Page 460 of 1170 FirstFirst ... 360410450456457458459460461462463464470510560960 ... LastLast
Results 11,476 to 11,500 of 29226

Thread: Tenis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Serena je MAJKA Cardozo.. Jes da je kobilasta ali je prava gospodja kad je tenis u pitanju. MAJKA !

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Nekome majka, nekome maćeha.

Azarenka u svakom slučaju bolje izgleda u bikiniju.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by JaffaCakes View Post
    Serena je MAJKA Cardozo.. Jes da je kobilasta ali je prava gospodja kad je tenis u pitanju. MAJKA !
    Snažna crnkinja, zato je i sampion. U kosarci nije diskutabilno kad konstatujemo da se protiv crnih atleta ne moze, ili vrlo tesko.
    U tenisu, zenskom, to izgleda nije pozeljno. Snaznija je od svake teniserke i igra na snagu. nema tu nista klasno. Ima jos par tamnoputih igracica na turu, i one su snazne, ali totalno neznavene, pa eto nisu u vrhu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,185
    Thanked in
    860 Posts

sto bi to u tenisu znacilo da 'igra na snagu', i kakve to veze ima sa klasom?
    Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Pa sad... Kako joj idu drop šotovi? Pogledaj kako igra Vinći, kako da nazovemo njen stil? kako da nazovemo Serenino "snazan servis, fh, bh, i nista vise"?

U zenskom tenisu biti snaznija je velika prednost. zato kazu pobijedila bi i muskarce. Jer ona odje do tog nekog nivoa snage. U muskom tenisu dzaba ti ako si atleta, snazniji, jer to bi vec bilo overcooked still. Da pojasnim. Snazna zena pusti ruku, i zavrsi joj duboko u polju. Snazan momak pusti ruku, i zavrsi mu dva metra iza linije. primjeri Dastin Braun, Monfa, Conga... monfa cak daje sve od sebe da mazi loptu, ali uspijeva u prosjeku samo svaki drugi "pusti ruku" da smjesti u polje. S druge strane djokovic ih pogodi mnooogo, uz nisku marginu greske. Znaci i tih nekoliko momaka sto su tamnoputi su velike atlete. Monfa najveci na turu. S druge strane je najveci atleta serena. I gle cuda. oboje crnci. A njih veoma malo. Prenizak procenat. I opet se od njih 6-7 moze konstatovati da su najvece atlete.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Snaga u tenisu nije nimalo presudan faktor. Serena jeste fizicki superiorna, ali u tome nije tajna njene dominacije. Nijedna teniserka nema tako precizne udarce kao ona, a to nema veze sa snagom. Njen izbor udaraca (kada je pri cistom umu, sto veceras nije slucaj) je uvijek savrsen i zato nemaju sanse pored nje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Pa dobro, shto smo konstatovali na kraju, da Serena ima klasu ili da je nema no samo na snagu? No me neshto zanima kako se to igra tenis na snagu bez idje tehnike? Sestre Williams su u poslednjoj deceniji zajebale svakoga u WTA tour-u, nije samo Serena.. Ali eto, kao mladja, traje neshto malo duze nego Venus pa je i danas gledamo kako dere svoje protivnice.. Serene po godine ako ne i godinu nije nidje bilo zbog nekakve alergije ili nekakve bolesti, tako neshto, i pala je na ko zna koje mjesto na WTA listi i odjednom se vrati i dere ih sve. Ako to nije kvalitet onda ne znam shto je.. Ili recimo primjer Kim Clijsters koja se posle godinu i kusur vratila posle porodjaja i osvojila jedan Grand Slam..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Tako je, djede Djuro. Mudro zborish !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,185
    Thanked in
    860 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Pa sad... Kako joj idu drop šotovi? Pogledaj kako igra Vinći, kako da nazovemo njen stil? kako da nazovemo Serenino "snazan servis, fh, bh, i nista vise"?

U zenskom tenisu biti snaznija je velika prednost. zato kazu pobijedila bi i muskarce. Jer ona odje do tog nekog nivoa snage. U muskom tenisu dzaba ti ako si atleta, snazniji, jer to bi vec bilo overcooked still. Da pojasnim. Snazna zena pusti ruku, i zavrsi joj duboko u polju. Snazan momak pusti ruku, i zavrsi mu dva metra iza linije. primjeri Dastin Braun, Monfa, Conga... monfa cak daje sve od sebe da mazi loptu, ali uspijeva u prosjeku samo svaki drugi "pusti ruku" da smjesti u polje. S druge strane djokovic ih pogodi mnooogo, uz nisku marginu greske. Znaci i tih nekoliko momaka sto su tamnoputi su velike atlete. Monfa najveci na turu. S druge strane je najveci atleta serena. I gle cuda. oboje crnci. A njih veoma malo. Prenizak procenat. I opet se od njih 6-7 moze konstatovati da su najvece atlete.
    cek malo. imas stil igre koji ti konstantno donosi najvece turnire, i to to treba da mijenjas? to 'gdje joj je drop shot' mi zvuci isto kao da kazes za federera 'gdje mu je cekanje servisa 3 metra iza osnovne linije?' ili za llodru 'kad ce da pretane da igra servis-volej?' ili za gasqueta 'gdje mu je dvorucni bekhend?'. nidje veze.
    po meni je fascinantno kod serene to sto dobija ne zbog snage/gradje, nego uprkos tome.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Da, ali za razliku od vas, ja odgledam i tamo neku Wung Li, protiv tamo neke Sekulic, i jos "milion" meceva godisnje, a ne samo zavrsnicu gren slemova, pa vidim kako azarenka, koja je jedna od najspremnijih bijelih teniserki, bar malo se suprostavi Sereni, pa onda treba da se kaze da nije imala sanse, jer je ova udarala preciznije?
    Prosle godine je je teniserka kojoj cesto lijepe neke "muskaste" epitete, Stosur, progovorila, pa rekla nesto u fazonu "igrala sam kao protiv muskarca"...

poenta je da su sestre najsnaznije na turu i realno jedine crnkinje vrijedne pomena. Sad su se pojavile par igracica, mladjih, ali tu je pitanje volje, para, rada, ali eto ih u vrhu, samo da se ozbiljnije radi.

I eto. Jedine crnkinje, ubjedljivo bile najbolje, uz par mrvica sto dadose drugim igracicama, i kao to nema nimalo veze s bojom koze. Yeah, right. A bogme kad dodju LBJ, Durant i kompanija na OI, nece niko da precuti da su atlete i da im to sto su crnci je od presudne vaznosti...

BTW, preciznost itekako zavisi od sveukupne snage. Ko igra tenis, zna o cemu pricam. Kad si snazan, kontrolises lakse lopticu. Udarci su ti precizniji i brzi. ne vidjoh nekog lipsa da to moze da radi, bar ne duze od 4-5 gemova. Zato imate lipsove koji igraju u prosjeku metar i po izvise mreze, a snazniji momci uglavnom pola metra iznad. Sva sreca, pa su i bijeli momci dovoljno snazni, a ovi presnazni (mada nema ih, a opet tih 3-4 su prisutni na ozbiljnoj sceni. Eš je čak bio i šampion). E kod muskaraca to i nije prednost.

Kod zena, izvinjavam se na vasim dobronamjernim komentarima, to ipak jeste. Jer ta snaga ti dozvoljava da imas i krajem drugog seta svjezinu da zabijes snazan as, dok sve druge teniserke lupaju duple. Serena ima i po 20 aseva ponekad. U zenskom tenisu 20 aseva. Precizna je i azarenka, i to bolesno precizna, pa joj broj aseva nije ni blizu tom.
    Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 10-09-12 at 00:10.

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Pogledajte samo brzinu tih udaraca... To je klasa, pretpostavljam. Klasno udara, pa joj udarci za po 20-30 km/h brzi...

Azarenka je prije par godina predala veliki broj meceva. Ili pak odigrala rezervisano. Bilo je tu i suza ponekad. I evo postade najspremnija bijela teniserka.

I evo je, u najboljoj formi, najboljim godina, gubi od igracice koja dodje da igra samo slemove i koja je imala toliko zdravstvenih problema i koja ima ipak 30 godina. Kim klajsters je ipak bila malo mladja, i bez problema, ako se ne varam. Rodila je, ali je to valjda prirodno.

Nemam nista protiv njih, ali nazalost, ovo je individualni sport, pa eto, nije na odmet primijetiti zbog cega je neko stvarno najbolji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Slazem se sa ovim shto si rekao u zadnjoj rechenici.. Tachno je da je u tom periodu igre mnogo vazna snaga i da se upravo u nedostatku iste grijeshi... Tu je Serena definitivno nadmocna na svoje protivnice.. Mada je i debela, treba pokrenut one guzichine njene.. Ka baloni.. Sve u svemu, Serena je gospodja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,185
    Thanked in
    860 Posts

znaci ako neko jako udara lopticu, to se automatski manje vrednuje od elegantnog drop shota, i ne moze da spada u kategoriju 'klase'? ako je crnkinja, to je poludiskvalifikuje?
    nidje veze.
    ne znam sjecas li se zine garrison, koja je izgledala prilicno serenoliko? kako ona nikad nista ne osvoji? crna, snazna, ovakva, onakva? mozda jednostavno nije bila dovoljno ... klasna?

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Ali jbg, pa sad tu dolazi do izrazaja moj drugi dio price. Nema njih 50% na turu, pa da bas zagospodare. Ima pih po 4-5 u 500, i sad treba da su te 4-5 "te"? Imas i crnaca kosarkasa koliko hoces, pa nisu svi LBJ, Durant... Ali ovi dvojica su to sto jesu jer su crnci, izmedju ostalog. Serena je ovo sto jeste, jer je snazna crnkinja, izmedju ostalog. I da, tenis igra snagom. Igraju ga danas sve igracice, samo sto je njina manja. I ova azarenka. To je taj stil. To je to ****** od zenskog tenisa sto gledamo vec godinama. I svima njima je udarac koji donosi prevagu dvorucna bh dijagonala. Koja moze da lupa duze i jace, ona odnosi poen...

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Nzm Mister , ni ja se sa tvojom pricom ne mogu sloziti nikako, onda bi svako mogao da postane odlican teniser - teniserka, samo da vjezba snagu i to je to .A reci da snaga udarca nadomestuje kalsu je najveca glupost koju sam cuo .Onda bi se nsao neko da Federa isto smakne jer u vrijeme Federa si imao masu jakih udaraca koji pri njegovoj klasi nisu mogli ni da mu privire , nzm mislim dasi malo pomjesao babe i zabe...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,185
    Thanked in
    860 Posts

i tako dok se ne pojavi neka nova ljevoruka monika, koja ce da lupa i bh i fh dvorucno.
    tako i u NBA... pored svih crncuga koje, izmedju ostalog, skacu ovoliko ili onoliko, visoki su, izmedju ostalog, ovoliko ili onoliko, ko je najbolji skakac u poslednje 3-4 godine?

Thanks Thanks Given 
    8,911
    Thanks Thanks Received 
    3,935
    Thanked in
    2,353 Posts

Shto se snage tiche,MGS vam je jako lijepo objasnio shta je snaga u WTA a shta u ATP ...shto se Serene tiche,volio bih odgledat al to se nece desit,1 njen mech sa nekim mushkarcem iz top20,sve pare na nju zena kojoj je prosijek servisa oko 200 a winneri i po 140 pa i vishe,hm...navijao sam da Azarenka uzme ovo,zasluzila je igrom bila,al tachno sam pretpostavljao da ce guza zvakat gace kad je servirala za mech,jbg.
    ...

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Eto, podrzan sam od najboljeg poznavaoca tenisa na forumu, i mozda najboljeg igraca medju nama, i to mi je dovoljno Laku noc.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

muno i gospodine, malo ste poceli da smarate. uzivajte u lijepoj igri i atraktvnim pokretima.

Thanks Thanks Given 
    8,911
    Thanks Thanks Received 
    3,935
    Thanked in
    2,353 Posts

Quote Originally Posted by Mr_Gospodin_Signore View Post
    Eto, podrzan sam od najboljeg poznavaoca tenisa na forumu, i mozda najboljeg igraca medju nama, i to mi je dovoljno Laku noc.
    haha ,aj necu bit lazno skroman,laku noc care
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1,185
    Thanked in
    860 Posts

a jesmo malo. mi volimo da smaramo. posebno jedan drugoga.
    prastajte.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Ja se mogu sloziti da je snaga veoma vazan segment igre, ali to da je snaga presudan faktor i da neko moze biti najbolji zato sto je fizicki jak je totalna glupost.

E da, ima nas ovdje jos sto igramo tenis, i sto gledamo neke manje turnire.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Tako je, djede Djuro.. Mudro zborish bogome.... Nego, vi spominjaste neko igranje tenisa ovdje.. ovo, ono... AL no1 i Signore, igrate li tenis i dje?

Thanks Thanks Given 
    71
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Ja se mogu sloziti da je snaga veoma vazan segment igre, ali to da je snaga presudan faktor i da neko moze biti najbolji zato sto je fizicki jak je totalna glupost.

E da, ima nas ovdje jos sto igramo tenis, i sto gledamo neke manje turnire.
    Niko ne tvrdi da serena ne zna tenis. Ali najvise od svih njih ga zna Roberta vinći, pa trt. Ono je poezija kad cura igra. I jos inteligencija momenta kad se prikaze...

Ali serena zna tenis cak i manje od azarenke, a opet je to taj isti nivo sa svim top igracicama. Da je bjelkinja, i manje snazna (a moze se reci da je "crnacki" snazna, jer takve bijele teniserke nije postojalo, a odmah bi joj provjeravali hormone, da jeste), mozda bi osvajala Gren Slemove. Ali kao i ostale. Tu i tamo.

A mislim da sam rekao, a i Al no 1 podrzao, nema presudan znacaj u muskom tenisu, jer svi mogu dostici taj nivo snage potreban za da se uradi ono sto pozelis, za sto si talentovan, radio... Onaj nivo snage u zenskom tenisu se tesko dostize, a bjelkinje skoro nikako ne mogu. Eto je i stosur snazna, i igra drugaciji tenis, tj. otvara se na fh, za razliku od svih ostalih igracica, koje vole bh. Ali ni misicava stosur nije ni primac Sereni.

Jafa, ja vise pratim tenis, jer mi je to "profesija". Igram ga rekreativno, kad se ima vremena, i ja sam ovaj "lipso", sto opisah gore. Da sam snazniji, dobijao bih meceve i kontrolisao kvalitetnije loptice. posto nisam, a ne radi mi se na sebi zbog rekreativnog tenisa, ostaje mi da to malo kad igram, igram da se preznojim... Inace igram, ako te to zanimalo, na periferiji PG. Sat vremena 5e, preko dana, 7 uvece.

Thanks Thanks Given 
    8,911
    Thanks Thanks Received 
    3,935
    Thanked in
    2,353 Posts

@Djed Djuro,nadam se da si shvatio poentu ...

@ JaffaCakes igram naravno al sam povrijedio koljeno i to dobro,haha da me chuje Rafa sad,imam ti drugova koji vole igrat i u pare i onako...vishe u pare !
    ...

Page 460 of 1170 FirstFirst ... 360410450456457458459460461462463464470510560960 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)