ne moras. pretrazujes ebay.co.uk kad krenes na kupovinu on ce te prebaciti na orig.
Ova cijena je samo ako nećeš pretplatu. Ako imaš više paketa mjesečno ili hoćeš konsolidaciju (kombinovanje više paketa u jedan) da radiš, onda uzimaš mjesečnu pretplatu 10$, odnosno godišnju 50$. Poslije toga plaćaš po paketu 2$ za konsolidaciju (ako je radiš) + konsolidaciju.
Sa istim nalogom možeš da se uloguješ na bilo koji ebay site.
ne moras. pretrazujes ebay.co.uk kad krenes na kupovinu on ce te prebaciti na orig.
f6
brate fala ti na pomoci, spasio si me..ja sam samo isao preko kupaca koji idu preko obicne postejer sam mislio da ce preko dhl ispasti preskupo..znaci samo paziti ako pise express onda ga izbjegavati...
jos nesto, moze li sto proci kad se posalje ovako vece vrijednosti od 150eura a da se ne plati carina i pdv tj da se posreci ili uvjek naplacuju
Traži prodavcu da ne stavi originalnu PayPal fakturu, nego neku njegovu običnu, na smanjeni iznos, da bi se uklopio u 150 eura... S tim što prodavci iz USA rijetko na ovo pristaju (osim ako nisu Azijati sa boravištem u USA), a Kinezi obično lako na ovo pristaju, samo ako razumiju engleski jezik... Ako kupuješ tehniku ili odjeću to lako prolazi, al ako npr kupuješ neki nakit, sat, ili tako nešto što je na oko vrijednije, onda znaju da te cimaju sa carine...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ja vidim njemci samo dhl i ne narucujem tj saljem za austriju i mukom se bavim jer mi se ne daje jos onih skoro 40e dhl, a to je ustvari njihova regular mail? Pa fino![]()
f6
sto se desava sa postom CG, nesto su mi se podobrili pa su poceli i velike pakete da mi donose kuci. ranije sam morao da idem na postu po njih. ovo je vec treci koji su donijeli.
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Samo kad vidis kombinaciju DHL i Express u istoj recenici bjezi od toga
Inace DHL Paket international, Hermes paket i tako neki nazivi koji sadrze rijec paket stizu na nasu smrtnicku postu i 4 eura je pregled jer Njemci prilazu opsirnu carinsku deklaraciju na paket. Bar iz mog iskustva sa Njemcima je tako.
Royal Mail International Signed For
dolazi li ovo na postu?![]()
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
meni stigose neke knjige preko UPS-a jer nisam imao izbora i odvališe me za +37e preko onih 20e koje sam dao prilikom narucivanja. Navodno spedicija itd. Reko da podjelim muku.
γνῶθι σαὐτόν
Da,da, ljepote kurirske službe kod nas.
Neko je pomenuo gore da se šalje mail majkama firmama i da se raspitate dal imaju pravo to da rade. Odradite to više. Ja sam jednom naručio preko DHL i nikad više,o jadu me zabavili i oni i carina zarad uređaja koji je košta 95e. Al ako neko češće naručuje ne vidim što je problem da pošalje mail DHL,UPS,Fedex itd.
Last edited by Dutch; 22-08-12 at 12:12.
Ako je naruceno iz zemlje EU i salje se u zemlju EU, placa li se i tamo spedicija, ili samo nas ovdje deru? Hocu da narucim nesto preko druga, a salje se samo DHL-om.
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Ne placa se nista preko
f6
Pozdrav, planiram uzimat GoPro HERO 2 HD kameru, kosta 249$ - 200e sa ebay-a, bez postarine. Interesuje me koliko moze da me izadje suv proizvod bez postarine, jer se ne znam sto se sve radi na skupljim proizvodima, carina itd.
To ti zavisi i od poštarine, jer se kompletan iznos carini. Koliko sam čuo uglavnom fizičkim licima ne oporezuju PDV, nego samo carinu plaćaš. Uglavnom je za elektroniku do 5-6%.
Na vrijednost kamere dodas postarinu pa placas Placas opstu carinu za fizicka lica 5%, pdv 17%. Ako angazujes speditera carina ti je 0 % na kameru , al njemu placas uslugu.
obicno ako ti ide brzom postom napr. Dhl i oni ti naplate Oko 35-40 eur. moj ti je savjet da porazgovaras sa posiljaocem da ti stave fake fakturu sa prevozom do 150eura. Onda samo placas brzoj posti njihovu uslugu. Ako ti dodje preko obicne poste onda placas samo 1 eur carinski pregled. A mogu ti i ja odraditi carinjenje za 20 eura. Pozdrav. I ja bih kupio ovu kamericu , odlicna stvar.
Ludilom maskiram dosadu
kako bi meni bilo frka da nesto od 200e posaljem preko ove nase obicne smecarske poste.
e lunar liku sve ove godine se patimo a ti ne pricas da radis spedicijuznaci to bi mu bilo 200+postarina+20e tvoje spedicije?
f6
Radim spediciju. Ako mogu pomoci tu sam.i dosta za sebe stvari narucujem preko ebay. Posta je najeftinije rjesenje. Ako se zagubi nije to zbog nase poste jer su odlicni vec zbog nekih drugih posta.ovo iz iskustva. Vrijedne stvari uglavnom ne treba slati postom a moguc je povracaj novca ako roba ne stigne. Znaci da bi toliko bilo ako mu ovaj posalje da je vrijednost sa postarinom ispod 150 eur. U drugom slucaju ide i carina i pdv i spedicija
Ludilom maskiram dosadu
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks