apple korisnik ne razumije i ne može da razumije jer to nikad nije osjetio. Njemu je 3.5 inča taman, a i njegovim korisnicima iako je poznato da je nemoguće da pasuje iszo đetetu od 10 godima i košarkašu od 2m.
I poznato je da zajednica developera zna da napravi bolji rom nego fabrika. Tako je bilo i za windows mobile tako je sada i za Android. Za svaki automobil imate šeme kako da motor radi bolje da troši manje, ili da ide brže. Fabrika samo stavlja referentne vrijednosti i isto je sa Samsungom.
Zajednice korisnika (čitaj xda) za Apple nema i nikad je neće biti jer to nije u duhu Apple zatvorenosti. Stoga više volim da mojem telefonu mogu da radim što oću, a ne da mi vrh doživljaja u njemu bude ubačivanje cydie.
E ovako se pise post.
Bravo bugi (al ozbiljno). Lijepo objasnjeno i priblizeno.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Nijesam znao da se iPhone ne može povezati na TV putem HDMI-a. :shock:
Da su ljudi ovo znali - ne bi ga ni povezivali !
To je, zaboga, telefon - a ne unix-based server ili kao kakvi Tomos APN 4 - da mu širiš cilindar i ugrađuješ 6-tu brzinu ...
Što će sjutra zatrebati korisnicima Androida? CISCO sertifikat? Da bi ugrađivali stabilniji ROM. Kao da je Linux-based wireless AP - pa da mu treba ugraditi DD-WRT.
To je za entuzijaste - poštujem, a ne korisnike.
No, eto, ako već želiš da se zanosiš i eksperimentišeš - evo da te demantujem:
- Kako instalirati Windows 7 na iPhone 4 i iPad 2: http://gdeluxe.com/install-windows-7...-4-and-ipad-2/
- Kako instalirati Android na iPhone: http://lifehacker.com/5693309/how-to...six-easy-steps
- Kako instalirati Linux Ubuntu na iPhone: http://www.hackint0sh.org/iphone-lin...oobs-68472.htm
- Kako instalirati Windows 3.1 na iPhone: http://mobiputing.com/2010/11/how-to...r-some-reason/
- Kako instalirato Mac OS X 4 na iPhone: http://gdeluxe.com/how-to-install-ma...hone-4s-guide/
itd ...
Djoks da se ne lažemo sada. Ovo što si postavio je emulator i windows - a i androida. Znam da vrlodobro znaš razliku između emulatora i direktnog izvršavanja. Ovde od windows - a imaš samo aplikaciju a kod Androida ubacivanjem novog ROM - a dobijaš novi software. Na iPhone ne možeš da dobiješ clean uređaj pa da ubaciš šta želiš već samo preko ios - a i to samo zahvaljujući opet zajednici korisnika koji si hackovali iPhone. Da li bi ovo bilo moguće bez korisnika odnosno da li Apple dozvoljava ovo? Applova politika poslovanja dozvoljava samo njihov ekosistem.
I da nemoj mi ovaj smiješan kablić. Na pola uređaja ne podržava mirror mode, na ipad1 čak samo YouTube i još par aplikacija možeš da pustiš. Pričamo o tome da imaš full mirroring mode i da ti tv služi kao monitor a telefon kao mini PC.
Inače kod Androida kabal košta manje od 5e, a koliko je kod Applea? Kod Androida ovaj kabal može da napravi i Samsung i Motorola i Google i HTC i mali Kinez ispod mosta u crnoj, bijeloj, plavoj ili LGBT boji. Kod Applea samo Apple može da pravi kabal i to u boji koja njemu paše sa cijenom koja je višestruko veća od kablova koje Android nudi. Složićemo se da je kabal kabal nije raketna tehnologija i da sse na tom banalnom primjeru vidi koliko ko koga dere.
Last edited by Bugi; 25-09-12 at 17:50.
Bugi, mora biti da se šališ.
Nijesi pogledao linkove, već na brzinu smišljaš odgovor. Evo da te demantujem - dovoljno je da pogledaš OpeniBoot - iDroid Project da bi shvatio o čemu se radi.
Ako te mrzi - evo pročitaj samo dio:
OpeniBoot is an open source implementation of iBoot for Apple iPhone and iPod Touch devices. It allows booting of unsigned code such as linux kernels on the device. There is also and OpeniBoot console (oibc) which can be connected to from a libusb enabled computer.
OpeniBoot is critical for the booting and usage of linux on the iPhone as it sets up and initializes many devices ready for the linux kernel to take over. Many iBoot functions are replicated here, however when booting iOS iBoot is chainloaded from the NOR to guarantee iOS will boot without problems even with OpeniBoot installed.
Za ovo drugo - nemam sad vremena da ti napišem odgovor pa ću večeras kasnije, ne zamjeri.
Sve je smece osim iPhona.
TAKUMI
Evo da te demantujem po pitanju prateće opreme za Apple uređaje. NARAVNO da postoje drugi proizvođači opreme (jeftiniji od Apple-a), a jedan od njih je i Dexim.
Primjer: AV DockStation with remote control.
Kako funkcioniše (da te demantujem po pitanju kloniranja):
Sijaset drugih tipova prateće opreme za Apple uređaje: http://www.dexim.net/us/products/iPhone.html
Ukoliko ti je AV kabal za iPhone skup, a razumiješ se (ili imaš nekoga) da ti napravi sam - prati ovaj link za instrukcije, i ovaj za specifikaciju konektora.
Da je screen mirroring (clone) opcija dostupna i na ne-jailbrake-ovanom uređaju - evo informacije: http://code.google.com/p/iphoneos-screen-mirroring/, uz specifikaciju Apple iPhone AV adaptera.
Naravno, podržan je i theater mod (video na eksternoj televiziji, a OS GUID na uređaju telefona) ... Imaš informacije u gornjim linkovima. Mogu detaljnije napisati ukoliko te interesuje (ali mislim da ne - već samo brojiš navodne mane ...)
Ma nemoj.
A od Samsung-a naravno možeš dobiti npr. "clean" Galaxy S3 da bi na njega instalirao Linux ? Da li Samsung-ova politika poslovanja dozvoljava tuđi "ekosistem"?
Naravno da ne možeš! Evo i dokaza: http://www.addictivetips.com/android...ung-galaxy-s3/
Prvo moraš "rutovati" telefon, zatim instalirati Omega ROM, zatim preuzeti i instalirati zacthespack-ovu skriptu, zatim pokrenuti Ubuntu installer iz prethodno download-ovane odgovarajuće arhive i to odakle? Zamisli - iz Android-ovog terminala! :shock:
Dakle - ako instalaciju Android-a na iOS-u pokrećeš iz iOS-a - to ne valja, jer se mora obaviti kroz iOS i to samo zahvaljujući zajednici korisnika koji su hackovali iPhone (citiram tvoje riječi), a ako želiš pokrenuti instalaciju drugog sistem na Android-u - iz prethodno root-ovanog (hakovanog!) Android uređaja, pomoću skripte koju su napisali ljudi iz open-source zajednice i to upravo iz Android-a - e onda je to u redu?!
Ma nemoj ...
A odakle bi uopšte i pokrenuo instalaciju? Sa boot-abilnog DVD-a ili kroz LAN?![]()
Apple nema potrebe da dozvoljava ili ne, mora dozvoliti sve što je legalno - a da li je legalno? Evo odgovora.
Ocu li se ubacat sa nove 3 slike bagova na galaxy s3 ???
I sa jednom na galaxy s2 ???
Ajde da se malo pravim pametan. Sa sve cinjenicama...=)
Ako znam sto cinis sa tim telefonom ubij me. Evo danas bas cio dan sam na net sa S3, i kako ti postavi slike danas da ti zakucava Chrome bas sam obratio paznju.
Nijednom, bas nijednom mi nije pao. A samo sam sa Chrome-om isao.
Nije mi jasno kako se to desava tebe. A isao sam na masu sajtova, pocev od posla, pa privatno sto otvaram milion nekih gluposti.
Sent from my GT-I9300
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Ima li ko da iznajmi iphone 5 da prodjem dva kruga kroz grad![]()
Kao sto vidis iz tvojeg linka ovo nije dostupno na zadnje 3 generacije iPhonea i dvije zadnje generacije iPada. Moguce da je projekt zamrlo ili da su tzeni pa da su odustali. Radi na iPhone 1, svaka cast.. Medjutim ako je IOS otvoreni sistem kakvim ga zelimo prikazayi trebao bi da radi na svakom iPhone u jer je to do operativnog sistema.... Kod Androida ili radi ili ne radi...
Ocu da kazem da originalni appleov kabal za HDMI koji si naveo u predjasnjem postu ne radi na svim uredjajima, sa telefona sam pa ne mogu da trazim sada linkove ali znam da radi na ipad1 traljavo odnosno da ne rade sve aplikacije (opet ako je do operativnog sistema onda treba da radi na svim uredjajima, ali ocigledno je do hardwarea).
Poenta je da se windows "instalirao" skidanjem aplikacije i pokretanjem iste, sto znaci da se emulira OS. Poznato je da windows do verzije 8 i ne radi na ARM, a kamoli na procesorima A5 ili A6. Eto jos jedne prednosti Androida, na windows 8 koji ce imati podrsku za ARM bice (uz sigurno teske korake jer MS ovo ne dozvoljava) moguce imati native windows 8 na Galaxz Note recimo..
Inace kada si vec pomenuo Cannonical radi na dual boot sistemu za Android korisnike. Sve sto budes radio u Androidu (imenik, poruke, slike) bice vidljivo i sa druge strane. Za sada je samo kroz custom ROM a za koji mjesec ce biti native podrska. Da li cemo onda priznati da je Android otvoreniji kod od Applea, sa vise mogucnosti i sa trenutno vise opcija?
Ma nemoj
Nije sad poenta kome se desava, nego da se DESAVA. u ranijim postovima sam postavio slike verzije androida dje se vidi da je sve fabrika.
Da ne bude zablude ne radim nista nenormalno. Samo kad udjem u aplikaciju posle par sekundi kreshuje.
Muka me sad da prebacam slike sa s2 da vidis koliko je puta kresovala danas.
A ODGOVORNO tvrdim da mi je htc sensation radio 3x bolje dok ga nisam apdejtovao na ICS.
Last edited by Nooth1ng; 25-09-12 at 23:19.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks