Evo šta je jedan od problema ateizma - prenaglašena racionalizacija
Kad racionalno sagledaš ljubav naprimjer onda su njene najprostije tri dimenzije razložene
socijalna - druženja, izlasci , brak ...
motivaciona - intelektualna , umjetnička inspiracija ,...
biološka - seksualnost ...
Kod prenaglašene racinalizacije ljudi ovo gledaju kao tri potpuno odvojene stvari ...
Jedna od posljedica je smanjen natalitet, a ima ih još
Da li razumiješ ovu uzročno posljedičnu vezu ...
Tu je Marks dobrim dijelom u pravu jer masovne religije u sprezi sa vlašću pretvaraju religiju u idelogiju 1% vladjuće klase i robovanje 99% potčinjenih .
Ali je samo djelimično i površno u pravu jer ne ulazi u dublju analizu, istoriju i motivaciju religije.
Ateizam je sličan komunizmu . Kako se komunizam ispoljio u praksi ?
U pokušaju da se isprave nepravde surovog kapitalizma doveo je do totlitarnih režima , ideoloških sukoba velikih razmjera , i kolapsa samog komunizma ...
Imao si umjesto prosperiteta još jedan "mračni moderni vijek"
Takav je i ateizam jer pojednostavljuje i idealistički racionalno i površno razmatra probleme religije, ne ulazeći u dublje u porijeklo i suštinu.
Ti sad nećeš ni pokušati da shvatiš šta ti pričam i da razumiješ moje stavove i onda da argumentovano raspravljamo .
Ne, ti ćeš samo da opleteš svoju priču o kojoj ja stvarno pažljivo razmišljam jer iskreno vjerujem da je čovjek nabolja knjiga i da to što mi kažeš nemogu ni u jednij knjizi pročitati.

Reply With Quote

Bookmarks