Originally Posted by
savjetnik u osiguranju
Ako se ova primjedba na mene odnosi, samo da napomenem sljedeće, a bez stranih izraza...
Cilj pisanja mi nije uopšte bio da diskreditujem inspektora Rodića (dovoljno ga je u mojim očima diskreditovalo pisanje na temu osiguranja). Čak sam i u zadnjoj rečenici napomenuo da ne želim da iznosim svoj stav (za sada?) na ovoj temi, tj. da stajem na njegovu, ili na stranu onih koji drugačije od njega misle. Samo sam primijetio jednu stvar, tj. osvrnuo sam se na njegovo zvanje višeg inspektora, zato što ga je na temi osiguranja itekako isticao, dok ga ovdje ne pominje. Možda bi se baš njemu mogla prikačiti neka latinska etiketa tipa "Ad Hominem", ili već koja druga. A znate li zašto? Zato što je isticanjem titule na temi osiguranja htio da sebe prikaže na nekom višem nivou od običnog pučanstva, da je on nekako poseban, jer, bože moj, kako to da se agent osiguranja usudio da njega obmane/prevari (bar je tako on doživio određeni slučaj, mada su stvari malo drugačije, ali nećemo ovdje o tome), njega koji je sa zvanjem inspektora za privredni kriminal (zvanje koje nema nikakve veze sa polisama osiguranja, niti se čovjek bavi sa osiguranjem) - zapitao se čemu onda tek da se nadaju drugi klijenti. A takođe se i zabrinuo kako će svi obični građani biti prevareni od agenata osiguranja, tj. da će agenti uspjeti svakoga da prevare već kad su njega uspjeli prevariti. A da (mimo ovoga) ne pominjem bujicu neprikladnih riječi i klasično/drastično "trovanje bunara / poisoning the well" od strane dotičnog inspektora na temi osiguranja. Eto, samo sam primjetio da on ovdje nije upotrijebio (uz ponovnu napomenu da ne ulazim u ocjenjivanje ko je u pravu na ovoj temi foruma) stav tipa: "nemojte misliti da me možete ubijediti u vašu priču, jer ja sam inspektor i to viši, kako se usuđujete, normalno je da ja to bolje znam od vas itd", kao što je na temi osiguranja upotrijebio.
Cilj mog posta je bio samo da se informišem o mogućem načinu uticaja da se neprikladne fotografije i crteži dotičnog inspektora (kojih je pozamašan broj) - ne i tekstovi - uklone sa tri teme o osiguranju, ili spriječi njihovo postavljanje (jer se ne razumijem previše u način funkcionisanja foruma), jer sam, jednostavno, čitajući ovu temu, primijetio da je Gojku Rodiću odavde uklonjen određeni sadržaj. I dobio sam određenu informaciju od Hari Krisne, koja mi je bila od koristi. I to je to. Samo se radi o tome, a mogli ste primijetiti i da sam se ogradio od namjere da na ovoj temi okarakterišem sadržaj pisanja inspektora Rodića na temi osiguranja.
Inače, prvi put sam danas otvorio ovu temu i veoma me privukla diskusija, veoma mi se svidjela, tako da sam danas pročitao sve postove, redom, od prvog. Vrlo je kvalitetna rasprava (za razliku, na žalost, od rasprave na temama osiguranja, gdje se dobar dio svodi na praznu priču, promašene teme i "trovanje bunara").
Bookmarks