Page 26 of 57 FirstFirst ... 1622232425262728293036 ... LastLast
Results 626 to 650 of 1412

Thread: Druga tema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Primijetio sam,ali nema veze...Neko moze meni da kaze da sam lazov,licemjer i sl. a kad ja njima pokusavam da odgovorim na mnogo benigniji nacin-opomenu me.
    OK,nije problem.Skidam kapu Funestisu i Septembru na fer i korektnoj konverzaciji i iznosenju dokaza,dok ostali potvrdjuju Teoriju evolucije
    Nastavljamo dalje diskusiju:Potomci ape-a VS Ademov sin u "drugoj temi"
    Quote Originally Posted by funestis;29541
    76

http://humanorigins.si.edu/resources...-human-origins

http://humanorigins.si.edu/

http://science.howstuffworks.com/env...gy/fossil6.htm

Ima dokaza preko svake mijere za evoluciju čovijeka. Problem je u tome što tvoja vijere (odnosno bilo koja vijera) ne dozvoljava razumu da odradi svoje.

I ma koliko dokaza bilo i koliko očiti bili čovijek koji je pod jakim uticajem svoje religije nikad ih neće prihvatiti jer razum je neprijatelj vijere.
    Ako ima ovoliko dokaza,sto im je trebao "Pitldaunski covjek?"

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ne citam ja literaturu ka ti pa tesko citirati, ali nam ne rece kad pocinje presadjivanje krmećih bubrega, dzigerica ili koljenica Citiras nam vrlo naucno stivo, a u sljedećem nastavku prestavi nam i ostale naslove ovog naucnog casopisa.
    Ajnštajn propagandni mit, Mileva bila genije Da li je Mileva Ajnstajnu citala Koran kad je bio slabunjav ili pomagao taj insekt?
    Psi znaju matematiku? Objasni nam da li prije ili poslije udaranja u glavu?
    - Dobar dan, dajte mi dva para bubrega, jedan malo masniji, da okrenem na tiganj sad kuci, a drugi onako, freski da su, da presadim to, sinoc sam pio neku brlju secerusu, ovima sam vec nagrdio funkciju.

- Oh dobar dan, izvolite, evo, imamo ako cete i strasno velikih, da se kulturno izrazim, bijelih bubrega, da i njih presadite, a, vidio sam kako vam zena vice prije neki dan.

I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    - Dobar dan, dajte mi dva para bubrega, jedan malo masniji, da okrenem na tiganj sad kuci, a drugi onako, freski da su, da presadim to, sinoc sam pio neku brlju secerusu, ovima sam vec nagrdio funkciju.

- Oh dobar dan, izvolite, evo, imamo ako cete i strasno velikih, da se kulturno izrazim, bijelih bubrega, da i njih presadite, a, vidio sam kako vam zena vice prije neki dan.

Pitas komsiju sto ziri krme, a on kaze "imam kamen u bubregu pa da caskom presadim"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Pitas komsiju sto ziri krme, a on kaze "imam kamen u bubregu pa da caskom presadim"
    Dobri,dobri
    Inace,da ne dodje do zabune,ja ne zagovaram teoriju o presadjivanju krmece utrobice,samo sam povukao paralelu izmedju naucnih tvrdnji i Teorije evolucije.

Inace,da vidimo sta Kur'an Casni kaze o svemu ovome:
    "Reci: Hoćete li da vam kažem koji su gori od takvih i koje će Allah još teže kazniti?
    Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio, oni koji su se šejtanu klanjali - njih čeka najgore mjesto,
    jer oni su najdalje s pravog puta odlutali."

Vidim poznati mi nesto,ali nisam bio siguran ;-)

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa zmisli ti tu situaciju da ti sjedish za stolom sa ljudima, i jedan ustane i rece ponosno " Ja sam od Majmuna nastao".

I sto da pomisle ljudi o tome covjeku?

A sta tek onda kad njih 5-6 to uradi?

Covjek nema sto tu vishe dodati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by M.S. View Post
    Primijetio sam,ali nema veze...Neko moze meni da kaze da sam lazov,licemjer i sl. a kad ja njima pokusavam da odgovorim na mnogo benigniji nacin-opomenu me.
    OK,nije problem.Skidam kapu Funestisu i Septembru na fer i korektnoj konverzaciji i iznosenju dokaza,dok ostali potvrdjuju Teoriju evolucije
    Nastavljamo dalje diskusiju:Potomci ape-a VS Ademov sin u "drugoj temi"

Ako ima ovoliko dokaza,sto im je trebao "Pitldaunski covjek?"

Piltdown Man kako ga zovu je jedan stari hoaks (prevara) urađena od strane Charles Dawson-a 1912. Tip je bio kolekcionar fosila. u vrijeme kada je Pildown "pronađen" (i "pronađen" je u Engleskoj) još nije bilo dovoljno dokaza o evoluciji čovijeka pa je svaki nalaz bio značajan. Ono što je on napravio je bilo da je uzeo ljudsku lobanju i na nju stavio odgovarajuću orangutanovu čeljust ali je pri tome ostrugao zube da liče na ljudske.
    U to vrijeme je bilo pitanje prestiža tko će prvi otkriti tvz kariku koja nedostaje tako da je ovo u to vrijeme bilo veliko otkriće. Međutim već 1915 godine se posumljalo da se radi o prevari ali na žalost tada nije bilo tehnologije koja bi to provijerila (DNK testiranje, datiranje ugljenikom 14)

Kako je tokom godina sve više otkrivano fosila u Africi tako je sve više smatrano da se radi samo o prevari. 1953 godine konačno su se stekli uslovi da se lobanja može ispitati i to je konačno stavilo tačku na taj kontroverzni fosil.

U vrijeme kada je lobanja konačno testirana već su bili pronađeni pravi fosili u africi a sam Pildown Man je već onda bio smatran ako ne za prevaru onda za anomaliju.

Danas mnogi kreacionisti koriste ovaj hoaks da bi dokazali da evolucija nije tačna ali zanemaruju na hiljade dokaza godišnje iz afrike koji bukvalno dolaze u kilogramima.

Danas postoji nekoliko stotina hiljada fosila koji se samo tiču evolucije ljudi.

Na ovom linku sa wikipedije postoji cijela priča o toj prevari.

http://en.wikipedia.org/wiki/Piltdown_Man

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Pa zmisli ti tu situaciju da ti sjedish za stolom sa ljudima, i jedan ustane i rece ponosno " Ja sam od Majmuna nastao".

Zašto toliko svi potenciraju to da su ljudi nastali od majmuna kad nisu.

Ljudi jesu majmuni odnosno pripadaju redu primata tvz Čovijekoliki majmuni.

Evo wikipedija na našem jeziku

http://hr.wikipedia.org/wiki/Primati
    http://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%8Covjekoliki_majmuni
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Primatologija

Hominidi su red (nadporodica) majmuna kojima pripadaju i gorile i šimpanze/bonobo (Pan)

Ljudi jesu majmuni, red Hominidae, Rod Homo, vrsta Homo Sapiens Sapiens.

Kompletni Taksonomski naziv naše vrste je:

Primates Haplorrhini Simiiformes Catarrhini Hominoidae Hominidae Homini Homo Homo Sapiens Sapiens

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Jeste da vrtimo jednu te istu priču po sto puta ali dako vam nešto uđe u glavu.

Evolucija je kontinualan proces. Nijedan potomak nema iste gene kao roditelji. Sa svakom generacijom dolazi do nekih minimalnih promjena - nastanka novih gena, nestanka nekih starih, mutacije postojećih itd. koji ne prave neku bitnu razliku ako uporedimo sina sa ocem.
    Međutim, kad se taj proces posmatra u periodu od par stotina hiljada godina evolucija postaje očigledna.

Ako u periodu od 500000 godina imamo 20000 generacija sasvim je realno da se organizam na početku tog evolutivnog puta bitno razlikuje od onoga na kraju.

Virusi i bakterije stalno evoluiraju. Mutiraju iz jedne vrste u drugu. Zato svako malo imamo neku novu epidemiju. Čini mi se da je neko pominjao primjer da je jedna vrsta guštera u periodu od 30 godina evoluirala(postepeno) od mesojeda do biljojeda.

Dakle, ti ili nisi ništa shvatio iz diskusije u prethodnim postovima ili znaš dobro šta je evolucija ali na jedan licemjeran način pokušavaš da je pretstaviš kao metamorfozu iz majmuna u čovjeka.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja vi predlazem da analizirate malo ljude oko sebe i pogledate im anatomiju glave i uvidjecete da toliko raznovrsnih oblika ima medju ljudima i da su nekima mozdane komore vece a nekima manje nekima vilice vece a nekima manje.

A prevara i podmetacina ima koliko hocesh koje su otkrivene.

Evo kako se pompezno najvaljivali
    http://www.dailymail.co.uk/sciencete...evolution.html

Ida is a scientific embarrassment. It's a deformed lemur. Evolutionists who were desperate to promote the re-release of Darwin's Origin of Species book this year publicly unveiled yet another "False Association" which is now turning into a scandal within the science community. Battered by 150 years of elaborate hoaxes and imaginative reconstructions which were fallaciously substituted as evidence, this is yet another attempt by evolutionists to market fraudulent claims to the highest bidder.

Scientists around the world have already identified this as a Lemur. The video information people have duplicated all over Youtube is antiquated and outdated. Those scientists failed to get their research peer reviewed before they waged their marketing campaign.
    If there are so many transitional forms in the fossil record why all the hoopla? There are only merely speculations.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Postujem,ali koliko danas imas vrsta majmuna/gorila/simpanzi/orangutana (kako god),i kakvih sve ljudi danas ima,da jednima i drugima za 100 godina nadjes lobanje,vjerujem da ih ne bi razlikovao.
    Boze mi oprosti,znam par ljudi koji bas lice na majmune,a sto se Afrikanaca tice-da ne pricamo.
    Pa recimo imas delfina i ajkulu koji vise lice jedno na drugo nego covjek na majmuna,pa je delfin sisar za razliku od ajkule.
    Mislio sam da je ova teorija razbijena dok ne nadjoh ovu "prokletu" temu...
    Ne mogu da vjerujem da ubjedjujem ljude da nisu postali od majmuna...

Edit:
    Sad vidim da smo ja i Ego naveli fakticki isti primjer sto se lobanja tice.
    Last edited by M.S.; 15-09-12 at 00:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja vi predlazem da analizirate malo ljude oko sebe i pogledate im anatomiju glave i uvidjecete da toliko raznovrsnih oblika ima medju ljudima i da su nekima mozdane komore vece a nekima manje nekima vilice vece a nekima manje.

A prevara i podmetacina ima koliko hocesh koje su otkrivene.

Evo kako se pompezno najvaljivali
    http://www.dailymail.co.uk/sciencete...evolution.html

Ida is a scientific embarrassment. It's a deformed lemur. Evolutionists who were desperate to promote the re-release of Darwin's Origin of Species book this year publicly unveiled yet another "False Association" which is now turning into a scandal within the science community. Battered by 150 years of elaborate hoaxes and imaginative reconstructions which were fallaciously substituted as evidence, this is yet another attempt by evolutionists to market fraudulent claims to the highest bidder.

Scientists around the world have already identified this as a Lemur. The video information people have duplicated all over Youtube is antiquated and outdated. Those scientists failed to get their research peer reviewed before they waged their marketing campaign.
    If there are so many transitional forms in the fossil record why all the hoopla? There are only merely speculations.

Niko nikad nije ni rekao da Ida nije ništa drugo nego lemur.

Lemuri su najniži rod Primata i svi primati uključujući i čovijeka potiču od bića koje je ličilo na lemura. Niko ne spori da je Ida lemur.

LOL

Usput možeš li postaviti link za članak gdje piše ovaj tekst.

If there are so many transitional forms in the fossil record why all the hoopla? There are only merely speculations
    pošto ne mogu pronaći u članku kojeg si postavio.

:untroubled:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ah našo sam.

http://www.caveministries.com/ida.shtml

In conclusion I leave with a quote and an interview.Interview:

40 year celular biology and anatomy expert
    http://www.cross.tv/21875
    Unknown Quoted:

Ida is a scientific embarrassment. It's a deformed lemur. Evolutionists who were desperate to promote the re-release of Darwin's Origin of Species book this year publicly unveiled yet another "False Association" which is now turning into a scandal within the science community. Battered by 150 years of elaborate hoaxes and imaginative reconstructions which were fallaciously substituted as evidence, this is yet another attempt by evolutionists to market fraudulent claims to the highest bidder.Scientists around the world have already identified this as a Lemur. The video information people have duplicated all over Youtube is antiquated and outdated. Those scientists failed to get their research peer reviewed before they waged their marketing campaign.If there are so many transitional forms in the fossil record why all the hoopla? There are only merely speculations.

Kao i intervju gdje je to rečeno:

LOL radi se o Kreacionističkom radiju.

DODATO naknadno: Najveća fora je to da je navod sa intervjua promjenjen u tekstu da bi se bolje slagao sa ideologijom ove hrišćanske denominacije CAVE MInistries a ime Davida Mentona (pomenutog u postu ispod) promijenjeno u Unknown.

Provijerite njihov site gdje je sve ovo napisano
    http://caveministries.com/.
    Last edited by funestis; 15-09-12 at 01:11.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ahh i tip koji daje intervju je David Menton član ekipe koja vodi Answer in Genesis

http://www.bestbiblescience.org/menton.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Answers_in_Genesis

Morate poslušat ovaj intervju, ko razumije engleski

Lol zabave. Tip tvrdi da je IDA lemur koji se udavio tokom Velikog Potopa.

:lolblue::lolblue::lolblue::lolblue::lolblue:

Usput ovo wikipedija kaže o IDI

http://en.wikipedia.org/wiki/Darwinius

A ovo kaže AronRa ko ga zna

Last edited by funestis; 15-09-12 at 01:05.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

http://www.nytimes.com/2009/10/23/sc...ssil.html?_r=0

Fossil Skeleton Known as Ida Is No Ancestor of Humans

Remember Ida, the fossil discovery announced last May with its own book and television documentary? A publicity blitz called it “the link” that would reveal the earliest evolutionary roots of monkeys, apes and humans.

Experts protested that Ida was not even a close relative. And now a new analysis supports their reaction.
    In fact, Ida is as far removed from the monkey-ape-human ancestry as a primate could be, says Erik Seiffert of Stony Brook University in New York.
    Dr. Seiffert and his colleagues compared 360 specific anatomical features of 117 living and extinct primate species to draw up a family tree. They report the results in Thursday’s issue of the journal Nature.
    Ida is a skeleton of a 47-million-year-old cat-size creature found in Germany. It starred in a book, “The Link: Uncovering Our Earliest Ancestor.”
    Ida represents a previously unknown primate species called Darwinius. The scientists who formally announced the finding said they were not claiming Darwinius to be a direct ancestor of monkeys, apes and humans. But they did argue that it belonged in the same major evolutionary grouping and that it showed what an actual ancestor of that era might have looked like.
    The new analysis says Darwinius does not belong in the same primate category as monkeys, apes and humans. Instead, it concluded, the creature falls into the other major grouping, which includes lemurs.
    Last edited by Ego_and_his_own; 15-09-12 at 01:31.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A ta grupisanja su nista bez puka nagadjanja bazirana na vizuelnim obzervacijama anatomske gradje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

http://www.nytimes.com/2009/10/23/sc...ssil.html?_r=0

Fossil Skeleton Known as Ida Is No Ancestor of Humans

Remember Ida, the fossil discovery announced last May with its own book and television documentary? A publicity blitz called it “the link” that would reveal the earliest evolutionary roots of monkeys, apes and humans.

Experts protested that Ida was not even a close relative. And now a new analysis supports their reaction.
    In fact, Ida is as far removed from the monkey-ape-human ancestry as a primate could be, says Erik Seiffert of Stony Brook University in New York.
    Dr. Seiffert and his colleagues compared 360 specific anatomical features of 117 living and extinct primate species to draw up a family tree. They report the results in Thursday’s issue of the journal Nature.
    Ida is a skeleton of a 47-million-year-old cat-size creature found in Germany. It starred in a book, “The Link: Uncovering Our Earliest Ancestor.”
    Ida represents a previously unknown primate species called Darwinius. The scientists who formally announced the finding said they were not claiming Darwinius to be a direct ancestor of monkeys, apes and humans. But they did argue that it belonged in the same major evolutionary grouping and that it showed what an actual ancestor of that era might have looked like.
    The new analysis says Darwinius does not belong in the same primate category as monkeys, apes and humans. Instead, it concluded, the creature falls into the other major grouping, which includes lemurs.

Ne to, za ovaj članak znam od prije. Ovo je samo kritika na temu Ide da je taksonomski bliža lemurima, što je tačno. Međutim isti tako je tačno i da su primati evoluirali iz lemura i u doba kada je živjela Ida nije bilo još majmuna već samo lemuri. Ta već znam. meni treba nešto drugo.

Treba mi izvor ovog komentara ukoliko si ga ti našao na drugom mijestu:

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own

If there are so many transitional forms in the fossil record why all the hoopla? There are only merely speculations

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

nisam to je to.

A ove polemike smo mi odje vec imali dje sam ja pokazao bezbroj primjera pokusaja ovakvih podmetanja.

Jer da vi imate ikakvog uporista u vashu "Teoriju" nebi vama trebali ovakve stvari niti bi se toliko ateista trudilo da se bavi podmecanjima. Vi bi ste nalazili te primjere na svakom koraku.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

@Ego,

Šta je sa genetskom analizom? Fosili nisu jedina potvrda teorije evolucije, čak nisu ni najvažnija.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

nisam to je to.

A ove polemike smo mi odje vec imali dje sam ja pokazao bezbroj primjera pokusaja ovakvih podmetanja.

Jer da vi imate ikakvog uporista u vashu "Teoriju" nebi vama trebali ovakve stvari niti bi se toliko ateista trudilo da se bavi podmecanjima. Vi bi ste nalazili te primjere na svakom koraku.

Ovo nije podmetanje nikakvo. Niti jedan naučnik ne tvrdi da je Ida bilo što osim lemur. Samo kažu da je to bila vrsta ili rod lemura koji su evoluirali u majmune (i eventualno u čovijeka).

Ida je Primat Lemur, kao i svi ostali lemuri.

Ida je stvarni fosil i nije podmetanje, ono što se događa je naučna debata koja se vodi oko toga dali je vrsta lemura kojoj pripada Ida u stvari i vrsta koja je evoluirala kasnije u više primate (majmune) pa i u čovijeka.

Niko ne tvrdi da je Ida bilo što drugo osim lemur.

Majmuni su evoluirali iz lemura. Debata je dali je to ta vrsta.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A vidjite ovo:

http://www.dailymail.co.uk/sciencete...uaylillas.html

A znate koliko josh ima ovakvih stvari koje se neobjavljuju.

A mozete sami naci na internet milion primjera lobanja neobicnih oblika i velicina za koje nema objasnjenja lishe prica koje se nadovezuju za vrijeme Nojevog Djeda i vremena dzinova i mutacija koje su bile proizvod mijeshanja grupe andjela sa ljudima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A evo neko je napravio "Halu Srama" za Evolucioniste

http://www.uark.edu/~cdm/creation/shame.htm

A ovome ima tonu materijala na internet.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A ti ako mozesh da primijetish jajasta glava i ova lobanja nisu nikako isto.

Pri procesu uoblicavanja lobanje nema primjera koji pokazuje da je oblina ovakve forme moguce postici.

A ne samo to pogledajte proporcije glave i tijela i kolike su ocne duplje
    Last edited by Ego_and_his_own; 15-09-12 at 02:03.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A odje se ne radi o genetskom poremecaju?

No o Evoluciji.

Kako kad je vama sve, kad vi odgovara argumentu onda je Evolucija a kad vi ne odgvara onda je "genetski poremecaj".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

A evo neko je napravio "Halu Srama" za Evolucioniste

http://www.uark.edu/~cdm/creation/shame.htm

A ovome ima tonu materijala na internet.
    Jup naravno je to Dr. Patrick Brine.

Creation Insights čedo doktora Paricka Brinea poznatog Kreacioniste.

On je otprilike vjerodostojan koliko i naš doktor Miroljub Petrović. Oboica su profesionalni kreacionisti.

Page 26 of 57 FirstFirst ... 1622232425262728293036 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)