Quote Originally Posted by nsparks View Post
evo ti 2 pojasnjenja motivacije, vidi koje je vise realno: Distribuciju Sportkluba za ex yu kontrolise SBB. SBB kupuje prava za spansku ligu, engl i sl i ustupa ih sportklubu za ex yu. Najveci konkurent u srbiji i cg su telekomi i oni su jedini koji mu mogu ugroziti poziciju na trzistu, tako da su jedini koji nemaju pristup sportklubu. U ostalim ex yu zemljama, poput HR i MK, SBB nema toliko veliko prisustvo, tako da se opredjeljuje da uzme pare od ostalih operatera za sportska prava.

Evo i drugo: U cuvenom reagovajnu SKa pise:
- da su telekomi iz CG i SR jedini odbili
- ne zele da drugi da zaradjuju na njima (Teorija slobodne trgovine je ovime uzdrmana).
- da to krsi pravila EU (?!?)

Naravno, mozes i da vjerujes u to.

privatizaciju grupisem sa S. Hawkingom.
Pushti Hawkinga, vidim da te tronuo lijepo, ali ipak neka ga tamo..

Nego, da vidimo koliko ima smisla ovo tvoje objashnjenje, (ili ko god ti ga je dao). Problem je malo drugachiji od onoga shto ti pokushavash da objasnish, (nadam se nenamjerno).

Koliko ja znam uchesce u CG kablovskih operatera je: Extra smece 40%-Total 30%-BBM 30% (ovo moze da varira jer je tu i M-kabal, ali recimo aprox da je tako neshto, a i m-kabal ima SK, btw). So, prichat kako SBB nece da proda prava pi-comu jer mu je prevelika konkurencija je prilichno besmisleno, prodao ih je svima osim pi-comu. (znam da je total sbb-ov, hvala, ali eto Vesko i M-kabal nisu).

Naravno ima objashnjenje za to "neprodavanje", ali ti ga precutkujesh.

Pravi razlog je upravo (kako i navede SK), taj shto SK trazi da bude uvrshten u osnovni paket, ali onda provider placa odredjenu nadoknadu po korisniku. Ovo znachi, da pi-com mora da se odrekne dijela kolacha (a navikao je na lavovski, iz ochiglednih razloga), i sam plati nadoknadu, jer nece/ne smije/ne moze da podize cijenu osnovnog paketa. Ovo se finoj gospodi iz pi-coma ne svidja nikako, pa prichaju shto prichaju, a eto ostali provideri pristadoshe, izgleda kako nemaju monopolskih navika, pa lakshe pristaju na manju zaradu.

Drugim rijechima, i da zavrshimo o shuplju prichu o podmicivachkoj lopovskoj firmi, -SK nema na extra smecu zbog pohlepe-gramzivosti Pi-coma! (nikad im dosta ne bilo, ka i shto nece nadam se).
(Dje to ima nako kod Vujice mrtvog Lazovica -30eura za net (paket 5) mjesechno! qq )

Tako molim te..