meni sa klimom oko pola l vise cepa mada je 2.0d
meni sa klimom oko pola l vise cepa mada je 2.0d
Iskreno da ti kazem i jesam vrlo lagano vozio, mislim da nisam nikad lakse nesto mi doslo tako, prosjecna brzina mi je bila 64, mada iz jos par puta sasvim normalne voznje mi je isto toliko pokazivao potrosnju.
Za ribu se ne sjetih pa ranije da krenem nego tek oko 23 krenuh![]()
Sto vise voznje bez gasa nizbrdo i sto vise voznje na motorno (semafori, guzva) i nemas pojma kako to regulise potrosnju.
Sent from my marble white Samsung Galaxy SIII using Tapatalk!
TAKUMI
Bas tako, ko ima trenutno potrosnju na BC, to moze lako vidjeti, ako pustis auto u bilo kojoj brzini da se kotrlja bez imalo gasa trenutna potrosnja pada na 0, medjutim ako ga ibacis iz brzine i pustis bez gasa na ler trenutna potrosnja ce biti veca od 0 u zavisnosti kojom brzinom se kreces i tada ce vise trositi nego da je u brzini.
Sprdate li se da pitate takve gluposti? omfg.....
Tada su dizne vec otvorene mada sve zavisi na koliko radi kad je u ler (zavisi od motora).
Ako ima motornog trosi manje, tj. ne trosi nista. Vozis ga 1000 km bez kapi goriva.
Kad vidis da je semafor zatvoren, mici nogu s gasa i kotrljaj se do semafora. Trosi manje i usporis polako, poslije ne moras da legnes na kocnicu.
1700? Zavisi od brzine, ali tada su ti dizne zatvorene, ML.
TAKUMI
A to ne valja kad su zatvorene? Pa na koliko obrtaja treba da se spusta nizbrdo? Meni je nekako logicno da kad na motorno kocis trosi, pogotovo u manju kad ga vraces pa skoce obrtaji na 2000k...
Kad su zatvorene, NE TROSIS nista.
A kako moze da trosi kad vozis na motorno? Ako ga vracas u manju obrtaju idu gore zbog prenosa, tada motor se vrti uz pomoc pogonskih tockova, INERCIJA, ne zbog eksplozije u cilindrima. Tada kroz motor prolazi samo vazduh.
Kad bi trosio na motorno, onda to ne bi bilo motorno, auto bi ubrzavao, ajde npr. probaj da stisnes gas, 1 mm kad vozis nizbrdo.
TAKUMI
Sad nesto uzeh da računam... U zadnje 3 godine sam preko 7000 eura utumekao na gorivo (običan auto, ponekad koji motor)... Dakle, ništa šleperi, kamioni... :oops:
Koliko vi u prosjeku trošite na gorivo? :mrgreen:
7000e...
3 godine - 36 mjeseci
7000e/36mj je 194,44e/mj... Da nije previše? Ok je ako voziš yuga ili neku benzinjaru koja kolje...
U zadnje 3 godine na moga sam potrosio skoro 5000 Eura (jedan dio i firma placa).
A presao cirka 56000 km (od kako vodim evidenciju).
I to samo na gorivo, a gdje su odrzavanja, registracije itd.
Last edited by Novica; 04-08-12 at 23:53.
pa to i nje mnogo cvx s obzirom da si vozio M-a koji trosi 30l pa ti je on izvukao prosjek :P i da redovno ides CT-PG , + obaveze , posao i sve to ...
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Novica, nije valjda da palis AC i zimi?
TAKUMI
@Stivi... EURA i LITARA nije isto
80% kilometara sam preshao nekim leshevima kao sto su 1.6 i 1.9 Turbo dizel... Ove 20% sam nadoknadio na prava auta (benzince s normalim kubikazama ili motorima).
Da, dosta se krecem. Posao jbgCrnom Gorom uzduz i poprijeko :oops:
:victorious:
![]()
niujedne mi gace lastike nema
A mi na prvom mjestu, svaka nam cast! I dodaj PDV, tako da pola od cijene goriva ide drzavi!!!
Lazu. 65 centi su akcize za BMB 95.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks