Kako se ljudi sprdaju s ovim sportom, da Evropska takmicenja igra klub osnovan prije 2 mjeseca... A Srbiji i VSS svaka cast na ovim ulaganjima, bazen u Kragujevac je prelijep..
http://www.b92.net/sport/vaterpolo/v...&nav_id=639331
To sto ce igrati u prvoj srpskoj ligi doprinijece da vaterpolo bude veoma zanimljiv u Srbiji naredne sezone.
Ono sto je meni shokantno je to da LEN-a prima u Evro Kupu ovaj novi klub, a ne dozvoljava to nasim klubovima koji za Evro ligu nisu imali sredstava.
Cak ni kad je u pitanju prvak Evrope iz 2009-e, odnosno viceprvak iz 2010-e.
Ne mislim da nam se LEN-a sveti jer su nasi klubovi zeljeli u Super ligu (a srpski kao nisu?), vec je stvar jasna - VK Radnicki je vjerovatno platio ovo zadovoljstvo.
To je princip rada evropske vaterpolo federacije...
Pri tom, ponavljam, mislim da niko ne zali za Evropom (dovoljna nam je Jadranska liga), pricam o principima.
Edit: Mogli ste i u ovom slucaju da vidite efikasnost rada srpskog Saveza. Tu su i veze u LEN-i. Svaka im cast!
Last edited by cattaro; 01-09-12 at 00:21.
P r i m o r a c
Kako se ljudi sprdaju s ovim sportom, da Evropska takmicenja igra klub osnovan prije 2 mjeseca... A Srbiji i VSS svaka cast na ovim ulaganjima, bazen u Kragujevac je prelijep..
vanja udovicic i filip filipovic u ranickom iz kg-amada ova vijesti je isla danima
znaci zvezda-partizan-radnicki,a vojvodina nista![]()
Nisam ni znao (dok ne cuh na emisiji Ivana Ivanovica) da je Oliver Dulic (bio gost) 20 godina igrao vaterpolo. Sad mi to sto se posvetio Zvezdi Vet (i obezbijedio dobre pare) nije iznenadjenje. Svaka mu cast na tome, vaterpolo treba te ljude.
http://www.vijesti.me/sport/uspjesan...u-clanak-90097
Nista detaljnije nisam nasao.
Jedna stvar zasluzuje da se pomene:
http://skalaradio.com/2012/09/02/naj...aci-crne-gore/
VA Cattaro je tek od 2000. godista poceo maximalno ozbiljno da radi (jer su osnovani na jesen 2008.). I sad imamo situaciju da su najbolji i za to i za godinu dana mladje.
Mozda kvalitetan strucni kadar ima veze sa tim? Ovo za pametnjakovice iz drugih klubova.
Jednog decka sam imao prilike da vidim kako igra, moze da igra i sa 2-3 godine starijima, sto je u tim godinama rijetkost.
Za buducnost ne moramo da brinemo (ali moramo rijesit problem sa tim da igraci idu da igraju za stranu zemlju!!), iako ce zbog ovoga u zagrade biti problema narednih 4-6 godina.
Sto se tice Akademije Cattaro, mislim isto o njima kao i 2008. godine - divna stvar za kotorski i crnogorski vaterpolo. Samo, to treba da budu buduci igraci Primorca, a ne ko zna koga.
Ne krijem da sam od onih koji se od prvog dana zalazu za saradnju ta dva tima, od koje bi svi imali korist. I to veliku.
P r i m o r a c
vaterpolo je zaista rijetko smijesan sport... ne kazem da su rukomet, odbojka pa i kosarka nesto puno bolji po pitanju zdravog finansijskog funkcionisanja, ali ovo je bas sprdnja... ovaj nazor sklepani Radnicki iz Kragujevca opasno mirise na novi Becej. samo se nadam da ce Fiat, grad Kragujevac ili ko im vec daje kintu izdrzati do evroligaske titule prije no sto ugase klub.
btw, zna li ko odakle uopste Beceju pare u periodu 95-02? ... mislim, pretpostavljam da je u pitanju neka mafijaksa ili polumafijaska varijanta, ali konkretno ko, sta i gdje?
Evo se ovaj mali preletač sa taticom oglasio:
http://www.novosti.rs/vesti/sport.29...o-zlato-Srbije
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Rijesena je i ta dilema, ako ju je uopste i bilo.
Stranac.
Nasi u 16:30h igraju za prvo mjesto u grupi sa Srbijom. Mnogo su jaci, realno je da budemo 2. u grupi.
Po ovom sajtu http://www.len.eu/cms?disciplines+waterpolo+nations=287 nas rival u 1/8 finala bi trebalo da bude Holandija, dok sajt Saveza http://www.wpolomne.org/
ima drugacije propozicije...
P r i m o r a c
Naravno. Cudno bi bilo da su u Savezu nesto napravili kako treba. I pored najbolje namjere da ih ne pominjem (jer sam i sebi dosadio nabrajajuci njihove propuste) ovakve gluposti prelaze svaku mjeru. Napisu nesto jednom u 20-30 dana i ni to ne moze biti kako treba.
Ocekivan poraz od Srbije: http://www.vijesti.me/sport/juniori-...a-clanak-90348 uz neocekvano dobar otpor i cak i vodjstvo u prve dvije cetvrtine. I logicno je da je doslo do pada, kada na klupi sjede kadeti. Inace, po imenima i strijelcima bi se reklo da nasu prvu sedmorku cine igraci iz Bd. Vidjecemo dje ce nas to dovest.
Nas su Rumuni lani izbacili, valja biti oprezan protiv Holandjana.
Ovo je takmicenje za '93. godiste, a mi u timu od 13 igraca imamo samo 3 koji su to godiste.
Edit: Italija dobila Madjarsku 8:7. Dakle, ako dobijemo Holandiju sa Italijom u 1/4 finalu. Tu su Fondelli ('94), koji vec 2-3 godine trenira sa Reccom (igrao je i poprilican broj utakmica za njih), 3 prvotimca Camogli-ja, kao i Renzuto iz Posilipa. Ostale ne znam.
Hrvatima do polufinala sve relativno lagano...a onda se ocekuje mec sa Srbijom.
Last edited by cattaro; 04-09-12 at 19:06.
P r i m o r a c
Po srpskim forumima se pise da je Radovic napustio Partizan i presao u Jadran.
Volio bih da je ovo tacno!
P r i m o r a c
Izgleda je tačno. Piše se da je razlog njegovog odlaska iz Partizana Šoštar. Kako, šta i zbog čega, nije poznato.
Zna se, razlog je magla koju Partizan prodaje vec godinama bokeshkim igracima. Obecavaju im kule i gradove, onda se dogovore za smijesne pare, pa se ni to ne ispostuje!
Bolje da ne pominjem za koje pare igraju pojedini gore!
I onda se nadje neko da mi palamudi kako nas mladi igrac ide gore jer ima bolje uslove. Smijesno. Sto se ovih najmladjih tice (Cuckovic, Mandic, Subotic, Vico) nadam se da ce Partizan pomoci na fakultetima. Makar to.
Iskreno uzivam u ovome. Radovicu svaka cast na potezu!!! Pravi primjer ostalima!
Jos ne vidjeh da je iko ovo objavio, ocekujem pravu reakciju nasih medija, ovo je momenat kome se mora dati posebna paznja! Bez obzira sto ce se izmislit ko zna sto kao razlog...svi znamo sto je.
Lijepo sam pisao - ljudi, Partizan ne moze da obezbijeidi uslove ni za svog reprezentativca i rodjenog Beogradjanina, a ne da placa nase igrace!
A kako je Jadran od kuknjave da se raspada dosao u situaciju da dovodi pojacanja - naknadno.
P r i m o r a c
http://www.vijesti.me/sport/radovic-...n-clanak-90378
Naravno.
Zasto li sam ocekivao da bi moglo da se kaze/napise drugacije?
Na kraju ce ispast da mu je Jadran vise nudio ili se on iz ljubavi vratio.
P r i m o r a c
http://www.b92.net/sport/vaterpolo/v...&nav_id=640352
Opa!
"Međutim, problem oko dovođenja Pavića je u tome što u domaćem takmičenju mogu da igraju dva igrača sa pasošima drugih država. U Kragujevac je već stigao Hrvat Damir Burić, a sve je izvesnije da će se novom "drim timu" priključiti i Crnogorac Boris Zloković.
Kragujevčani razmatraju mogućnost da Zloković zaigra kao domaći igrač, što bi otvorilo mogućnost da Pavić stigne u Srbiju"
i mi imamo samo 3 igrača '93 (macan, vukičević - već 2 godine u prvoj postavi mladosti - ne znam ko je treći ovako napamet). nije nam lagano do polufinala jer žemo u četvrtfinalu igrat kontra grka koji su u ovom uzrastu prije dvije godine (dakle isto godište '93., samo tada do 17 godina) bili srebreni i baš su nas ovi izbacili u polufinalu.
baš sam htio pitat ako znaš kakva je to renesansa ruskog vaterpola, jesu li se konačno počeli vraćat jer su ubili te iste grke u skupini 15:7 (nesto se očito dogodilo u drugom poluvremenu jer je bilo 4:3 nakon 2 četvrtine), a nisu grci sad odjednom nešto loši jer su jučer glatko dobili španjolce koji su remizirali s rusima.
vaterpolski portal - www.dance.hr
I Rumuni su nas izbacili lani u Rijeci, pa sad gube od Holandije.
Ne vjerujem da Grcka moze biti u isti kos sa Hrvatskom, Srbijom, Madjarskom i Italijom. Mozda je u rangu nas i Spanaca.
Cini mi se da je '94. godiste svakoj reprezentaciji mnogo bolje od '93.
Rusi ulazu...Pero Porobic je tamo prije nekoliko godina odveo 3 crnogorska trenera koji rade sa mladima.
P r i m o r a c
grci su bar od španjolaca očigledno bolji, ovi im ni prvu četvrtinu nisu mogli parirat - 5:1 pa održavanje prednosti do kraja. vjerojatno su u zadnjoj četvrtini dosta više igrali oni koji inače nemaju neku minutažu pa su španjolci malo smanjili.
ovo s rusima mi miriše na neki brutaliti jer se ne bi inače tako odvojili da su ne znam kakvi ti rusi. ali volio bi da se vrate među ozbiljne vaterpolske reprezentacije što prije
vaterpolski portal - www.dance.hr
Nesto sumnjam da bi se Udovicic i ekipa bunili da Radovic igra za Srbiju, ali mislim da nije to u pitanju nego - pare. Zavrnuli su vjerovatno i njega kao i mnoge druge Sostar i ekipa, pa odlucio da se vrati kuci.
Fire in the hole!
Pitanje je da li bi se on bunio, a ne Udovičić i ekipa. Da ne bude po starom dobrom običaju, Srbi nam ( vam ) otimaju igrače.
Ne znam sta si htjeo rec sa prvom recenicom, a sto se druge tice, iako to svakako ne bih nazvao otimanjem, Srbija svakako ocigledno nema nista protiv da superiornost svoje vaterpolo skole dokazuje tako sto ce joj najbolji igraci biti iz Crne Gore.
Fire in the hole!
Eto vidiš, ti pišeš kako Srbija ne bi imala ništa protiv, kako Udovičić i ekipa ne bi imali ništa protiv a ja kažem treba postaviti pitanje da li i Radović ne bi imao ništa protiv da igra za Srbiju ( ako bi mu ponudili )... Isto važi i za Subotića, Mandića i Prlainovića, a ne odmah priča kako su bili ucenjivani i slično, kao da za CG ne nastupaju srpski sportisti...
Ja ne mislim da uopste treba postaviti pitanje sta bi Radovic tu zelio, jer Radovic igra za reprezentaciju Crne Gore i to je to. Ostalo su sve spekulacije koje se samo na ovom forumu pominju. Ono sto mislim da nije previse upitno je da mu je Partizan ostao duzan, a izgleda da ga je i Sostar zajebavao. Sto nije nista cudno, s obzirom na to kakvo je generalno misljenje o Sostaru...
Sto se tice Prlainovica, Mandica i Subotica ne sjecam se da sam pominjao da ih je iko ucjenjivao. Da je bilo ubjedjivanja, to da, ali ne mislim da je ista nelegalno tu uchinjeno. Doduse, jes malo jadno pricati o dominaciji svjetskim vaterpolom, najjacoj skoli isl. a da ti najtalentovaniji igraci dolaze sa strane, i da i dalje pokusavas da dovodis igrace sa strane.
Fire in the hole!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks