Page 31 of 57 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast
Results 751 to 775 of 1412

Thread: Druga tema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    To se skuplja. Mi ne mozemo da kvantifikuje karmu. Nikad ne znas koliko dobre ili lose si skupio. To znaju samo karmicki racunovodje a oni postoje u drugoj dimenziji koju sa kojom mi ne mozemo da kontaktiramo.
    To je već onda ozbiljnija stvar. Znaci nema ono da se ode kod popa i on kaze "ocitaj 3 puta oce nas" i sve oprosteno...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Ego je Hriscanin,a ja sam Musliman,i licno poznajem mnogo Hriscana koji prihvataju Muhammeda kao Poslanika.
    Npr EGO-a I ne poznajem,ali vidim da prihvata Kur’an kao Boziju rijec.
    A sve I da sam pogrijesio u ovoj procjeni,jasno je da je rijec o izuzetno iskrenom covjeku,
    Otvorenog uma I bez kompleksa-sto je meni sasvim dovoljno.

“Svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji onikoji govore: Mi smo Hrišćani, zato što među njima ima svećenika I monaha,i što se oni ne ohole”
    (Kur’an, Trpeza 5:82)
    Prjatelju,

Ja sam rodom od ljudi koji su podizali najljepse hramove posvecene Bogu, i koji su djelima pokazali da su vjernici. Oni su se borili protiv svih koji su im sceli nametnuti neistinu i Bog im je dao pobjedu.

Ja nisam nista znao o Islamu i Muslimanima, i predocavano mi je od onih koji su me okruzivali a govorili su da su hriscani a pokazali su se kao nevjernici da je to djavoljev rod. Pa ni to mi nije mrznju u srce usadilo.

Dok mi u snu-viziji nije doslo nesto zaista neobicno:
    "Stariji covjek sijede kose i sa bradom mi dade knjigu: Kuran u ruke da procitam. I da otvorih knjigu (nikad je u zivot nisam prije vidio) i citah je sa velikim razumijevanjem. Rekoh: Pa ovo je isto!"

Doista je Isto!

Bog je meni veliku milost ukazao, i na pravi me put uputio.
    Last edited by Ego_and_his_own; 16-09-12 at 23:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

a reci li ti ono da Hari pusi travu

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A sto znam hari ja sto ti cinish. A mozda bi i treba cisto te spirite da opustish malo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da smotam jednu pa da i meni dodje stariji covjek sijede kose i sa bradom i da neku knjigu

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pazi se da ti kakvi djaoli ne izadju jer je poznato da trava amplifira unutrasnje stanje.

No makar bi znao na cemu si.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Dok mi u snu-viziji nije doslo nesto zaista neobicno:
    "Stariji covjek sijede kose i sa bradom mi dade knjigu: Kuran u ruke da procitam. I da otvorih knjigu (nikad je u zivot nisam prije vidio) i citah je sa velikim razumijevanjem. Rekoh: Pa ovo je isto!"

Doista je Isto!

Bog je meni veliku milost ukazao, i na pravi me put uputio.
    Meni bliska osoba koja nije Islamske vjeroispovijesti je imala slicno iskustvo.
    Kad mi je nakon tog sna ispricala neke stvari za koje nikad ranije nije cula,
    i neke nazive cije znacenje nije znala,a ciji sam joj ja prevod rekao kasnije-najezio sam se-bukvalno.
    (Hari i ostali,samo ne pokusavajte da se zezate na racun ovoga,jer mi je osoba bas bliska)

"Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: 'Šejtan se ne može prikazati u mom liku. Ko me vidi u snu, uistinu me je vidio."
    Last edited by M.S.; 16-09-12 at 23:51.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

I meni se pričinio stari (pa sad stari za one moje godine onda) sijedi čovijek dok sam bio vijernik. Ufatio me i izšamara onako iz zaleta (šiptarska kažu da se zove, ono sa nadlanicom) te reče duboke riječi:

U kakve li ti gluposti vijeruješ Funestis, pročitaj što i ne zaboravi ja sa ti samo halucinacija, bači to iz rukah jer ti se svašta pričinja.

Bijaše to Richard Dawkins.
    Last edited by funestis; 16-09-12 at 23:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: 'Šejtan se ne može prikazati u mom liku. Ko me vidi u snu, uistinu me je vidio'.
    Razumije se.
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

(Hari i ostali,samo ne pokusavajte da se zezate na racun ovoga,jer mi je osoba bas bliska)
    Zasto bi se Hari ili bilo ko zezao necijim snovima? Snovi se ne mogu diktirati niti naruciti, a nemas ti pojma kako je u svoje pero Hariju u snu dolazila jedna boginja i na kakve ga sve iskusenja navodila. Kakva je to religija bila i kakv je to andjeo bio ja ti ne mogu niti umijem opisati.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Meni bliska osoba koja nije Islamske vjeroispovijesti je imala slicno iskustvo.
    Kad mi je nakon tog sna ispricala neke stvari za koje nikad ranije nije cula,
    i neke nazive cije znacenje nije znala,a ciji sam joj ja prevod rekao kasnije-najezio sam se-bukvalno.

"Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: 'Šejtan se ne može prikazati u mom liku. Ko me vidi u snu, uistinu me je vidio."
    Bog upucije na prav put onoga koga on hoce. A ja sebi razloga ne vidim bez da je On Veoma Milostiv prema meni.

Ja nalazim sebe u ovom ajetu:

I hocu bez obzira na podsmjehe o Njegovom dobru koje mi je dao da govorim.

A Sejtani se lako prepoznaju po porukama koje upucuju i namjerama koje imaju.

Preporuci djela gospodina CG Junga koji je uradio zivotno djelo na temu Snova i Arhietipova jer nauka o ovim stvarima postoji samo su ljudi neuki.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Čudno kako svi vide boga kao "sijedog čovjeka sa bradom". Oblak ste zaboravili
    Last edited by johnny bravo; 17-09-12 at 01:09.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Naime nakon što se Muhamed nastanio u Medini jedno vrijeme je bio osporavan kao prorok od jednog dijela Medinjana mada ni među drugima nije imao preveliki ugled.

Sve se promijenilo nakon što je sa 300 svojih ratnika iz Medine pobijedio vojsku od oko 900 Mečana. Mečani su izgubili svega 45 ljudi i odlučili da se povuku.
    S druge strane muslimani su imali 14 mrtvih.

Oni su ovu pobjedu vidjeli kao potvrdu njihove vjere nakon što im je Muhamed rekao da su pobijedili jer su im pomogli nevidljivi anđeli. :mrgreen:

Ja bih rekao da su pobijedili jer su Mečani muda ostavili doma, ali što znam ja...
    Last edited by ASC; 17-09-12 at 01:10.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Čudno kako svi vide boga kao "sijedog čovjeka sa bradom". Oblak ste zaboravili
    To je Arhietip, samo ja ne mislim da je to bio Bog licno vec neko koga je on poslao.

Imao sam ja i prije toga viziju, kad sam trebao da odem na oni svijet i kad se nebo nadamnom otvorilo i ko zjenica njegova Oka univerzum bio.

I kad sam posle toga naveden bio da procitam Psalm 32:

1 Blago onome, kome je oproštena krivica, kome je greh pokriven.

2 Blago čoveku, kome Gospod ne prima grehe i u čijem duhu nema lukavstva.

3 Kad ćutah, posahnuše kosti moje od uzdisanja mog po vas dan.

4 Jer dan i noć tištaše me ruka Tvoja; nesta soka u meni kao na letnjoj pripeci.

5 Greh svoj kazah Tebi, i krivice svoje ne zatajih; rekoh: Ispovedam Gospodu prestupe svoje; i Ti skide s mene krivicu greha mog.

6 Zato neka Ti se moli svaki svetac, kad se možeš naći; i onda potop velike vode neće ga stignuti.

7 Ti si zaklon moj, Ti me čuvaš od teskobe; okružavaš me radostima u izbavljanju.

8 Urazumiću te, i pokazaću ti put kojim da ideš; savetovaću te, oko je moje na tebi.

9 Nemojte biti kao konj, kao mazga bez razuma, kojima uzdom i žvalama valja obuzdati gubicu, kad ne idu k Tebi.

10 Mnogo muke ima bezbožnik, a koji se uzda u Gospoda, oko Njega je milost.

11 Radujte se o Gospodu, i pevajte, pravednici; veselite se svi koji ste pravog srca.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

@Ego

Evo jedno hipotetičko pitanje: da ti u nekoj od narednih tvojih "vizija" isti taj sijedi, bradati gospodin naredi da žrtvuješ nekog člana svoje familije, kao dokaz svoje vjere i test - da li bi to uradio?
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

a) Bog to nikad ne bi tražio. Koji Isak?
    b) To ga samo Šejtan kuša, a on bi vidio razliku jer je pravi vjernik.
    ★

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

@Ego

Evo jedno hipotetičko pitanje: da ti u nekoj od narednih tvojih "vizija" isti taj sijedi, bradati gospodin naredi da žrtvuješ nekog člana svoje familije, kao dokaz svoje vjere i test - da li bi to uradio?
    Ti ne citash sto sam ti ja napisao vec i dalje nastavljash po svojoj hipotezi. Toliko koliko te interesuje.

Ali ja sam ipak ovo napisao zbog onih koji vjeruju. Vi necete vjerovati bez obzira na moje svjedocenje.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Pa, ne pitam te za tvoje svjedočenje, nego te hipotetički pitam - "šta bi bilo, kad bi bilo".
    Znao sam da nećeš smjeti da odgovoriš na moje pitanje
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa sto pitash kad znash da necesh dobiti odgovor?

A bash sam krenuo da ti svejedno odgovorim.

Zivot je pun iskusenja i nema covjeka koji ce proci zivot a da nece biti stavljen na test. Oni koji se budu u Boga uzdali proci ce ga, oni koji ne, past ce na njemu.

Kuran:

"O vjernici, među ženama vašim i djecom vašom, doista, imate neprijatelja, pa ih se pričuvajte! A ako preko toga prijeđete i opravdanje prihvatite i oprostite, pa i Allah prašta i milostiv je." /14/ "Imanja vaša i djeca vaša samo su iskušenje, a u Allaha je nagrada velika."/15/ "Pa Allaha se bojte koliko god možete, i slušajte i pokoravajte se i udjeljujte za svoje dobro. A oni koji budu sačuvani gramzljivosti i tvrdičluka, bit će ti koji će uspjeti."/16/ A ako Allahu lijep zajam date, On će vam ga uvećati i oprostit će vam, jer Allah je zahvalan i blag."/17/ "Poznavalac je nevidljivog i vidljivog svijeta, Silni i Mudri."/18/

Jevandjelje:

zaista, kažem vam, nema nikoga ko ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili majku, ili oca, ili decu, ili njive radi mene i radi evanđelja, 30 a da ne primi sad stostruko, u ovo vreme kuće, i braću, i sestre, i majke, i decu i njive - uz proganjanja - a u budućem svetu večni život. 31

Sve sam ja ovo proshao, i vidio svojim ocima i osjetio svojim srcem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    a) Bog to nikad ne bi tražio. Koji Isak?
    b) To ga samo Šejtan kuša, a on bi vidio razliku jer je pravi vjernik.

A nije samo Abram žrtvovao sina u Bibliji. Ima žrtva bogu sve do kraja. Abram nije do kraja obavio dužnost no ga je bog spriječio.

Međutim ima slučaj đe je žrtva odrađena do kraja.
    Quote Originally Posted by Biblija: Knjiga o Sudijama: 11:30 do 40
    30 I zavetova Jeftaj zavet Gospodu i reče: Ako mi daš sinove Amonove u ruke,
    31 Šta god iziđe na vrata iz kuće moje na susret meni, kad se vratim zdrav od sinova Amonovih, biće Gospodnje, i prineću na žrtvu paljenicu.

32
    I tako dođe Jeftaj do sinova Amonovih da se bije s njima; i Gospod mu ih dade u ruke.

33
    I pobi ih od Aroira pa do Minita u dvadeset gradova i do ravnice vinogradske u boju vrlo velikom; i sinovi Amonovi biše pokoreni pred sinovima Izrailjevim.

34 A kad se vraćaše Jeftaj kući svojoj u Mispu, gle, kći njegova iziđe mu na susret s bubnjevima i sviralama; ona mu beše jedinica, i osim nje ne imaše ni sina ni kćeri.

35 Pa kad je ugleda, razdre haljine svoje i reče: Ah kćeri moja! Vele li me obori! Ti si od onih što me cvele; jer sam otvorio usta svoja ka Gospodu i ne mogu poreći.

36 A ona mu reče: Oče moj, kad si otvorio usta svoja ka Gospodu, učini mi, kako je izašlo iz usta tvojih, kad te je Gospod osvetio od neprijatelja tvojih, sinova Amonovih.

37 Još reče ocu svom: Učini mi ovo: ostavi me do dva meseca da otidem da se popnem na gore da oplačem svoje devojaštvo s drugama svojim.

38 A on joj reče: Idi. I pusti je na dva meseca, i ona otide s drugama svojim i oplakiva devojaštvo svoje po gorama.

39
    A kad prođoše dva meseca, vrati se k ocu svom; i on svrši na njoj zavet svoj koji beše zavetovao. A ona ne pozna čoveka. I posta običaj u Izrailju

40 Da od godine do godine idu kćeri Izrailjeve da plaču za kćerju Jeftaja od Galada, četiri dana u godini.

Ha Jefto je zavijetovao prvo što mu izađe iz kuće da će žrtvovati Bogu ako pobijedi Amonejce.

Zna je čovijek da će mu šćer izać ili žena pa ga nije bilo briga (jer ko bi mu iz kuće izašo osim šćeri ili žene, a magarce i koze vijerujem nije držao u dom), a kako znamo što Biblija misli o ženama, Jefti nije bilo žao.

I što je najvažnije odradio je poso do kraja, žrtvovao šćer i Bog ga nije pometa.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

A bash sam krenuo da ti svejedno odgovorim.
    I opet mi nisi odgovorio. Mene zanimaju tvoje riječi, tvoje rezonovanje, ne citati iz Biblije i Kurana.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Velika je razlika izmedju Slucaja Avaramovog i slucaja jeftaja.

2 I reče mu Bog: uzmi sada sina svojega, jedinca svojega miloga, Isaka, pa idi u zemlju Moriju, i spali ga na žrtvu tamo na brdu gdje ću ti kazati.

Kome normalnom bi palo na pamet da se ovako zavjetuje?
    I zavetova Jeftaj zavet Gospodu i reče: Ako mi daš sinove Amonove u ruke,
    31 Šta god iziđe na vrata iz kuće moje na susret meni, kad se vratim zdrav od sinova Amonovih, biće Gospodnje, i prineću na žrtvu paljenicu.

Da ubije sinove tudje? Za to se zavjetovao?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Velika je razlika izmedju Slucaja Avaramovog i slucaja jeftaja.

2 I reče mu Bog: uzmi sada sina svojega, jedinca svojega miloga, Isaka, pa idi u zemlju Moriju, i spali ga na žrtvu tamo na brdu gdje ću ti kazati.

Kome normalnom bi palo na pamet da se ovako zavjetuje?
    I zavetova Jeftaj zavet Gospodu i reče: Ako mi daš sinove Amonove u ruke,

Da ubije sinove tudje? Za to se zavjetovao?

Ne, ja samo kažem da je Jefto znao koga će žrtvovati i da mu Bog na to ništa nije reko već ga je pustio.

I osta Jefto još i pobožan božji čovjek.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

kako kome funetis, kako kome.

Ja zaista nebih trazio smrt drugih za smrt mojih i da bi ja osta ziv.
    Last edited by Ego_and_his_own; 17-09-12 at 02:40.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

I opet mi nisi odgovorio. Mene zanimaju tvoje riječi, tvoje rezonovanje, ne citati iz Biblije i Kurana.
    Refresh
    In vino veritas

Page 31 of 57 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)