Page 43 of 57 FirstFirst ... 3339404142434445464753 ... LastLast
Results 1,051 to 1,075 of 1412

Thread: Druga tema

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    Ja se po stoti put, neđe u dubini duše, sve nadam da je ovo neki običan troll i da će neko kazat "ljudi, zajebavao sam se."
    Ja sam se to nadao do moneta izbacivanja klipa o slanoj vodi i bozjoj umijesanosti u taj eksperiment. Nakon toga, vise nemam nada, nikakvih
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,006
    Thanked in
    4,017 Posts

Religija - kako neke brave vape za ključem...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Samo je djelimicno u pravu sto se tice analize ponasanja u ovom slucaju islamskih vjernika ali
    nema dublje analize uzroka takvog ponasanja i eventualno resenja ovog problema ...

Evo da dodam par stavri ...
    - Nijesam primijetio da se hriscani ovako izbezume kad se neko nesto ovako napravi na racun Hrista koji nije samo prorok nego bog licno u hriscanstvu , Takodje u drugim religijama je slicno ...
    Osim "arapskog proljeca" i odlaska totalitarnih lidera bice potrebno jos napredovanja u shvatanju religije u islamskom svijetu

U psihologiji postoji termin koji se zove "frustraciona tolerancija".
    Njime se odredjuje da li je neko odrasla licnost ili dijete koje ce zbog i ugrozavanja "voljene igracke" biti izfrustrirano do potpune destrukcije.
    Moze da se desi da neko sa 4 godine dostigne karakteristike licnosti a da neko drugi to ne dostigne i sa 60 godina

Ja vjerujem da se niko ne radja sa ovim problemom vec on nastaje kasnijim greskama u razvoju licnosti u geskama u ucenju i vaspitanju

Pazi on je samo komentaror sa čvrstim stajalište. On ne nudi riješenja već samo ukazuje na proble. To je posao komentatora da ukazuje drugima na problem da bi ti drugi imali bolji uvid i pronašli riješenje.

Komentatori ovog tipa su bitni koliko i ljudi kolji riješavaju problem. Komentar je dio posla koji mora da se odradi jer raščlanjuje i ukazuje na problem.

Npr ti si pogledao njegov komentar i dao svoj uvid u njega raščlanjujući ga još i više i ukazujući na neke već poznate korelacije koje mogu imati presedan pa time i već postojeće riješenje. S time ste vas dvoica omogućili uvid koji može biti iskorišten za iznalaženje problema.

Mi smo svi ovdje komentatori u suštini i zadiženi smo za rasčlanjivanje i analizu. mi nemamo ni znanje ni moć da riješavamo probleme ali možemo ih sagledati sa svih strana i na taj način pomoći našim uvidom nekome ko u stvarnosti ima tu moć.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Pazi on je samo komentaror sa čvrstim stajalište. On ne nudi riješenja već samo ukazuje na proble. To je posao komentatora da ukazuje drugima na problem da bi ti drugi imali bolji uvid i pronašli riješenje.
    To je u redu ali vise volim kada neko udje u jos dublju analizu i detaljnije objasni ponasanje i zakonitosti ove pojave kao nekog "socijalnog sistema/ponasanje grupe"
    Komentatori ovog tipa su bitni koliko i ljudi kolji riješavaju problem. Komentar je dio posla koji mora da se odradi jer raščlanjuje i ukazuje na problem.

Npr ti si pogledao njegov komentar i dao svoj uvid u njega raščlanjujući ga još i više i ukazujući na neke već poznate korelacije koje mogu imati presedan pa time i već postojeće riješenje. S time ste vas dvoica omogućili uvid koji može biti iskorišten za iznalaženje problema..
    Povrsnom analizom moze doci do pogresnih zakljucaka i akcija . Mislim , slazem se sa cinjenicama i argumentima ali ih treba jos detaljnije razraditi. Neslazem se ostrom i jednostavnom akcijom koju on predlaze...
    Pocetna postavka o apsolutnom postovanju slobode i tolerancije je u redu ali na drugoj stani imas gomilu koja nema razvijenu licnost u smislu "frustracione tolerancije" i "konstruktivnog pristupa" resenju necega sto ih vrijedja
    Mi smo svi ovdje komentatori u suštini i zadiženi smo za rasčlanjivanje i analizu. mi nemamo ni znanje ni moć da riješavamo probleme ali možemo ih sagledati sa svih strana i na taj način pomoći našim uvidom nekome ko u stvarnosti ima tu moć.
    Znanje o najboljem resenju za dati problem je samo na nivou rasprave i razmjene misljenja. Naravno da nemamo nekog uticaja na konkretne stvari ali ih mozemo shvatiti i znati sta je dobro resenje
    Mi to resenje svakako nemozemo primijeniti

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

To je svako dijete pametno naucilo u skolu. Zajebavash nekoga, prevrshish mjeru on te isprebija ako moze, ako ne moze i nemogne vishe da vas trpi uzme motku neku ili ako i to nemoze ode kuci uzme pistolj izbushi te.

Odje u USA su poceli sa masovnim kampanjama pod nazivom "Ani-Bulling" zbog ucestalih pojava i tragicnih posledica koje to proizvodi.

A vi provjerite "frustracionu toleranciju" izadjite napolje pa pocnite da vrijedjate ljude pa cete vidjet vi svoje pravo na licu mjesta.

A necete to probati, no dok se krijete iza vashe zloupotrebe slobode da pricate sto ocete i dok zbog toga drugi a ne vi stradaju, vas to nece dotaci.

Zato ja velim trebali bi fino da se pokupite, tako borbeni za svoja prava pa idite kod onih koje zelite da vrijedjate pa im to u brk recite.

A necete to ucinjeti.

A to sto vas briga sto nevini ljudi stradaju zbog vashe zajebancije, govori da se tu o malo vishe radi nego o kukavicluku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Veoma kreativna upotreba riječi "zbog". Mislim da ovaj jezik nema riječi koje bi mogle dobro opisati veličinu gluposti koje si izjavio u ovim postovima, osobeno osobi kao što si ti. Pokušaću objasniti prostim primjerom:

Ego, pored mene sada sjedi gospodin X. Gospodin X je uvrijeđen tvojim prisustvom ovđe i tvojom egzistencijom uopšte. Provociraš ga svojim glupim idejama. Ako ne odeš odavde, gospodin X će ubijati nevine ljude. Ti si veoma moralan i principijelan čovjek i nestaćeš sa ovoga foruma zauvijek jer ne želiš da ti ljudi stradaju radi tvoje provokacije, je li tako?
    ★

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Odje u USA su poceli sa masovnim kampanjama pod nazivom "Ani-Bulling" zbog ucestalih pojava i tragicnih posledica koje to proizvodi.
    Interesantno je da je to potrebno zemlji koja je najreligioznija (ne računajući Arape). Amerika bi pošto je zemlja koja njeguje hrišćanske vrijednosti trebalo da je na strani slabijih(jer će oni otići na nebo kad se Isus spusti na zemlju)
    A vi provjerite "frustracionu toleranciju" izadjite napolje pa pocnite da vrijedjate ljude pa cete vidjet vi svoje pravo na licu mjesta.
    Jedina uvreda koja je pala je to što je meni forumaš na ovom PDF-u opsovao majku. I taj forumaš je VJERNIK kao i ti koji počinje da sikće kad mu prifali gluposti. E to zaslužuje žestoke batine ali je dotični kao što ti "mudro" reče kukavica

A necete to probati, no dok se krijete iza vashe zloupotrebe slobode da pricate sto ocete i dok zbog toga drugi a ne vi stradaju, vas to nece dotaci.
    Samo religiozni divljak može izvaliti da neko zloupotrebljava slobodu. Ne daj bože da si ti vlast u nekoj zemlji.
    Kopirao bi Pota i poklao sve iole inteligentne ljude , a imam osjećaj da bi uživao u krvi do koljena

Zato ja velim trebali bi fino da se pokupite, tako borbeni za svoja prava pa idite kod onih koje zelite da vrijedjate pa im to u brk recite.

A necete to ucinjeti.
    To se zove pravi vjernik. Počeo si da pozivaš na linč Jeretike

A to sto vas briga sto nevini ljudi stradaju zbog vashe zajebancije, govori da se tu o malo vishe radi nego o kukavicluku.
    Istorija nam je u milion slučajeva pokazala ko je veći zločinac. Ja koji apsolutno nemam razloga ni namjeru da ubijem nekoga što ne vjeruje u istog boga kao i ja ili ti koji zubima kidišeš na "krivovjernika" i nevjernika
    Nevini ljudi stradaju zbog tvog fanatizma i onih sličnih tebi

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
    Last edited by Rakun; 22-09-12 at 20:59.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Evo ja javno pristajem da se dignem u vazduh, samo trazim 6 djevica kao akontaciju, ja znam da na ovome svijetu jos mogu i ocu, na tome tamo ne znam sto ce bit, pa da uzmem akontaciju, i za jedno 6 godina, ja pristajem da idem u rat
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad bi te dofatilo 6 tasta taj rat bi bio godisnji odmor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

To je svako dijete pametno naucilo u skolu. Zajebavash nekoga, prevrshish mjeru on te isprebija ako moze, ako ne moze i nemogne vishe da vas trpi uzme motku neku ili ako i to nemoze ode kuci uzme pistolj izbushi te.

A necete to ucinjeti.

Zbilja si epitom tolerancije.

Ti bi da mi ćutimo jer svojim argumentima ne možeš apsolutno ništa dokazati jer je svaki tvoj argument raščlanjen, analiziran, dokazan providnim i pokopan kao neosnovan. I sad prijetiš linčom pošto više nemaš drugih argumenata.

Jedini način da se čovijek oslobodi tiranije onih avetnih siledžija što divljaju jeste prstom ih pokazivat i smijat im se u lice. Ako budemo imali sreće možda puknu od muke.

I ne, ne želim ići tamo kod njih, neka im je lijepa ta njihova teokracka budalaština, meni je dobro u demokraciji i socijalizmu gdje sloboda govora ima svoje mijesto.

Oni žele doći ovamo, međutim niko od nas ne želi ići tamo, to brda govori o tome ko je u svemu ovome u pravu.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Pjevajuci, odnosno citirajuci bih posao u rat
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Evo ja javno pristajem da se dignem u vazduh, samo trazim 6 djevica kao akontaciju, ja znam da na ovome svijetu jos mogu i ocu, na tome tamo ne znam sto ce bit, pa da uzmem akontaciju, i za jedno 6 godina, ja pristajem da idem u rat
    Nikad mi nije bila jasna ta fora sa djevicama ŠTA ĆEŠ DA RADIŠ SA NJIMA KAD NE SMIJEŠ DA GLUMIŠ SKELETONA I PROBURAZIŠ HIMEN-a?!!?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ni meni, zato ja trazim unaprijed 6 godina
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vidi se da nijesi savladao osnove iz religije. Smijes gore busiti koliko oćes. Na zemlji je grijeh

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

To je u redu ali vise volim kada neko udje u jos dublju analizu i detaljnije objasni ponasanje i zakonitosti ove pojave kao nekog "socijalnog sistema/ponasanje grupe"

Povrsnom analizom moze doci do pogresnih zakljucaka i akcija . Mislim , slazem se sa cinjenicama i argumentima ali ih treba jos detaljnije razraditi. Neslazem se ostrom i jednostavnom akcijom koju on predlaze...
    Pocetna postavka o apsolutnom postovanju slobode i tolerancije je u redu ali na drugoj stani imas gomilu koja nema razvijenu licnost u smislu "frustracione tolerancije" i "konstruktivnog pristupa" resenju necega sto ih vrijedja

Znanje o najboljem resenju za dati problem je samo na nivou rasprave i razmjene misljenja. Naravno da nemamo nekog uticaja na konkretne stvari ali ih mozemo shvatiti i znati sta je dobro resenje
    Mi to resenje svakako nemozemo primijeniti
    Ovaj forum je čitan i kao takav ima uticaj na okolinu. Ideje iznesene ovdije i prikazane analize ostavljaju makar i mali otisak u društvu. Možeš ga nazvati socijalnim Butterfly efektom. Mnogi političari pogledaju šta piše ovdije, mnogi profesori i sociolozi, forumi kao ovaj predstavljaju mijesta gdje se vrše istraživanja ideja. Iako mnogi misle da to nije tako ipak jeste. Koliko sam puta pročitao komentare u novinama koji su direktno došli sa ovog foruma tako da znam za sigurno da bar novinari posjećuju ovo mijesto i iščitavaju.

Mi imamo uticaj, mali, možda neprimjetan na kratke staze ali kumulativni uticaj koji se pomalo i na tenane ispoljava, skoro neprimjetno mijenjajući pogled svih ostalih u okruženju. I ne samo ovaj forum već i svi drugi kao ovaj.

Socijalni butterfly efekt, kao što rekoh, mi ćemo gurnut odavde malo, sa nekog drugog foruma će neko drugi malo da gurne, tako i sa trećeg i četvrtog, zatim će neko da glasno vikne negdje na ulici, na radnom mijestu, u političkoj debati ili u svojoj kući i lavina promijene će da krene.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A vala ako je iko odje trpio uvrede to sam ja.

No moze bit da se nekome ucini slabost.

A to moze samo tima bit na stetu, meni ne moze nikako.

Zna svako ko ima razuma da je ono sto sam rekao istina, i sami su kroz zivot to naucili inace bi svako matletirao svakoga.

A ti funestis ne strecaj od mene no se pazi dobro koga hocesh da vrijedjash, nije svako ka Ego tolerantan. Ja ti pricam za tvoje dobro. A nije tvoje dobro da vrijedjash nikoga.

A ti samo naprijed. Evo ce kvarni odma za tobom.

No se nebi ja mnogo uzadao u to.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Nece kvarni za nikim, no ce kvarni prvi u ratne redove!!!!
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Izlazite vi meni na vidjelo polako!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ovaj forum je čitan i kao takav ima uticaj na okolinu. Ideje iznesene ovdije i prikazane analize ostavljaju makar i mali otisak u društvu. Možeš ga nazvati socijalnim Butterfly efektom. Mnogi političari pogledaju šta piše ovdije, mnogi profesori i sociolozi, forumi kao ovaj predstavljaju mijesta gdje se vrše istraživanja ideja. Iako mnogi misle da to nije tako ipak jeste. Koliko sam puta pročitao komentare u novinama koji su direktno došli sa ovog foruma tako da znam za sigurno da bar novinari posjećuju ovo mijesto i iščitavaju.

Mi imamo uticaj, mali, možda neprimjetan na kratke staze ali kumulativni uticaj koji se pomalo i na tenane ispoljava, skoro neprimjetno mijenjajući pogled svih ostalih u okruženju. I ne samo ovaj forum već i svi drugi kao ovaj.

Socijalni butterfly efekt, kao što rekoh, mi ćemo gurnut odavde malo, sa nekog drugog foruma će neko drugi malo da gurne, tako i sa trećeg i četvrtog, zatim će neko da glasno vikne negdje na ulici, na radnom mijestu, u političkoj debati ili u svojoj kući i lavina promijene će da krene.
    Sama diskusija o nekom problemu je vec pola rjesenja, a zera novog znanja uvijek korak naprijed. Kad se u okviru zatvorenih dogmatskih grupa pocne voditi diskusija a ne sijati strah i generisati poslusnost koja iskljucuje sopstveni mozak bice bolje. Kad ta zatvorena grupa pocne diskutovati sa onima izvan grupe bice mnogo mnogo bolje.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Zna svako ko ima razuma da je ono sto sam rekao istina
    :eek::what::eek:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ego, znam da je moje pitanje teško za tebe, ali ne odustaj. Ako te zaboli glava tražeći analogiju, pravi kratke pauze i diši duboko. Doći će.
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

A ti funestis ne strecaj od mene no se pazi dobro koga hocesh da vrijedjash, nije svako ka Ego tolerantan. Ja ti pricam za tvoje dobro. A nije tvoje dobro da vrijedjash nikoga.

?

Đe sam štrecnuo na tebe lično?

Ja samo komentiram tvoj post đe nas nazivaš kukavicama i želiš nam da nas, oni što se brekću po bliskom istoku, skrate za glavu.

Jer i ti si svijestan da oni tamo samo žele krv i ništa drugo, znači jednostavno nam želiš ultimativnu propast (Ameri imaju tako dobru riječ za to "demise" )

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own

A necete to ucinjeti.

Ovo su tvoje riječi i iz njih očigledno izlazi samo anatema i ništa više.

Istina boli i to je ono što smeta. Međutim koliko god htio istina uvijek i vazda ispliva van i što se više sakriva to ona sve više sija i zrači.

Zbog istine su ljudi uvijek ubijani ali na kraju je istina uvijek pobijeđivala, pomalo ali učinkovito mjenjajući čitav svijet u tom procesu.

A to što mi napadamo riječju iza tastatura smještenih u sigurnosti naših domova, računaj to kao tešku altiljeriju velikog kalibra i dometa. Niti jedna bitka u moderno vrijeme nije dobivena bez ponosnih altiljeraca i njih niko ne zove kukavicama.

Ovo je slično, riječ koja je istinita boli više nego iti jedan udarac, kao što rekoh veliki kalibar.
    Last edited by funestis; 22-09-12 at 22:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:-) nesto razmisljam ... Butterfly efekt
    religija kao ekstrapolacija . Ekstrapolacija je pokusaj da se na osnovu poznatih vrijednosti unutar nekog intervala pogodi numericka vrijednost neke promenljive van tog intervala ...
    Naprimjer imas zadate vrijednosti u tackama 1,2,3,...10 a treba pogoditi u tacki 12 ...

Ekstrapolacija hriscanstva (uopste abrahamskih religija) Stari zavjet -> Novi zavjet (BIblija=2) ... sledeci bi bilo "Naj noviji zavjet (TRIblija ili TRIlija ili TRIvija=3)" :-) ... trivijalno = "nesto sto se savladava u trecem rezredu / latinsko porijeklo naziva osnovne skole"=prosto=lako
    Znaci ljudi sjedu i napisu "Naj noviji zavjet" (NNZ) :-) kao neku filozofsku osnovu vjerovanja i sve sto zadovoljava te kriterijume je ta vrsta religije. I religija se nazove "sinhronicitet" a njeni vjernici "sinhronisti" jer podrazumijeva sinhronizovanost sa naucnim teorijama i opstim moralnim shvatanjima a van toga mogu da mastaju sta god hoce i da prave razne frakcije

onda se ogranici broj stranica da se nebi previse stvar otegla i izgubio smiso u previse papirologije i nepotrebnih detalja ...
    Dvanest oblasti po dvanest poglavlja po maksimalno dvanest kucanih stranica A4 ili sl. formata = 12x12x12= 1728 stranica maksimalno a moze i krace

1. prva oblast bi bila o teorijama i modelima , argumentovanom raspravljanju i metodima ocjene validnosti i pouzdanosti argumenta i naravno prvo poglavlje bi bilo kako se knjiga moze mijanjati i ispravljati
    - osnovi logike
    - kultura konflikta

2. Bog kao pojam i istorija vjerovanja kroz primjere
    - ateizam
    - animizam
    - matrijahat i patrijahat
    - politeizam
    - monoteizam
    - nepersonalni bog

3. Umjetnost i sport
    - Kreativnost
    - fizicko zdravlje
    - psihicko zdravlje
    ...

4. Religije i moralna vjerovanja
    - sloboda i tolerancija
    -

5. Nauka i tehnologija
    - "model stvarnosti" sa fizickim dokazima
    -

6. Univerzum i zivot
    - filozofija mikro i makro svijeta. struktura materije od kvarkova, atoma, ... do galaksija
    - zivi organizmi kao najslozeniji oblik organizacije materije.
    - odnos prema okolini - ekologija :-)
    ...

7. Princip optimuma / minimuma energije
    - entropija i suprotno
    - optimalni zivotni vijek raznih zivih bica
    - trzisna ekonomija
    ...

8. Principi organizacije grupa ljudi
    - Politika i transparentnost
    - Pravni sistem
    - Ekonomija
    - Socijalna politika
    - Civilna upotreba vojske
    - Obrazovanje
    -
    ...
    9. Ljubav i motivacija
    -
    ...

Jos kad bih imao vremena da se bakcem sa ovim :-)
    Last edited by septembar; 22-09-12 at 23:58.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Ma mislim da bi najopravdanije bilo da se vi fino pokupite svi koji imate zelju da praktikujete to pravo da vrijedjate i zelite to pravo da iskazete odete kod njih tamo i rascistite to medju sobom.

Ostavite ljude koji oce da zive u miru i nece da vrijedjaju druge, na mir.

No necete to uraditi jer ste obicne kukavice.
    svakim postom sve se više razotkrivaš...

A necete to ucinjeti.

ao, ao, ao....nemam što reć no ao!

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Veoma kreativna upotreba riječi "zbog". Mislim da ovaj jezik nema riječi koje bi mogle dobro opisati veličinu gluposti koje si izjavio u ovim postovima, osobeno osobi kao što si ti. Pokušaću objasniti prostim primjerom:
    Ego, pored mene sada sjedi gospodin X. Gospodin X je uvrijeđen tvojim prisustvom ovđe i tvojom egzistencijom uopšte. Provociraš ga svojim glupim idejama. Ako ne odeš odavde, gospodin X će ubijati nevine ljude. Ti si veoma moralan i principijelan čovjek i nestaćeš sa ovoga foruma zauvijek jer ne želiš da ti ljudi stradaju radi tvoje provokacije, je li tako?
    :lolblue: e pa tako nam i treba kad zbog naše zaHebancije ginu ljudi :lolblue:

A vala ako je iko odje trpio uvrede to sam ja.

No moze bit da se nekome ucini slabost.

A to moze samo tima bit na stetu, meni ne moze nikako.

Zna svako ko ima razuma da je ono sto sam rekao istina, i sami su kroz zivot to naucili inace bi svako matletirao svakoga.

izvini, ali :lolblue: tvoja tolerancija će ostat da se prenosi sa koljena na koljeno generacijama i generacijama forumaša

A to što mi napadamo riječju iza tastatura smještenih u sigurnosti naših domova, računaj to kao tešku altiljeriju velikog kalibra i dometa. Niti jedna bitka u moderno vrijeme nije dobivena bez ponosnih altiljeraca i njih niko ne zove kukavicama.

Ovo je slično, riječ koja je istinita boli više nego iti jedan udarac, kao što rekoh veliki kalibar.
    zato se on previja od bolova
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

:-) nesto razmisljam ... Butterfly efekt
    religija kao ekstrapolacija . Ekstrapolacija je pokusaj da se na osnovu poznatih vrijednosti unutar nekog intervala pogodi numericka vrijednost neke promenljive van tog intervala ...
    Naprimjer imas zadate vrijednosti u tackama 1,2,3,...10 a treba pogoditi u tacki 12 ...

Ekstrapolacija hriscanstva (uopste abrahamskih religija) Stari zavjet -> Novi zavjet (BIblija=2) ... sledeci bi bilo "Naj noviji zavjet (TRIblija ili TRIlija ili TRIvija=3)" :-) ... trivijalno = "nesto sto se savladava u trecem rezredu / latinsko porijeklo naziva osnovne skole"=prosto=lako
    Znaci ljudi sjedu i napisu "Naj noviji zavjet" (NNZ) :-) kao neku filozofsku osnovu vjerovanja i sve sto zadovoljava te kriterijume je ta vrsta religije. I religija se nazove "sinhronicitet" a njeni vjernici "sinhronisti" jer podrazumijeva sinhronizovanost sa naucnim teorijama i opstim moralnim shvatanjima a van toga mogu da mastaju sta god hoce i da prave razne frakcije

onda se ogranici broj stranica da se nebi previse stvar otegla i izgubio smiso u previse papirologije i nepotrebnih detalja ...
    Dvanest oblasti po dvanest poglavlja po maksimalno dvanest kucanih stranica A4 ili sl. formata = 12x12x12= 1728 stranica maksimalno a moze i krace

1. prva oblast bi bila o teorijama i modelima , argumentovanom raspravljanju i metodima ocjene validnosti i pouzdanosti argumenta i naravno prvo poglavlje bi bilo kako se knjiga moze mijanjati i ispravljati
    - osnovi logike
    - kultura konflikta

2. Bog kao pojam i istorija vjerovanja kroz primjere
    - ateizam
    - animizam
    - matrijahat i patrijahat
    - politeizam
    - monoteizam
    - nepersonalni bog

3. Umjetnost i sport
    - Kreativnost
    - fizicko zdravlje
    - psihicko zdravlje
    ...

4. Religije i moralna vjerovanja
    - sloboda i tolerancija
    -

5. Nauka i tehnologija
    - "model stvarnosti" sa fizickim dokazima
    -

6. Univerzum i zivot
    - filozofija mikro i makro svijeta. struktura materije od kvarkova, atoma, ... do galaksija
    - zivi organizmi kao najslozeniji oblik organizacije materije.
    - odnos prema okolini - ekologija :-)
    ...

7. Princip optimuma / minimuma energije
    - entropija i suprotno
    - optimalni zivotni vijek raznih zivih bica
    - trzisna ekonomija
    ...

8. Principi organizacije grupa ljudi
    - Politika i transparentnost
    - Pravni sistem
    - Ekonomija
    - Socijalna politika
    - Civilna upotreba vojske
    - Obrazovanje
    -
    ...
    9.
    ...

Jos kad bih imao vremena da se bakcem sa ovim :-)

Mogu ti reć da si napravio flwchart za odličnu ali debelu knjigu.

Page 43 of 57 FirstFirst ... 3339404142434445464753 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)