Ne kazem ja da ne mute ostali,al ovoliko nije niko do sad,ovo je stvarno sramota a tek pocetak sezone
Htjedoh josh da napishem na tu temu ali nisam mogao nesto forum otvorit.
Ako ti je vec receno da dobijes crveni karton da bi ti gazda pokupio pare iz kladionica, opsuj sudiju, udari nekog lagano, a ne ovo , ovo je momka moglo karijere da koshta a tek mu je 17 godina, shto je josh gore ni ovaj idiot shto je ovo napravio nije previshe stariji od njega...
Ovome bi zalijepio kaznu jedno 10 mecheva, da mu teze padne, svejedno mu je kad centa ne dobija.
Shto se tiche lige, svi tokom sezone namjestaju ali je Ranko odlucio bas dobro u biznis da se ubachi, svako drugo kolo namjeshteno, prelazi 2-1, dupla pobjeda gostiju itd...
Od 4 zadnje utakmice u prvenstvu, Zeta je 3 odigrala prelaze iz 2 u 1 i obrnuto...
Samo me zanima ko je ovaj sto je 400 gledalaca prebrojao, 400 mu majki jbm. Eto.
I ne mogu da vjerujem, stvarno, sad kad vidjeh ovaj "start".. Ovo je za 5 kola minimum, kakav krvnik, na dijete od 16 godina.
Last edited by El_NiNhO; 16-09-12 at 16:17.
Slazem se.
Konačno se dogodilo da momak sa 16 godina debituje za Budućnost. U pitanju je Boris Cmiljanić, rođen 17. marta 1996. godine. Istina, na klupi se našao zbog povrede Nikača, ali je odmah pokazao o kakvom se talentu radi. Samo da ga isforsiraju jer je sve džaba kad neko nema kontinuitet igara. Gledajući youtube svako izgleda kao Maradona, ali ipak...
Takođe, član naše omladinske selekcije Boris Kopitović koji sjutra (tj već danas budući da ovo pišem poslije ponoći) puni 18 godina, odigrao je čitav meč na poziciji štopera. Iako je i to iznuđeno (Đikanović otišao a Cicmil i Orahovac povrijeđeni) lijepo je viđet da se ukazuje šansa mladom štoperu. On je bio član naše omladinske selekcije kad za dlaku (5 minuta) nijesmo uspjeli da se plasiramo na Evropsko prvenstvo za omladince. Kad je mogao igrati protiv igrača koji igraju u neuporedivo jačim ligama (npr engleskoj) zašto mu se ne bi ukazala šansa u našoj slaboj ligi. Šteta što je njegovo igranje plod iznuđenih okolnosti a ne ukazanog povjerenja, ali što je tu je.
Na kraju 4:1. Ne mogu a ne biti zadovoljan.
Last edited by amnesiac; 16-09-12 at 23:57.
Dick Laurent is dead!
Ranko se igra sa klubom, što je očigledno bilo i u predsezoni.
Tužno je što sam prinuđen da još ovoga gledam do kraja sezone.
Druga liga i ljepota.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Stidim se ovoga. Da ima države i policije stalo bi se na put ovome. Kod nas se izgleda jos ne shvata da je ovo klasicni organizovani kriminal. Od 5-25 godina zatvora. pa bi se malo zamislili kad dogovraju rezultate ka da su na pijacu.
R: JA bi da kupim utakmicu. Kolko? P: Komad ti je 5000,00 eura. R: JA bi dva komada ali da gubim na pluvrijeme. P: MOže, to vise kosta al cemo uplacivat po kladionica pa ce nam se vratit. R: Havla P: prijatno ih troslili.
zaboravio si da je igrao i raspopovic (isto clan ove 93+ generacije od ljetos, 94. godište) zadnjih pola sata umjesto kamberovica.
taman kad ga pomenuh - kamberovic mi je pravi primjer igrača kojeg nikad ne bi trebalo dovodit u cg ligu - ima 29 god, nikakvu perspektivu niti ga klub bilo kome može prodati, niti pravi neku veliku razliku na tom mjestu. volio bih da mi stvarno neko objasni po kome se to osnovu isplati da ovakav igrač igrač igra prije igrača koji je dokazao ljetos da može da se nosi sa najboljima u svojoj generaciji u evropi.
to je fenomen koji krasi većinu domaćih klubova - milije im je rad za eventualnih par bodova u cg ligi forsirati neke beskorisne 30-godišnjake, nego talente čijom bi prodajom zaradili više i od učešća u evropi.
Nijesam zaboravio Raspopovića, već ga nijesam pomenuo zato što u "Vijestima" (portalu) pročitah da ga stavljaju u isti koš sa Cmiljanićem nazivajući ih kadetima što Raspopović sigurno nije, a i odigrao je svega pola sata.
Što se Kamberovića tiče, apsolutno sam saglasan. Momak sa 29 godina doveden sa strane a ne pravi razliku. Mogu razumjeti da je zakrpio rupu u timu odlaskom Draška Božovića (koji je razočarao) ali što sad s njim? Kao što si rekao - prodat se ne može, a pošto nije klasa od igrača onda mladi ne mogu naučiti od njega ništa posebno.
Situacija u Budućnosti jeste bolja u odnosu na prije tri sezone kad je prosjek godina igrača bio visok i za najjače lige. Podaci da su u U21 reprezentaciji čast Budućnosti branili Bećiraj (stigao iz Peći) i Lakićević (stigao na polusezoni iz Njemačke) kao da i u toj reprezentaciji nije bilo nijednog igrača Budućnosti koji je dijete kluba (đeca Budućnosti su igrala za druge klubove) su porazne za naš najveći klub. Kad se tome doda i to da su ta đeca Budućnosti titule osvajali sa drugim klubovima a da je Budućnost redovno ostajala bez titule, onda to govori o naopakoj politici kluba. Pomak u tom segmentu se dogodio tek onda kad su recesija i nedostatak novca uzeli maha. Tek tada (iz nužde) dala se šansa mlađim igračima (iako ne premladim). Zašto se to dogodilo iz nužde a ne planski znaju samo oni koji vedre i oblače u Budućnosti. Tj ne znaju ni oni sami. Problem je u tome što se niko od tih igrača ne proda i što klub nema jasnu strategiju. Trenutno nema čak ni sportskog direktora. To je nedopustivo. Postavlja se pitanje čemu sportski direktor kad se ništa neće pitati i to je pitanje na mjestu, no sad smo bili svjedoci da trener nema kome ponuditi ostavku. Jasnu strategiju kako treba raditi ne mogu reći jer za to treba neko stručniji od mene, ali mogu makar izložiti svoje skromno mišljenje. Neke smjernice o tome može dati Mogren u smislu kako "napraviti" novac (nikako đe taj novac preusmjeriti). Oni su prepoznali talenat Đorđevića i Bakića. Šansu za debi su im pružili sa 17 godina. To su godine kad je pravo vrijeme za debi. U početku kup utakmice, a onda prvenstvene. Prvo sa klupe, a onda kao prvotimci. Poslije samo jedne odigrane sezone klub ih je prodao za ogromnu svotu novca. Kod Budućnosti bi to izgledalo ovako:
Kažu za Cmiljanića da je veliki talenat. Moje znanje o njemu je, kao što rekoh, limitirano, no uzmimo tu pretpostavku kao tačnu. Momak ima 16 i po godina. Klub ima sezonu i po da od njega napravi igrača kojeg će prodati za milion + eura. Naveo sam njega kao primjer, a i drugih talenata sigurno ima. Igrač koji se može prodati za velike pare iz naše lige mora biti mlad. Što je stariji šanse za prodaju su manje. Po novim pravilima Uefe nema prodaje u inostranstvo prije punoljetstva? OK. E upravo zbog toga treba iskoristiti period prije punoljetstva i na vrijeme mu dati šansu kako bi se do osamnaeste potpuno afirmisao. Kad debituje za prvi tim sa 18, 19 ili 20 njemu vrijeme za afirmaciju curi a cijena pada. Sa dobrom prodajom kakvu će recimo sjutra imati Zeta sa Boljevićem klub staje na noge jer ima finansijsku stabilnost kojom se mogu obezbijediti:
a) redovna isplata zarada igračima
b) dodatna ulaganja u mlađe kategorije
c) prava pojačanja a ne "pojačanja" tipa Mazića, Stolice & Co uz koje će novi klinci stasavati i od kojih mogu dosta naučiti.
To je, uglavnom, to.
Last edited by amnesiac; 17-09-12 at 23:46.
Dick Laurent is dead!
http://www.vijesti.me/vijesti/budva-...n-clanak-92369
Ovo ako se ostvari , ovo ce biti odlicno za crnogorski klupski fudbal , dako onda i drugi timovi krenu u privcatizaciju...
čim nema montenegrinaCT nema ni najava cg lige![]()
REZULTATI 7. KOLA:
GRBALJ – SUTJESKA 0:0
PETROVAC – RUDAR 1:2 (0:0)
Vujačić 53 - Vlahović 50, 90+1 (penal)
LOVĆEN – ZETA 2:0 (1:0)
Turković 29, Đurišić 90+3
MOGREN – JEDINSTVO 0:1 (0:1)
Radulović 42.
MLADOST – MORNAR 2:1 (0:0) -
Rotković 80, Šćepanović (penal) 89 - Ćulafić 64.
Rudar standardno nastavlja tradiciju 90+vrijeme je bilo i sutjeska da stane malkice,sjutra da pljasnemo ovaj celik i eto nas na trece mjesto
![]()
Dje ja da gledam sad sportsku subotu? Da ne izlazim u grad? Aj ne zajebavaj..
Slazem se.
Danas prenos Čelik - Budućnost. Konačno da vidim Budućnost poslije mečeva protiv Slaska. Najavljen vrlo mlad sastav, sa Kopitovićem i Raspopovićem u odbrani. Samo Peković, Bošković i Adrović stariji. Nadam se da će to dobro izgledat.
Meč se, inače, igra na Gradskom stadionu, a s obzirom na lijepo vrijeme treba očekivat i dobru atmosferu. Samo da ne bude novih incidenata i da to s anđelima prođe.
Dick Laurent is dead!
Evo na drugom kanalu prenos nekog gnjilog teniskog ženskog turnira, a još nije počeo, sve izvjesniji, treći set. Prenos fudbala je zakazan za 14:55. Nadam se da će ovaj put prevagnuti razum i da će "javni servis" postupiti po volji gledalaca jer teško da iko želi gledati ovu smijuriju od "tenisa". Dosad su svaki put postupili protivno razumu i javnom interesu. Zaebite se ovaj put i postupite onako kako treba!
Dick Laurent is dead!
Evo i ja se pitam sto je ovo sto nema fudbala, mozda ga ubace na prvi program ...Majko mila sta je ovo
buducnost bez sanse prave citav mec... a ovi iz celika nesretnici ka da nijesu htjeli da daju gol sta su promasivali...
AJMO CRNA GORO !!!
Kako ne uđe nijedna nije mi jasno.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
A dje ovaj Celik ne ispljaska Buducnost da se malo zanimamo.
Kako smo losi sve je smijesno,znaci bas tuga.Celik bio masu bolji a falila mu samo sreca.I zelim da se osvrnem na ovogfa Radulovica i stvarno se zapitam da li Crnoj Gori treba jos jedan Rajo Bozovic ,mislim da je onakvo bahato mponasanje i senlucenje jednog funkcionera sramno i za svaku osudu.
Tuga totalna od igre,veznog reda bukvalno nemamo ! igra nula....
Bas je jadna buducnost bila, Celik ih je na sredinu pokidao , i nije mi jasno kako gola nisu dali.Na kraj sam imao osjecaj da je Budcnost i cuvala 0;0.Nisam vidio uopste zelju za tri boda , no jedva da cekaju kraj utkamice.Adrovic momak se izgubio skroz,onaj Bugarin je dobro odigrao bio
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks