View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    milos vukic potpisao za crvenu zvezdu
    Ko god da je taj.

Sto se Zonjica tice, sjecam se da je na pocetku ciklusa ove mlade reprezentacije igrao par utakmica, i nije se bas proslavio. Tesko da ce taj stizati do prvog tima Partizana, ukoliko nije drasticno napredovao u posljednjih godinu-dvije.

Dobra je vijest sto Mancini izgleda jos racuna na Savica, jer nakon proslogodisnjih kikseva kojih nije falilo, bio sam siguran da ce ga poslati makar na pozajmicu, sto mozda i ne bi bila losa solucija, ukoliko bi se nasao klub u kojem bi imao dobru minutazu i bez tolikog imperativa koji ima dok igra u dresu Sitija. Za stopera je ipak potrebno iskustvo koje stize sa godinama, pa cinjenica da ga je (makar privremeno) prekomandovao na poziciju desnog beka moze biti izuzetno korisna i za Savica, i za nasu reprezentaciju kad se sjetimo koliko kuburimo sa igracima na toj poziciji. Takodje ja bih volio da Brnovic pozove i Bojovica i Kecojevica jer Dzudovic em je star em sad i drugoligas u Rusiji. A mislim da obojica imaju kvaliteta, posebno Bojovic. Cisto iz znatizelje, zanima me kako bi funkcionisala odbrana Savic - Basa - Bojovic - Jovanovic. Na papiru se cini - beton.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nikad nije bilo lakse poc u Partizan i Zvezdu nego sad...
    Nemamo lobi al' imamo damu ! Eviva !

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

http://www.vijesti.me/sport/spaleti-...e-clanak-85247

Spaleti mu već vjeruje

Doskorašnji napadač Mogrena i jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera bio je na klupi ruskog šampiona u subotnjoj pobjedi nad Dinamom iz Moskve (2:0), u 2. kolu Ruske lige

Nije bilo mnogo prilagođavanja, adaptacije, navikavanja, Luka Đorđević je toliko očarao trenera Zenita Lućana Spaletija da ga je čuveni italijanski stručnjak odmah gurnuo u takmičarski pogon tima iz Sankt Peterburga.

Doskorašnji napadač Mogrena i jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera bio je na klupi ruskog šampiona u subotnjoj pobjedi nad Dinamom iz Moskve (2:0), u drugom kolu ruske Premijer lige.

Tik uz njega sjedjeli su sve sami reprezentativci - Rusi Zirjanov, Bukharov i Kanunikov, Danac Lumb, Srbin Luković i Bjelorus Ževnov. Svi oni zajedno gledali su kako se Bruno Alveš, Krišito, Denisov, Keržakov, Širokov i ostali majstori na terenu poigravaju sa velikim rivalom na stadionu “Petrovski” - dovoljno da se crnogorski vunderkind odmah uvjeri u kakav je klub i kakvu je ligu došao.

A koliko Spaleti vjeruje Đorđeviću, koji je prije dva mjeseca prešao iz Mogrena pravo u Zenit, govore i riječi italijanskog trenera na treningu uoči starta sezone:

- U prvom kolu igrali smo protiv Amkara, a ja nisam imao pravo da igram, jer ugovor nije bio gotov. Spaleti mi je rekao da nisam u timu samo zbog toga što nemam pravo - priča za “Vijesti” Đorđević, momak koji je prije 20 dana napunio 18 godina.

Možda će debitovati predstojećeg vikenda protiv CSKA u Moskvi, možda u 4. kolu protiv Hidinkovog i Petrovićevog Anžija, možda tek narednog mjeseca, ali to više i nije presudno - Đorđević je “preko noći” postao dio fudbalske elite i samo je pitanje trenutka kada će dobiti šansu da zaigra na najvećoj sceni.

- Odradio sam pripreme, gotovo na svakom prijateljskom meču sam postigao gol i za mene nije neočekivano što sam odmah konkurisao za tim. Znam da je Spaleti zadovoljan, kao što sam zadovoljan i ja. Na meni je sada samo da nastavim da ovako radim, jer kao što je put do ekipe za mene bio kratak, put iz ekipe mogao bi da bude još kraći. Mislim, međutim, da se to neće dogoditi - optimista je Đorđević.

Njegov fudbalski prelaz bio je drastičan - sa terena crnogorske lige u klub koji će za mjesec i po igrati prvi meč Lige šampiona. Ipak, Đorđević vjeruje da se u fudbalu ništa ne dešava slučajno.

- Od kada sam počeo da igram fudbal, moja porodica i ja smo se na neki način spremali za sve ovo i potajno smo vjerovali da će se ovako nešto i desiti. I svjestan sam da sam ovo zaslužio, da ništa nije palo s neba.

Oko Đorđevića su sve same vedete ruskog i evropskog fudbala. Prilagodio se, kako kaže, vrlo brzo.

- Imao sam sreću da su stranci koji igraju za Zenit izuzetno korektni momci. Tu je i Luković, pa nije bilo jezičke barijere. Privikao sam se vrlo brzo, i u svlačionici, i na ritam treninga. Kod Spaletija se 95 odsto treninga obavlja s loptom, što svima odgovara.

Đorđević nije želio da izdvaja nikog od saigrača, uglavnom se, kako kaže, radi o “suvim” majstorima.

- Svi igrači u odbrani su nevjerovatna klasa, od Bruna Alveša, preko Krišita, Lombartsa, Hubočana. Sredina i napad su tek posebna priča.

Ali, majstoru je najlakše sa majstorima - Đorđević na treninzima Zenita ima od koga da uči. Između ostalih i od prvog napadača Keržakova, standardnog ruskog reprezentativca.

- Keržakov je posebna priča. Na treninzima teži egzibiciji, kada izađe sam na golmana često pokušava da lobuje, voli da se zeza. Ali, kada dođu utakmice, realizacija mu je besprjekorna. U prva dva kola već je dao tri gola, što dovoljno govori o njemu.

Đorđević se u Zenitu navikava na drugačiji pristup treninzima.

- Mnogo se jače radi nego kod nas, ali ne u smislu da trening duže traje. Razlika je u tome što sve pršti, što nema izmicanja, što su dueli jaki kao na utakmicama. Naravno, tu je i klasa - ističe Đorđević.

Ruska liga je peta ili šesta po kvalitetu u Evropi, a Zenit brani titulu.

- Zabilježili smo dvije pobjede na startu, što je jako bitno, jer želimo odmah da napravimo seriju. Biće teško, jer se maltene svake sedmice igra derbi. Puno je sličnih i jakih ekipa, poput Spartaka, Dinama, CSKA, Rubina, Anžija, Lokomotive...

Đorđević, na kraju, jedva iščekuje zvanični debi.

- Ja sam spreman, na treneru je da odluči!

Taksisti ga prepoznaju

Sankt Peterburg je grad mostova i kanala (zovu ga i Venecija istoka), grad Ermitaža, jednog od najčuvenijih muzeja na svijetu, ali i grad - fudbala.

Podatak da je Zenit jedini fudbalski klub u najsjevernijem milionskom gradu na svijetu dovoljno govori koliko je tim Lućana Spaletija popularan među navijačima.

Nije Luki Đorđeviću trebalo puno da to osjeti na svojoj koži.

- Desilo mi se nekoliko puta da taksista koji me vozi na trening neće da naplati vožnju, jer sam igrač Zenita. U pitanju je veliki klub, a podatak da je jedini u gradu daje mu enormnu popularnost - kaže Đorđević.

Nije ni čudo da je stari stadion “Petrovski”, kapaciteta 21 hiljadu gledalaca, obično pretijesan da primi sve navijače koji žele da gledaju Zenit. Stvari će se uskoro promijeniti, jer se gradi velelepna “Zenit arena”, koja će imati kapacitet 62 hiljade mjesta.

Đorđević je imao dovoljno vremena da upozna grad.

- Grad je zaista prelijep, samo kažu da je vrijeme malo problematično. Ja to još nisam osjetio, jer je sada 30 stepeni, ali će se nažalost i to promijeniti uskoro.

Đorđević za sada komunicira na engleskom. - Ruski u svlačionici upijam svaki dan i vjerujem da ću ga vrlo brzo savladati.

Zahvalan roditeljima

Luka Đorđević u Sankt Peterburgu nije sam, roditelji su od početka sa njim.

- I ostaće sa mnom još neko vrijeme. Mnogo mi je lakše sa njima. Mnogo sam im zahvalan, da nije bilo njih sigurno je da ne bih bio ovdje - kaže Đorđević.

http://www.vijesti.me/sport/mijuskov...u-clanak-85246

Mijušković u Sarajevu

Mijušković, koji ima 20 godina, igrao je prije dva dana u prijateljskoj utakmici između Sarajeva i Zrinjskog i zadovoljio ukuse stručnog štaba “pitara”.

Crnogorski fudbaler Nemanja Mijušković će do kraja sedmice postati novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, javljaju mediji u Bosni i Hercegovini.

Mijušković je prošle sedmice boravio na probi u redovima tima sa “Koševa”, a mediji pišu da je zeleno svjetlo za njegov ostanak u Sarajevu dao trener Dragan Jović. To znači da će crnogorski reprezentativac nastaviti karijeru u bordo dresu.

Mijušković, koji ima 20 godina, igrao je prije dva dana u prijateljskoj utakmici između Sarajeva i Zrinjskog i zadovoljio ukuse stručnog štaba “pitara”.

Sarajevo će u četvrtak dočekati Zetu u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mijušković je do sada bio član OFK Beograda, Dinama iz Moskve i Amkara.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svidja mi se kako razmislja mali Djordjevic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svaka cast Djordjevicu, razvija se brze nego sto je mozda iko ocekivao. Po mom misljenju, on bi vec tokom ovog takmicarskog ciklusa mogao da postane A reprezentativac, slicno kao Savic u prethodnom. Samo da nastavi ovako i nema zime za njega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Socrates View Post
    Svaka cast Djordjevicu, razvija se brze nego sto je mozda iko ocekivao. Po mom misljenju, on bi vec tokom ovog takmicarskog ciklusa mogao da postane A reprezentativac, slicno kao Savic u prethodnom. Samo da nastavi ovako i nema zime za njega.
    Ako se on razvije kako je krenuo, zaista cemo imati jedan od najboljih napada u Evropi Mirko-Joveta-Luka.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Poziv u A reprezentaciju bi trebao biti odmah. Za mladog igraca to je dodatna motivacija, samopouzdanje.., a i pozicija u klubu bez obzira sto tamo masa reprezentativaca se poboljsava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Djordjevic ce sa Spaletijem masu da napreduje. Jedan od najboljih trenera na svijetu, mora od njega dobrog igraca napravit.
    Gialla come er sole, Rossa come er core mio!

https://www.youtube.com/watch?v=K7iNbKZkY5Q

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

a i pozicija mu j edobra iza napadaca, taman da moze da razigrava jovetu i mirka. a to nam j e i falilo a i ono sto sam rekao za savica vazi i za njega. samim tim sto ce trenirati sa tako jakim igracima i da n eigra odmah napredovace dosta nego da je otissao u neki slabiji klub i igrao
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo da se Bakic i Djordjevic razviju kako treba. Samo to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Poziv u A reprezentaciju bi trebao biti odmah. Za mladog igraca to je dodatna motivacija, samopouzdanje.., a i pozicija u klubu bez obzira sto tamo masa reprezentativaca se poboljsava.
    Slažem se, treba momka odma zvat. Luka pokriva dosta pozicija naprijed, nešto kao Joveta, tako da nam je zlata vrijedan.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Poziv za reprezentaciju je pod obavezno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je Luka ljevak (ispravite me ako grijesim), tako da bi sa njim, Mirkom i Stevanom mogao fino da se iskombinuje napadacki trio. Recimo Jovetic lijevo, Djordjevic desno i Vucinic centralno, ili Jovetic kao trekvartista a ova dvojica naprijed. I konacno bi omogucilo Simonu da se vrati u sredinu, da ga ne gledamo kako se pati po krilu. A i Bakic bi nam valjao, svakako, takav nam igrac fali odavno u reprezentaciji. Ali se bojim da ga ne upropaste, eto se prelazak u Zvezdu ocigledno izjalovio, a za njega bi ostanak u Mogrenu bio veliki korak unazad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svaka cast Djordjevicu, siguran sam da dobijamo jos jednog odlicnog igraca za A reprezentaciju.

Nego da se oce konacno zavrsiti ova saga oko Jovetica...

http://www.cdm.me/sport/fudbal/juven...je-od-jovetica

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A vala se i oni ciganisu oko dva miliona pisljiva...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

evo bećo dade go protiv šerifa za 0-1

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hasan Pepic ce morat' nedjelju dana u zatvor zato shto se vishe puta vozio bez karte u voz

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    76 Posts

Jovanovic od pocetka za Zvezdu.

I Vesovic opet na desnog beka.
    Last edited by El_NiNhO; 02-08-12 at 19:33.
    Slazem se.

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Ovaj pavicevic sto igra za omoniju. Jel to onaj nas pavicevic? :-)

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Dobri su i vesovic i jovanovic za sad!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    Ovaj pavicevic sto igra za omoniju. Jel to onaj nas pavicevic? :-)
    Naravno, Savo Pavicevic

Thanks Thanks Given 
    9,433
    Thanks Thanks Received 
    6,878
    Thanked in
    2,707 Posts

Vesovica treba probat jer odlicno probija po strani cak je i sava jednom dobro okrenuo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ono koliko sam ja odgledao veceras, Vesovic je odlicno odigrao. Lezi mu pozicija desnog beka, defanzivno odradjuje dobar posao a u napad se odlicno ubacuje iz drugog plana. S obzirom da je Cetkovic odlaskom na Tajland (OMG) garantovano izgubio status reprezentativca, mislim da bi nepozivanje Vesovica bio stvarno grijeh.
    Jovanovic takodje dobar, citam po net-u svudje ga hvale, a i Pavicevic izgleda bio dobar, iako je igrao stopera. Bitno je i da oni dvojica budu 100% spremni za pocetak kvalifikacija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Socrates View Post
    S obzirom da je Cetkovic odlaskom na Tajland (OMG) garantovano izgubio status reprezentativca,
    Sto ti je odje OMG u vezi Tajlanda? ogromne pare ce dobijat mjesecno, kakve tesko i u Rusiji da moze dobit a ne u Poljskoj, on kad se nije prodao u neki bolji klub posto je sa Stjepanovicem pokarao Rendzers nece nikad vise, tako da je sasvim normalno da je coek posao da se obezbijedi finansijski dok jos moze.
    A za reprezentaciju zavisi koliko je voljan da se cima i on i ovi iz saveza.

Page 1063 of 2253 FirstFirst ... 635639631013105310591060106110621063106410651066106710731113116315632063 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)