tebi na mazdu 20 000, meni na opela 30 000 km ili godina dana...
Njak Njak Njak
Ali kontejnerka![]()
ECOTEC motori imaju ECO SERVICE
evo ti moja servisna
![]()
Njak Njak Njak
to je bas masu, meni je i 20k masu jer godisnje predjem 12-13
To je previse. Znam da su poceli bili sa Polom TDI sa nekim Long Life servisom 50 000 km, ali motori su se raspadali pa su to smanjili na 20 000.
TAKUMI
ali opel nista nije smanjivao, kod njih to izgleda funkcionise, i insigniji je servis na 30 000km
Njak Njak Njak
Da li ti stvarn vozis preko 10 000 izmedju servisa?
TAKUMI
dje se ima kupit gumenih patosnica? ja sam ih uzimao prije u SHUMi CO (radili su ih na osnovu modela) ali ih vise ne rade. meni je trebalo za pezo 308 -i nema tija koje su mi pasovale s ovih standova sa tuske i slicno. radi li ih ko da vi znate?
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Ja sam ih narucio u Voli i cekao 2 mjeseca, i nista, onda sam ih kupio na Ebay i samo sto nisu stigle.
TAKUMI
Njak Njak Njak
i mene interesuju te patosnice isto, dje se ima to nabavit ? i koliko kostaju?
chek jesam li ja dobro shvatio , vi pricate o zamjeni ulja i filtera na 20 000 - 30 000k ???? ili zamjena kaiseva i ostalog???
ako je zamjena ulja onda ... no coment ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
valjda filteri i ulje idu na 10 000...
Da zamjena ulja i filtera na 20k, i meni je to bilo cudno al pitao sam servis u bg i potvrdili su mi da je to ok.
Ja na mojeg mercedesa mijenjam na 8000km.
Em je ulje jadno em je gotivo jadno, em su filteri jadni...
Sent via pisaća mašina Galaxy Note
E sta znam necu na svoju ruku radit, valjda bi im u interesu bilo da im cesce dolazim a ne jednom godisnje.
Ali to nije sa svakim uljem nego sa tim fabričkim koje ima LongLife oznaku a koje sipa ovlasceni servis.
Recimo Voli Motors u BMW vozila sipa to ulje, interval je 25000km, litar kosta oko 18e, dok ulje koje se mijenja na 10-15000 je oko 12-13e.
Svako moze da izabere koje ce ulje sipat, jer svakom ulju je rok godina dana, pa prešao 10km ili 10.000, tako da nema potrebe sipat Long Life ako neko ne prelazi veliku kilometrazu....
Upravo tako , ali ovi sto sipaju ulje od 10e neka se ne zanose sa tim od 20k ili vise ...
Sipam i ja seleniu 20k na koju pise da se mijenja na 20kkm ali je mijenjam na plafon 10kkm .
Ps. Pise i na autobus robna kuca pa nije robna kuca :P
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ja sipam M1 0-40 i vozim 10 000 milja, i svi srecni.
TAKUMI
Patosnice patosnice?!
Gumene, tipske?
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
zna li mi ko rec dje mogu nac one vodjice za podizac za passat b5? nema roksped stem trejd itd...
"PATOSNICE ZA VAS AUTOMOBIL! U ponudi imamo tipske patosnice od velura (tepiha) debljine 6, 8 i 10mm za sve vrste automobila. Patosnice se izradjuju od originalnih materijala koji se koriste u prvoj ugradnji u auto industriji. Tipske patosnice opremljene su sigurnosnim drzacima za "tvrdu" montazu za pod vozila ukoliko ih isto posjeduje. Nudimo uslugu tapaciranja volana... 069 61 62 72"
Ovo nadjoh u Tender oglase.
There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)
Bookmarks