Kreten. Postavio sam screenshotove gdje to radi.
Pa dje to ima da tip mase rukom da krenu...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Kreten. Postavio sam screenshotove gdje to radi.
TAKUMI
što priča ova neznalica od vitmarša fabia/petronase?
Whitmarsh: Raikkonen je jedan od najbržih vozača na planeti
McLarenov šef, Martin Whitmarsh, priznao je da je impresioniran formom koju Kimi Raikkonen pokazuje otkad se vratio u Formulu 1.
Dvojac je surađivao u razdoblju 2002.-2006., a Finac je tada devet puta pobijedio u bolidu McLarena. 2007. godine otišao je u Ferrari gdje je osvojio svoj prvi i zasad jedini naslov.
“On je vrlo talentiran. Mislim da je jedan od najbržih vozača na planeti. Ljudi ga često podcjenjuju zato što ne govori puno. Ali on je izuzetno inteligentan i impresivan.”
“Lotus ove godine ima dobar bolid i, sve u svemu, oni su u kombinaciji s Kimijem prava prijetnja. Primijetili ste kako ne radi pogreške – uvijek obavi dobar posao.”
Raikkonenov bivši kolega iz McLarena, Pedro de la Rosa, dijeli slično mišljenje. Izjavio je za španjolski El Confidencial:
“Kimi je definitivno jedan od najboljih vozača koje sam ikad vidio.”
Najbrzih?
Dobro, koliko pobjeda ili pol pozicija je zaradio ove godine sa najbrzim bolidom?
TAKUMI
0, zato što nije najbrži bolid i zato što ga j€b€ tim sa lošom taktikom...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Pazi, mnogi kazu da je bolid najbrzi, i da im odgovaraju staze, e sad...
Dalje, znaci nije pobijedio jer ga je jebao tim sa losom taktikom? A ko je jebao NAJVECEG sa 6 DNF-a?
TAKUMI
Ne kažem ništa za Šumahera, on ima problema sa bolidom a malo i sa sobom, Mercedes me podsjeća na Hondu iz 2004, Baton i Sato... Ovaj na podijume, a ovome crkava mjenjač, motor, a kad oće da popravi mjesto, zvekne nekog isto kao i ovaj, taman Šumaher ima jedan podijum kao i Sato te godine, da ako se popravi...
Mene ne čudi Kimijeva brzina, nego njegovo strpljenje i želja za timskim radom, kažem ti, da je stare pameti, do sada bi sigurno pobijedio, ali bi izlećeo u 5-6 trka a u 2-3 bi mu crkao motor. Eto, i sam si rekao da je trebao u NRing '05 po nove gume i bodove a ovako na pobjedu je kiksao, ja sam ga tu podržao...
Sa sobom nema. Ja ne znam kad je bio sporiji od Britnija a da je sa bolidom bilo sve OK!?
Da, u Ring je sam sjebao prednji desni tocak kocenjem, i ondaje izgubio sve, a dobro se sjecam vibracija...i tako tvrdoglav nije isao po gumu.
TAKUMI
kenet ti je odgovorio..
mnogi kažu da je MC najbrži, RBR, čak i da je mercedes bio najbrži do kine..
lotus je pouzdan i vrlo dobar ove godine, ima brzinu ali na pojedinim stazama ili pojedinim sektorima..
a fabija znaš da najbrži bolid nije dovoljan za pobjedu!! bitan je i tim i gume i setap i taktika, brzina je jedan od uslova za pobjedu..
ovo je poenta što reče kenet - "Mene ne čudi Kimijeva brzina, nego njegovo strpljenje i želja za timskim radom, kažem ti, da je stare pameti, do sada bi sigurno pobijedio, ali bi izlećeo u 5-6 trka a u 2-3 bi mu crkao motor."
bolji se vratio..
sjecam se kad je sumi odlucio da se proba na dva tocka.
vadili su ga iz jednog jarka.
tada ga je bjadji ljubazno zamolio da se drzi on sirokih staza i 4 tocka, ako misli da doceka penziju!![]()
Ne mogu da se zaludjujem po forumima,pogotovo kad ljudi nemaju "sluha" za neke stvari...
Mozda da procitaju sta sam ja procitao,da odgledaju emisije koje sam ja odgledao,da ga posmatraju iz drugog ugla-mozda bi i oni voljeli Michael-a.
I meni bi na prvi pogled bio odvratan Svaba koji je na sve spreman da pobijedi,koji ne ide majci na sahranu vec se trka,otme ribu jednom od najboljih drugova i ozeni je...
Ali kad cujes drugu stranu,sve je malo drugacije.
4-oro godisnji djecak gleda kako se trkaju djeca bogatasa na kartodromu-o cemu on moze samo da sanja jer je njegova majka obicna prodavacica sendvica na istom kartodromu,dok je otac fizicki radnik na gradjevini i nocni cuvar staze...
Kako nije mogao da mu priusti pravi karting,otac odlucuje da sklepa nesto sto sto ce barem podsjecati na karting kako bi barem malo udvoljio svom sincicu...
Sve je bilo OK dok nisu u jednoj setnji pored jezera nasli masinu motocikla koju je Michaelov otac ugradio u karting,i istorija moze da pocne...
Ne bih se bas slozio sa tim jer Ferrari prije 2000-e nije 21. godinu osvajao titule,a i dalje su bili najtrofejniji tim F1.
Ali da je doveo neke stvari na svoje mjesto-jeste.Mada je za sve to ipak najzasluzniji Mali Napoleon Jean Todt pod cijom dirigentskom palicom su radili svi pocevsi od Byrne-a,Brown-a i Schumacher-a,pa sve do onog mehanicara koji mijenja gume.
Ne smije se zaboraviti da je isti taj Ferrari ulozio nekoliko miliona u Schumacherov razvoj (fizicki treninzi,prepravka Fiorana,razni nutricionisti,psihicke pripreme itd,itd.),tako da je korist obostrana.
Schumacher nije glup kad je kao aktuelni sampion presao u posustali Ferrari.Znao je da su uzalud sve titule svijeta-ako nije vozio za ikonu ne F1 nego kompletnog auto sporta (F1,Mile Miglia,Targa Florio,Indy 500,Le Mans 24 itd,itd),tako da-koliko je profitirao Ferrari,5x vise je profitirao Schumacher-jer Ferrari je postojao kad nije ni bilo Schumachera,i postojace i kad ga vise ne bude...
LdM je najzaslužniji za Ferrarijevu eru, centa se ne bi ulložilo u tim da nije bilo njega... A i šibao je po radnicima...
Pazi sad, team principal Benza ima isto misljenje kao ja, Petronas i MS:
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/2...le-of-winning/
TAKUMI
Oni je nisu imali, tako da to nije strasno.
I ne mozes da uporedis to dvoje - Benz je u F1 2,5 godine (Srebrne strijele su proslost), a Ferkan 2012 godina.
Ferkan ima komplet budzet a Benz nema, skoro nista.
TAKUMI
da dodam samo jos nesto... zadnjih dana nisam puno pri racunaru..pa dodjem odje da proccitam sto ima...i onda se tako lijepo nasmijem da vam se zelim fabia/petronas zahvaliti od srca... :*
onda po ovoj logici u mercedesu su bron i šumi pa je mercedes loš, što znači da su njih dvojica p.......
ferari je institucija bez koje nema f1..
u tom peridu su bili posrnuli što nikako nije odgovaralo za F1, i onda im je naravno sve bilo dozvoljeno, što su bron, tod i LDM iskoristili..
ko god da je bio prvi vozač ferarija (od onih nekoliko što su se borili za titule) uradio bi isto što i šumaher..
Ja bas i nisam siguran. Koje su to staze?
Pazi, od 1996e do 2006e u Ferrariju su radili ljudi koji su bili pod Todtom.
Tehnicki direktor je bio Brown. Uz to, bio je najbolji takticar.
Sad je drugacije, team principal je Brown a inzinjer? Ko je inzinjer? Neko ko je dobio nogicu u Ferrari?
NAJVECI nije inzinjer, kad je razvoj bolida u pitanju ne postoji vozac koji komunicira preciznije i bolje sa inzinjerima, ali to je malo kad inzinjeri koji rade za Benz nisu kao sto su nekad bili u Ferrariju. Prvo nemaju budzet a drugo, nemaju uslove.
Po cemu je Ferrari veca institucija od McLarena? Zaboravi budzet.
Pazi, oni sa najvecim budzetom i ne mogu da naprave posten bolid, zamisli da im je budzet limitiran na 70 miliona?
Zadnji red ti je bajka.
TAKUMI
i, dje kaze daje Carli Vajting kriv za pogresnu signalizaciju? Sto to niko nije zvanicno od njih naveo? Sto ga ne tuze? Mozda zato sto vam je prica prazna
ja preskocim 80% njihovih postova kad se vratim ovom topicu... Ostalih 20% ih uzmem u zajebanciju, ko i svi ostali odje, i to je to![]()
(nečitko)
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks