Evo prosle su ove OI, a sa njima i nacionalni naboj internet prvoboraca i ratnika pa se moze konacno pisat na ovu temu.
@spiro ako moze samo pojasnjenje koje vanserijske talente je jadran unistio? Po imenima ako moze.
Po meni Jadran je iskljucivi krivac zbog slabe kadrovske politike, al prije 10 godina o cemu sam vec pisao pa da se ne ponavljam. Posljedica toga je sto sada nema igraca reprezentativnog kalibra svjetskog nivoa u uzrastu 21-24 godine sa nase novske strane. Pa jedino da se nekim momcima nisu pruzile adekvatne sanse da postanu ozbiljniji igraci. Mada nema ni sa kotorske nesto iako su oni imali solidne generacije tog uzrasta.
Iskreno mi nije pravo ovo otimanje nasih mladih igraca na klupskom nivou. Iz nase male baze kad ode biser to je tragicno. Ja ne znam kako ne postoji neki zakon ili ugovor koji ce roditelji u ime djece potpisati da prvi ugovor,cetvorogisnji,klinac mora sa maticnim klubom da potpise, a da u suprotnom se postavi neko veliko obestecenje koje se nikom ne isplati.
Partizanova cuvena skola vaterpola postoji samo u iluzijama navijaca partizana koji nisu pretjerano upuceni u ovaj sport. Istina i realnost je sasvim nesto drugo. Vk Partizan je grobar srpskog vaterpola. Oni su unistili masu talenata. A ovo sto se bune sto pare sada ne idu njima nego Zvezdi i Radnickom su mi smjesne. Izgleda su previse navikli na drzavnu sisu. Drzava Srbija jedino je mozda ispala nekorektna prema Nisu ili Vojvodini, sto oni nisu dobili neki dinar a ne nepostojeci Radnicki. Mada tu vise je do politike i Dinkiceve vlasti na lokalnom nivou Kragujevcu.
Sama drzava je isto kriva sto im talenti odlaze za Srbiju da igraju. Slazem se da je najveca cast dobiti poziv da branis boje reprezentacije, ali danas sport prerasta u biznis. Vaterpolo je prilicno neprofitabilan sport i drzava je morala da nadje nacin da zadrzi te klince. Iako bzvz zvuci da molis nekog da ostane da igra za svoju zemlju, jbg takva j situacija danas. Tolike guzonje dobise gore stanove, vala su mogli dat i koji stan tim klincima ne bi im pala kruna sa glave![]()
Veljo Uskokovic presao u Primorac. Mislim da ce mu funkcija biti koordinator svih selekcija.
Jako lijepa vijest, vrijeme je da se stvari pocnu dovodit' u red.
P r i m o r a c
prvo, ti si rekao da capro favorizuje igrace iz kotora (ne iz primorca) - ja sam ti naveo da ih je vecina iz novog, i nabrojao sam ti po gradovima. osim bobeka, koji je to jos novljanin ispao iz repke zbog nekoga iz kotora?
ako cemo pricati po tvojoj logici, onda iz primorca nema niko u reprezentaciji trenutno, a iz jadrana 2. tako da se odluci, pricas li o klubovima ili gradovima.
bobek umjesto petrovica u reprezentaciji ti ne stoji nikako, jer je toni bek, a bobek centar. isto tako, taj toni dobije 3 licne jer mu je to i zadatak - u tom slucaju ivovic ima mnogo vise prostora i svjezine u napadu. ako si primjetio, u svakoj utakmici se islo da prvo toni dobije 3 licne, pa jokic, pa tek onda ivovic ako treba.
sto se tice priprema, kakve veze ima sto ih je bobek prosao do kraja? prosao je i pripreme za EP, pa ostao kuci zbog zdravstvenih problema. vjerovatno je i sad nakon odradjenih priprema capro smatrao da nije zadovoljio kriterijum, tj da je iza ostalih. i ja sam posuo drvlje i kamenje po draskovicu, ali ne treba za boraviti da mu je to bilo prvo takmicenje za reprezentaciju, a napravio je momak xxx prilika za gol - sam se izborio za poziciju, jedino sto nije imao srece kod realizacije - osim famoznog gola u finalu EP u malagi, ja se ne mogu sjetiti nekog izuzetnog bobekovog gola.
jednostavno ti ne razumijem pricu - nema logike nikakve.
<--- leuk
igraci iz novog su oni koji su dosli iz jadrana, igraci iz kotora su oni koji su dosli iz primorca, ako treba da ti crtam sad, poslacu ti sliku u paintu.
ja nisam ni rekao da bobek treba da bude umjesto petrovica, vec umjesto draskovica. petrovic je samo jos jedan igrac iz primorca povlaka kotora. pritom postoje i drugi igraci koji igraju kao bekovi, pa ne dobiju apsolutno svaku utakmicu po tri iskljucenja do 4 cetvrtina, i na nacin na koji on igra bi mogao i ja bez problema. jeste on srcan i ima volju i sve to, ali ne bi stetilo i malo inteligencije usput.
ti ako kazes da je draskovic bio potrebniji od bobeka, ne moramo se vise ni raspravljat. svaka njemu cast, ali ovo je olimpijada, a ne neko takmicenje gdje se uigrava ekipa. sta je capro htio sa njim, ja i dalje pojma nemam. ja opet smatram da se nije smjelo poci sa samo JEDNIM centrom na olimpijadu.
i zivo me zanima koliko kosta taj balon da bi se moglo igrati na otvorene bazene i zimi? ja ne vjerujem da je to neka pretjerano velika cifra...
Po meni greska je bila sto je Capro poveo jednog centra. Draskovic je potpun promasaj bio.
Bila je prica prije par strana o bazenu na Skver. Bazen je sminkica nema sta. 33 metra ima, za razliku od starog koji je imao 50. Al nije smanjen na ustrb kafica kao sto je odje receno. Kafic je i prije bio tu. Steta sto se bazen nedje drugo nije izgradio, a ne ovako u gradskoj luci. Nema infrastrukturnih uslova ni u jednom pogledu za odrzavanje nekog veceg takmicenja. Ne moze me niko ubjedit da nije bilo jeftinije da se iskopa nedje rupa na igalo-npr pored hale i tamo napravit bazen sa svim sadrzajima. Ali trebalo je oprat para. Nego cuo sam da ce se moc igrat na skver 8 mjeseci-da ima neka fora da se napravi mikro klima. Nesto slicno sto ima na madjarskim bazenima. Ne znam jel to istina...al ako jeste, bar ce se malo popravit slika o funkcionalnosti bazena u koji je masu para ulozeno.
Sto se tice price o Draskovicu i jednom centru - to je potpuno legitimna zamjerka. Nisam siguran da bi nam nesto mnogo znacilo da je bio Vukcevic tu i da bi bolje obavljao posao nego Janovic kao drugi centar, ali svejedno, to je zamjerka koja ima smisla. Ali ove price o vise Novljana nego Kotorana su mi smijesne.
Sto se bazena i kafica tice, naravno da nije bazen smanjen zbog kafica, to sam se [makar ja] zajebavao, ali kafic se jeste prosirio zahvaljujuci izgradnji bazena.
Ostalo se slazen u potpunosti, moglo se vjerovatno i vise bazena na smislenijim mjestima izgraditi za novac koji je potrosen na ovaj.
Bazen moze da radi 8 mjeseci, racunaju da ce to biti od aprila do novembra, ali zanima me koliko ce to sve kostati za odrzavanje i kako ce klub koji ne moze ni zaposlene da placa da to sve izdrzi.
Fire in the hole!
U ovakvoj ekipi kakva je crnogorska ja bih opet vodio samo 1 klasicnog centra. I dalje tvrdim da je Nikola korisniji na 2m od Vukcevica.
A Draskovic je definitivno ispao promasaj. Koliko god mi se svidjala njegova igra i uopste fuknkcija u jednom kolektivu, on nije opravdao (moje) povjerenje.
A ocigledno ni Caprovo, jer u mecu za bronzu nije ni ulazio...
I jos nesto. Nista boji nije bio Radovic na Olimpijadi, pa ga ne pljujete. A nije promasio 3, nego mnogo vise shuteva.
Poslije svega sto se izdesavalo glupo mi je kritikovat pojedinca...pogotovo 13-og igraca u timu. Pa ni zbog toga sto brat/komsija/rodjak nije zbog njega isao na Igre.
P r i m o r a c
Pa vidis ja ne mislim da bi Bobek ista losije odigrao na 2 metra nego Nikola.Ako nista, bar bi Bobek odvukao prvog beka. I ne znam sto Mladjan recimo nije ulazio vise na dva. Ako se ja dobro sjecam, a trebalo bi, Mladjan kao predvodnik `84 godista Primorca je upravo igrao sidruna i to sa 18 godina. Sa jos jednim centrom i Zlokovicu i Janovicu bi bilo lakse. Prije Draskovica bih poveo recimo i Danilovica. Ljevak nikad nije viska.
ne znam stvarno, ticic je sve samo ne vaterpolista, petrovic je isto prilicno los bek na vrhunskim takmicenjima, uistinu ne znam ko je mogao umjesto njega, ali znam da je bobek morao ici... n. janovic, koji je trebao glumit drugog centra, je cak i svoj posao prilicno diskutabilno odigrao na olimpijadi, bljesnuo je samo u jednoj utakmici cini mi se...
cini mi se da selektor nije znao tacni sta radi, zadnja cetvrtina u utakmici za trece mjesto je pokazala meni neshvatljivu njegovu pogubljenost... ali kako se drzao za glavu poslije, u nevjerici, bilo mi ga je zao samo tako.
Danilovic je bio bolestan. Nije ni medju 20 ushao. Nikola je mnogo bolji od Mladjana na 2m.
Ko je bolji Janovic ili Vukcevic na 2m mozemo do prekosjutra.
Bobek je u najboljim godinama, neka dokaze Capru da za njega ima mjesta.
P r i m o r a c
I ja sam mišljenja, a to sam napisao i prije početka OI kad je objavljen spisak putnika za igre, da je Vukčević trebao biti u sastavu. Jednostavno trebaš na tako jakom turniru da imaš dva centra, ali klasična centra, a ne da ti drugog neko glumi. Umjesto njega pošao je Drašković koji nije ispunio (Čaprova) očekivanja, kažem Čaprova jer ja od njega nisam Bog zna što ni očekivao, a nažalost ni dobio. Zato i mislim tj. rekao bih da je to činjenica, da je Čaprova odluka da ide Drašković a ne Vukčević, pogrešna.
nisam ni poredio Nikolu i Mladjana na 2 metra, samo sam konstatovao mogucnost da Mladjan moze da se snadje na 2 jer je dugo godina to i igrao.
Janovic vs Vukcevic...sve je stvar ukusa. Polivalentnost je dobra osobina kod igraca, al osjeti se kad je nekome nesto primarna pozicija.
Ja iskreno sumnjam da bi se Capro odrekao Vukcevica da je on bio i blizu dobre forme.
Fire in the hole!
Naravno! O tome se i radi.
http://www.vlv.hu/news/7467/bl-visszalep-a-vasas
Ako sam dobro razumio UNIQA je napustila Vasas, te ovi nece igrati u Evroligi!
P r i m o r a c
a ako se vec vodio neko da popuni mjesto, zasto nisu zvali subotica?
mislim, sad se svi zale kako je on posao igrat za srbiju, ali zna se da je ubjedljivo najveci talenat u cg, i standardan u postavi jadrana. zasto mu nisu dali sansu, ohrabrili ga? kako stvoriti odlicnog igraca ako mu ne das sansu i ohrabrujes ga? ne, nego se vodi draskovic... i dalje smatram samo zbog toga sto je kotoranin.
ako je jedan mandic mogao sa 17-18 godina igrat sad za srbiju, pritom skoro da i nije snesto pokazao, ali vjerujem da ce mu to mnogo znaciti za dalji razvoj, mogao je i subotic za cg. ali ne, bolje onda kukat kako odose negdje drugdje da igraju, ''majku im izdajnicku''.
kada su pustili andriju prlainovica i filipa filipovica da debituju u onoj strasnoj ekipi scg, pored vujasinovica, sapica, ikodinovica, savica, vec ustaljene udovicica, gojkovica, janovica, zlokovica i jokica, svi su se cudili okle oni i ko su oni. sad su medju 5 najboljih igraca na svijetu.
tako se gradi ekipa. treba probat , pa sta bude i gotovo.
@Spika,
lupas. Prelazis sa igraca na igraca. Smeta ti svaki Kotoranin u reprezentaciji i to je veliki problem koji imas.
Subotic je bio povrijedjen i da iole pratis znao bi da nije igrao ni za Jadran na kraju sezone...sigurno vise od mjesec dana!
Zbog te povrede nije prosao ni pripreme sa reprezentacijom. Ali ti bi ga svakako vodio.
Koji je Novljanin sljedeci? Mozda Sekulic, umjesto Brguljana?
Ja zbilja ovaj forum ne smatram toliko neozbiljnim, te ti na ovakve postove vise necu replicirat.
Kad si rekao da citas forum 6-7 godina mislio sam da si ozbiljniji...
P r i m o r a c
bio sam van interneta par dana, vidim da su grci pukli. a onda nismo ni sa slovacima baš lako, ali slažem se, bio si u pravu, vjerojatno smo imali najlakšeg protivnika u četvrtfinalu.
je li istina da je darko brguljan otišao u arabiju? mislim da je šteta da je od tako velikog talenta već u 22. godini odustao od ozbiljnog vaterpola, ako je istina to što se govori.
vaterpolski portal - www.dance.hr
Subotic skoro pola godine za Jadran nije igrao [zadnju utakmicu odigrao je valjda u januaru u Marseju], bilo je nerealno ocekivati da podje na OI. Prica je da je i pored toga Capro bio spreman da ga pozove na OI, ali je u dogovoru sa Vasom od toga odustao, da bi se mali skroz oporavio od povrede - da li je to tacno ne znam, ali u svakom slucaju on ne bi bio bolje rjesenje od Draskovica s obzirom na povredu.
Fire in the hole!
Za Darka sam i ja cuo da je u Arabiju. Primorac je za male pare mogao dovesti par provjerenih igraca. Ne, valja vjerovat u svoje juniore/kadete/pionire/poletarce. U ovoj (raspaloj) juniorskoj reprezentaciji imamo samo dva clana, pa se pitam kome se to namjerava dati sansa ove godine?
Vjerujem u Velja, stovise, mislim da je to bila zadnja sansa...jer ''krenuti sa nule'' onako kako su zamislili u Primorcu lani - ne valja nista.
Sad se makar nadam da ce cekanje od par sezona davati konkretne rezultate.
Prosto se namece pitanje, koga je Primorac afirmisao lani?
Toliko.
P r i m o r a c
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Bookmarks