Ovdje se pričalo da mogu da te isključe iz saobraćaja i povedu na vanredni tehnički, ne i da to rade po pravilu. Kako na kog naletiš, tako i ovih 10 dana tolerancije.
Svi semafori u PG su Iskra proizvodnje i svaki trepće 3 putJedini problem je razmak između treptaja koji se razlikuje od semafora do semafora. Ovaj iza tebe treba da održava propisnu razdaljinu tako da...
Ocijeniš vazda možeš li stić da prođeš kroz zeleno, a ako nem ožeš prikočiš.
Ja sam tako jednom na treptanje legao na kočnicu sa malom škripom guma, dok se ABS upalio, jer sam vidio policajce dolje i instiktivno nijesam htio da prođem na trepćuće zeleno.
Naravno da me je zaustavio policajac a sam krenuo da pregleda dokumenta i pitao što vozim brzo jer je čuo škripu guma?! Bio je to genijalan zaključak, ali mu kažeš da si ocijenio da nijesi mogao da prođeš bezbjedno po sebe i ostale učesnike u saobraćaju i onda ti samo vrati dokumenta
Najviše me oduševljavaju opštenarodna pravila koja nigdje ne pišu ali je to tako. Uhhh.
Last edited by hercules; 23-07-12 at 12:41.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Bijo si poziw koi se neodbija
O tome i pričama najbolje je bit ispravan i ne prčit se, izigravat pametnjakovića i bukat se narodskim jezikom rečeno.
Ja cu na ta opstenarodna da vozim kao i do sad jer nisam ja kriv sto izdavanje saobracajne traje ned dana nego neko drugi a mene zabolje ko je to a ti slobodno ostavi auto pred kucu i digni ga na klocne da odmori dok ne dobijes saobracajnu
Uopste nije rjesenje to naglo kocenje dok jos trepce zeleno, jeste kriv ovaj pozadi, ali zasto bez potrebe praviti stetu... samo ugrozavas saobracaj.
Zato i sluzi zuto - da prodjes ako ne mozes sigurno da se zaustavis. Tako i pise u zakonu/pravilniku.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ma to je tako, ne samo kod nas nego svugdje u svijetu.
TAKUMI
Ja ovdje nedje pitah prije par dana kako funkcionise oduzimanje vozacke za jednu a ja posjedujem vise kategorija. Niste se mogli dogovoriti pa evo ako koga zanima, dobih informaciju od komandira.
Zakonom jos uvijek nije regulisano oduzimanje vozacke za vise od jedne kategorije [jer je mozes u kamion i auto istovremeno].
Onim papirom koji ti daju kad uzmu vozacku se sluzis dok saobracas tom kategorijom koja nije oduzeta.
poz cao cmok
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ja ne dižem auto na klocne, malo sam avangardan pa registrujem auto 20 dana ranije i ne strecam oće li me policajac zaustavit sa polisom i oće li mu bit raspoložen dan ili će bit nadrndan.
A ti i tebi slični urte slobodno radi mene sa sve polisama.
Sale ako vozač ocijeni da ne može proć nego što nego treba da kočiUčili su te tako i u auto školu
![]()
Naravno da je trpćuće uvedeno ne bi li se smanjio broj sudara i ovih koji prolaze na žuto pa se nađu u pola raskrsnice i krenu ovi kojima se upalilo zeleno i eto udesa.
Nemoj se tolko bojat policije drug nece te niko izbit zbog polise tako da nemas razloga za toliki strah. Vidji meni registracija istice tog i tog dana, ja tog dana registrujem auto a to sto se ovdje izdaje nova saobracajna svake godine pa se ceka dok se odradi odredjena procedura nije moja greska i nisam napravio nikakav prestup i naravno necu dozvoliti da ispastam zbog tudjih gresaka. Ako naidjes na nadrndanog policajca od koga te toliko strah i on krene da ti pise prijavu ti imas mjesto dje pises prigovor i nakon pominjanja tog prigovora vjerovatno ce i taj nadrndani odustat od pisanja a prica o uzimanju auta kad imas polisu je meni nerealna i na to niko nema pravo. U Srbiju se saobracajna izdaje jednom kad dobijas tablice a kasnije se samo dobija naljepnica na koju pise do kad je registrovan auto a u saobracajnu nema tog podatka.
Ja ne znam sto vam je tih 7 dana problem toliki, mene policija zaustavi pa mozda 5-6 puta godisnje. Vala ako sam toliki maler da me zaustave u tih 7 dana neka ga voze na zetatrans![]()
Ne znam gdje živiš trenutno, ali u CG nije baš tolika vladavina prava, pa se nerijetko desi da ti poštom dođe poziv za sud a da uopšte nijesi ni napravio kakav prekršaj.
Ne bojim se toliko policije, ali po defaultu na sud je policajac vazda u pravu. Sud neće dozvolit da ti izvodiš pravdu umjesto njih, a već svi znamo kako ide kad dođe do toga. Već napisah, ja volim vas mlade buntovnike, hazardere koji ste zauzeli čvrst, mudat stav da vam ne može niko ništa. Poduraće taj stav neko vrijeme, dok vam se ne desi situacija da se zapitate što je meni ovo trebalo?
Ne znam ni koliko godina imaš, nemam ni ja premnogo, jedva 10tak godina imam vozačku, i prešao sam podosta kilometara u grad a pogotovo van grada i nagledao se svega i svačega. Učestvovao sam u dva udesa i u oba je bila totalna šteta nad autom proglašena. Policija me zaustavila xyz puta, i u većini slučajeva je bilo korektno i profesionalno, a ovih manje od 5% nekorektnih situacija se nekako više pamte.
Tako sam pošao na sud zbog blokiranja policijskog vozila iako je između mene i policijskog vozila mogao da prođe FAP ali je policajcu bilo muka da u rikverc izađe sa parkinga. A sudija me nije osudila jer policajac nije koristio razglas u sportskoj sali a mogao je. A i bila je kivna na Danilovgradsku policiju nešto sve su prilike.
Tako me jedan policajac zaustavio i pitao gdje si krenuo?
Tako me jedan isti policajac zaustavio 3 puta u razmaku od 2 sata na isto mjesto sa sve urednim pregledanjem dokumenata.
Tako me jedan pitao čije ti ovo auto, iako je na moje ime? Drugo pitanje je bilo odakle mi pare da kupim auto?
Tako me jedan ubjeđivao da traka za vuču, koja usput trpi opterećenje od 10tona i drži paletu cimenta na okupu, nije isto što i sajla za vuču iako na krajeve ima regularne zakačke.
Tako me jedan policajac zaustavio ispred Budoša prvi dan obavezne zimske opreme i vidio nove gume, koje se još nijesu bile ni isprljale dovoljno nego su se osjećale na miris gume. Da li da kažem da je usput i mjerio dubinu šara novih guma?
I bilo je još tih situacija. Samo što sam vazda sa finim i kulturnim nastupom odgovarao na pitanja, nekad završio i na sud i prošao nekažnjeno. Zato ih je bolje i izbjegavat, i ne tražit đavola. Jer nikad ne znaš na koga ćeš da naletiš.
A ima vas koji volite te mačo varijante i pametovanja koji kako ti reče neće dozvolit da ispaštate zbog tuđih grešaka. Ne da ćete dozvolit, nego ćete ih na kraj i platit sve su prilike.
A Ima nas koji ih radije izbjegavamo.
Jedna stvar mi je mnogo interesantna odavno. Oni koji prave prestupe se najviše pozivaju na zakone, pravila i slično. I najviše se bune. A oni isti ih najviše krše. Kakav paradoks.
ZOBS član 288
Član 288
Policijski službenik će na licu mjesta privremeno oduzeti vozačku dozvolu i isključiti iz saobraćaja vozača:
1) koji se u naseljenom mjestu vozilom kreće brzinom većom od 30 km/h od dozvoljene;
2) koji se na putu van naselja kreće brzinom većom od 50 km/h od dozvoljene;
3) koji napusti mjesto saobraćajne nezgode;
4) koji upravlja vozilom u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih materija ili
lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje;
5) i vozača-instruktora koji u organizmu ima alkohol ili pokazuje znake alkoholne poremećenosti za vrijeme dok
osposobljava kandidata za vozača motornog vozila;
6) i vozača instruktora iz člana 283 stav 2 ovog zakona koji odbije da se podvrgne ispitivanju, odnosno stručnom
pregledu;
7) koji je izvršio radnju preticanja vozila koje se zaustavilo ispred pješačkog prelaza radi propuštanja pješaka koji
su stupili na pješački prelaz;
8.) koji vrši preticanje ili obilaženje kolone vozila;
9) koji pretiče drugo vozilo u tunelu, ispred vrha prevoja puta ili u krivini kada je preglednost puta nedovoljna.
Policijski službenik će na licu mjesta isključiti iz saobraćaja vozača:
1) koji upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilom;
2) koji upravlja vozilom, a nema važeću vozačku dozvolu odrńene kategorije;
3) koji upravlja vozilom u vrijeme kad mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta;
4) koji upravlja vozilom u vrijeme kad mu je pravosnažnom odlukom nadležnog organa izrečena zaštitna mjera
zabrane upravljanja vozilom odrńene vrste ili kategorije;
5) bicikla sa motorom i motocikla koji ne koristi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na putu.
Policiski službenik koji zatekne vozača koji pokuša ili nastavi da upravlja vozilom nakon što je isključen iz saobraćaja
na putu i nastavi sa vršenjem radnje prekršaja zbog koje je isključen iz saobraćaja, ponovo će ga isključiti iz saobraćaja i
dati nalog za premještanje vozila u skladu sa članom 65 ovog zakona.
Last edited by hercules; 24-07-12 at 10:15.
znači ne oduzima se vozačka za prolazak kroz crveno ili preticanje na punu liniju?
što znači da sudija ti tu uslugu kasnije napravi?
je li i dalje prvo po prijavi odlučuje organ MUP-a za prekršaje u zagoriču ili sud?
Da sudija ti učini usalugu od 50 pa na više eura. Zavisi koliko si prekršaja uspio da nanižeš.
nijesam ni ja znao da se vozačka ne uzima za prolazak kroz crveno ili preticanje..
mada ne pravim prekšaje i zaustavljaju me par puta godišnje, jer pojas, dnevna i do +10 prekoračenje i to je to..
Najčešće ti je uzmu za prekoračenje od 30kmh van grada, ali je naseljeno mjesto jer tamo u neko brdo ima kuća u koju vjerovatno niko ne živi.
A van grada se za prekoračenje 50 preko obraničenja uzima vozačka što se može izvest na neke pravine gdje je ograničenje 50 a ti ideš 100. U krivinama teško da možeš 50 preko ograničenja vozit ali...
zna se sto je naseljeno mjesto, samo treba chitat
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Pročitaj zakon. http://www.upravapolicije.com/fajlov...tevima_RCG.doc
Da se ja pitam, godinu dana bih uzeo vozačku onome ko prođe kroz crveno, taxisti za isti prekršaj ide naravno dupla kazna tj. 2 godine.
Srećom po mnoge, ne pitam se ja.
Van grada 50kmh prekoracenje? Svi ce ti je trazit kad 30 prekrsis...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks