A nije prvi put da ispadamo gospoda sto se ovih situacija tice tako smo i kad je Azerbejdzan gostova pod goricom 2003 iako je drzava bila u raspadu ispostovali himnu Hej Sloveni koliko se sjecam.Dok se gore u Beograd ista ta uvijek zvizdala![]()
Neko ko zeli da dostigne zavidan nivo fer pleja ne treba da obraca paznju na malene kamicke na tom putu. Uvijek ce se naci onih koji u svemu vide nesto lose. Onima koji u sinocnjem letku pronadjose razlog za srbovanje i likovanje mogu samo da porucim:
http://www.uefa.com/uefa/socialrespo...d=1835456.html
Pametnome dosta.
Najbolji su komentari tipa "jesi gledao utakmicu košarkašica na Cetinju? nisi!"
Svi odjednom kao gledaše taj meč, a to ni roditelji košarkašica nisu gledali koliko je dosadno.
Čitanje komentara sa portala, naročito b92 i njemu sličnih, je nešto najgore što čovjek svom mozgu može da priuštisvakakve avetinje tu izbačaju raznorazne frustracije...
Moje je mišljenje da sinoć u toku intoniranja himne Bože pravde nije trebao ići aplauz, već nakon intoniranja, jer se himna pjeva. Nego dobro masa je to, bitno je bilo da se ne zviždi...
To se podrazumijeva, zasto bih troshio 15tak minuta svog zivota da chitam neko pljuvanje nekog muchenika tamo iz Pirota ili ko zna kakve druge shume, shupe, sela dje su im uveli internet a do juche nisu znali kako izgleda kompjuter.
Slazem se za himnu, nikako ne treba ic aplauz u toku intoniranja, primijetio sam da to rade i na sjeveru a i ostalim djelovima stadiona kad igra fudbalska reprezentacija, ispostujes himnu , kad se zavrsi aplauz i zavrshio si svoj posa'.
Tokom cijele himne se tapšalo samo da ne bi nekom bravu palo na pamet da zviždi... Računam da će u svim sledećim prilikama ista biti pozdravljena kao i sve druge, ćutanjem tokom intoniranja i aplauzom nakon toga...
#fakenews
Ja mislim da se daje prevelik znacaj ovom pitanju, kao i da je aplauz bio pretjeran, cime se opet daje na znacaju necemu sto bi trebalo da je normalno (mislim na postovanje protivnika, ne na aplauz u toku himne - jer to nije normalno) i ispada kontraporoduktivno i neiskreno, da ne kazem pomalo i shupacki.
Moralo je neđe da se prelomi... Nadam se da će ovo biti prekretnica, barem što se nas tiče, a mislim da su i oni skontali da nema smisla zviždati i prozivati... Ako igrači na terenu mogu da se ponašaju sportski i fer, treba i navijači takvi da budu, ako ni zbog čega drugog onda bar njih da ispoštuju...
#fakenews
Ljudi svi znate odakle je poteklo ovo aplaudiranje u toku intoniranja himne , kad smo igrali sa Italijom u Leceu kad je Canavaro nakon pocetnih zizduka navijaca svojim aplauzom promjenio desavanje na stadionu i obrnuo sve na stadionu da aplaudiraju ..
BISOGNA VINCERE !
A što se palite sa komentarima po portalima? Evo nešto relevantnije
KOŠARKA » Reprezentacija
Bratski doček u Morači, aplauzi za “Bože pravde”
2 sep, 2012 Kakvo prijateljstvo između dva bratska naroda u stvari vlada, najbolje se videlo u momentu kada su intonirane himne. Kao što to red nalaže, prvo je intonirana himna gostiju – Bože pravde. Emotivan trenutak u Morači – naša himna sve vreme je praćena aplauzima, mnogi su i pevušili. Zapevali su potom Crnogorci ponosno „Oj svijetla majska zoro” i spektakl je mogao da počne.
Celu sliku malo je pokvarila poruka sa tribina „Dok vi zviždite himni našoj, mi aplaudiramo vašoj. Svaki nas predak vidi, što je budali za ponos, pametan se stidi”. Ali, mora se priznati da je taj čin domaćih navijača opravdan s obzirom da su u Beogradu mnogi zviždali tokom intoniranja himne Crne Gore na prvom zvaničnom meču nekada članica jedne zemlje. Neka nam je za nauk.
Posebno emotivan momenat je bio ulazak Bodiroge i Tomaševića, potpredsednika KSS u Moraču. Dočekani su ovacijama kao zahvalnost za sve što su uradili za nekadašnju zajedničku reprezentaciju, a Podgoričani sigurno nisu zaboravili ni koliko im je Tomašević doneo radosti u dresu Budućnosti.
Inače, Orlovi su dan pre meča proveli dosta lepih trenutaka u Podgorici, a posebno će se sećati ručka na Skadarskom jezeru kada su imali priliku da prošetaju i uživaju u prelepoj prirodi.
http://www.zurnal.rs/2012/09/02/brat....html?lang=lat
Na jednom srpskom forumu sam takođe čitao zahvalnost navijačima Crne Gore.
A u Srbiji se zviždi i marseljezi. Nadamo se da ćemo djelovati dovoljno edukativno da to ne rade više. Niko se nije naučen rodio i svako ima pravu na drugu šansu. Ili u njihovom slučaju sto drugu.
Evo kako smo uzvratili Bugarima za zviždanje naše himne u Sofiji
Dick Laurent is dead!
Jos ga trljaju da se povrati i presli su na muziko terapiju i pustaju samo pjesme sa tekstom "nije to istina"
Sad gledam ovaj prilog Vijesti sa familijom Šehović.
Razmišljam, kako li su ponosni ti roditelji kad imaju 2 reprezentativca u kuću..
Tako se prave đeca![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
Izjava za TV Vijesti roditelja Crnogorskih košarkakih reprezentativaca Seada i Suada Šehovića
Tahir masinerija![]()
Kako je Luka ovo poslozio - prepricavace se!
P r i m o r a c
milina li je ovo gledat...
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Evo i iz drugog ugla
Dick Laurent is dead!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks