View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Page 567 of 942 FirstFirst ... 67467517557563564565566567568569570571577617667 ... LastLast
Results 14,151 to 14,175 of 23527

Thread: CG Vaterpolo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

prati li ko divlju ligu?

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by karacha View Post
    vidi ga ovaj Ilija Cvorovic
    ne moze tebe neko odvratit da igras za zemlju za koju ti oces. Pa i ta djeca imaju kuci roditelje. Ako ih on trenira oni nisu njegovo vlasnistvo. Da nije HN i Kotora, vaterpolo kod nas ne bi ni postojao. Sve oni igrace koje vidis ponikli su na bazenima u nasa 2 grada. Znaci u 2 grada koja zajedno nemaju 60 000 stanovnika. To je veoma mala baza potencijalnih igraca. Pazljiv odabir trenera u mladjim kategorijama je veoma vazan. Vaso Jadranu treba!

Prvo, odluka Gavrila Subotica da igra za Srbiju nije definitivna. Ali, pricacemo kao da jestejer je to realnost.

Zanimljivo ti je raymisljanje.
    Znaci li to da ce Vaso (kao trener mladih u Jadranu) pazljivo birati i usmjeravati igrace ka srpskoj selekciji?
    Jer, ako je sina usmjerio ka kapici Srbije, sto ocekivati za ostalu djecu?

Na stranu djecije price da je Jadran srpski klub, a Novi srpski grad, ali ova rabota je sve samo ne djecija.

Ako nakon ovoga Uprava Jadrana zadrzi Vasa Subotica na mjestu trenera, onda cestitam drzavi Crnoj Gori sto je tom istom Jadranu donirala 2 miliona eura za gradnju bazena, sto je sipala u taj klub godinama (u vidu raznih sponzorstava, a svi znamo da je to politicki bilo) i sto njegovi funkcioneri i dalje vode crnogorski vaterpolo!

Nevjerovatna smo drzava...

A ko je Gajo Subotic dovoljno je reci da je najbolji crnogorski igrac do 20 godina, iako ima - 17!

Veljo Uskokovic na FB jasno napisao sto mislio o ovme i jedini je iz svijeta vaterpola u CG koji javno kritikuje Savez.
    Respekt!
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

E vala je vrijeme da nash savez uputi protest za ove stvari I makar da se otvoreno prozbori o ovome, da se ne pravimo englezi. Pa neka se I pogorsaju odnosi, ne vidim sto mozemo izgubit. Ovo je postalo smijesno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@cattaro-ja to ne gledam tako. Mislim da malo prenagljujes sa pricom da ce Vaso usmjeravat igrace ka Srbiji. Rijec je o djeci od 10-11-12 godina. On je odlucio vjerovatno zajedno sa svojim sinom, tako ce isto neko od te djece odlucit sa svojim roditeljima. On je tu postupio kao Gajov tata, a ne kao trener mladjih selekcija Jadrana. Ja ne bi volio da Vasa puste niz vodu, jer je malo ljudi u Novi koji znaju toliko vaterpola koliko on zna( a slozices se da zna iako sa vama dugo nije bio u dobrim odnosima) i jos da je voljan da vodi klince. Jadran je imao ogroman propust prije 10 godina kad je postavio neke ljude da vode neke mladje generacije, jer od par generacija niko nije postao igrac, sto svakako nije pohvalno i nije se skoro desavalo. Kao posljedica toga sad i nemamo puno mladjih igraca( 22-23-24 godine-iz jadrana pogotovo nema niko) na koje reprezentacija racuna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@karacha koliko god pokusavas da ostanes nepristrasan i da se fokusiras samo na vaterpolo iz tvojih postova se jasno zakljucuje koja drzava/reprezentacija ti je na srcu, inace bi ti ostalo samo da se slozis sa Cattarom Vaso zbog ovoga treba da ide i to je jasno kao dan. Bio je veliki igrac, ali kao covjek je nula, a za trenera mladjih kategorija mu se moze nac zamjena, ima ih dosta sto odlicno rade s malom djecom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moram da se upitam .. kako je moguce da vaterpolista Aleksandar Radović ne igra za Srbiju, a mnogo manji Srbi od njega podjose gore. Ne volim da mijesam sport i politiku, ali on upravo dolazi iz takve kuce u kojoj se izricito na sav glas mrzi i bez pardona pljuva sve sto je crnogorsko. To provjereno znam. Dakle, četnici, oni najgore sorte.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@bijela ovo nema veze sa reprezentacijom i uopste nema veze za koju ja navijam. Najcistije ovo gledam kroz jadran i klupski vaterpolo. Volio bih da opet Jadran stane na cvrste noge iz svog pogona. Zasto nema reprezentacija sad dobru podlogu iz jadrana u uzrastu od 21.-24. godine? A ti posto znas toliko njih koji Valeta mogu da zamjene ajde mi reci koji su to i dje su do sada bili. Klub je u buli kasne im plate po 10 mjeseci, tako da uzmi i to u obzir da neko svjesno ulazi u klub i pristaje na tu mogucnost.
    @black pirate-pusti ljude da igraju za koga oce, to je njihov izbor. Da su svi Srbi (koji igraju za CG) otisli da igraju za Srbiju, Malaga bi bila u pustim snovima. Ali to je njihov izbor i svako mora da postuje.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

da su svi srbi iz srbije otisli da igraju za srbiju a svi srbi iz crne gore za crnu goru kao sto je i red i sve ostalo vi bi sanjali mnoge medalje
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam sta je Vaso obecavao ljudima iz saveza i Capru - ako jeste obecao da ce mali igrat za CG, pa onda pogazio, njemu na cast. Smeta mi i sto se to pravdalo nekakvim boljim sansama za njegov razvoj - to je utter bullshit. Posteno bi bilo da je rekao da vise voli Srbiju i to je to.
    Ali svidjelo se to nekome ili ne, svako ima pravo da izabere gdje ce da igra [pod uslovom da, jelte, i ta zemlja njega zeli] i niko od nas to ne moze i ne smije drugima da brani. I meni je krivo sto Gajo nece igrat za nas, ali jebiga, njegovo pravo.

A ovo sto kaze Karacha - uglavnom se slazem. I dodao bih sledece, malo opstije - na osnovu cega neko realno moze da ocekuje da klinci ostaju u Novom i Kotoru? Klubovi nemaju ni za platit struju, bazeni su nikakvi, ne placaju se igraci... Nema ni neke velike mogucnosti za visoko obrazovanje, ne postoje sportske gimnazije ili nesto slicno... Mozemo se ljutit na Prlainovica, Subotica, Mandica, ali mora se ovdje nesto ucinit da se ostanak ucini atraktivnim, u klubovima i u gradovima..
    Fire in the hole!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@bijela ovo nema veze sa reprezentacijom i uopste nema veze za koju ja navijam. Najcistije ovo gledam kroz jadran i klupski vaterpolo. Volio bih da opet Jadran stane na cvrste noge iz svog pogona. Zasto nema reprezentacija sad dobru podlogu iz jadrana u uzrastu od 21.-24. godine? A ti posto znas toliko njih koji Valeta mogu da zamjene ajde mi reci koji su to i dje su do sada bili. Klub je u buli kasne im plate po 10 mjeseci, tako da uzmi i to u obzir da neko svjesno ulazi u klub i pristaje na tu mogucnost.
    Zasto reprezentacija nema dobru podlogu od 21-24 god. ? Jebiga, tako se potrefilo, iz generacije prije njih je ispalo 6-7 vrhunskih igraca, od ove sad jedan ili ni jedan, a tome sigurno nije kriv ili za to zasluzan ni Vaso ni bilo ko drugi. Sto se tice trenera, ne vjerujem da ce iko doc da volontira, a trenera mladjih kategorije ima vrhunskih (Neso Navarin, Miso Babovic, Vaso Cukovic, da ne pricam za Ivanovskoga...) Neso i Zojka sigurno primaju plate u Rusiju koje im Jadran ne bi mogao ponuditi, ali vjerujem da bi svi ovi sto sam nabrojao pristali na neku normalnu sumu jer svi zive u Novi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uopste nije slucajno da nema igraca iz Jadrana tih godiste u konkurenciji za reprezentaciju. To je posljedica katastrofalnog izbora trenera(fala Bogu niko se ne bavi vise tim) dok su ti momci bili klinci...Jer moras se slozit da je nemoguce da iz svih generacija izadje po koji igrac a bas u te 3 niko. Lako ce se desit da Vaso Cukovic ode iz Jadrana, ako vec nije. I sasvim ga razumijem. Mlad je, perspektivan, nije imao srece sa zdravljem da napravi neku karijeru kao igrac, al on od necega mora da zivi. Ma kakav Miso Babovic... Neso i Zojka su super za klince al tesko cemo ih skoro gledat u Jadranu. Nije Vaso Subotic samo Gajov tata. Na stranu sto ima gomilu iskustva, igrao je velika takmicenja sa reprezentacijom, on je i legenda i bivsi kapiten Jadrana! Ako je Vaso ista obecavao savezu da ce mali igrat za CG, a znao je od pocetka da ce igrat za Srb, to nije u redu. E sad moze bit da su se tu neke stvari jos odigrale za koje mi ne znamo, tako da bi ja svoje komentare na tu temu zavrsio.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

@cattaro-ja to ne gledam tako. Mislim da malo prenagljujes sa pricom da ce Vaso usmjeravat igrace ka Srbiji. Rijec je o djeci od 10-11-12 godina. On je odlucio vjerovatno zajedno sa svojim sinom, tako ce isto neko od te djece odlucit sa svojim roditeljima. On je tu postupio kao Gajov tata, a ne kao trener mladjih selekcija Jadrana. Ja ne bi volio da Vasa puste niz vodu, jer je malo ljudi u Novi koji znaju toliko vaterpola koliko on zna( a slozices se da zna iako sa vama dugo nije bio u dobrim odnosima) i jos da je voljan da vodi klince. Jadran je imao ogroman propust prije 10 godina kad je postavio neke ljude da vode neke mladje generacije, jer od par generacija niko nije postao igrac, sto svakako nije pohvalno i nije se skoro desavalo. Kao posljedica toga sad i nemamo puno mladjih igraca( 22-23-24 godine-iz jadrana pogotovo nema niko) na koje reprezentacija racuna.
    U neku ruku se slazem, ali ocigledno nisam bio dovoljno jasan u proslom postu, gubljenje ovakvog igraca zahtijeva smjene ne jednog od trenera mladih u Jadranu, vec i funkcioneru u Jadranu, kao i u Savezu!!! Neko je dobro sjebao stvar i za to treba da bude kaznjen!

Ko misli da precerujem (a pri tom nije navijac srpske repke) ocigledno nije svjestan o kakvom se talentu radi.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Uopste nije slucajno da nema igraca iz Jadrana tih godiste u konkurenciji za reprezentaciju. To je posljedica katastrofalnog izbora trenera(fala Bogu niko se ne bavi vise tim) dok su ti momci bili klinci...Jer moras se slozit da je nemoguce da iz svih generacija izadje po koji igrac a bas u te 3 niko.

Nisi ni svjestan koliko si u pravu zbog ovoga!!!
    Na stranu sto sam ja odje trosio slova i slova na Jadranovu klasu '91 (koja je svojevremeno bila daleko najbolja u konkurenciji CG i GR klubova, a iz koje nema nijednog igraca ni medju 22 reprezentativca!)
    Nedavno je u Ko bilo omladinsko ('93 i mladji), na kojem je pobijedila - Budva!??
    Bez zelje da se omalovazi njihov uspjeh moram reci da to dovojno govori o radu u najvaznijoj kategoriji, kad su Primorac i Jadran u pitanju!
    Bez obzira sto u Primorcu nije bilo nekoliko igraca (koji su navodno nedavno batalili, iako su bili dobri), te Mandica i Vica (koji su godinu mladji), a u Jadranu Gaja (koji je dvije godine mladji, a bolji je od svih tih i koji su igrali i koji nisu) - ovo vam dovoljno govori ko i kako radi.

U Primorcu mogu da se zbog ovoga ljute koliko hoce, ovo je SRAMOTA!!!

Dotakoh se druge teme, ali ne slucajno i ne bzvz.

Medjutim, ovo vam takodje govori sto gubitak Subotica znaci za nas vaterpolo. Momak je trebao da nam nosi igru u naredne 3-4 Olimpijade...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U Jadranu ce tesko biti smjene-jer tu se naviklo sa oca na sina da ostaje Evo 3 generacije su im prva radna mjesta direktori. Ovo je najvise greska saveza-sto ne postoji neka vrsta zastite, jer po meni klub nije kriv sto mali ce igrat za Srbiju. Klub je kriv sto su ga pustili u Partizan. Dali su im biser za dzabe.
    ps. @cattaro poceo si ponovo da pises Jadran sa velikim J

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Treba isto uzet u obzir kad se prica o kotorskoj skoli vaterpola da vise igraci ne izlaze samo iz Primorca nego i iz Cattara. Vicevici i Veljo Uskokovic imaju sigurno sta tim klincima da pokazu. Odabir trenera u mladjim kategorijama je krucijalan pogotovo na nasim prostorima jer nema mjesta greskama(mala baza potencijalnih igraca) a klubovi nisu toliko bogati da kupuju gotove igrace sa strane.
    I Kotor je imao dobre trenere za mladje-ja se sjecam Makija Maslovara, Macica, Kovacevica...

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Ostala mi navika nakon onih textova.
    Smatraj to pismenoscu, a ne izrazom postovanja prema tom klubu
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Treba isto uzet u obzir kad se prica o kotorskoj skoli vaterpola da vise igraci ne izlaze samo iz Primorca nego i iz Cattara. Vicevici i Veljo Uskokovic imaju sigurno sta tim klincima da pokazu. Odabir trenera u mladjim kategorijama je krucijalan pogotovo na nasim prostorima jer nema mjesta greskama(mala baza potencijalnih igraca) a klubovi nisu toliko bogati da kupuju gotove igrace sa strane.
    I Kotor je imao dobre trenere za mladje-ja se sjecam Makija Maslovara, Macica, Kovacevica...
    To sa Cattarom je posebna prica...ima vremena za to...
    Maslovar i Kovacevic vec godinama nisu u Kotor, a Macica smo vratili nakon sto ga je Budva gotovo pocerala (jer nije dozvolio da mu vaterpolo neznalice govore kako da radi).
    Usput, nisu novonastali budvanski strucnjaci zasluzni za uspjeh ovih njihovih omladinaca, vec bas Slobo Macic.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne znam sto ste se sad pomamili oko odlaska vasa subotica...zaboravljate da vlado gojkovic zavrsava karijeru i isto je tako veliki igrac kao i vaso, i bio je na xxxxxx velikih takmicenja, 3 olimpijade i isto tako jos veci kapiten jadrana od vasa. jeste da ce preuzeti prvi tim od jeseni, ali po meni bi bilo mnogo bolje da upravo on preuzme mladje selekcije jadrana.
    <--- leuk

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

vidi ga ovaj Ilija Cvorovic
    ne moze tebe neko odvratit da igras za zemlju za koju ti oces. Pa i ta djeca imaju kuci roditelje. Ako ih on trenira oni nisu njegovo vlasnistvo. Da nije HN i Kotora, vaterpolo kod nas ne bi ni postojao. Sve oni igrace koje vidis ponikli su na bazenima u nasa 2 grada. Znaci u 2 grada koja zajedno nemaju 60 000 stanovnika. To je veoma mala baza potencijalnih igraca. Pazljiv odabir trenera u mladjim kategorijama je veoma vazan. Vaso Jadranu treba!
    što mu treba - da radi po nalogu igora m. i družine iz VSS - e?

ja znam da su ti svi igrači iz KO i HN, ali da savez ili opštine naprave zatvorene bazene koji bi bili u funkciji 365 u godini u NK, PG i ostalim gradovima, odakle znaš da se ne bi pojavio koji reprezentativac CRNE GORE?

ne može niko nikoga odvratit da igra za koga oće, ali kakav bi primjer bio subotić da ostane?

napravite igrača o trošku crne gore i na uštrb nekog drugog talenta kojemu je taj subotić mlađi možda uzimao mjesto u ekipi i šaljite ga za srbiju?

i mnogo je lijepo viđet golove za vaterpolo na skoro svim plažama od bijele do igala (ovoga ljeta se uvjerih)..
    a od BD put ulcinja nijedan..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

odakle ti znas da bi se pojavio? jednostavno glupo je pricati u potencijalu. Sad mozemo da racunamo na ono sto imamo. Jednostavno Novljane i Kotorane tradicija uci da odrastaju na bazene. Vidio si i sam da u Novi na svakoj plazi u svim mjestima, imas golove, otvorene bazene. Nista nije slucajno. Mracevici svojom politikom mnogim trenerima i legendama kluba koji bi se prihvatili tog poziva, su guzicom zatvorili vrata. Pa ce se poslije cudit kad, lupam sad Vaso ode da radi u Zvezdu ili Partizan i tamo napravi cudo. Pa ce bit, a kako, a zasto. To sto je on svoje dijete poslao gore, to je njegov izbor kao roditelja. Isto tako svaki roditelj sa svojim djetetom ce imat takav izbor. I manite me te price-nalozi Milanovica i druzine. Ne moze tebe niko nacerat da igras za koga neces. Spremnost da se radi u Jadranu ukljucuje da si spreman da ne primis platu po godinu dana, da te obmanjuju i obecavaju svasta, pa i da te nikad i ne isplate. Ne vjerujem da je bolja situacija u Primorac. Pa nek dovedu opet diskutabilne trenere ko prije 10 godina, pa ce se malo duze pricekat na Gojkovice, Zlokovice, Janovice itd...

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Je li tema odlazak igraca Jadrana u Partizan ili odluka igraca iz crnogorskog kluba, koji je rodjen i citav zivot proveo u CG, da igra za drugu drzavu?

Posto smo dosli dotle da se za sve koristi isti izgovor - da treba pustit nekog da sam izabere dje mu je bolje.

Nemam problem sa tim, demokratski je da svako ima pravo na izbor, samo bi iz Saveza i klubova trebali da odgovaraju zato sto ta djeca svoj izbor (ili sto odje vidim da roditelji odlucuju za njih) donesu sa 16+ godina, kada su vec uveliko prvoligaski igraci...

Neka oni, tj. njihovi roditelji, svoju odluku donesu ranije, da znamo na cemu smo, da ih ne skolujemo i ne ulazemo u njih kad mozemo u nekog ko ce igrat za svoju drzavu!

I ponavljam, najmanje je vazno kako se ko osjeca. Pripada odje, Crnoj Gori.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kimi pg View Post
    i mnogo je lijepo viđet golove za vaterpolo na skoro svim plažama od bijele do igala (ovoga ljeta se uvjerih)..
    a od BD put ulcinja nijedan..
    Ima, ima...

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

http://www.waterpoloworld.com/News/t...3063/news.aspx

Kakva bruka za crnogorski vaterpolo...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedna od najjacih sila na svijet u vaterpolo a nemamo predstavnika u ligu sampiona, bruka....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hoce li imat kakv stream sad za utakmicu protiv Spanaca?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Page 567 of 942 FirstFirst ... 67467517557563564565566567568569570571577617667 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)