Azuki bean
Azuki bean
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Grašak. :tongue:
Zavoleli smo se, ponešto pseći i svetački.
Zakovali se jedno u drugo klanfama zuba.
mmmmm...
...at the end we will find the way back to each other.
Ne može bit tanji recept od ovog mog,mada mi je trebalo dugo da provalim da su mi kao iz pekare.
Šaljem ti![]()
"Tiha voda brijeg roni..."
Sta bih ja mogla danas da spremim.... Sta....ajde kazhite... neshto shto nije prezahtjevno, jer nemam vremena, a da je ukusno i podjednako nekalorichno i zdravo???
Znachi, nishta... :P
Hmmmm...
ja cu da punim piletinu prsutom i njeguskim sirom, mmmmmmmmmm
Me, myself and I
QQ... Koliko kalorijaaaaaaaaaa...:P
Sto ne bi jela samo piletinu???
Ili ako BASH MORASH da je punich (a ne morash:P)...ne morash i jedno i drugo...trpat. To je bomba, zheno mila.
Uh...ja necu nishta spremat'. Pojela sam sad neko grilovano pilece meso... taman. Pi, prokvocacu.
Moracu neku chorbicu zgotoviti koliko je ovih dana.
Ili....
5 crvenih paprika
5 bijelih paprika
1 glavica crnog luka
1 šolja pirinča
sojine ljuspice
4 srednja paradajza
so, biber, mljevena slatka paprika
Sojine ljuspice obarite . Pirinac isto. Procijedi se oboje.
Crni Luk isjeckati i proprzhiti. Dodati mu soju i drzhati na vatri jedno 5-6 minuta. Dodati zachine po zhelji.
Podmazati chiniju za pechenje . Isjeci paradajz na kolutove i sa polovinom prekriti dno . Isjeci bijelu papriku na kolutove i poredjati preko paradajza. Pirinach preko paprike. Fil sa sojom stavite preko pirincha. Preko soje drugu polovinu paradajza. Preko svega sjeckanu crvenu papriku. Posolite...zachinite i u rernu. Peci pola sata...na skoro pa najvishoj temp.
Last edited by ^m00dO_oD_kOlJiBrIyA^; 20-09-12 at 14:00.
Spremih jednu govedju danas, nema mnogo posla (citaj ne prlja se mnogo posudja :biggrin: )
Prodinstas u serpi na ulju malo crnog luka i meso isjeckano na sitne komadice, nalijes vode 1-2 litra zavisi koliko veliku corbicu pravis, dodas sjeckano povrce sargarepice, krompir, grasak ili sta ti je sve po volji, dodas par zrna bibera, malo soli i lovorov list (ili sta drugo ako volis zacinit). Onda kad se to sve fino skuva u jednu soljicu zamutis malo brasna, aleve paprike i vode, dodas u corbu i mijesas dok prokljuca. Ako hoces da izgleda kremasto a ne kao supa onda umijesas pavlaku i jedno zumance i polagano dodajes uz mijesanje da bi se sjedinilo lijepo.
Prijatno![]()
Tnx, @fm_group.
Znam kako da je zabrkam...samo me mrzi neshto ishta da brkam ove nedelje.
Nikad nisam dodavala pavlaku i jaje...ali...mozhda i probam.![]()
Ja san danas skuhala samo juhu ..i to onu iz kesice... i caj... Kako to i obicno biva kod mene.![]()
-Pa zar ti se svidja ovakav zivot?
-A sto da radim, da se ispisem iz ovog i upisem u drugi?
Gorepomenute Artemisine kiflice. :victorious:
Kad već pomenuh ribu na drugom topiku...
Brancin i krompir salata, njammiiiiiiii.... :love-struck:
::cheerful::cheerful: ja sam danas prvi put pravila pekmez od šljiva....ekstra mi je "ispao", a pošto mi dijete obožava taj pekmez greota je da ga je željno
evo 'vaki je
http://smek.makar-one.com/wp-content...pekmez-006.jpg
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Spakuj jednu teglu da provjerimo jer vjerovati na rijec je lako![]()
bujrum, pa domaćega leba, pekmeza a ko voli priganice i palačinke ih ljepote![]()
Posto suJmam da je sto ostalo potvrdjujem da je pekmez bio super a priganice domacinske.![]()
Bogomi bolje ti je da zakučiš koju teglu valjaće ti, snage će ti trebat![]()
Ja sam fin kad u goste idem i ne vazi ona "dosa tetak dare donio, io pio i tri odnio"![]()
"Medeni kolač". Tako sam ga ja nazvala jer mu ne znam ime. A podsjeća na medeno srce, pa ga neka tako. :cupcake:
A i jedan medo ga obožava. :topsy_turvy:
hehehhe, kako si luda.... @zvonchica, meni je majka napravila pekmez (a majkinj je najbolji :P), njamiiiiiiiiiiiiii uz sve, hleb, puter, pekmez, priganice-pekmez, palacinke opet pekmez, mljac, mljac
Me, myself and I
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks