Page 18 of 79 FirstFirst ... 81415161718192021222868 ... LastLast
Results 426 to 450 of 1971

Thread: Kosovo i Metohija, opšta diskusija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

opet srbi i njihova propaganda... get a life guys.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Sve je ovo propaganda, pogotovo što je avitanretla nakačio...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Brajan992 View Post
    Šta je tu sprdnja?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Posto vidim skidaju im majice i bacaju ih u ovaj kanalic zajedno sa Barjacima,ok ako je takva demokratija meni odgovara,od danas cim vidim nekog ko nosi bilo sta sto ima veze sa albanijom i kosovom,ima da mu recem da mi skine i da,ne da li lijepo ce da se provede...fala bogu ovih dana idem u Tuzi,ce vidimo kakvi su

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Vec nekoliko dana pratim medije ne bi li pokusao da otkrijem strategiju novoizabranog predsjednika Nikolica prema Kosovu, uglavnom jos neotkriva nista, govori neke uopstene stvari koje vec znamo, nista konkretnije nije naveo osim da nikada nece priznati nezavisnost juzne pokrajine.

Sta vi mislite, kako ce se promijeniti drzavna politika prema Kosovu na bolje ili na gore i da li ce se uopste promijeniti, da li po vama postoje neke bolje mogucnosti i opcije sa kojima bi se problem sa ovom pokrajinom rijesio dugorocno i efikasno?
    Last edited by Brajan992; 19-07-12 at 08:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mislim da se ide ka podeli i da ce to uskoro postati i zvanicna politika Srbije prema kosovu, a stice se utisak da ce se i evropa zadovoljiti tim, ostaje jos amerika
    Play for that money boys, play for that money, fuckin' money

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nema podele. Narod to nece dozvoliti. Kosovo je prica koja tek treba da se isprica....

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk 2
    Narucivanje i dostava stvari iz Srbije : http://goo.gl/wn4Ix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

koji to narod nece dozvoliti? mozda glasaci DSS-a i radikali, a videli smo kako su oni prosli na prethodnim izborima. sve ce se to servirati najlepse moguce, uz dobijanje pregovora sa EU i mozda neku investiciju

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Onaj narod koji ga se nikada nece odreci. Bez obzira u kojoj zemlji zivi. Kosovo nije politicko pitanje,tako da ne vidim svrhu pominjanja bilo kojih glasaca, Kosovo je nesto na cemu pociva Srbija, mit,istorija,duh jednog naroda. Nije problem da vlast prizna nezavisnost i ranije su potpisivani razni paktovi i sporazumi,pa znamo sta se dogadjalo. A zna se kome i zbog cega idgovara ta nezavusnost,dovoljno je samo da pogledas desetine kamiona koji svakodnevno preko Kule transportuju ugalj u luku Bar,pa ce ti sve biti jasno. Ja samo kazem,da ta prica nije do kraja ispricana,mozda trenutno odnos snaga u svetu nije na nasoj strani vage,ali sve je relativno,pa i te "velike" sile,sutra mogu biti ponovo male i ne toliko bitne. Vreme ce pokazati.....ja do sada nisam upoznao nijednog pravog Srbina i pravoslavca koji se odrekao Kosova,ostali kvazi evropljani su mi toliko nebitni da ih i ne uzimam za ozbiljno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vidi, da je do tebe i mene, sutra bi se u pristini vijorila srpska zastava, ali to tako ne ide. Kosovo jeste politicko pitanje, a zahvaljujuci americi i nekim nasim doskorasnjim saveznicima, Srbija se tu najmanje pita i treba razgraniciti zelje od onoga sto se trenutno realno moze uraditi. mozda za jedno dvadesetak godina dodje do neke drugacije preraspodele moci i mi budemo mogli da se vratimo tamo gde nam je mesto, ali trenutno jedino valjano resenje bi bila ta podela i najverovatnije ce do nje doci

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Veruj mi da narod nece dozvoliti da do podele dodje,bar po tom osnovu postoji jedinstvo meju Srbima. Kao sto vidis,na prethodnim izborima,po prvi put Kosovo nije bilo argument u politickim prepucavanjima niti stranackim programima. To sto EU,USA i ekipa imaju svoje pretenzije,nije politika vec otimacina resursa. Moja jedina zelja je da narodi koji su godinama ziveli u miru i slozi opet budu svoji na svom. Znam i sam da je to trenutno nerealno,ali dok nada postoji nije i nemoguce. Jednog dana promenice se i ovaj svetski poredak,nista nije vecno,pa ni oni.

Sent from my Fiat Bravo using LPG

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

OK a kako tacno mislis da ce to da im zabrane?!
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Sta konkretno?

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pa recimo, bilo sta sto pozele
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Trenutno mozda niko,ali vidim danas Rusija i Kina stavise veto na rezoluciju o Siriji,tako da zapad i dalje tamo ne sme da ide direktno sa mesanjem....ocigledno je da se ipak neke stvari menjaju na globalnoj sceni,tako da smatran sto se UN-a tice,da nece imati lak prolaz ni sa prijemom i rezolucijama o KiM,bar u dosledno vreme, tako da nema govora o potpunoj nezavisnosti jos uvek. E sada,verovatno ce vlast pod pritiskom EU potpisati jos par sporazuma sa Kosovom,verovatno o otvaranju kancelarije,pozivnom broju i sl...,ali je pitanje dokle su i oni spremni da idu....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ptice na grani znaju da Zapad snadbeva sirijske pobunjenike oruzjem, pa Rusija i Kina ne uradise nista povodom toga, stavljanje veta na neku UN rezoluciji Americi i NATO-u znaci taman toliko koliko i UN

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Da nije Kine i Rusije odavno bi oni uradili isto sto i nama,Iraku,Avganustanu,Libiji....tesko da ce dozvoliti da NATO zavodi mir i u Siriji...pogledaj samo reakcije zbog tog veta

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    čuj kako, poći će svi na Kosovo ili, ček malo, razbijaće Beograd ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by bvasecki View Post
    Veruj mi da narod nece dozvoliti da do podele dodje,bar po tom osnovu postoji jedinstvo meju Srbima. Kao sto vidis,na prethodnim izborima,po prvi put Kosovo nije bilo argument u politickim prepucavanjima niti stranackim programima.

Kako nisu podjeljeni po pitanju Kosova?
    Ako su stranke po icemu podjeljene onda je to status Kosova, Nikolic zeli da se pregovori prebace na visi nivo, izmedju dva predsjednika, demokratska stranka zajedno sa Stefanovicem ostro se suprostavlja tome jer bi to prakticno znacilo da Srbija priznaje Kosovo ako se sastaje sa njihovim predsjednikom odnosno predsjednicom, LDP zeli da se prihvati fakticko stanje i da se prizna nezavisnost, dok Ivica Dacic ne zeli ni pod razno da se razmatra takva opcija, cak je spominjao i upotrebu vojne sile kako procitah u neke dnevne novine, sta mislis zasto su ga ostavili za ministra policije? Pa jedino on je uspio da stekne povjerenje pripadnika MUP-a, cini mi se da takvo povjerenje nije imao nijedan ministar u posljednjih 20 godina, i jedino on ima realne mogucnosti da pokrene pricu ako do toga dodje naravno da se mobilizuje zandarmerija i organi unutar policije, ne bi me cudilo i da je namjerno zbog ovakvih situacija promijenjen zakon o zandarmerijii pa sad tako prakticno sva vlast zandarmerije je u jednom covjeku, generalu Dr Bratislavu Dikicu, prije svega radi lakse kordinacije pripadnika i lakseg upravljanja jedinicom.

Cudna neka ta visoka politika

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bvasecki View Post
    Veruj mi da narod nece dozvoliti da do podele dodje,bar po tom osnovu postoji jedinstvo meju Srbima. Kao sto vidis,na prethodnim izborima,po prvi put Kosovo nije bilo argument u politickim prepucavanjima niti stranackim programima. To sto EU,USA i ekipa imaju svoje pretenzije,nije politika vec otimacina resursa. Moja jedina zelja je da narodi koji su godinama ziveli u miru i slozi opet budu svoji na svom. Znam i sam da je to trenutno nerealno,ali dok nada postoji nije i nemoguce. Jednog dana promenice se i ovaj svetski poredak,nista nije vecno,pa ni oni.

А што мислиш, зашто нису толико помињали Космет и Метохију у претходној предизборној кампањи ? Свашта сам се ја наслушао, и начитао (поготово на овом форуму) око питања Космета, те бит ће независна држава, те биће Србија, те биће рат, те биће подјела, Србија ће признати Космет и Метохију.... и тако док су једни ликовали на нечијој несрећи, други су се нервирали ... Нико није смио да сада експлоатише питања Космета у политичке циљеве, јер сви добро знају да је доле НАТО и да се доле све пита Амера. Лично, мислим, да су Амери чак милосрдни према Србији - јер током деведесетих Милошевић је разговоре током балканских криза са америчким амбасадором свео на однос секретара. После тога је била у Рату са Америком и неким њеним савезницима, оборила је ноколико њихових летјелица, укључујући и тада њихов понос Стелт. Друго, баш се нешто и не радујем да у Србији буде комплетно Косово и Метохија, шта са огромним бројем Албанаца ? Мађари, Бошњаци, Хрвати, Албанци и остали, усред опште српске политичке неслоге, могли би у том случају да формирају јак опозициони блок који би још више паралисао Србију, и ставио је под увећану лиупу међународне заједнице и стални мониторинг.

Сад је питање, ко ће дуже издржати ? Србија, финансирајући сјевер Космета и Метохије, или НАТО, подржавајући југ...

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Brajan992 View Post
    Kako nisu podjeljeni po pitanju Kosova?
    Ako su stranke po icemu podjeljene onda je to status Kosova, Nikolic zeli da se pregovori prebace na visi nivo, izmedju dva predsjednika, demokratska stranka zajedno sa Stefanovicem ostro se suprostavlja tome jer bi to prakticno znacilo da Srbija priznaje Kosovo ako se sastaje sa njihovim predsjednikom odnosno predsjednicom, LDP zeli da se prihvati fakticko stanje i da se prizna nezavisnost, dok Ivica Dacic ne zeli ni pod razno da se razmatra takva opcija, cak je spominjao i upotrebu vojne sile kako procitah u neke dnevne novine, sta mislis zasto su ga ostavili za ministra policije? Pa jedino on je uspio da stekne povjerenje pripadnika MUP-a, cini mi se da takvo povjerenje nije imao nijedan ministar u posljednjih 20 godina, i jedino on ima realne mogucnosti da pokrene pricu ako do toga dodje naravno da se mobilizuje zandarmerija i organi unutar policije, ne bi me cudilo i da je namjerno zbog ovakvih situacija promijenjen zakon o zandarmerijii pa sad tako prakticno sva vlast zandarmerije je u jednom covjeku, generalu Dr Bratislavu Dikicu, prije svega radi lakse kordinacije pripadnika i lakseg upravljanja jedinicom.

Cudna neka ta visoka politika
    Ako ponovo procitas moj post videces da sam napisao da narod nije podeljen,nisam pominjao politicare,niti zelim,o njima,koji igraju onako kako necija frula svira

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    А што мислиш, зашто нису толико помињали Космет и Метохију у претходној предизборној кампањи ? Свашта сам се ја наслушао, и начитао (поготово на овом форуму) око питања Космета, те бит ће независна држава, те биће Србија, те биће рат, те биће подјела, Србија ће признати Космет и Метохију.... и тако док су једни ликовали на нечијој несрећи, други су се нервирали ... Нико није смио да сада експлоатише питања Космета у политичке циљеве, јер сви добро знају да је доле НАТО и да се доле све пита Амера. Лично, мислим, да су Амери чак милосрдни према Србији - јер током деведесетих Милошевић је разговоре током балканских криза са америчким амбасадором свео на однос секретара. После тога је била у Рату са Америком и неким њеним савезницима, оборила је ноколико њихових летјелица, укључујући и тада њихов понос Стелт. Друго, баш се нешто и не радујем да у Србији буде комплетно Косово и Метохија, шта са огромним бројем Албанаца ? Мађари, Бошњаци, Хрвати, Албанци и остали, усред опште српске политичке неслоге, могли би у том случају да формирају јак опозициони блок који би још више паралисао Србију, и ставио је под увећану лиупу међународне заједнице и стални мониторинг.

Сад је питање, ко ће дуже издржати ? Србија, финансирајући сјевер Космета и Метохије, или НАТО, подржавајући југ...
    Po mom misljenu,je ta prica oko Kosova politicki istrosena,o njemu su se vodile silne polemike,predizborni skupovi,mitinzi,da je narod oguglao,te da smo dosli u situaciju,da je izborna kampanja vodjena samo na medjusobnim optuzbama i niskim udarcima,sto nije bio toliki slucaj na prethodnim iborima. Sadasnja garnitura vlasti treba samo da izvrsi ono sto gazda kaze i da to na sto bezbolniji nacin predstavi gradjanima. Gazda naravno,uzima resurse i dalje,vrsi experimente,igra se,skrece paznju sa nekih stvari itd...kada je malo dosadno,situacija se zakuva,pa posle smiruje i opet u krug. Realnost je da je KiM trenutno gotovo nezavisna drzava,takodje je realnost da je Srbija pala,stala i nemocna,ne samo povodom toga vec i svih osfalih stvari,da zemlkom vlada siromastvo,glad,korupcija u svim sferama drustva(da,bas kao sto je i gazda zeleo). Tako da se u jednom poduzem periodu nista nece moci uraditi povodom vracanja te teriorije pod okriljem Srbije. Tek onda kada Srbija ustane(industrijski,moralno i duhovno) moze se pricati o tome. Hoce li to biti za 10,20,50,100 ili 200 godina,nezam,ali poucen istorijskim desavanjima gajim nadu da ce se to desiti. Taj ogroman broj Albanaca,u najvecoj meri predstavlja stanovnistvo koje se iz Albanije doselilo na Kosovo,tokom zadnjih 13 godina(ima ih zaista velikom broju),tako da njih ne racunam. A zapazio sam da ih ni sami siptari ne vole. Moja zelja ce uvek biti multietnicko Kosovo,sa radnim i vrednm ljudima,bez obzira na nacionalnost,sa autonomijom u okviru Srbije. Nato,da ima interesa na severu Kosova,odavno bi ta prica bila zavrsena(nazalost po nas negativno),oni su uzeli sta su hteli,rade sta hoce,do kada ce biti tu,samo oni znaju. Ponavljam za sada nema koga ko bi im se suprostavio u bilo kojem smislu,jos dugo nece biti i zato nam ostaje da nase potomke odgajamo i vaspitavamo onako kako smo mi uzgajani i vaspitavani,da u njih ugradimo ono sto su nasi preci ugradili u nas i da cekamo i nadamo se da ce se globalna situacija promeniti,kao i mnogo puta do sada. Kosovo nije izgubljeno dok ga se narod ne odrekne,narod a ne politicari.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Немачки истражни органи посредно су ушли у траг језивој истини. Захваљујући репортажи с лица места, из Приштине, водећег немачког политичког недељника „Шпигл”, почело је да се одмотава клупко илегалне трговине и пресађивања органа, чији је главни центар – приштинска клиника „Медикус”.

Име ове установе редовно се помиње у вези с трговином органа киднапованих Срба на Косову, али и многих других жртава такозване медицинске мафије.
    Према подацима до којих је дошао бивши швајцарски сенатор Дик Марти, у функцији истражитеља Парламентарне скупштине Савета Европе, али и према наводима специјалног иследника Еулекса, Канађанина Џонатана Ратела, приштинска клиника, штавише, један је од главних снабдевача престижних клиника у ЕУ. „Пошиљке” одлазе, пре свега, у немачке специјализоване болнице у Гетингену, Регензбургу и Берлину.
    Језива истина, посматрано из угла српских жртава и њихових породица, састоји се у претпоставци која је предмет свих истрага у овом предмету. Органи Срба отетих на Косову, за време ратних операција 1999. године и касније, послужили су као „улазница” клинике „Медикус” у круг болница познатих по пракси илегалне трансплантације органа.
    Приштинска клиника, према наводима истражитеља Еулекса, сумњичи се за трансплантацију у, тек, двадесетак до тридесетак случајева. „Медикус” се, попут клиника у Молдавији и Казахстану, усредсредио на „вађење” органа жртвама и на њихово прослеђивање на адресе реномираних светских клиника где су имућни пацијенти чекали да им се пресади бубрег или јетра...
    Недељник „Шпигл” упознао је у насловној репортажи издања број 31/2012 од 29. јула ове године, тамошња јавност, наравно и јавно тужилаштво, са случајем немачког држављана коме је пресађен бубрег једне руске емигранткиње из Израела. За суму од тачно 81.892 евра и 72 цента, „пацијент Валтер” (право име и презиме се не саопштавају јавности) добио је здрав орган, а донаторки „Вери” је исплаћена „откупнина” од – осам хиљада евра.
    Случај који је „Шпигл” обелоданио у репортажи с лица места, а на основу података које је добио у, каже се окружењу обавештајне службе БНД, поклопио се, временски, са афером незаконитих трансплантација која већ месец дана потреса Немачку. У клиникама у Регензбургу и Гетингену имућним пацијентима су пресађивани органи из легалних донација по цени од око 150.000 евра.
    При том су фалсификовани лабораторијски налази да би „повлашћени” пацијенти преко реда били оперисани, док су они који су били објективно угрожени и на врху листе препуштани – судбини.
    Немачким иследницима запало је за око у репортажи „Шпигла” да месингана табла на улазу у приштинску болницу носи натпис „Клиника Гјермане”, дакле – немачка клиника. Траг је водио ка професору Манфреду Беру, шефу Уролошке клинике у берлинској Францискус болници – ка једном од актера у немачкој афери незаконитих трансплантација.
    Према подацима које је „Политика” добила крајем јануара ове године, професор Бер је био главни финансијер опреме приштинске болнице, а добар део његових донација на Косову потиче из фонда немачког Министарства за привредну сарадњу (са иностранством) и развој.
    Портпарол Министарства у Берлину Катарина Менц обавестила је аутора ових редова електронском поштом од 24. јануара ове године у 16.42 часа да ће питање финансирања приштинске клинике из фонда немачког министарства бити разјашњено у најкраћем року. Установљено је, међутим, да је новац за опрему „једне болнице на Косову” прослеђен хуманитарној организицији чије име није саопштено.
    Занимљиве су реакције у Немачкој – на питање зашто се траг ка професору Беру својевремено загубио, а поново се појавио пре десетак дана.
    У разговорима са аналитичарима водећих немачких медија, „Политици” је предочено да је минуле среде у Немачкој ступио на снагу нови закон који олакшава трансплантацију органа. Број добровољних донатора, међутим, нагло је опао, пошто је јавност упозната са афером незаконитих трансплантација у водећим клиникама државе.
    „Податак да органи за илегалне трансплантације долазе из далеког иностранства индиректно подстиче закључак да се легалне донације у Немачкој прослеђују у складу са законом, оним пацијентима којим су најпотребнији”, рекао је извор у Министарству здравља, у Берлину.

Милош Казимировић
    објављено: 05.08.2012

http://www.politika.rs/rubrike/Hroni...ganima.sr.html

prenosi i DW -
    http://www.dw.de/dw/article/0,,16146184,00.html
    Last edited by salex; 05-08-12 at 22:09.

Page 18 of 79 FirstFirst ... 81415161718192021222868 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)