Ja imam samo dobra iskustva sa Mayle djelovima u Castellanu.
A ja kupujem kaiseve, a natezace ocistim, fuliram ih sa grafitnom i cao.
Ako nemaju lufta, ako ne bruje, greota ih je zamijenit. Svi natezaci i klizaci su mi FABRICKI, 320 000 km.
Ja imam samo dobra iskustva sa Mayle djelovima u Castellanu.
A ja kupujem kaiseve, a natezace ocistim, fuliram ih sa grafitnom i cao.
Ako nemaju lufta, ako ne bruje, greota ih je zamijenit. Svi natezaci i klizaci su mi FABRICKI, 320 000 km.
TAKUMI
vw Pasat 3b 1.9tdi afn motor
U zadnje vrijeme radi na 1000 rpm na leru ?
potencijalni uzrok?
@novica,
meyle je goli q,lezaj za pezola bio oko 80e i nakon mesec prozvrci reklamacija moze ali opet kupi lezaj dok ovaj prodje kroz proceduru,selen caure i sl isto snj klasa,ukucam sifru sa mazetne za vita kad ga gugl prebaci na kinaland sajt,,jednom prilikom u castelani kais zupcasti volvo neki izadje kais 44e i to flenor marka... kod robura isti kais gates-power grip 28e ersetteile....
castelana samo bosh,ruvile i ferodo ostalo nista....
cekovic djelovi imas sve za zupcenje
bulatovic isto ....
rade32 imas isto sve za zupcenje....
mislim da ne.
koliko dugo drzi lampu od grijaca 2sec ili vise preko 6-10sec moze da laze ect sensor pa ti prilikom paljenja dugne turazu i drzi na 1000rpm,iskopcaj mu ect sensor pa vidi jel se desava isto,moze da zaglavljuje regulator u bosh pumpi ili davac kolicine goriva,vidi se na dijagnostici sve....
p.s nema sajlu gasa vec dbw kontrola gasa...
Hvala na info, danas sam se cuo sa Monteparts, imaju Swag i komplet me dodje oko 220 Eura u Roksped komplet me dodje oko 500 Eura. Ne znam za taj Swag, kazu da je original njemacki, preporucite mi jos koju prodavnicu gdje drze original njemacke djelove. Evo cijene Monteparts/Roksped:
set zupcastog (kais, spaner i klizac) 110e / 180e, pumpa vode 40e / 178e, kais klime 18e / 30e,natezac i klizac kaisa za klimu/alternator 35e / 88e, antifriz 6e / 10e.
ja toliko nijesam da za 6 godina servisiranja...
ja bih uzeo to u MonteParts, bolje je original, ali cini mi se da Roksped daje samo 60.000km garancije sa njihovom ugradnjom, a toliko će i ovi obicni da izdrze...
U Roksped daju 2 god garancije ili 90000km predjenih (ali servis moras kod njih da odradis, bar su tako navodili prije 3 god kad sam kupovao jedan dio tih djelova kod njih) u njemackoj taj set bi se trebao mijenjati (po servisnoj) na 120000km, ja ga licno mislim mijenjati izmedju 50000 - 60000km. Juce sam bio do PG poslom pa sam na usput svratio do Monteparts, oni imaju sve Swag-ovo ali sam primjetio da u pakovanju (na kome pise Swag) u kome je zupcasti kais, klizac i natezac,na zup. kaisu pise marka Dayco (koliko se dobro sjecam), prodavac kaze da je to pojacani kais i da se moze bez problema sa njim preci 60000km tako da cu danas jos malo se informisati na net i najvjerovatnije kupiti cijeli komplet u Monteparts.
https://forum.cdm.me/member.php?4737-rade32
Imas kod njega djelova, pa ga pitaj.
@ novica napisi u kom si gradu moze na pp ,mozda imam kombinaciju za tebe,dayco je ok brend ima taj pojacani kais primijetio sam da ko ima ugradjen taj kais zupcasti auto radi malo bucnije jer sama sirina kaisa je 30mm i od tuda mu buka, govorim za 1.9 tdi -PD.
imas kod rade32 dobru ponudu kaiseva veci izbor
Bora 1.9 T(DI) 4motion 2000 godiste
nocas od tivta do budve nikud ne moze (iznenada) uz tri trake sa jaza kao drugo auto prima gasa odlicno, do skoro pred sami kraj odjednom kao da ga neko na dugme uspori opet mrtav.
gledam na greske:
nakon toga su greske pobrisane i javlja se greska koja se moze izbrisati samo ako motor ne radiCode:Friday, 20 July 2012, 23:23:08:0 Control Module Part Number: 038 906 019 AM Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0000SG 0813 Software Coding: 00003 Work Shop Code: WSC 00012 2 Faults Found: 17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer P1570 -- 35-10 - - - Intermittent 17959 - Barometric Pressure Sensor (F96): Short to Plus P1551 -- 11-10 - Control Limit Not Reached - Intermittent
Code:Friday, 20 July 2012, 23:35:34:0 Control Module Part Number: 038 906 019 AM Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0000SG 0813 Software Coding: 00003 Work Shop Code: WSC 00012 1 Fault Found: 17958 - Charge Pressure: Control Deviation P1550 -- 11-00 - Control Limit Not Reached
probano je auto bez maf senzora i malo kao da je bolje, odjednom je maloprije opet dobro islo prima gas ide odlicno.
predlozi (osim zapaliti ga)
the World's leading dance event
Sensation
Mislim da te zeza senzor pritiska sto ide na crijevo izmedju intercoolera i usisne.
TAKUMI
to nije n75?
btw desi mi se nekad na audia upalim ga obrtaji variraju jedno 100 obrtaja gore dolje ( sa 760 i nesto do 860-900) i tako 10tak sekundi, a takav je zvuk kao da mu malo goriva hvali, i onda se umiri i radi odlicno. to mi se desilo jednom prilikom prije godinu i sad mozda 2 puta u mjesec-dva.
nema gresaka nikakvih...
the World's leading dance event
Sensation
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks