Sa ovakvim (ne)znanjem nemojte, ni slucajno (!!!), ulaziti na berzu novca. Ni vi, ni bilo ko drugi ko se pronalazi u citiranoj frazi. Poslusajte me.
Svijet je surov. Banke su surove. Osiguravajuce kuce takodje. Berze takodje. Novac je ruzan, grozan jer nasa egzistencija zavisi od njega. Surovo?! Surovo je i to sto ste vi dana 23.07.2012, u vecernjim casovima, pisali post iz svog toplog doma, sa svog kompjutera dok tamo neko dijete u Africi (ili mozda cak i u vasem gradu?) nema krov nad glavom, nema sta da jede, boluje od najgorih bolesti. Zar to nije surovo?
Prihvatite, svijet je surov, , i vi ne mozete da ga promijenite. Vi necete umanjiti profit ni jedne banke, ni jedne osiguravajuce kuce, ni jedne berze. Sa svojim tekstovima, samo cete unijeti zbrku u glavama ljudi koji imaju finansijsko znanje jednako vama, dakle nikakvo ( ne zelim da vas uvrijedim, al iz vasih postova se jasno vidi da sam u pravu). Ako zelite promjene, pocnite od malih stvari al ostvarljivih. Dakle, ne mozete promijenitii cjelokupno finansijsko trziste, al mozete nauciti da se raspitate uvijek kolika je kamatna stopa na depozite u svim bankama koje posluju u vasoj zemlji, mozete nauciti sebe i druge da se ne stide da pitaju bilo sta to im nije jasno u vezi finansijskih proizvoda... a na kraju mozete poci i da zasadite neko stablo ispred kuce/zgrade. Sve su to male, sitne promjene koje ce uljepsati i pojednostaviti vas zivot.
Zelim i da vas zamolim nesto. Mozete li otvoriti zaseban topik koji cete imenovati 'prevare na finansijskom trzistu' (ili kako vec zelite), jer na ovaj nacin samo 'gusite' vec postojece teme bespotrebnom pricom i slikama? Postaje zamarajuce citati...
Razmislite.
Pozdrav

Reply With Quote

.a i sire ruke su sad ....ja sam za trece mjesto,proslo takmicenje,dobio samo rukavice

Bookmarks